Hemma från Storvreta

Avresa mot Storvreta cupen 2008 kunde varit bättre än den blev. 3spelare vart sena så vi vart stående i en halvtimme längre än beräknat. När de väl kom så var det raka vägen mot Uppsala och Scandic Hotell för att ställa in allt bagage i en klädkammare. Prommenaden till första matchen var planerad till 20minuter, fast det tog 50... Haha, snacka om att gå fel i "lilla" uppsala. Väl framme i bolandshallen insåg vi att det var 1timme och 15min kvar till match och matchen innan oss var inställd så vi kunde ha en lång och välbehövlig uppvärmning inför matchen mot Saga som är ett Uppsala lag.

Vi ställde upp i två olika serier där vi delade upp spelarna i ett HJ18 lag och ett P92lag, Vi hade endast med oss 92or och tillslut 2st 93or och dessa spelare skulle göra under i HJ18 serien.

Första matchen mot Saga i HJ18 serien, vi drog ifrån på resultat tavlan direkt och vann matchen med 7-1 och en bättre start på turneringen kunde vi inte fått.
Direkt efter HJ18 matchen skulle vi bege oss till första P92matchen, jag åkte däremot till Fyrishov och kollade på våra två resterande lag i HJ18 gruppen. Innan den matchen drog igång spelade Huddinges HJ18 sin första match och vann enkelt med 11-0 mot något skit lag. Det som är ganska imponerande är att Huddinge inte ens gick på 50% av sin kapacitet.
Dags för andra matchen i HJ18 och nu ställdes vi mot FBC Elit från Finland i en välbesökt match med ca 400åskådare i Fyrishov A. Vi släppte inte till mer än 4skott på hela matchen, men dock tog det 17minuter innan vi tog ledningen. I andra halvleken satte sig frislagsvarianten direkt  och FBC Elit fick en två för avstånd, haha så galet mysigt att se dom gå på den så att dom springer mot bollen för att kontra.. HAHA! Att se deras miner när dommarn blåser utvisning är helt underbar, alla på läktaren asgarvade och vi fick åter igen bevisat att den funkar. Den funkar alltså inte bara på P92lag utan öven på Juniorlag. Matchen slutar 3-0 efter en riktigt bedrövlig match av oss, men vi vinner och nu vr vi klara för slutspel
Sista matchen i gruppen spelades 08.30 på morgonen efter och nu mötte vi dom som delade första platsen med oss, Sätra från Gävle. Vid lika eller seger så skulle vi ta förstaplatsen och direktkvalificerade till 8delsfinal, men vid förlust så skulle vi få spela en 16delsfinal innan riktiga slutspelet. jag gick in i omklädningsrummet med 20min kvar till fajt och berättade hur vi skulle göra för att gå från gruppen med fullpott. Vi ligger under i halvtid och spelar riktigt uselt och i halvtid fick spelarna sig en rejäl utskällning, vilket gav resultat. Vi vänder matchen till ledning 4-3 och i samband med vårat ledningsmål får våran kapten ta emot en rejäl utskällning för att han varit okoncentrerad och stressad. 2minuter senate sprätter han in en boll i kryssen så var han på banan igen. Vi vinner tillslut med 6-3 och går ur HJ18 gruppen med fullpott och en målskillnad på 16-4 = +12  på 3 matcher.
Nu väntade AIK's Juniorer i åttondelsfinalen, de hade spöat skiten ur våra A-juniorer tre veckor innan med 14-1 och nu var vi i slutspel mot dom med endast 92or och 93or. Jag satte mig i bilen med två spelare och åkte till Fyrishov och kollade på AIK - Landskrona Falcons i deras sista gruppspelsmatch och gav mig fan på att vi skulle vinna åttondelsfinalen. Spelade in spelsekvenser i BP, PP, uppspel på telefonen och noterade allt som AIK gjorde. Ringde även till spelare och tränare som brukar möta AIK för info och alla sa exakt samma saker och de hade jag redan noterat, BÅGEN!
Matchen mot AIK spelades i en liten skithall vidnamn Gammla Stenhagen. Eller den var inte liten utan bara trång och detta var bara bra för oss. Grabbarna fick alla instruktioner spelare för spelare, kedja för kedja. Vi var endast 9spelare varav en av våra backar har bara spelat innebandy i 3veckor, innan dess har han spelat fotboll hela sitt liv.
Grabbarna gick in på planen och gjorde allt jag sagt men visade för mycker respekt vid 4tillfällen och gav AIK chansen att båga in och avlåssa bössan och de vart 4mål av dom i första halvlek.
Mina spelare verkade gett upp, men efter ett bra samtal inför andra så beslutade vi oss att gå för allt och sluta mesa, jag ändrade lite i uppställningen och gick ner på 8spelare. Detta gav resultat i defensiven, AIK hade inte några farliga chanser i sista perioden och nu var de fajt på allvar. Gnaget kändes stressat och tagna av stundens allvar när ett gäng 92or och 93or som inte ens spelar i högsta 92serien i Stockholm börjar pressa AIK till misstag och började trycka ner dom i sin zon. 2-4 kom i PP med 7minuter kvar och det kändes absolut inte omöjligt. Framför allt inte när till och med AIK gick på frislagsvarianten och fick en tvåminters utvinsning pågrund av avstånd. Jag tog Time Out med 4minuterkvar och nu sattsade vi allt på ett kort, satte in våran powerplay lina och plockade ut målvakten med 1½ minut kvar och våran 93a Adam som vart extra inkallad för dagen gjorde sitt andra mål för matchen. 3-4 och nu var det krig. 43 sekunder kvar och och plockar målvakt direkt när vi vann tekningen. Våran point skjuter ett lågt skott och detta letar sig ut mot högerstolpen där Dennis står och ska bara raka in bollen i öppen kasse, men han missar bollen som stuttsar och bollen rinner ut till AIK ägo som rensar och slutsignalen går. Det är inte bara dennis chans som gör att vi förlorar, det är även så att vi har 3-5 andra super chanser som deras keeper storspelar på.

Vi är 3centimeter att spela lika mot AIK som våra A-Juniorer fölorade mot med 14-1 hemma. Riktigt starkt av mina
92/93or.

Måste bara nämna att våran målvkat Hampus gör en super turnering, tyvärr släpper han två riktigt billiga mot AIK och det visade sig avgörande. Men om vi satt våra chanser så hade vi vunnit iallafall... Vi ska inte gräva ner oss i detta utan vi får gå vidare och spela som vi gjort denna cup i resterande delen av säsongen!

// Mackan

Avresa till uppsala

Strax dags för avresa mot Uppsala och Storvreta Cup 2008... Står vid datan just nu och försöker få ihop de sista planeringarna innan jag sätter mig i bilen och åker. Fast allt är as stressigt eftersom man inte vet om man behöver packa mer äön vad man tror, fast största frågan är om laptopen ska med. Får se innan jag lämnar lägenheten.

Kommer bo på Scandic Nord Uppsala hela helgen och det ska bli helt underbart. Enkelrum som ledare har man och helt perfekt att sitta och arbeta med statistik, scouting och fakta..



Kommer eventuellt skriva under helgen, annars kommer en resumé på måndagen!
Höres!!!

// mackan

Vilka talanger ska man hålla ett öga på under storvreta cupen?

Så, nu var julstöket avklarat och nu beger vi oss snart till Storvreta med våra Juniorer-B... Ska bli riktigt intressant att se hur mina P92 grabbar står sig i HJ18 serien och hur jag själv kommer agera i båset. Vet där emot att det kommer bli riktigt roligt där uppe hur som helst och det är det viktigaste!
Har alla haft en bra jul?

Jag har flängt runt en hel del under Julafton kan man säga.
Först vaknade man upp och käkade frukost och delade ut julklappar hemma med farsan, sen begav jag och min bror oss iväg till morsan och käkade lunch och delade ut ännu mer julklappar. Därefter begav vi oss vidare till pappas-tjejs släkt där vi käkade traditionellt Julbord och delade ut ännu mer julklappar. När klockan närmade sig halv 11 så tog jag en taxi hem till tjejen och delade ut julklappar där och myste hela resterande julaftonen.
Detta innebar att jag inte kunnat skriva på länge för att det krävdes mycket planering kring detta. Men nu är jag dock tillbaka, men ändast till fredag kvällen, har inte bestämmt mig för om laptopen ska med till storvreta eller ej, men det lutar åt att den gör det och det blir då bloggande efter varje match vi spelar och förhoppningsvis om en del roliga matcher där uppe.

Jag kommer inte bara coacha där uppe utan Scouta lag och spelare, vilket kommer bli intressant. Nu återstår det bara att se om jag hittar någon framtida stjärna där uppe i åldrarna 91-92-93...

Några tips på talanger att hålla ett extra öga på`? skriv gärna namn, nummer och lag om ni vet det..
// Mackan

God Jul!

Många tycker att det är fel att man skulle vilja se en kille som var VM-reserv med i VM-Truppen istället för en gammal räv som Fischerström som bara går nerför och inte alls håller samma klass längre. I det här fallet är det Rasmus Sundstedt som för redan två år sedan fick lovord av Landslagsspelare att han borde varit med i landslaget redan då.
Varför inte ge honom erfarenhet redan nu när han är MINST lika bra som några av dom som är i landslaget så han är förberädd om två år för VM i Finland när han granterat är med.

Tar juledigt nu och åter kommer efter julen!!

God Jul från mig till er!!

Mina varianter som kommer bli klassiska

Skönt, kom hem för ett tag sedan från genrepet inför Storvreta. Fick en hel del svar från grabbarna när det gäller frislagen och PP'varianterna. Sedan när vi åker upp kommer vi ställa upp i deras rätta åldersgrupp (P92) och även HJ18. Kommer att sitta hemma och ha fingrar som kliar eftersom det är ett tag till innan man får testa nya taktiker, varianter och lösningar. men den 27e smäller det och då ska vi shocka innebandyn i uppsala under storvreta med de bästa och mest genomtänkta varianterna som är påkommna ut min egna hjärna.

Nyfiken på att se vad det är? Besök uppsala och se med egna ögon. Tror att jag kommit på¨två olika slags varianter (säger dock inte vad det är ännu) som kommer bli tok poppis bland lag i sverige.

Låter kanske kaxigt, men vem vet, kanske med all rätt =)

Inför Storvreta

Nu börjar allt ordna upp sig inför Storvreta Cupen som spelas 27-29 Dec. Det har varit ganska mycket "VP" (Virrpanna!) kring det hela och allt har fått en lösning nu. Tyvärr blir det så att vårt HJ-A inte kommer åka iväg och spela i HJ20 eftersom det var klent med folk som var sugna på att dra till Uppsala och lira. Där emot åker vi upp med våra HJ-B som består av endast 92or och en 93a, vi är anmälda i både HJ18 och P92 serien.
Jag som är Huvud Coach kommer att lägga så mycket tid som möjligt på vårt spel och se till att alla får så mycket spel tid som möjligt. Efter som vi är anmälda i två serier så kommer det bli rätt så bra eftersom att de som inte kommer få plats under HJ18 matcherna får slåss i P92 serien, men en som spelar P92 serien kan lika gärna spela HJ18 nästa match vilket öppnar en bra konkurans situation och att alla kommer ge gärnet när vi är där uppe.

Tyvärr krockar två av våra tre gruppspels matcher men vi får göra så gott som det går helt enkelt.

HJ18 Gruppen:
5389 FBI Tullinge  - IS Saga   27.12 - kl. 10:40  Bolandsskolan        
5388 FBC Elit  - IK Sätra   27.12 - kl. 13:35  Fyrishov hall A        
5392 FBI Tullinge  - FBC Elit   27.12 - kl. 18:10  Fyrishov hall A        
5393 IS Saga  - IK Sätra   27.12 - kl. 19:05  Stenhagen        
5390 FBC Elit  - IS Saga   28.12 - kl. 08:25  Stenhagen        
5391 IK Sätra  - FBI Tullinge   28.12 - kl. 08:25  Nya Stenhagen  

P92 Gruppen
 
5492 Björklinge BK  - Täby FC 2   27.12 - kl. 09:45  Ärentuna        
5493 FBI Tullinge  - IBF Borlänge   27.12 - kl. 13:30  Allianshall B        
5489 FBI Tullinge  - Björklinge BK   27.12 - kl. 18:00  Allianshall B        
5488 Täby FC 2  - IBF Borlänge   27.12 - kl. 18:00  Allianshall A        
5490 Täby FC 2  - FBI Tullinge   28.12 - kl. 07:30  Fyrisskolan        
5491 Björklinge BK  - IBF Borlänge   28.12 - kl. 07:30  Ärentuna  


Truppen som följer med till Storvreta:
Hampus

Fredde

Danne

Mellis

Tobbs S

Linus

Matte Å (93a)

Mange

Sturk

Adde

Niklas

Friborg

Dennis

Isak

OP

Pålis

Micke

Keith

Tom

Jesper

Ska bli riktigt kul att komma till Uppsala och packa upp grejerna på Scandic och sen fokusera på nästa match. Säger bara att all Scouting är nästan klar och nu är det bara att förmedla ut allt så gott det går till spelarna i laget.

Först och främst är det slipning av PP, Frislag och snabba vändningar imorgon som gäller, sen är det jul och där efter full fokus på Storvreta.
Vi må vara underdougs, men räkna inte bort lilla "jönssonligan"!

// Mackan


hemma igen

Hemma igen, vilket innebar att jag slapp sjukhuset denna gång!
Första träningen efter skadan i axeln känndes sådär, dock klev jag av efter halva för att jag fick känningar, men nytt test imorgon igen.

Så, skulle bara skriva så att folk inte tror ja åkte till sjukhuset. haha^^

Ses imorgon med mer tycka till om innebandn!
// mackan

Comeback försök nr.1

Ikväll gör jag första träningen sedan jag blev brutalt höfttacklad och pajade axeln. Dagens Schema vet jag inte riktigt hur det blir, men ska försöka köra på under uppvärmningen och ev övningarna, sedan blir det väl fys på sidan av.
Hoppas axeln inte luras nu utan att det ska kännas bra.

Förhoppningsvis kommer jag tillbaka ikväll och skriver lite angående en het diskution i IB-Världen, om jag inte gör det innan 00.00 så ligger jag på sjukan.

Väl möt senare ikväll!
// Mackan

Poängligan i VM

Här är poängligan från A-VM:

1.Fredrik DjurlingSverige611415
2.Willy FauskangerNorge58614
3.Henrik TalmeEstland541014
4.Rickie HyvärinenFinland66713
5.Emanuel AntenerSchweiz621113
(Placering, Namn, Land, Matcher, mål, assister, poäng)

Fredrik Djurling vann tillslut poängligan och vann åt minstånde någonting åt sverige detta VM.
Balrog's egna Henrik Talme kom 3a i poängligan i sin VM-Debut för Estland. En del har velat haft med honom i Svenskalandslaget några gånger men han har aldrig blivit uttagen till A-landslaget i Sverige så han valde spel med Estland detta VM tillsammans med fem andra Stockholmare. Vilket nu ledde till en bronsplats i Poängligan i A-VM, fast för Estland blir det att kvala för att hålla sig kvar i A-VM nästa gång det beger sig, då i Finland 2010.



Visst är det märkligt att det helt plötsligt vart världens rubriker i tidningar, radio och TV bara för att Sverige Förlorade VM-Finalen. Om Sverige hade vunnit så hade de fått ett standard meddelande på radio, tv och i tidningarna.
Nu när Svenskarna förlorade så vart innebandyn het i media.
Kom igen Sverige, vi lägger oss och åker ur A-VM näst gång, då kanske vi får en egen studio för tv-sändningarna i B-VM.
För att Damernas EM i handboll har 3st direktsända matcher per dag och dessutom en helt egen studio med paus och införsnack. Hallå!!! Sverige är inte ens med i halva turneringen innan de åker ur, snacka om att sattsa på fel sport i TV!
TV-Publiken under Innebandy VM fick nöja sig med en snabb pressentation från kommentatorerna innan matchen och reklam i pauserna. Sen efter slutsignalen så bryter man sändningen mitt under Matchenslirare prisutdelning och innan ens Bucklan och medaljerna är utdelade.
Less på sånt alltså!!!

Grattis Finland

Då vart det bekräftat... Sverige är inte bäst i världen. Eller ska man säga, den truppen som Göransson tog ut till VM är inte bäst i världen. Det snackades mycket om i media och bland experterna att det skulle vara den sämsta truppen på pappret som någonsin åkt till ett VM i svenska färgerna. Visst var det så, Göransson valde att ta gammla meriter före de nya bästa spelarna. Nu kanske någon kommer säga att han tog ut 9st som aldrig spelat ett VM förut, japp det gjorde han men han tog ut fel spelare som aldrig spelat ett VM.
Det fanns även några spelare som visade yttersta världsklass detta VM, några av dom har gjort det förut men någon av dom har varit hur bra som helst under sitt första VM.
Jag tippade inför VM att det skulle bli Schweiz- Finland i final och det var inte långt ifrån att Sverige åkte ut mot Schweiz i semin, men väl i finalen så var jag alltid säker på att Finland skulle vinna. Även när Sverige vände 0-4 till 6-4 så var jag helt säker på att finnarna skulle vinna.

De 5spelarna som utmärkte sig mest idag enligt mig var:
1. Rickie Hyvärinen
2. Fredrik Djurling
3. Lassi Vänttinen
4. Niklas Jihde
5. Daniel Ramsin



Jag har sagt ända från VM-truppen togs ut att det finns 3spelare i laget som inte borde blivit uttagna.



Peter Fischerström, har inte varit bra sedan VM-06 i Sverige och har bara åkt störtlopp senaste säsongerna. Han håller inte alls och han tar bara upp plats för de yngre och bättre spelarna som behöver få erfarenhet. Nu fanns Samuelsson med och spelade i VM i 3e femman, men han borde spelat på två backpar också, istället för just Fischer. Sen lämnade man Rasmus Sundstedt hemma bara för att Fischer skulle med, det är pinsamt.

David Gillek, en överskattad skott-kåt forward som tror han är världens bästa spelare. Alla säger att han var viktigast för Sverige detta VM, men dom kollar endast på poängligan efter gruppspelet. Jag satt och såg ALLA VM-matcher och han var den ända som verkligen försökta göra mål när de ledde med 14-0. Medans resten av svenska laget spelade runt boll och hittade någon fri kille i slottet som dunka in bollen så tog Gillek bollen bakom mål och försökte bryta in för att sätta den själv. Han betydde inte ett smack för Sverige detta VM, han gjorde endast poäng mot B-nationerna i gruppen (förutom en assist mot tjeckien).

Martin Emanuelsson, förstod inte vad han gjorde i VM-truppen att göra. Han har inte alls visat någon VM-status och är en av de som inte har i ett VM att göra just nu. Han kom med för att Göransson tränade Warberg förut?



Sen måste jag verkligen säga att det är pinsamt att låta Peter Sjögren starta i målet i Finalen. Visst att han startar Semifinalen, men efter en sån dålig insatts där borde man inte få förtroendet i Finalen.
Tack Göransson för att du sabboterade Sveriges VM-Guld Svit som ända VM-Guld tagare.

Man får säga grattis till Finnarna för att dom var det absolut bästa laget om man räknar bort andra perioden. Rickie är hur bra som helst just nu och lika så Lassi. Grattis till de vit-blåa!
Fast måste bara ge en eloge till Niklas Jihde som verkligen bär fram sitt lag i Semifinalen och även i FInalen! En riktigt stor spelare som förtjänar den största silvermedaljen man kan hitta.

// Mackan

Tjeckien - Schweiz

Tjeckien spelade idag Bronsmatch mot Schweiz i Hemma VM inför 13'211åskådare på läktarna. Matchen inledde segt och nervöst för Tjeckerna medans Schweiz sätter dit ettan redan efter 4minuter. Schweizarna höll ledningen till periodvila och inför andra perioden så trodde man att dom skulle dra ifrån, men icke, Tjeckien höll ifrån bra och kunde med en minut kvar av period nummer två kvittera. 
Den tredje perioden visade sig bli en av de bästa under detta VM när det gällde nervositet och publikfrieri. För att med 3-1 till Schweizarna med 12minuter kvar av matchen så känndes det avgjort. Tjeckien ville annat och slet vidare i Powerplay, men där fick man dock ingen utdelning. Fast några sekunder senare så satte dom dit 3-2 och nu började kampen efter oavgjort. 5minuter senare så var det ett faktum, slarv av en Schweizisk back gav Sikora öppen kasse och tröck dit kvitteringen. Hela hallen lyfter och man fyr riktig gåshud när man hör publikens jubel och ser hur publiken lever sig in i matchen. Fast ännu var de värsta inte över, för att en halvminut senare så var det Tjeckerna i förarsätet. Ett härligt vollyskott på en egen retur letar sig in i första krysset.
Dock var det inte över nu heller, för att Dalen-bröderna Hofbauer kvitterar direkt och nu väntade sudden death.
-----
I Sudden så är det hawaii och det blir Schweiz som drar det längsta stråt i denna bronsmatch. Detta med ändast 58sekunder kvar till straffläggning.


47:55 Goal for team Switzerland scored by Simon Stucki, assisted by Emanuel Antener (3:1).
51:14 Goal for team Czech Rep. scored by Aleš Zálesný unassisted (3:2).
56:50 Goal for team Czech Rep. scored by Radek Sikora, assisted by Aleš Zálesný (3:3).
57:27 Goal for team Czech Rep. scored by Vojtěch Skalík, assisted by Martin Ostřanský (3:4).
57:49 Goal for team Switzerland scored by Matthias Hofbauer, assisted by Christoph Hofbauer (4:4).

69:02 Goal for team Switzerland scored by Simon Stucki, assisted by Andreas Cadisch (5:4).


  


Snart är det dags för VM-Finalen mellan Finland och Sverige! 
Matchen sänds på TV4 (Vanliga 4an) kl.16.00.

Div.2, VM-Semi, el classico

Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt ljus av din fägring. Det all lucia sång som får komma fram här idag för idag är det så mycket bra matcher att kolla på. Först var det FBI Tullinge mot Täby i Div.2 östra svealand. Ett Täby med Rasmus Sundstedt, Oscar Norrman, Filip Urwäder bland annat med från SSL-laget. Nu är det första VM-Semin mellan Finland och Tjeckien inför kanske 10'000 på läktarna. Direkt efteråt är det dags för andra Semifinalen mellan Sverige - Schweiz. Dock är det inte det här som är höjdpunkten för dagen, utan det är "El Classico"!

FBI Tullinge leder nu Div.2 östra svealand med 8p föra både Huddinge och Farsta. Farsta vann idag mot Huddinge med 6-5 i Sudden efter att ha utmannuvrerat storstjärnorna från Balrogs SSL-lag. Tullinge hade det tufft hemma mot täby men har man en superstar i laget så har man. Alexander Wallberg gör 6p på de första 6 målen och leder laget till en 8-4 seger.

Just nu spelar Finnarna ganska konstigt, de tar lixom inte tag i matchen som de borde göra. Tjeckerna gnuggar på så fort de får möjlighet och är absolut inte ofarliga.


Placeringsmatcherna är igång

Sitter just nu och tittar på Storbritanien - Holland och redan efter en minut så tog Holland ledningen. Lär bli Storbritanien som får lämna B-VM och Holland som får stanna.
De spelar i en hall som är lagom tom just nu i matchen om  19-20plats. Ekar och skit så man hör varje steg på planen. haha!

men det blir mycket innebandy idag då VM drog igång med Placeringsmatcherna i Både A-VM och B-VM. Så jag är glad eftersom jag ser varje match på tv =)...

har endast missat en match under hela VM och det var B-VM premiären mellan Tyskland och Storbritanien som slutade 25-5. Resten av alla matcherna har jag sett, vilket innebär 19st B-vm Matcher och 20st A-VM Matcher. Erkänner att jag inte sett alla Live utan jag har sett några på nätet på natten. Men ändå, sett de mesta.


Media borde förändra sin syn och bryta traditioner för att skapa nya

Jag har klagat en del på media och dess syn på Innebandyn nu ett antal gånger. Så ni som hålelr räkningen på hur många gånger det är nu kan räkna in detta inlägg också. För sällan blir jag så irriterad på TV som nu när de sänder Handbolls EM för damer. jag tycker Handboll är kul att kolla på när det är mästerskap, men helt ärligt, Svenska damerna är kassa och damhandbollen är inte så värst populär i Svensk tv. Visst, när Sverige spelar så är det nog end el som kollar, vilket jag också kan göra när det inte är nått annat på tv. Fast är det inte lite överdrivet att sända andra matcher i omgångarna där Sverige inte spelar. Det sitter 100-200 pers på läktaren och ser halv uttråkade ut, detta påstår TV4 vara viktigare än Innebandy VM. Det ända langet som drar publik i Handbolls EM för damer är hemmanationen Makadonien som fyller hallen.
Jag tycker det är pinsammt att TV4 inte sänder mer från innebandy VM. Man sänder ändast en gruppspelsmatch och Finalen.

Sen är det ännu mer pinsamt att se SVT-sattsningen på Curling EM i Sverige. Man spelar i en stor hockeyhall inför 40pers på läktarna som läser tidningen. Helt ärligt, vad tänker man med? Det är 4matcher som pågår samtidigt i hallen inför samma läktare, vilket innebär 10pers per match? Är det verkligen något att sända, framför allt nu när Sverige är helt kassa på herrsidan och damerna är upp och ner.

Varför ska vi svenskar vara så sjukt blyga att våga visa det vi är riktigt bra på?
När vi har en idrott som Innebandy där vi är Världsledande tillsammans med Finland så borde vi väl hjälpa sporten att få mer intresse så att Innebandyn blir större. För nu när Sverige är bäst i Världen tillsammans med Finland så klankar vi ner på oss själva och påstår att det inte är någon match att vinna VM-Guld.

Fast det är klart, kommentatorer och media var helt gala i Carolina Klyft som var helt Outstanding i 7-kamp. Spelade ingen roll om det var SM, EM, VM, OS... Hon vann ändå med utklassningsstil.
EXAKT som sverige i Innebandy, ge dom lite beröm iallafall, annars kommer det sluta som i handbollen. Bäst i handbollen, men sen när handbollen började sprida sig i övriga världen så tappade man och hängde inte alls med.
Fast där var ju media helt kära i Bengans-grabbar resten av svenska befolkningen.

Innebandyn är påväg in i OS-programmet och detta borde väl Media hjälpa till med isånnafall. För att år efter år klagar man på att sverige aldrig tog OS-medaljer och bla bla bla. Nu när sverige är påväg att få in en sport som man är bäst på så motarbetar man den istället.
Hur smart är det igentligen att de så kallade Experterna gör så?

Innebandyn skall ha mer tid i media och framför allt direktsändningar. Enligt ren FAKTA från Riksidrottsförbundet så är innebandyn den näst största tävlingsidrotten i Sverige. Den ända sporten som ligger före är Fotbollen, medans handbollen ligger på en 9e plats och Ishockeyn på en 5e plats.  Curling fanns inte ens med utan hamnar på en kategori ÖVRIGT som inte är med åp topp 30.
Innebandyn snittar samma publik som handbollens Elitserie gör och tillskillnad från handbollen är innebandyn på frammarsch.
Innebandyn finns med på en ända topp 3lista över hur många aktiva i länderna det finns och det är i sverige. De övriga länderna som vr med i undersökningen var: Danmar, Finland, Norge, Frankrike, Tyskland, Holland och Österike. Handbollen fanns också bara med på en av dessa och det var i Danmark.

Så varför ska vi inte sända mer Innebandy om nu svenska befolkningen sysselsätter sig med innebandy istället för Handboll? Är det för traditionerna inom handbollen så är det kanske dags att tänka om, kanske ska man hitta nya traditioner inom nya sporter istället?

På en undersökningslista av mest tv-tid från Riksidrottsförbundet så är innebandy inte ens med på en topp15 lista. 
Skärpning nu Media och sänd mer av det som Svenskarna sysslar med och skippa tillexempel konståkningen som är rankad 10 på listan i tv-tid.

Okej, nu vet jag vad vissa tycker. hur kul är det att se Sverige vinna med 18-0 mot italien? Jo betydligt roligare än att se Sveriges damer förlora med 36-21  eller liknande.

Mer media ökar intresset för att bli bättre och på så sätt bli känd. Det kommer höja nivån i VM och innebandyn kommer bli större och större.!

Har du tankar/funderingar/frågor, skriv en kommentar så läser/svarar jag så fort det går.
// Marcus Magnusson


Estlands seger och svenska sågen

Äntligen !!!!  Jag brister ut i glädje yra och åker in till sergelstorg och badar i fontänen med ett stort smile på mina läppar.
Okej, lite "over drive" kanske men fan va skönt. Satt och kollade på Estlands match mot Norge igår och såg dom hänga med i en period sen var det kört. Inte konstigt att det blir så när dom gör en sån urladdning mot Schweiz i första matchen och sen möta favoriterna Finland dagen efter. Klart de var sega och allt sånt, men lite väl stora siffror vart det kanske, visserligen så kändes det som om Esterna inte villa spela klart matchen efter halva matchen.
Men idag fick dom jubla! De besegrade Danmark och om Finnarna gör sitt jobb imorgon och vinner mot Danskarna så slipper Estland spela ödesmatch mot Ryssland eller italien för att hålla sig kvar i A-VM.
Just nu ser det ut att bli Ryssland mot Danmark i den kvalmatchen där Danmark kommer vinna relativt lätt om de inte drabbats av för många skador.

Sverige möter Lettland kl. 11.10 imorgon och lita på att jag kommer sitta klistrad framför matchen då. Antagligen en lång match då sverige vinner stort. (igen!)

Sen för er som tippade i VM.tipset så låg det nere för dagen, ny kumpong imorgonbitti....



Helt ärligt, just nu sitter experter och hyllar David GIllek som leder poängligan i VM. Enligt mig är han en galet överskattad spelare som bara levererar poäng i oviktiga matcher. Som nu, han har gjort 6p mot Ryssland och 4 mot Italien. Sedan gjorde han 1p mot Tjeckien. Fredrik Djurling, Jihde o'co vilade i 18-1 segern mot Ryssland och det är därför Gillek leder poängligan. Klart som attan att folk gör mycket poäng i en sån match när man spelar med bra spelare och skjuter hela tieden. Till och med jag skulle kunna göra dom poängen den matchen om jag spelade på hans plats.

Bänka killen i slutspelet för han håller inte mot bättre motstånd!
Spelar man honom i en ev. Final mot Finnarna så åker sverige på stryk för att han kommer tappa boll hela tiden.

Nu när jag ändå har sågen framme
kan jag ju passa på att såga backarna Kimmo Eskelinen och Peter Fischerström som inlett helt bedrövligt! Visst att Kimmo vart bra i SSL iår, så jag tvekar inte på att hans klass kommer i slutspelet men att Fischer fortfarande e med i landslaget är inte okej. Finns många yngre backar som behöver erfarenheten från mästerskap som håller samma eller bättre klass som han. Tex Ralle Sundstedt som gjort en strålande säsong hitils i SSL. Sen har man även Schweiz proffset Olle Thorsell!

Fast en som imponerat mycket på mig under detta VM är Samuelsson från Storvreta. Han har varit riktigt bra och är en av de fyra backarna som ska gå från start i slutspelet enligt mig. Samuelsson, Kranberg, Qvist och Kimmo.
Jag var visserligen emot Qvist inför VM och tyckte att han inte visat form, men han har varit bra under turneringen och är har bevisat att han ska vara där!

Nu är det dags att lägga sig ner i sängen och bädda ner axeln så den slipper göra ont!

Cya all!

// Mackan


Typiskt

Gårdagens bakslag fick sitt resultat imorse. Starre blir borta 4-5 veckor minst då hans nyckelben var av, precis som jag befarade. Tur för oss att vi har 4veckor till nästa match så att han inte missar allt för mycket. Vi behöver våran kapten och dirregent där bak under fajterna.
Starre får helt enkelt slappa hela julen och komma tillbaka 09!

Min axel är värre än igår, fick inte mycket till sömn inatt då den bultade och skrek av ilningar. Så det blev en dag hemma från jobbet och lär bli det imorgon med. Sen får vi se på onsdag.

Sverige vann idag tredje gruppspels matchen mot Ryssland med enkla 18-1. Sett de flesta matcherna nu från A-vm och även en del från B-vm. Kollar på alla matcherna jag hinner med Live på datan, fast när man inte hinner får man se dom i efterhand helt enkelt.
Ikväll är det dags för min backpartner från tullinge (Johan Strömfeldt) att ta sina första 3poäng med Estland i A-VM då de möter Norge. Efter att ha varit nära att vinna mot Schweiz i premiären och utspelade av Finland med 7-0 igår så är det massor som pekar på att Estland plockar 3pinnar mot Norge ikväll!
Tyskland vann enkelt mot Singapor idag och går mot en säker gruppseger, lika så polen i andra gruppen i B-VM.

Tullinge vann tillslut en hård kamp mot SB Innebandy som varande i 2perioder, sen var det Tullinge för hela slanten och det är fortfarande 6p till tvåan. Nästa omgång möter man Täby hemma, ett täby som förstärkt med flera spelare från SSL-laget Caperio Täby.


Go Eesti
// Mackan

Axel helv*te

Galet drag igår på Tjeckien - Sverige matchen måste jag säga. Dessutom tycker jag att det märks klart och tydligt att Sverige inte är så bra som de en gång varit längre. Lite trist att se faktist, men men inte mycket att göra åt. Seger trotts allt tillslut.

Fast gårdagen slutade med att jag totalkvaddade min axel i kvällsmatchen. Jag bjöds på en galen flygtur vid sarken och landade rätt på sargen och slog vänster axeln i marken. Drog i lite bedövning och spelade sedan vidare matchen och lyckades göra två kassar. Men inatt så kände jag verkligen att jag inte borde fortsatt. Har inte sovit många timmar i natt och jag kan knappt lyfta armen...

Fast lite stryk får man väl tåla trotts allt.

Däremot så skadade sig min backpartner Jonas Steffen sig allvarlige i en situation som borde ge avstägning i månader på motståndaren. Steffen fördes till sjukhus med ambulans och det verkade inte bra. Tror att axeln var ur led och att han bröt nyckelbenet. Fast jag vet inte, det är bara spekulationer.
Uppehåll nu till början av januari, så förhoppningsvis är både Starre och jag tillbaka då. Oddsen att jag är tillbaka är betydligt större, men hoppas på att båda blir hela tills dess!

Österike - Tyskland

Skrev fel i förra inlägget, Österike står som hemma lag officielt

Efter 10.49 står det 1-2 till Tyskland.. Tyskarna hade ledningen med 0-2 tills Fille Wicher från självaste Salems IF går bort sig på halva planen och jagar ikapp sin österikare och slår på klubban bakifrån och ger Österike en straff som dom tar vara på.

Fy Fille, *hehe*

Det har nu gått 12.29 och det är fortfarande 1-2 till Tyskland.
Fredrik Holzt drog på sin en onödig tvåa på halvaplan nyss, och österrike får spela 5mot4...

Tyskland - Österike

Innebandy-VM dag två är igång och just nu sitter jag och glor på Tyskland - Österike på tv'n. Det är förvånandsvärt fullt i hallen faktist, eller iaf vad jag ser via tv'n iallafall.
1-0 efter 3.54 via en kontring med en pass i sidled framför keepern som är tvungen att släppa in en kasse. I övrigt är det  en ganska seg match just nu i början, hoppas det hetar till lite snart!

Satt även och kollade på en repris från Sverige - Italien , fy fasiken vilken seg match alltså. Två mål på¨två byten och Italienarna såg ut att vara nöjda med att vara på samma plan som de svenska spelarna.

Sverige - Italien 18-0

Svenskarna demolerade Italienarna med hela 18-0 idagens premiärmatch. Kanske inte ska dra för stora växlar av det hela eftersom att Italien kommer komma i botten i gruppen och ligger ljus år bakom Sverige i utvecklingen.

Att Gillek blev matchens lirare och att Ramsin startade i kassen kommer nog ändras på när det väl drar igång imorgon mot tjeckien. Dock tycker jag att Ramsin har varit hetare ön Sjögren senaste tiden, men Gillek kan gärna gå åt sidan. Han levererar vara mot B-nationer känns det som.

Snart är första dagen till ända med massor av resultat som skall summeras.
Återkommer senare underkvällen när de resterande matcherna är färdigspelade.

Välkommen då!


Lite bilder från Sverige - italien och Estland - Schweiz


   
   

Estland - Schweiz, 6-7, slut

Det slutade på ett tråkigt sätt för Esterna mot Schweiz. C Hofbauer gjorde 6-7 med 8minuter kvar av matchen och Esterna hade två stolpskott av bröderna Talme... Närmre än så kom man inte ett kvitteringsmål och nu får man hoppas på att slå Finnarna imorgon för att ha chansen att gå vidare. Kommer bli galet svårt, men säg aldrig aldrig!

Strax dags för svenskarna att gå in i turneringen mot Italien.

Estland - Schweiz

5-5 efter två perioder.... JonasThomsson och Henrik Talme har gjort 3p var denna match.

Tror fan att Estland plockar Schweiz på allvar nu... Estland blir nog tvåa i gruppen som jag trodde :D

Estland - Schweiz

Då var årets VM-igång och jag ser ut att få rätt redan. Jag nämnde tidigare i bloggen att jag trodde stenhårt på Estland i detta VM och att om de är något lag som ska hota de 4lagen i toppen (Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien) så är det just Estland. Jag sa att Estland lika gärna kan ta andra platsen i gruppen och gå till Semi och visst ser dom starka ut.

Estland vann B-VM för två år sedan och nu tog de ledningen med 2-0 redan efter 6min i första perioden genom två poäng av Henrik Talme (1+1). Sedan har Kristian Talme en ass och Jonas Thomsson ett mål.

Nu slutade perioden 2-2 efter två mål i slutet av schweiz... MEN Esterna verkar heta.

Mer rapporter kommer under tiden!


"Lejdis Najt"

Då var den andra upplagan av "Lejdis Najt" över för detta år och det vart en ännu större succé denna gången än förra året. Lockade en del föräldrar ner till hallen och över 70 tjejer mellan åldern F96 till Dam deltog och gjorde kvällen till en rolig och innebandyfest.
Kvällen började med att ALLA spelare delades in i 6 olika lag med mixade åldrar. Varje lag hade en damlags-spelare som ledare och de tävlade mot varandra i en mini turnering på helplan i 8minuters matcher.
Det segrande i serien fick sedan spela en Grande finale i slutet av programmet.
Efter seriespelet så lottades det ut 6platser i en strafftävling för mammorna på läktaren däör man kunde vinna fina priser.
Direkt efter det så var det dags för Grande finale där det segrande tjejlaget fick möta ett ihopplock av ledare i förreningen. Matchen spelades i 2x7minuter och ledarna vann med 14-1.

Allt avrundades med en priscermoni med massor av olika priser för spelare och icke spelare.. tex: årets slöhög, snyggaste dragning, glappkäft, snyggaste skottet, bästa målvakt och liknande..

En innebandykväll som vart väldigt uppskattad hos alla tjej och damspelare som deltog.

Jag har varit med och arrangerat detta två år i rad nu och ser fram emot ett tredje år nästa säsong. Alltid att lika kul att se glädjen på planen mellan de yngsta som är med och de äldsta.
=)



Imorgon är det VM-premiär och har ni inte tippat matcherna på min tippsida så är det dags att göra det. Länken hittar ni bland länkar på höger-spallten.

// Mackan

TIPPA IB-VM

Var med och tippa Innebandy VM här på bloggen. Klicka på länken på höger sida som heter (VM Tipset) eller klicka här för mer info.

B-VM och TV-Tider för A-VM

Innebandylandslaget drar idag ner till Tjeckien för att försöka försvara de 6 raka VM-gulden. En uppgift Svenska truppen tror stenhårt på att de kommer klara, men jag är dock inte lika säker på det. Jag tycker att alla varningsklockor som kan ringa har ringt. De ända som inte har ringt är ambulans-klockan, så Sverige får med sig hela sin trupp an ville ha med sig. Eller rättare sagt, som Göransson ville ha med sig. Hela Svenska innebandypubliken hade splittrade åsikter om vilken trupp som skulle åka och visst kunde han tagit ut ett lite bättre lag på papperet, men han vill väl ha ett lag och inte en papperstrupp.

Håller tummarna för Göransson och Svenska truppen att de lyckas i år igen. Fast som sagt så tror jag inte på att dom gör det, men lite mer om det senare . Nu fokus på B-VM som spelas samtidigt i Tjeckien...

B-VM Grupp 1:
Singapor
Slovenien
Storbritanien
Tyskland
Österike

B-VM Grupp 2:
Holland
Japan
Polen
Ungern
Usa

Detta B-VM blir en uppgörelse mellan två lag, Polen och Tyskland. Jag tror att de är så att de här två lagen som har mest spelare med Svenska klubbar med sig kommer ta hem första och andra platsen.

Polens sju spelare i Sverige:
Målvakt: Jacek Izbedski, Malmö FBC
Back: Mattijas Mikulski, Storvreta IBK
Forward: Tomasz Gaicki, IFK Täby
Forward: Jan Hajdus, Hässelby SK
Forward: Daniel Girys, Sköndals Huddinge
Forward: Damian Girys, Sköndals Huddinge
Forward: Oliwer Wronski, Norrköping

Tysklands sju spelare i Sverige:
Målvakt: Patrick Schmidt, Edebäck IF
Back: Kristian Koltz, Kais Mora IF
Back: Filip Wicher, Salems IF
Back: Christian Sieber, Edebäck IF
Back: Daniel Mallwitz, Sköndals IF
Forward: Magnus Gaude, Sandviken IBK
Forward: Fredrik Holtz, Hide-a-light Mullsjö AIS

Dessa två lagen kommer vinna sina grupper och sedan mötas i VM-final. Där tror jag att Polen kommer ta hem B-VM-Guldet med deras lite bättre klass på spelare. Det skiljer inte så mycket och även fast man har Fredrik Holtz mot sig i Tyskland som gjort dunder succé i SSL denna säsong så har man  Janne Hajdus med U19 meriter från Svenska U19-Landslaget för något år sedan och dessutom den enormt duktiga backen från Storvreta, Mattijas Mikulski. Dessutom har man en bättre målvakt än vad Tyskland har.
Tyskland är lite klena på bredden, men man har Fredrik Holtz från SSL och även fd. Balrogspelaren Filip Wicher,

Antalet spelare med Svenska klubbar i VM är 61stycken.
A-VM
Sverige: 18
Italien: 1
Finland: 2
Schweiz: 4
Norge: 7
Estland: 6

B-VM
Tyskland: 7
Österike: 2
Storbritanien: 2
Ungern: 2
Japan: 1
Polen: 7
Usa: 2

(Två spelare i svenska truppen spelar för en Schweizisk klubb)

TV-Tider

Lördag 6/12
17:10
Ryssland-Tjeckien, Eurosport 2

Söndag 7/12
17:10
Tjeckien-Sverige, Eurosport 2, TV4 Sport

Tisdag 9/12
14:00
Danmark-Estland, Eurosport 2
17:00 Lettland-Tjeckien, Eurosport 2

Onsdag 10/12
14:10
Norge-Finland, Eurosport 2
17:10 Tjeckien-Italien, Eurosport 2

Lördag 13/12
16:10
Semifinal 1, Eurosport 2, TV4 Sport (om sverige spelar)
19:10 Semifinal 2, Eurosport 2, TV4 Sport

Söndag 14/12
13:10
Bronsmatchen, Eurosport 2, TV4 (om sverige spelar)
16:10 VM-finalen, Eurosport 2, TV4 (om sverige spelar)

För er som vill se ännu mera innebandy Vm Live som jag, så kan man beställa ett månads-medlemskap på Eurosport.se fär man kan se dessa matcher live via Datorn:

Lördag 6/12
11:10 Estland - Schweiz
17:10 Ryssland - Tjeckien

Söndag 7/12
11:10 Lettland - Ryssland
17:10 Tjeckien - Sverige
20:00 Schweiz - Norge

Tisdag 9/12
14:10 Danmark - Estland
17:10 Lettland - Tjeckien
20:00 Finland - Schweiz

Onsdag 10/12
14:10 Norge - Finland
17:15 Tjeckien - Italien
20:00 Schweiz - Danmark

Lördag 13/12
16:10 Semifinal 1
19:10 Semifinal 2

Söndag 14/12
16:00 VM-finalen

"Estland" på besök i Tullinge + Tips kungen!

Dagens träning vart lite speciell. Det som brukar vara en lugn tillställning i hallen när det är träning på gång vart genast en snabbare och mer fysisk innebandy då estlands första femma blivit inbjudna av Tullinge då Tullinge har en av de spelarna i laget. 

Spelarna som var och tränade med Tullinge för att vessa VM-formen var
Johan Strömfeldt, FBI Tullinge (Back)
Jonas Thomsson, Järfälla IBK (Back)
Kristian Talme, Balrog B/S (Back/Center)
Henrik Talme, Balrog B/S (Forward)
Patrik Markus, Älvsjö AIK (Forward)

Det såg inte helt fel ut och jag tror att Esterna kan skrälla mot Schweiz i premiären då det dessutom tillkommer ett antal spelare från Finska högstaligan till Estlandstrupp.
Tror att de kommer 2a eller 3a i Gruppen. (Ganska säker)... Men det ska till en bra dag om det ska slå Schweizarna i en VM-premiär. Fast man ska aldrig säga aldrig, höjer ett varningens finger för Estland.
Varför inte: Schweiz - Estland , 5-6  i premiären?

Sen måste jag ju bara poängtera att jag fick in rätt resultat igen i en innebandymatch. Har haft flytet senaste månaden när det gäller de.
7-5 till Täby skrev jag på måndagsmorgonen och 7-5 vart det på måndagskvällen.
Fick dessutom in FBI Tullinge - Värmdö (10-5) i lördags...
Dags att slänga in ännu mera kosig på resultat?

Tillbaka

Då var det dags för mig att tycka till om innebandyvärldens händelser igen. Eftersom jag inte haft tillgång till bloggen på nästan en vecka så har jag en del att ta ikapp. Lika bra att börja på en gång, ingen tid att förlora helt enkelt.

Utmanarlaget med en grund av IBF Falun vann mot Svenska Landslaget som om en vecka ska ner till Tjeckien och kämpa om VM-guldet. Ordet "kämpa" kommer nog bli ett av led-orden för landslaget nere i Tjeckien,
Att förlora mot ett ihopplock av spelare från Falun, fd världsspelare och dessutom någon div.1 och 2 spelare är väl ingen opptimal uppladdning.
Visst kan dom skylla på att de tränat hårt hela veckan i Falun och att de var trötta. Men Kent Göransson får ursäkta för att den ursäkten godtar jag inte. Om man vänder på det istället och säger att Sverige hade en vecka på sig att spela ihop sig och lära känna golvet till 100% så blir det kanske bara pisamt för Jihde &co.
Kanske ska man skicka ner utmanarlaget till VM-istället, de verkar iallafall vara lite hungriga.

Mikael Gunnarzzon har inte varit glödhet direkt nder säsongen för sitt SB innebandy i Tvåan. Fast när det väl gällde mot landslaget så fick han betyget 4a av innebandymagazinet vilket innebär, mycket bra.
Även Hellgård visade någorlunda kännsla efter att inte tränat innebandy på ett halvår. Riktigt kul att höra att han still going strong.

Henke Larsson gjorde i helgen två framspelningar till Nede som gjorde två mål. Att Larsson gör två poäng i sin andra SSL match är riktigt imponerande, exakt som hans tunnel på Daniel Schmidt som är back i Järfälla.
Snart gör han mål också, det innebär att Helsingborg får en ny sargvakt vid namn Niklas Jihde som sagt att han skall sitta sargvakt åt FCH i FCH-kläder om Henke gör mål i SSL.

FBI Tullinge hade mannfall förra helgen och förlorade för första gången i serien, detta i borta mötet mot Duvbo. Fast det visade sig bara vara en engångs grej. För att redan denna helg demmolerade man Värmdö enkelt med 10.5 och man slog av på takten i 3e och släppte då in några enkla kassar.
Samtidigt som Tullinge vann mot Värmdö förlorade Farsta borta mot Hammarby. Nu skilljer det 6p till tvåan Huddinge och trean Farsta. Huddinge vann enkelt borta mot SB med 8-2.
SB kommer med största sannorlikhet åka rätt ner i 3an igen.

    
    
  
   

Bilder från FBI Tullinge - Värmdö


Övrigt i SSL:
  Balrog lyckades tillslut vända underläge mot Västerås till seger i Sudden. Stor matchvinnare vart Kristian Talme som gjorde 4+1, kanske hittat VM-formen innan VM-debuten med Eständska landslaget.

Caperio Täby möter ikväll AIK i ett presigefyllt derby på tv4-sport. AIK kommer knappast gå på 100% då de har en hel femma från VM-truppen. Ingen vill riskera att missa VM nu och därför vinner Täby. Med endast två svenska landslagsmänn och en finsk så kommer täby ha flera som kan ge allt inför de 18dagar långa VM-uppehållet.
7-5 till Täby låter inte helt borta ur disskutionerna, eller?
Men man får inte glömma bort att AIK är AIK och kan lika gärna vinna, men lägg ändå pengarna på Täby.

// Mackan

RSS 2.0