NY BLOGGADRESS!

Kommer börja blogga på Innebandymagazinet från och med nu så den nya adressen är:

http://blogg.innebandymagazinet.se/innebandyklubban/

Två helgdagar - Två matcher

Då var säsongen igång på riktigt efter att ha spelat våra två första träningsmatcher för året. Insatsserna i matcherna vart inte direkt någonting man blev jätte stolt över men vi försöker få in vårt nya spelsystem och självklart kommer det se ut såhär någon match i början. Så någon fara på taket? Nej, det tycker jag inte direkt.

Matchen i lördags vart lite annorlunda då vi ställdes lite smått ovetandes emot ett så gott som helt juniorlag. Många tyckte att det var onödigt innan matchen men efteråt tyckte nog alla att det var rätt skönt med en sån början med tanke på allt som är nytt (spelare, ledare och spelsytem). Matchen vann vi med 6-2 på bortaplan och alla är nöjda med segern utan att det gick till på det sättet vi ville.

Söndagens match mot Aston uppe i Sandviken kunde ju ha fått en bättre början. Allt började redan på uppvärmningen då många spelare hade problem med det sträva och hårda golvet. Passningarna satt inte och man började fokusera på fel saker. Detta satte sin spegel i första perioden där vi får slita hårt för att hålla bollen på bladen och stå emot utvisningarna. Totalt 12utv.minuter i första perioden för våran del och det kunde disskuteras. Vissa situationer var jätte klara medans andra helt obegripliga. 3-6 i baken efter en period var inte direkt de man hade hoppats på.
Dock så började vi spela upp oss och tog snabbt ikapp till 5-6 innan slumpmålen började trilla in igen. Vi gjorde ändå ett bra försök att ta ikapp men vi var lite för klena framför båda målen vilket gav slutresultatet 9-6 till Aston. Vill inte påstå att dom var bättre men dom fick in bollarna från alla olika vinklar och dessutom 9st powerplay.

Mitt eget P-facit dessa två matcher
Nykvarn: 0mål 0ass  0utv.min, +2
Aston: 2mål 0ass  2utv.min, +2


(Två trötta barn, Schüler och Dennis)

Nu framöver är det en träningsvecka som kommer att vara inriktad på de sakerna som såg mindre bra ut på matcherna, vad det är tar jag inte upp här. (Jag vet inte okej, det vet bara coach)

// #10

Spelarnas val

Igår avslutade vi veckans sista träningspass inför matcherna i helgen. Alla verkar på tårna och ivriga att dra igång, vilket känns otroligt bra. Truppen är i harmoni och spelet börjar sitta lite till för varje träning som går. Utöver träning igår så lämnades beställningen av de nya klubborna in och spelarnas val av olika positioner utanför laget vart klart. De som skulle utsees vad: Kapten, Spelar-råd och indrivare av böter. Resultatet blev som följer...

Laget kommer iår att ledas av Niklas Schuler (född 92) som lagkapten. Spelarna har ett enormt förtroende hos denna unga back som redan innan utnämningen vuxit fram till en given kapten. Spelarrådet kommer att bestå utav Johan Strömfeldt, Filip Andersson, Niklas Schuler och mig. Tillsammans ska vi arbeta för att bibehålla harmonin i laget och mellan spelare och ledare. Till sist så blev de två personerna som ska driva in alla böter till laget Joakim Kihlström och Axel Ekström. Jocke som förra året enligt ryckten stod för halva lagfesten själv med sina böter ska nu iår se till att alla pengar kommer in.

Matcherna i helgen blir nog ett första smakprov på hur Totte (coach) hade tänkt formera femmorna under säsongen. Nu på träningarna är det inte många som spelat ihop mer än 2ggr så det blir intressant att se hur det blir. Motståndet imorgon är Nykvarn från Div.1 MS och lördagens motstånd är Aston från Div.1 SN. Ingen bra koll på dom lagen trotts att jag faktiskt såg Aston i helgen mot Hammarby/Handen.
Dessutom så nämnde jag att en dansk landslagsback ska komma upp och provspela med oss i matchen mot Nykvarn imorgon. Mer om hur det såg ut får ni se imorgon under eftermiddagen/kvällen.

// #10
                                             

                                               


Det händer mer än man kan tro

Nämnde igår att vi i laget blev besvikna på Högalid som drog sig ur träningsmatchen som skulle varit i helgen. Efter igår så blev besvikelsen utbytt till dubbel glädje. Inte nog med att vi har träningsmatch borta i Sandviken mot Aston på söndag utan lördag blir också en gameday. Det är Nykvarn som vill spänna sina muskler mot vårt unga lag och det är vi förstås oerhört glada över. Jag menar, två matcher på en helg... de kan inte bli bättre än så. Vi fick även veta att det kommer en provspelare från Danmarks landslag till lördagsmatchen för att försöka ta sig in i vårt talangfulla lag. Ska bli intressant att se vad en sån spelare har att ge, vi har redan en spelare från ett landslag, Estlands, även fast han är svensk.

Så helgen som kommer får gärna ge lite besked i vart vi ligger någonstans i planerna. Framför allt vilka spelare som står upp under match och vilka som vill visa vägen för denna säsong. Det är nu allt ska börja så håll i hatten, det ska rockas loss ordentligt.



Just nu ser våra försäsongs-matcher ut såhär:

20.08.11 Nykvarn - FBI Tullinge (i Nykvarn)
21.08.11 Aston - FBI Tullinge (i Sandviken)
31.08.11 Telge - FBI Tullinge (i Södertälje)
03.09.11 DM: Täby IS (i Orminge)
03.09.11 DM: Åkersberga Ungdom (i Orminge)
04.09.11 DM: Skogås Trångsund (i Orminge)
10.09.11 FBI Tullinge - "Vakant"


Ämnet är Nytt

Sista veckan på min semester och då är det väl dags att börja göra klart för en ny innebandysäsong. Denna gång blir det inte i Allsvenskan som de två senaste åren utan i Div.1 i min moderklubb FBI Tullinge. Så nu efter sommaren sluter vi cirkeln för den här gången och konstaterar att det blev ett år i div.2 med Salems IF och två år i Allsvenskan med IBK Handen.

Laget som kommer spela i de orangea tröjorna i år är ett ungt lag med talang. De äldre rutinerade spelarna har lämnat plats för de yngre som nu vill visa vägen. Dessutom är en ny tränare signad till laget, så det är till stora delar ett helt nytt Tullinge som ställs på benen i Div.1 i år. Visserligen är de flesta Tullingekillar som varit med i truppen eller i Juniorlaget tidigare, fast det är nu de börjar på riktigt för grabbarna som inte spelat så mycket tidigare.

Jag som spelat i Tullinges A-lag i 6år innan jag testade vingarna känner att jag kommer tillbaka i helt rätt läge. Ett ungt lag med mycket talang, där jag ska försöka sprida lugn på planen med den erfarenheten jag fått med mig från Allsvenskan och mina tidigare 6år i Tullinge. Har inte haft full koll på de yngre killarna i laget innan jag kom tillbaka men efter de första veckorna med innebandyträning så har jag blivit positivt överraskad. Killarna är duktiga, har bra speed och mycket vilja. Ser verkligen fram emot den här säsongen som kommer, det ska bli galet roligt.

Just nu så har vi ett renodlat fyspass i skogen, två innebandy pass i veckorna och sedan aktiviteter på helgerna. Första träningsmatchen skulle spelats i helgen mot Högalid som tyvärr drog sig ur i sista sekund. Självklart vart vi spelare besvikna men vi fick ett extra innebandypass i benen så det gör inte så mycket. Vi ser istället fram emot träningsmatchen i Sandviken på söndag då vi möter Aston som i helgen fick se sig besegrade av Hammardy Handen. 
 


RSS 2.0