Ligacup Finalen

IBK Dalen vs Pixbo Wallenstam

En riktigt kul match att kolla på faktist spelarna gav allt och visade glädje och kämpar vilja. Pixbo vann tillslut i sudden men vet inte riktigt om jag tycker de var värda segern. Visserligen ska man inte vinna en match om man tappar 3mål i sista som dalen gör men Dalen var det bättre laget i matchen tycker jag.  Fast det är målen som räknas och de talade för Pixbo.

Lite tråkig tv-överblick bara. Sattsar man på en stor arena i en match och sänds på  tv kan man väl sätta publiken på kortsidan mitt emot tvkameran så man får se publiken för att få mer stämmning.

men men, det blir väl bättre med tiden.
// mackan

Örebro borta

Usch, vet ínte ens om man bör skriva något om den här matchen. Fast man kan inte bara skriva i med gång så får väl dra ihop några rader.

I söndags var det borta match mot Örebro SK Innebandy i Mellringehallen. 3-1 i paus till ett bättre örebro vart 8-2 i i andra perioden och det hela slutade med pinsamförlust med 12-4.  En tröst i det hela är väl att 3an i serien GAIK Väsby också förlorade med 12-4 mot Örebro förra omgången, men ändå. De pissade i våra ansikten och det svider fortfarande i ögonen helt enkelt.

// mackan

Tv-match & ÖSK vs FBI


Damerna tog igår steget in i den nya TV4sattsningen på innebandy.
Rönnby tog emot Endre i Västerås hallen och tv4 var på plats och sände matchen live. Drygt 600 personer hade tagit sig till västeråshallen för att se årets första dam-match i tv-rutan.
Nu vart det inte mycket till match utan det var Rönnby som dominerade från start till mål om man säger så. 8-3 och rönnby förtog sig inte för att ta 3p mot gottlandslaget.



På söndag beger vi oss till Nerke för att möta serie tvåan Örebro SK som förra matchen krossade gaiken med 12-2 eller något liknande. Ska bli intressant att se om vi kan stå upp mot ännu ett topplag. Vi står på en 10e plats i tabellen just nu och det är pinsamt dåligt framför allt när vi spelar jämnt med Västerås som leder serien,
Men men, vi får åka till örebro och se till att göra livet lite surare för dom helt enkelt.
De är stora favoriter men vi kan alltid skrälla...

Västerås borta

ÖREBRO SK  vs  FBI TULLINGE
MELLRINGEHALLEN   15.00   SÖNDAG  27/1


// Mackan

Warberg övertygade genom att krossa Falun

Seriefinalen vart en ren uppvisning av seriesuveränen Warberg IC !   8-2 vinnst på bortaplan inför dryga 1700åskådare i FaluKuriren kan inte peka på något annat att Warberg kommer bli ohotade som nummer ett i grundserien iår.
Nytt publikrekord i Falun tyder på att innebandyn är på uppgång ännu mer efter faluns fantastiska säsong. Hoppas inte att detta bottennapp mot serieledande Warberg gör så att publiken tappar intresset igen, innebandysverige behöver klubbar och publik som Falun.

// Mackan

Seriefinal i SSL

Ja ni, vad ska man säga. Ikväll smäller det helt enkelt, seriefinal i SSL!!! 
Falukuriren står som värd för årets seriefinal mellan Falun och Warberg. Warberg är obesegrade i SSL iår men kommer från två raka förluster på kort tid. Ena i Europacup Finalen mot AIK i sudden och den andra i Ligacup semifinalen mot Pixbo i Göteborg.
Falun har överraskat de flesta iår och jag tror de kniper 3pinnar idag hemma i kuriren inför fullsatta läktare och skön stämmning från de tokiga Jullarna som klär av sig när IBFarna gör mål.

6-4 är mitt tipps ikväll och matchens hjältar för Falun blir E. Ställ (MV), Helgesson(C) och J. Skoog (Fw)...

image21
// Mackan

Stockholm Wintergames 08

3-4januari avgjordes Wintergames i Stockholm. Tuneringen innehåller åldersklasser för de yngsta till Herrjuniorer. I Herrjuniorklassen så var det 3 lag som skulle göra om upp om segern, Huddinge IBS, Älvsjö AIK och FBI Tullinge's förstalag som i tuneringen hette FBI Tullinge 2 pga gruppingelning och ressonemang om vilken grupp som skulle vara lättast och svårast. Tullinge 1 placerades in i en grupp tillsammans med Gotsunda 2, Tyresö/trollbäcken och Hammarby IF. Första laget som i tuneringen heter Tullinge 2 placerades i den enligt pappret svåraste gruppen med Huddinge IBS, Vallentuna och Gottsunda 1. Målet var att vinna båda grupperna men detta lyckades inte utan Tullinge 2 vann sin grupp väntat medans Tullinge 1 kämpade sig vidare till kvartsfinal mot Duvbo. Tullinge 2 som gruppsegrare fick en gratisplats i Semifinal nr1. Efter att Tullinge 1 vunnit mot Duvbo i Kvartsfinalen så var det rent FBI möte i Semifinalen där Lag 2 vann väntat med siffrorna 10-1 och nu väntade Huddinge i Finalen.
Huddinge slog ut en av favoriterna (Älvsjö AIK) i kvartsfinalen med 6-5 och vann semifinalen med 1-0 mot Hammarby.

Finalen slutade med udda måls vinst till FBI Tullinge 2, 3-2. Tullinges första lag tog där med hem tuneringen vilket alla hade som förväntning. MEN det roliga med tuneringen är att FBI Tullinges andra lag, Lag 1  vann bronsmatchen och FBI placerade sig 1a och 3a i cupen. Riktigt starkt.

Lag 2's väg till Guldet.
Gruppen:
vs Huddinge IBS, 6-1, Matchens lirare: Jonas Lundqvist
vs Vallentuna, 3-3, Matchens lirare: David Leijon
vs Gottsunda 1, 14-1, Matchens lirare: Marcus Magnusson

Semifinal;
vs FBI Tullinge 1, 10-1, Matchens lirare: André Lindman
Final:
vs Huddinge IBS, 3-2, Matchens lirare: Joakim Kihlström.

Efter Finalen mot Huddinge
image36
Precis duschat Jonas (kaptenen) efter sin första Cup vinst någonsin.
(kanske inte världens bästa blick jag gav rätt in i kameran men haha, det bjuder jag på)
image37





Bronslaget tar emot medaljer i en annan hall 2timmar tidigare
image38


Båda Tullinge lagen hade 3st P-92or som gjorde debut i HJ sammanhang och som dom gjorde det. Kan ta de som spelade i laget jag spelade som fick vara med och ta HJ Guld första matcherna me Laget. De fick spel tid i 2 av matcherna och Alla 3 P-92or fick göra ett varsit mål. Riktigt bra gjort: Tobbe, Viktor och Dennis!

De andra tre som spelade i  Lag 1 som tog brons gjorde också mycket bra ifrån sig. Där spelade alla 92or varje match tesammans me juniorerna och gjorde knappast bort sig utan tvärt om. Adde, Micke och Mange, fortsätt som ni gör så kommer eran plats i truppen till nästa år. Nästan helt säker.

Signerat// Mackan # 26

RSS 2.0