Framtidens SSL (enligt mig)

Om ett antal år borde det skett en del förändringar i SSL enligt mig. Det är påväg att bli fler lag nästa säsong i SSL men tycker att det kanske borde vara ännu fler för en roligare serie och för att få upp fler talanger. En serie på 20lag där de 6första lagen går direkt till slutspel och sedan placering 7-10 ger ett slutspelskval där 7an möter 10an och 8an möter 9an för att få de återstående platserna i slutspelet. Sen på den nedre halvan åker 2lag ur och 4lag får kvala. Detta medföljer då att det blir 2st Div.1 serier en Norr och en Söder istället för 3st serier.

Så på följade sett skulle det kunna se ut.

1. Till Slutspel (välja motståndare mellan de kvalificerade slutspelskval-lagen)
2  Till Slutspel (Får de kvarvarande slutspelskval-laget)
3  Till Slutspel (möter 6an i kvartsfinal)
4  Till Slutspel (möter 5an i kvartsfinal)
5  Till Slutspel (möter 4an i kvartsfinal)
6  Till Slutspel (möter 3an i kvartsfinal)
------------------------------------------------------
7     Till Slutspelskval (mot 10an)
8     Till Slutspelskval (mot 9an)
9     Till Slutspelskval (mot 8an)
10   Till Slutspelskval (mot 7an)
------------------------------------------------------
11  - Inget
12  - Inget
13  - Inget
14  - Inget
-------------------------------------------------------
15  Kval (Välja mellan någon av 3orna eller 4orna i de två Div.1 serierna)
16  Kval (Välja bland de tre lagen som är kvar)
17  Kval (Välja bland de två lagen som är kvar)
18  Kval (Möter det sist lämnade laget)
-------------------------------------------------------
19  Åker ur (Ettan i Div.1 Södra ersätter detta lag)
20  Åker ur (Ettan i Div.1 Norra ersätter detta lag)

(Kom ihåg att det är mina tankar och inget som är beslutat)


image23
(Bajen behövs i SSL för att skapa mer klack och publikstämning)


Min fantasi säger att en SSL med följande 20 klubbar skulle vara det ultimata.

AIK
Hammarby
Warberg
Falun
Storvreta
Västerås
Helsingborg
Finspång
Pixbo (kanske döpas om till Göteborg för roligare matchkaraktär)
Färjestaden
Dalen
Sundsvall
Umeå City
Örnsköldsvik
Örebro
Gävle
Balrog
Täby
Karlstad
Jönköping

image24
image20

(Aik vs Hammarby i ett RIKTIGT derby med derbykännsla ska inte kunna vara omöjligt)


Självklart skulle jag vilja ha FBI Tullinge med men fortfarande för liten hall och för lite publikintresse för de ska kränga sig förbi någon av andra lagen men med förhoppning på att gå upp året där på så är inget omöjligt.

Kom ihåg att det är mina tankar och idéer.

FBI Tullinge - Karlstad IBF

Runt 150åskådare hade letat sig ner till Tullingehallen denna dag då Djurgården, Göteborg och Kalmar slogs om SM-guldet i fotboll samma klockslag som oss. Klacken var på plats och spelarna med och det kändes från början att det skulle bli en riktigt tajt match. Micke Deresjö ger oss ledningen redan efter 1.25 i första perioden assisterad av brorsan Crillan. Publiken jublar och sjunger tillsammans med klacken och det är drag. Fast det dröjde inte längre än 59sek efter ledningsmålet för Karlstad att kvittera efter slarv i en bortrensning där man missar bollen om och om igen och tillslut kom en Karlstadsspelare fram och tryckte in bollen bakom Jimmy Hellqvist. Vi knatar vidare och efter 4.31 gör Johan Berggren 2-1 till oss efter pass från Axelsson. Fast den här gången dröjer det 61sek för Karlstad att kvittera. Återigen på slarv fast denna gången av våran målvakt som inte får tag i bollen och sedan dimper ner framför en Karlstad spelare som kunde lägga in bollen. 52sek senare var det dags igen, ett långskott från vänster position som letar sig in i bortre delen av målet och nu var det Karlstad som ledde. Efter det målet böts Jimmy Hellqvist ut och in kom Robin Svensson som nu gör sin första match för säsongen. Målvaktsbyte redan efter 6.24 i första var väl inte vad man hade förväntat sig. Nu var situationen sådan så det var bara att arbeta hårdare och se till att Robin kom in i matchen på rätt sett. Vi tar över matchen lite grann med Karlstad spelar bra defensivt och vi kommer inte till några farliga avslut. Istället så gör Karlstad 2-4 när klockan står på 14.42.  Det är mycket små fula saker som sker på planen just nu och det är båda lagen som står för det som händer.

Första perioden slutar 2-4 till Karlstad och nu måste någonting hända.



Direkt i andra perioden så får vi upp ett bra tryck runt Karlstads kassen. Gustaf Ericson ser till att minska avståndet till 3-4 efter drygt 2minuters spel assisterad av Christian Hjertsson, ett riktigt AIK samarbete. Tid 6.08 på klockan och Karlstads backen Johan Sörstrand får på en riktig pärla från halva plan som sitter som gjuten i X:et.  Sen börjar det hända saker på plan, efter 10min så tar domarna en dubbelutvisning på våran André Lindman och Karlstads Johan Sörstrand för hårt spel. Efter 15min så drar Micke Deresjö på sig en 2+10 minuters utvisning. Detta var början på slutet för oss i matchen och Karlstad utökar ledningen till 3-6 efter 18.14. Så i periodpausen fick vi lugna ner oss lite för att kunna fortsätta spela i sista delen av matchen.

Andra perioden slutar med 1-2 seger för Karlstad med ett sammanlagt resultat på 3-6.



Nu började vi förstå allvaret i det hela och efter 55sek så gör Jacob Ericson 4-6 assisterad av brorsan Gurra och bröderna gör även 5-6 efter 3.27. Fast som vanligt så kan Karlstad göra några mål och dra ifrån igen. 5-8 efter 10.24 och nu började det kännas tungt på riktigt. Fast Jacob Ericson har inte get upp än och ser till att göra 6-8 och det var hans tredje mål i matchen och alla tre kom i tredje perioden. 6-9 kom inte långt efter, Karlstads största talang Daniel Falk skjuter från halva plan och Robin i målet har lite otur och ser bollen gå förbi in i mål. Matchen ballar nu ur och det kommer utvisningar och matchstraff på löpande band. Matchen slutar 6-10 och ännu en förlust för oss.


image22


Sammanfattning av matchen med några få enkla ord. Se till att inte dra på oss utvisningar så kanske vi kan börja vinna lite matcher.

// Mackan #26


Junior Seriefinal.FBI Tullinge - Huddinge


Inför årets säsong så har de extrema talangerna från våra P-91or i Tullinge splittrats och de som spelade med oss i juniorerna drog till lokal konkurrenten Huddinge IBS för spel i samma division som oss. Igår så var det dags för det första prestige mötet mellan Tullinge och Huddinge i Tullingehallen som även var en SERIEFINAL!
Uppvärmning

Det hade kommit en hel del folk för att följa denna seriefinal. Vet inte men det var väl publik runt 80-100 personer i början av matchen. Fast på slutet var det upp mot 130 - 150personer på läktaren och längs sargen. Publiken som hade kommit vart inte missnöjda på stämningen och spänningen. Matchen öppnar i ett skyhögt tempo och båda lagen drar på sig utvisningar och om jag inte minns fel så var det 2 utvisningar var redan efter första perioden. Båda lagen spelade tajt i försvarszon och båda lagen försökte få tag i matchen och styra spelet. Båda lagen bjuds på några chanser men vi har nog ett antal farligare lägen i första som BORDE resulterat i mål. Två stolpskott från nära håll, en i ribban och en öppen kasse burgaveln. Fast framförallt var det Huddinges målvakt som storspelade. Han gjorde superräddning efter superräddning. Första perioden slutar mållös och en tjatare seriefinal kunde man inte väntat sig.


Andra perioden inleder med ett mönsteranfall av oss som slutar åter igen med en superräddning av målvakten i Huddinge. Fast tillslut släppte det för oss och Joakim "Kihlan" Kihlström kunde ge oss ledningen med 1-0 i power play som för dagen inte fungerade någon gång förutom målet som Kihlan lyckas få in på ett skott från point position. I bytet därpå så vänder Adam W bort Robin Blank på backposition i Huddinge och trycker upp bollen i bortre delen av kassen. 2-0 till oss och nu hade vi fått hål på målvakten och kunde spela ut ordentligt. Dessvärre gör Huddingemålvakten några superräddningar igen och det får dom in i matchen. Huddinge kontrar men forwarden hamnar för långt ut och har ingen vinkel MEN lyckas ändå vinkla in bollen stolpe in. Några minuter senare var det dags igen, 2-2 kom precis efter att Filip Andersson kommit tillbaka in på planen efter en utvisning. Även denna period slutar lika fast med ställningen 2-2.


Tredje perioden drar igång och nu visar André Lindman i FBI Tullinge en helt annan nivå av spel och teknik. Han trixar, trollar och tunnlar om och om igen. Han gör det säkert 4-6ggr på de två spelarna som var han i ryggen. Vi visste innan matchen att André skulle bli hårt tagen av deras backar och kanske till och med punktad.  Fast nu i tredje perioden så fick han mer ytor och deras backar kom en halvsekund för sent in i situationen och André vände ut och in på alla som kom nära han. Han gör 3-2 och minuten senare gör han och Joakim Kihlström deras vanliga frislagsvariant som denna gången satt rätt i nättaket. Sjukt snyggt och hur skönt som helst att får gå ifrån med två mål när det är lite mer än 5min kvar av matchen. När det känns som att vi har koll på matchen så får dom ett anfall och då gör före detta Tullingespelare Patrik Sinerius 4-3, men han jublar inte lika mycket som hans lagkamrater. Vet inte om han har blivit divig eller om det var för att det var hans gamla lag han gjorde mål på. 4-3 och det återstår två och en halv minut. Huddinge tar ut målvakten och tycker på för ett mål till men de blir inga större chanser. Det dom inte visste var att dom skulle få en ypperlig målchans när det återstår en sekund av matchen. För när klockan börjar rulla från 19.50 mot 20.00 så rensar vi bort bollen och Huddinge slår tillbaka den när det är 5sekunderkvar från deras egna avbytarbås. Det är då det slår slint i skallen på MIG! Jag ser klockan rulla mot 20.00 och gör allt för att få bort bollen så när bollen kommer mot mig i huvudhöjd nickar jag bort bollen. Klockan stannar på 19.59, jag får rött kort (U1= utvisad bara den matchen, får spela nästa igen) plus att de får STRAFF! Det var verkligen inte det som fick hända, vi låg 4p bakom Huddinge i tabellen. Båda var obesegrade denna säsong men vi har två oavgjorda och vi var tvungna att vinna matchen för att inte släppa ifrån Huddinge ännu mer. Det tar ett tag innan straffen läggs och när Huddinges straffläggare går fram mot mål börjar publiken buuuua. Då stoppar domaren straffen och slänger ute några ungdomar som buat. Straffen läggs om och jag sitter vid utgången och mår så j*vla illa för det jag hade gjort. Jag visste att om han satte straffen skulle jag bli hatad för hur länge som helst i laget och om han missade skulle folk tycka att det jag gjorde var fel fast ändå förlåta mig. Straffen läggs och för ett tag ser det ut som om våran målvakt Ralle är borta men han är inte det och kniper straffen och mitt liv är räddat. TACK RALLE!


Eftermatchen är det en skön känsla som sprider sig i laget förutom hos mig. Jag har svårt att fatta varför jag gjorde som jag gjorde. Fast ingen skada skedd så nu går vi vidare mot nästa match.

3stars:
1st star: Huddinges målvakt Kalle, sjuka räddningar och han höll kvar dom i matchen.
2nd star: Tullinges målvakt Ralle som räddar segern i slutsekunden. (Plus mitt liv)
3rd star: Joakim Kihlström, slutar aldrig jobba och visar alltid en ärlig glöd. Går bara frammåt i sin utveckling och har nu börjat producera lite mål också. Riktigt bra! 



IDAG ÄR DET A-LAGSMATCH 15.00 I TULLINGEHALLEN       FBI Tullinge - Karlstad IBF

// Mackan #26

Hinner inte idag

Hinner tyvärr inte blogga idag. Skriver allting imorgon.. Det kommer två matchreferat imorgon från våran Seriefinal idag i juniorserien som vi vann med udda målet och från morgondagens match mot Karlstad i Herr ettan....

ber om ursäkt...

// Mackan #26


Caperio/Täby åkte på deng

Caperio/Täby besökt idag Falukuriren Arena för att möta IBF Falun. ca 1000 åskådare hade letat sig till arenan för att se sitt Falun hemma slå Caperio. Efter första perioden stod det 0-0 och Täbys Linus Jämtdal missade en straff i mitten av första. Fast i andra och tredje perioden bjöds falupubliken på 10kassar. Var av 7 för hemmalagets räkning. Slutresultatet 7-3 och Falun tog en skön 3poängare efter 10-5 förlusten borta mot Warberg i måndags.

image21


Idag (Lördag) är det dags för SERIEFINALEN i juniorserien. FBI Tullinge vs Huddinge IBS i FBI Tullingehallen 15.45... Har ni vägarna förbi eller bara sugna på att se underhållande bandy. Välkommna!

// Mackan #26

En livsstil

Innebandy är inte bara en sport det är även en livsstil. Det säger en av mina vänner som sysslar med boxning / kick boxning. Han tycker att man kan se på en person om han spelar innebandy eller inte. Det är tydligen enklare att se det på en kille än på en tjej. Han menar att killar har två olika frisyrer som han kallar för "innebandyfrilla". Dessutom glider de flesta innebandyspelarna runt med rosa pannband eller en banndana på skallen. Det är en innebandyspelare för han. När det gäller de två frisyrerna så tror jag nog dom flesta vet vilka han syftar på. Visst är det många som har så, men inte så många som han får det att låta.


Livsstil? Ja du, det vill jag kanske inte kalla det men för vissa kanske det är det. Jag vet att för mig är innebandyn en viktig del av mitt liv om inte den största delen just nu. Fast någon livsstil för mig är det inte, det är inte förens man kliver in i omklädningsrummet och drar på match eller träningskläderna som man börjar bli en liten innebandy diva som folk kallar mig. Jag tycker att det är bra att vara lite udda och lite speciell på plan. Det kanske behövs några fåfänga innebandyspelare, eller har jag fel?

Innebandyn växer och vi måste växa med den. Kanske inte alla men innebandyn måste få sina tjejidoler om det någonsin kommer finnas sådana i innebandyn. Fram med några "Pretty boys"  i innebandyn, det behövs. Jag säger inte att jag är en av dom som ska fram, jag kör min egna stil. Fram med några andra som har en skön stil, det skulle nog bara hjälpa innebandyn. Självklart måste dom vara bra innebandyspelare för annars kan vi lika gärna skippa denna idén.


André Lindman

Helgen närmar sig... Viktiga matcher i både Div.1 mellersta och Juniorserien.

Lördag:  SERIEFINAL   FBI Tullinge - Huddinge IBS     Herrjunior 19     FBI Tullingehallen  15.45
Söndag: Måste match    FBI Tullinge - Karlstad IBF        Herrar Div.1 M    FBI Tullingehallen  15.00

Roliga matcher!!! Alla är mer än välkommna!
// Mackan #26

Allstar-match

Jag har ett förslag till Innebandyförbundet om en Allstarmatch. NHL kör en sådan match en gång varje säsong. Detta skulle kunna vara en kul grej förinnebandyn. Man delar av landet i Norra Laget och Södra Laget och så får en tränare ta ut de bästa från den norra delen av landet och tärt om för en annan tränare. Detta kan göras med några olika regelförslag. Att det måste minst finnas en femma från div.1, på det sättet får man upp ögonen för de bästa spelarna i Div.1.
Matchen kan spelas i t ex  Skandinavium i veckan efter Nyår eller något. Matchen kan sändas på Tv4 där man visar ett sammandrag från några SkillsCompetision grenar som hållits tidigare på dagen.

Dessutom kan man göra en större grej av det om man gjorde det för även Juniorer och att de spelar en match innan som inte sänds på tv, men ett match sammandrag i en av periodpauserna. Förstå vilket intresse det kanske skulle väcka för de yngre talangerna att ev. få spela en All-star match.

Vad har ni för åsikter om detta?

HJ FBI Tullinge - älvsjö aik
(Sthlm WinterGames HJ-finalen 06-07, Jag vs Älvsjö AIK)



Lägg till denna blogg i FAVORITER och sprid vidare denna adress till alla innebandyintresserade ni vet.
www.innebandyklubban.blogg.se

// Mackan #26

Innebandypoesi

Jag kanske inte är en "Poet från bagis" (Danne Sundbom) och jag är verkligen ingen poet av rang. Fast även jag har knåpat ihop en liten dikt om innebandy.

Laget sitter tyst
Det pumpar musik i rummet.
All nervositet
Har fått bort det värsta flummet.
Inget flumm,
Ska sabba denna dag.
Inget flumm ska förstöra,
För detta underbara lag.
Cochen kommer in,
och säger ett par ord på vägen.
Ta chansen,
Och sätt era lägen.

Tagga till nu,
Snart går vi ut.
Om 60minuters fajt på plan,
Så är denna säsongen slut.
Då har vi vunnit,
Och har vi guldet i vår hand.
Då är det faktist så,
Att vi är bäst i detta avlånga land.

(Ingen mening i dikten, bara skrev något)

Samling



Har ni inte läst förra inlägget som är skrivet 2timmar innan detta så gör gärna det. Det är inlägget som heter "Storklubbarna är bra för bandyn, fram med dom."



Godnatt allihopa !
// Mackan #26

Storklubbarna är bra för bandyn, fram med dom.

AIK är redan där och Hammarby var uppe och vände i ettan förra säsongen men för innebandyns bästa borde de tagit steget upp istället för ner. Med storklubbar i högsta serien kommer det bli mer folk som får upp ögonen för innebandyn och det kommer bli mer "intressanta" matcher för de lite mindre intresserade folket. AIK - Hammarby i elitserien skulle kunna bli ett riktigt hett derby, lägg där till Helsingborg mot något lag som döper om sig till Malmö eller något i den stilen. Namnbyten kan komma kanske behövas om innebandyn ska växa till en störresport för den övriga befolkningen. Tänk er en arena match på hovet där AIK tar emot Hammarby och båda lagen klackar samlas på en varsing kortsida och bildar en härlig atmosfär. Visst det kanske kommer ta ett eller ett par säsongen för att få det riktigt stort, men det kanske behövs för innebandyns bästa.

Sen är det klart att de mindre lagen ska va kvar i högsta ligan. De mindre klubbarna som till exempel Färjestaden ser till att få en bra spridning på storstad och mindre städer i serien. Utan de mindre klubbarna kommer inte de största stjärnorna ut i landet.

Döp om småklubbarna i storstäderna som t ex. Caperio/Täby (sthlm) till Hammarby och Pixbo Wallenstam till Göteborg och så vidare. Detta kan som sagt kanske komma behövas.

image20
(Hammarby var uppe förra säsongen i ettan, fast namnet, dressen & färgerna behövs i SSL för Publikens intresse)

Detta är mina tankar och synpukter. Hur det skall lösas har jag inte tänkt ut. Har du synpukter eller egna funderingar? Skriv gärna en kommentar och berätta. ALLTID kul och veta vad folk tycker om innebandyns utveckling.

//  #26  Mackan

Det har levererat åter igen

Warberg IC
vann förra omgången med hela 0-9 när de besökte Solnahallen för att möta AIK. En engångs grej eller kan det upprepas? Ja ni, 10mål i dagen match mot IBF Falun är helt okej, men de fick inte hålla nållan idag utan de fick släppa in 5kassar. Fast vad spelar det för roll om man gör 10st frammåt.

Warberg, Storvreta och AIK är i topp av SSL och det lär väl se ut så resten av säsongen. Men hur kommer det sluta där nere? Kan IBK Dalen ta och repa sig efter den bedrövliga starten de fått och kan Färjestaden fortsätta att sno 3poängare som de lyckades göra i helgen för första gången? Järfälla kommer nog få det riktigt tuft iår men de är långt kvar och mycket kan hända med det laget från Järfälla/Jakobsberg som har en trupp med massor av talanger.

André Lindman
Bilden är från FBI Tullinge - AIK
(Foto: okänd)

Ni som läser danna blogg och har era egna åsikter får gärna skriva ner en kommentar.
//Mackan #26


FBI Tullinge - Örebro SK

FBI Tullinge - Örebro SK

Omgång 6 i Div.1 mellersta
för våran del innebar en hemma match mot ett av topplagen Örebro. Ganska mycket folk och en härlig stämmning på läktaren med en FBI klack med trummor och ramsor under större delen av matchen mot en liten midre klack av 3-4 modiga tonåringar från Örebro. En skön stämmning till en bra match, det är man inte bortskämd med.


FBI vit


Första perioden rivstartar med två klara målchanser och redan efter 30sek (!) så får vi straff. Micke "Direktören" Deresjö stegar fram med bollen mot ÖSK's keeper som blir helt bortfintad, MEN hinner tillbaka med ena handen och gör en sjuk räddning i en sjuk inledning av matchen. Örebro skapar inget tryck någon gång under hela perioden, utan de låter oss styra medan dom kontrar. Fast det måste nämnas att deras kontringar är utav en klass som man sällan skådar. De lyckas dessvärre få in två kassar som ger periodresultatet 0-2. Kanske inte helt rättvist men de lyckades få in bollen.

Period nummer två startar med 47sek powerplay för våran del. Dessvärre lyckades vi inte ta vara på det utan får fortsätta att kämpa med 0-2 i ryggen. Fast det dröjde bara 4.52 och sen var det 0-3 som var resultatet att kämpa efter. Resultatet 0-3 speglar absolut inte matchen men som sagt, vi gör inte mål och det måste ändras på det om vi ska vinna matcher som denna. Efter 13.31 så får vi äntligen in första kassen för dagen och nu var upphämtningen på G och det var bröderna Deresjö som drog igång jakten. Målet av Crillan snyggt framspelad av Micke. Perioden slutar 1-1 och resultatet 1-3.

Period tre hinner knappt starta innan vi gjort 2-3. Åter igen är det Crillan Deresjö som gör målet assisterad av brorsan Micke. Matchen som än så länge varit en otroligt sevärd match har plötsligt blivit ännu roligare att se. Publiken taggar till som F*N och vi är på gång på riktigt. Vi får 3stolpar och en ribba men lyckas inte få in bollen. Istället får Örebro KONTRA för 10gången på 13min fick nu utdelning på ett lite turligt sett. Markus Alpstam gjorde 2-4 och nu kändes det långt och tungt. Efter ÖSK's mål så får de ytterligare några chanser att utöka men våran målvkat Jimmy Hellqvist spikar igen och spelar riktigt bra, precis som sin kolega i ÖSK målet. Med 4min kvar gör Micke Deresjö 3-4 och vi är verkligen där och nosar igen. Ytterligare någon stolpträff i öppen kasse och några fantom räddningar från ÖSK målvakten räddar segern till Örebro som kan åka hem med 3pinnar.

Kanske inte helt rättvist med dom gör målen och vi sätter inte våra chanser.

Crillan Deresjö gör en riktigt bra match idag och visar att även en ärtbössa kan lossa en kanon på allvar.
André Lindman spelar bra idag han med men lyckas inte med det sista lilla, men det kommer.
Jimmy Hellqvist gör åter igen en riktigt bra match i kassen.

Dagens publik var ett fantastiskt stöd och är mer än välkommna tillbaka och föra detta som en tradition. Riktigt kul med liv på läktaren, det blir lixom mer sport då... =) STORT PLUS!

Sen kanske det inte är lika roligt att vi inte vinner, men vi spelar inte på en nivå vi bör kunna spela på utan försöker alldeles för mycket svåra saker istället för det enkla. Vi får ta nya tag och se till att förbättra allt som ska förbättras. 

Hoppas vi ses  nästa hemma match på Söndag mot Karlstad!



GRATTIST till Färjestaden

som idag tog sina första poäng i SSL. De besegrade IBK Dalen på bortaplan med uddamålet och Dalens negativa trend fortsätter.

// Mackan #26

Skrällar och Shockar under fredagen och lördagen.

Åkersberga mötte Skoghall på borta plan i Div.1mellersta. På de 6 inledande matcherna har Ackers BARA tagit EN POÄNG. Förlusten mot Skoghall men förnedrings siffror måste nästan va en signal till laget att börja vakna. Däremot har Skoghall imponerat lite på mig. Dom blir nog inte det där stryk gänget folk räknat med. Se upp!

Västerås upp i ensam ledning  Div.1 mellersta. Under söndagen (idag) kan de få sällskap på 15p av GAIK Väsby och Örebro SK...

Balrog vann mot Gottländska Endre i damernas elitserie med utklassnings siffrorna 11-1... Retligt noggjorde Endre 0-1 efterca 3min..  

IDAG (Söndag) är det dags för oss att ta emot Örebro på hemmaplan.
FBI Tullinge - Örebro SK    15.00   Tullingehallen....



Är typ väldigt trött och ska sóva nu, viktig match mot Örebro imorgon!
Skriver mer imorgon kväll... Referat mm...

Ny helg, nya matcher

Örebro SK kommer på besök i Tullingehallen på söndag kl. 15.00. Det kan bli en riktigt trevlig tillställning för åskådarna eftersom båda lagen är målglada. Örebro har framförallt två stycken målskyttar man bör hålla ögonen på, Christian Kjellman och Marcus Alpstam. En rolig match med högt tempo är det som väntar på söndag.

Men för er innebandy intresserade som bor hyfsat nära tullingehallen så är det en intressant match på lördagskvällen med. FBI Tullinges juniorer har börjat taggningen inför DM-Kvartsfinalen mot Åkersberga och på lördag tar dom sig ann Salem. En högintressant match för våran del, kanske är intressant för andra också?

Caperio/Täby vs AIK, repris på fiolårets kvartsfinal där C/T gick segrande ur striden. Kan AIK ta revanch under dagens seriematch?

Färjestaden besöker IBK Dalen på söndag. Enligt statistiken så ska det vara Färjestadens första poäng som kan komma eftersom Dalen bara spelat oavgjorda matcher. Fast det är klart det kan sluta åt andra hållet med att Dalen säkrar första 3poängaren mot FIBK eftersom dom inte tagit poäng än.

Årsta är en besvikelse så här långt i Div.1 Norra. 1p på 4matcher är inte acceptabelt. dags att plocka poäng borta mot KAIS Mora ikväll?

Innebandy i media = notiser

Jag satt idag och funderade på en sak när det gäller innebandy i media. Innebandynyheter är värt NOLL för skribenterna på tidningarna och detta har retat oss innebandyälskare i flera år. Visserligen var kanske inte innebandyn var lika stor i tv och bland folket för ett antal år sedan, men nu är innebandyn en av Sveriges STÖRSTA sporter i antal utövare och intresset ökar och ökar. Fast öka verkar inte innebandyrubrikerna i tidningarna göra, de blir mindre och mindre. Innebandyn är inne i en utvecklingsfas i Sverige som behöver en liten extra knuff på vägen. TV4 håller på med sin del av kakan genom att ändra en del i rutinerna men framför allt sänder dom en match regelbundet i veckan! Kan TV4 offra 2timmar tv-tid på innebandyn för att den ska växa kan väl tidningarna offra ett A4 papper i varje tidning veckan om innebandyn iallafall. Känns lite fel att Allsvenskan i hockey ska få mer uppmärksamhet än innebandyn,. även Div.3 i fotbollen kan till och med få mer uppmärksamhet än innebandyn. Det är bedrövligt!!!
Enligt mig bör mediabevakningen bli bredare och bättre på elitseriematcherna eller på det lokala lagets matcher. Några lokala tidningar gör redan detta jätte bra men det är fortfarande långt ifrån bra på många platser i Sverige.

Har ni någon annan åsikt eller håller ni kanske med? Skriv gärna en rad eller två kanske mer om ni vill så jag får höravad ni tycker om detta?

Cya //  Mackan #26


Skratta eller gråta?

Falun vs Balrog... Visserligen skulle det kunna bli en bra match, men vissa saker gjorde saken värre. Det fanns två till fyra spelare på banan i gårdagens tv-match som verligen inte höll mottet, nu vet jag inte vad dom heter för att dom är verkligen inget man lägger på minnet. Fast för deras skull så hoppas jag att det verkligen var en JÄVLIGT "BAD DAY" igår, för annars kan man kanske börja förbereda div.2 spel för dom nästa säsong.
Nu ska vi inte bara fokusera på det dåliga. Något som imponerar på mig från gårdagens match var Faluns Helgesson som verkligen aldrig gav upp och visade vägen. Däremot så kunde man kanske önskat sig mer av Balrogs Micke Karlsson. Micke som bästär en helt fantastisk innebandyspelare, men igår fick han tre smällar i början av matchen, sen så var han inget hot längre. FAST han gjorde ju ändå poäng vilket är en styrka i sig.

Landslaget pressenterades igår i live-sändning. N. Jihde är inte med pga. familje skäl så Karl-Johan Nilsson får ta över CAP-bindeln så länge. En annan Nilsson som många hade velat sett i BlåGult var Kim. Jag håller med förbundskaptenen när det gäller den frågan, ge han lite tid så kommer han bli en målskytt av världsklass.

AIK - Warberg 1-9 ???.... Finner inga ord, bara att gå vidare =/

Veckans topp 3

1. Helgesson
avgör matchen mot Balrog på egen hand genom att vända ett måls underläge till ett mål överläge bara på några få minuter. Dessutom med bandagerat huvud...

2. Skoghall vann mot oss (FBI Tullinge) i sudden på deras hemmaplan (som inget lag i div.1 börfå spela på). Dessutom tar dom poäng BORTA mot Finspång. Kanske är Skoghall inte så värst dåliga som man trott eller så har dom bara haft lite flyt? ja ni, vi får väl se hur det ser ut längre fram under säsongen.

3. Björnen från Tullinge som är en av det viktigaste spelarna i laget måste springa på muggen och korva mtt under en tredjeperiod som vi ligger under. Plus eller minus listan? Ja du, tycker att det kan va både och!

Innebandyveckans minus

AIK,
vad kan man säga mer än 1-9 på hemmaplanen mot Warberg. Bedrövligt...



Ber om ursäkt för det dåliga skrivandet igår, men får ta igen det någon dag...

// Mackan #26

Allt kommer imorgon!!!

Jag ber om ursäkt för jag inte hunnit blogga idag... Skrver om allt som hänt imorgon!. =)

// mackan #26

Än så länge bara 1poängare

SSL laget IBK Dalen är ett av de lagen jag skrivit mycket om här på bloggen. Detta för att de tappat ledningen i slutet av matcherna och sedan spelat lika. Igår mot Pixbo Wallenstam så var det motsattsen men ändå inte. Dalen låg under med 2-0 efter första perioden och när matchen varslut stod det 3-3. Alltså fick Dalen spela oavgjort IGEN! Jag kan iof förstå att de spelar lika mot Pixbo, Dalen är ett bra lag och det är Pixbo med. MEN däremot så tycker jag att dom kanske borde vunnit premiären mot Caperio Täby och andra matchen mot Helsingborg. Visst, Täby gick till final förra året men under säsong är dom inte lika heta som i ett slutspel.

Här om dagen skrev jag att Färjestaden är på gång att vakna till eftersom att deras stora stjärna Kim Nilsson är tillbaka. Skrev även att jag trodde att K. Nilsson skulle göra 4p (2+2) men det vart "bara" 3p (2+1). Färjestaden ledde stora delar av matchen men förlorade tillslut med 6-7. Jag håller ändå kvar vid min åsikt, Färjestaden håller sig kvar och kommer snudda på slutspel. Ge dom några matcher till sen har dom vaknat till liv.



Matchen mellan FBI Tullinge - IBK Handen   (Div.1 Mellersta)... Det finns ett referat i inlägget innan det här.



Reslutat Lördagen den 13/10


Dam Elitserien
Örnsköldsvik IBK - Pixbo Wallenstam           4-6
IBK Boden - Karlstads IBF                               0-3   (Karlstad tog sina första poäng)
IBK Dalen - IBC Engelholm                             4-4   (Även Dalens damer spelar LIKA)
IBF Falun - Balrog B/S IK                                  3-7  
Skällefteå Innebandy IF- Rönnby IBK            0-9   (Sara Stålberg 4p -  3+1)
Täby IS - IKSU                                                    4-6   (Moa Hedlund 2+0 för Täby, född 1992!!!! Starkt!)
Svenska Superligan
Färjestaden IBK - FC Helsingborg                 6-7   (Kim Nilsson 3p, SimonNilsson 2p)
IBK Dalen  -  Pixbo Wallenstam                      3-3   (Tredje raka 1poängaren för Dalen)
Div.1 Norra
Umeå City IBK - KAIS Mora IF                          9-3
Tyresö Trollbäcken IBK - IBK Alba                  5-6
IK Sirius IBK - Granlo BK                                  7-1 (John Bark och Kristoffer Jansson gjorde 3p var)
Årsta IBK - Sundsvall City IBC                         6-7 (sudden)
Div.1 Mellersta
FBI Tullinge - IBK Handen                                4-3 (Första 3poängaren!)
Åkersberga IBF - Västerås IBF                        5-9
Karlstads IBF - Hässelby SK IBK                    3-7
GAIK Väsby IBK - Örebro SK IBK                     5-6
Div.1 Södra
Röke IBK - Hide-a-lite Mullsjö AIS                   2-7
Partille IBS - BIF Fagerhult                                4-6
Slätafly/SK IBK - Växjö IBK                                 6-3
IBC Engelholm - IBF Älvstranden                    3-9
IBK 7-härad - IBK Lanskrona                            5-10

Intressant dag även idag i innebandyvärlden. Tankar, synpunkter & resultat kommerimorgon!
// Mackan #26

Såååå viktigt!!!!

12.57 var klockan när vi sprang in i ett nedsläckt Tullingehallen genom en rökridå. Musiken pumpadeoch publiken var på g, men framförallt så var vi så sjukt hungriga på 3p! IBK Handen som stod för motståndet denna dag var även dom hungriga, men frågan skulle visa sig vara, vilka är hungrigast?


FBI Tullinge  vs  IBK Handen   (Div.1 mellersta)

Första perioden
stod och vägde fram och tillbaka inga riktigt farliga målchanser förutom lite kaos framför vårat mål i en boxplay situation som ledde fram till en ribbträff. Annars var det en period som ingen ville vinna känndes det som eller rättare sagt, ingen ville förlora den. Första akten slutar 0-0 och det ser ut att bli en ganska tråkig tillställning.

PANG sen var det dags för andra perioden och direkt tar vi greppet. Vi för spelet och skapar chanserna vilket resulterar i ett skönt lednings målv av Micke "Direktören" Deresjö, PÅ VOLLY. Inte för att jag frågasätter hans förmåga, men jag har inte sett något i den stilen sedan Z. Zidane gör avgörande målet i Champions League finalen mot Bayern Leverkusen. Okej, nu satt den inte i krysset, men faaaan vilken pondus och vilja den bollen satt, den skulle bara in! Allt känns stabilt, vi spelar totalt ut Handen och dom känns aldrig farliga om jag ska vara ärlig. Tiden rullar på och våra chanser blir mer och mer, och vi radar upp två ribbskott tätt efter varandra. Nu kunde vi inte släppa den här matchen, vi har den helt under kontroll. Fast aa, Pang Pang och Pang så stod det 1-3 (!) istället. IBK Handen gör 3 mål på 3minuter utan att kännas heta. Vet inte om det är dåligt av oss eller bra av dom, fast det kan vara en blandning av de båda. 
Denna period vinner vi spelmässigt, men handen gör 2 mål mer och ställningen är 1-3 inför sista perioden.

"HIT MED NYCKLARNA TILL OMKLÄDNINGSRUMMET", detta var Micke Deresjös ord efter 5min i  tredje perioden. Vi är verkligen glödheta inne på plan och då måste Direktören (Micke Deresjö) på muggen och björna. Någon skit nödigare innebandyspelare har jag inte skådat med egna ögon! När han kommer tillbaka så står det 2-3, det var Gustaf Ericson som gjort en kasse medans Dirren var och bomba på en helt annan plats. Samma Ericson gör kort där på 3-3 assisterad av brorsan Jacob åter igen. Nu ångar vi på och nu kan ingen stoppa oss! Exakt så tänkte vi och någon minut senare så gör NY INSATTE André Lindman 4-3 assisterad av Henriksson. Hallen kokar och vi är verkligen på gång. När det ät mindre än en minut kvar får vi utvisning. IBK Handen plockar keepern och spelar 6mot4. Men inte så länge till, för att dommaren plockar en till av oss från banan så vi får spela 3mot6 när det är 10sekunder kvar. MEN vi lyckas reda ut stormen och tar den första trepoängaren iår!

Faaan va viktigt!

image1



Saker att ta upp efter matchen:

- Direktören

springer iväg och björnar mitt under pågående tredje perioden.

- Gurra spelar PLUS första gången den här säsongen, +1 -0.

- André bänkar från start MEN kommer in och avgör i mitten av tredje.

- Jocke - Jacob - Gurras lina gör en grymt bra match idag

- Jimmy gör säsongen bästa match i kassen och har nu börjat vandringen tillbaka till toppformen.

- Hjertsson skadar tyvärr foten i slutet av matchen, förhoppningsvisär det ingen större skada.

- Axelsson hållet sin trend med utv. varje match. Denna gång 3x2min.

- Runt 200st i publiken idag.

Västerås  vann sin match idag mot Åkersberga medans GAIK Väsby tappade poäng för första gången. Detta innebär att Västerås ligger på samma poäng som GAIK och Hässelby som är nya serieledare.

Kommer mer om dagens SSL matcher...

Viktig helg!

Det är inte någon hemlighet att det är mycket som står på spel i helgens matcher. För vissa lag kan helgens matcher vara helt avgörande för utgången av säsongen. Lag som varit tippat att ligga högt upp i serien som ännu inte vaknat till liv riktigt. Gör dom inte det snart ser det väldigt långt ut för de drabbade lagen.

Lag som måste bevisa sina krafter närmsta omgångarna:

Svenska Super Ligan
IBK Dalen                                          (2p)                    - Nästa match: Hemma mot  Pixbo
Div.1
Farsta IBK                                          (1p, Norra)       - Nästa match: Hemma mot Gävle GIK
FBI Tullinge                                        (3p, Mellersta)- Nästa match: Hemma mot IBK Handen
Finspång Vallonbygden IBK           (3p, Mellersta)- Nästa match: Hemma mot Skoghalls IBK

Serierna är ännu inne i en tidig fas men det gäller att inte släppa ifrån övriga lag för mycket. I årets jämna serier gäller det att vara med från början, annars är man nog rätt så körd att få en topp 3 placering.


Vad kan vi förvänta oss i helgen?

Färjestaden möter Helsingborg hemma i omgång 3 av SSL. Denna match kommer vara mer bevakad än någon annan match i ölands historia. Detta beror på att Färjestadens egna hjälte gör SSL debut på hemmaplan. Kim Nilsson var skadad i första omgången mot Warberg men i helgen ska väl inget kunna stoppa poängkungen från förra årets Div.1 Södra... Jag tror Kim gör 4p i helgens match, 2+2.

Övrigt så tror jag inte på några stora skrällar. Visst vann Sundsvall mot Sirius förra omgången med 7-2 men detta lär inte upprepas i någon form. Tror på en ganska väntat helg där "topplagen" kommer ta sina 3p i sina matcher.

Men en sak är säker i alla fall, det jag tror kan inte bli mer än fel.



Sen bara för att Deresjö & Gurra "tjatade" om att jag skulle skriva om mitt mål på gårdagens träning så får jag väl göra det.

Mål....

Så, nu har jag det...=P



Allt för idag (om jag inte kommer på något viktigt under dagen). Men hur som helst så skriver jag referat och resultat imorgon eftermiddag/kväll.

Cya
       // Mackan #26

Västerås tog sig i kragen!

Gårdagskvällen den 10/10-07 satt nog hela Upplands Väsby och höll andan. GAIK Väsby ledde nämligen med 6p över Västerås inför gårdagens match som avslutade omgång 4, Västerås - Lillån. GAIKen har en match mer spelad än Västerås och avståndet kan krympa till 3p om VIBF gör som dom ska. Fast förlust för Västerås mot Lillån och GAIK skulle leda med 6p före storfavoriterna redan efter 4omgångar. Nu vart det inte riktigtt så, Västerås vann ganska komfortabelt med 7-3 på hemmaplan inför 350åskådare och ligger nu Västerås 3p bakom GAIK och är nu med i toppen och slåss.

Åkersberga tvingas till tränarbyte när deras nuvarande tränare flyttar från Stockholm. Vet inte om det är något negativt eller positivt för Ackers, dom har endast tagit EN POÄNG på fyra omgångar och det var i premiären mot Örebro. Örebro matchen förlorade man i Sudden tillslut men hur som helst. Förhoppningsvis skärper Ackers till sig och börjar plocka lite poäng, för att det skulle vara förjävla tråkigt om man var tvungen att se ett av de tre orangefärgade lagen åka ur ettan. (Åkersberga, FBI Tullinge och IBK Handen = orangefärgade lagen)



Resultat från gårdagen:

Damernas Elitserie
Karlstad IBF - KAIS Mora   1-3 (0-2, 0-1, 1-0)   Skott: 26-26

Karlstad lyckades inte plocka de första poängen för i år och det innebär att Mora gör det istället. Mora åker hem till Dalarna med sina tre första färsla poäng för säsongen.

Herrarnas Div.1 Mellersta
Västerås IBF - Lillån IBK    7-3 (3-0, 2-1, 2-2)   Skott:  35-19

Västerås gjorde det som behövdes för att vinna matchen och inte tappa mark mot GAIK Väsby. Christan Mattsson stod för 2p och har nu gjort 9p på 4matcher. Fast ännu är han 6p bakom Örebros Christan Kjellman och GAIKens Andreas Fridner som gjort 15p vardera på 4matcher.



Till sist vill jag bara vädra en liten fundering kring S:t Erikscup Finalerna förra säsongen som filmades och kommenterades av en tv-kanal. Samtliga finaler i alla åldersgrupper skulle sändas i i eftersändning en vecka efter finalerna. MEN snart ett halv år efter finalerna så har fortfarande inte matcherna kommit upp på hemsidan. Det är bedrövligt, framförallt när de inte ger en förklaring. De ända man fått veta är att det var tekniskt strul i ungeför 3månader, sen försvann allt om Web-tvn... Förklaring krävs!


Allt för idag. släng gärna in någon kommentar eller liknande. Alltid lika kul!
Hörs imorgon!
// Mackan #26

Kommer Västerås att haka på i toppen eller inte?

I div.1 Mellersta så har det hänt en del redan efter 4omgångar. De tippade topplagen har tappat onödiga poäng och otippade GAIK Väsby har gått obesegrade i de första fyra omgångarna. GAIKen har under de fyra första matcherna vunnit mot fiolårets etta och tvåa, Västerås och Hässelby. Detta gjorde dom dessutom på bortaplan vilket imponernar dessto mer!
Det var ett väldigt skrivande om Västerås som storfavoriter i årets div.1 Mellersta. Just nu ligger dom 5a i serien och 6p bakom GAIK Väsby med en match mindre spelad. Idag gäller det för Västerås att plocka 3p mot Lillån i Västeråshallen A och hänga med i GAIKens lilla ryck. En poängförlust idag är kanske inte lika farligt nu som om det vore sista omgångarna, men det är ändå 3p som står på spel.

Även i Dam Elit är det match denna onsdag. Karlstad möter KAIS Mora i Cam Arena. Karlstad som åkte på en uddamåls förlust i premiäromgången mot regerande Svenskamästarna Rönnby IBK medans KAIS Mora förlorade med 5-1 borta mot IBF Falun. Kan bli intressant att se om Karlstad kan ta sina första poäng i seriens andra omgång.



Dagens matcher (10/10-07)

Dam Elit:
               
Karstad IBF - KAIS Mora   19.00  CAM Arena

Div.1 Melersta:
      
Västerås IBF - Lillån IBK   19.30  Västeråshallen A



Dagens fråga:
Hur är det med Danne Bron Sundbom efter näsknäckandet i helgen?



Allt för idag, återkommer imorgon med resultat och annat material.

//Marcus #26

Innebandybloggen öppen igen

Innebandybloggen är nu öppen igen fast på en annan adress. Dessvärre var jag tvungen att lägga ner bloggens gammla adress pga. olika anledningar. Detta har jag nu löst genom att öppna den igen på en annan adress och startar om från början.
Ny säsong, nya förutsättningar och massor av nytt att skriva.

Ni som följde mitt skrivande på andra bloggen kommer kanske lägga märke till några förändringar.

  • Till skillnad från förra bloggen kommer jag inte skriva regelbundet varje söndag, utan kommer nu att skriva så fort jag känner för det. Vilket kan bli flera gånger om dagen till någon dags uppehåll. 
  • Jag skrev i förre bloggen att jag inte tänkte säga vem jag var utan skrev bara #26 som undertecknad. Som sagt, "ny säsong och nya förutsättningar" och det innebär att jag kommer berätta vad jag heter och vem jag är, fast det får ni läsa lite längre ner. 
  • Jag kommer att fortsätta att skriva resultat från intressanta matcher och ev. en liten kommentar också.
  • Nytt är även att jag kommer skriva ner referat från mitt lags matcher eftersom att jag kommer gå ut med vilket lag jag spelar i.  

Andra ändringar som kommer tillkomma kommer jag att skriva om så fort det blir aktuellt.



Vem är jag?¨
Jag spelar innebandy i FBI Tullinge (div.1 mellersta), är född 1988 och heter Marcus. Jag har spelat i FBI hela mitt innebandyliv vilket är ungefär i 11år.



Nog snackat om min gamla blogg, förändringar och mig själv. Let's talk Floorball!

Jag vet att innebandysverige rasar mot TV4 och deras kameravinklar samt fråga dommaren om varför han tog just ett beslut. Se det från en ljus sida istället att TV4 gör ett försök att få innebandyn att växa. Personer som inte är helt förstående i sporten kan kanske behöva lyssna ibland på dommarenskommentar för att förstå vad som igentligen hände. TV4 har huvudkameran bakom mål till skillnad från SVTs gammla sändningar från långsidan. Jag personligen ser gärna en utveckling där man kanske kan mixa dessa två vinklar. PowerPlay för ena laget då skall det finnas en kamera på den kortsidan dom anfaller mot. 5-mot-5 spel då kanske man bör ha kameran från långsidan.
Vad det gäller starten på sändningarna så kanske man bör sätta en eller två kameror så man får se lagets "intro". Det skulle ge en ännu bättre kännsla för tv-publiken samt för arangörerna att deras jobb kommer synas och därför kommer göra allt för att det ska bli så bra som möjligt.

Innebandyveckans topp 3

1. Linus Jämtdal
gör sin första SSL match från start och då smäller han in 4strutar i nätmaskorna. Linus som gjorde sin första säsong i ett herr och juniorlag förra säsongen i GAIK Väsby har redan gått till Caperio/Täby där han gör succé direkt.  En spännande utveckling av en ungtalang, kan han fortsätta utvecklas?

2. Arenamatcherna ser ut att ha kommit för att stanna i innebandyn. Förra året spelades det ett flertal arena matcher med bra pubilk och redan i årets andra omgång av SSL spelades årets första arenamatch. Åter igen var AIK ett av lagen på banan men för första gången i ett seriespel så fick balrog spela en Arenamatch. Matchen spelades inför ca:2000åskådare i  Axa Sportcenter i Södertälje. En spännande utveckling för innebandyn, kan det utvecklas?

3. Kim Nilsson var tillbaka efter skada och gjorde två mål i förlustmatchen mot Caperio/Täby. En bra start för den omskrivne Kim Nilsson men ska han prestera efter allas förväntningar? Det får vi se när säsongen börjar gå mot sitt slut.

Innebandyveckans minus

Dalen
har spelat två raka tv-matcher och ledat båda men sedan tappat ledningen i sista perioden och spelat lika i båda matcherna. Första matchen mot Caperio/Täby och nu mot Helsingborg. Dalen måste helt enkelt lära sig behålla en ledning eller så kan man undvika TV-matcherna. Vad vet jag. Fast någonting måste göras föt att detta inte skall fortsätta.


Här tänkte jag sluta för dagen och hoppas att ni återkommer till bloggen.
// Mackan #26

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0