Spanien!! :D

EM Final ikväll.... KOM IGEN SPANIEN NU FÖR FAN!!!!!

Småmåls turnering

Gårdagens träning vart dens ista innan sommaruppehållet. Småmåls spel var ämnet för dagen.
En jämn turnerning med gruppspel och slutspel fick sättas in i schemat.

Lag 1. Fredde, Strumpan, Jonas
Lag 2. Jag, Jake, Molle, Adam W
Lag 3. Kihlan, Fille, Olle, "en provtränande"
Lag 4. Aje, Crilla, "en provtränande"

Gruppspelet:
1. Lag 1    7p
2. Lag 4    6p
3. Lag 3    3p
4. Lag 1    1p

Slutspelet:
Semi 1.  Lag 1 - Lag 2   5-4 (SD)
Semi 2.  Lag 4 - Lag 3   Resultat ej raporterat?

Bronsmatch. Lag 2 - Lag 3... Lag 3       6-4
Final. Lag 1 - Lag 4   2-5


Sista träningen

Träning idag igen! Längtar efter at få plocka upp klubban varje sekund... vi tar "sommarlov" i en månad sen körs det igång igen. MEN ikväll är det sista träningen innan uppehållet och guuuud va jag längtar tills sargen är uppbyggd och bollarna rullar in på planen!..
Det här låter nog helt jävla sjukt och mongo. Men är man innebandynörd så är man!
Lär bli ett par timmar innebandy i veckan även fast de är träningsuppeh¨håll. Kommer nog stå och nöta en del i hallen iaf. That's me!

Peace Out!

Gårdagens träning

Ganska mycket folk som var och provtränade igår. vi var 22utespelare och 3målvakter.
Träningen var ganska simpel, uppvärmning i 30min och sen 4x10 tvåmål.
Helt okej tempo för att vara såhär mitt i sommaren, men ändå inte helt okej med bollstrul och viss passningskvalitét.

Än så länge har 12st varit med och provtränat.
Målvakter: 2st (Div.1 och SSL)
Backar: 6st (SSL,Div.1, Div2 och Junior)
Centrar: 1st (Junior)
Forwards 3st (Junior)

Inom () innebär vart de har lirat i för serie. Junior behöver inte nödvändigtvis innebära FBI-juniorer.


None
Violiaden 08. Herrar: FBI Tullinge - Balrog Botkyrka IK 7-2

FBI Tullingelåten

OM det är någon där ute som har FBI Tullinge låten får gärna kontakta mig!!!!
 =)


Lediga Div.1 platsen

Div.1 norra vart av med att Stockholms lag, Gaik Väsby. Den platsen var tvungen att fyllas och eftersom vi åkte ur Div.1 på absolut sista sekunden så låg vi bra till att ev. bli tillfrågade, Frågan gick istället till Öjebyn som kom sist i kvalet till ettan i gruppen med Runsten och Odelberg. Runsten ligger bättre geogratiskt och därför vart tillfrågade först.
Öjebyn tackade igår ja till erbjudandet och spelar nästa år i Div.1 norra.

Vi får helt enkelt försöka spela oss upp i ettan där vi hör hemma.
Revanch!


Träning ikväll igen och de ska bli kul att se vilka av de som provtränade senast som får komma tillbaka. En del namnkunniga namn med SSL erfarenhet och en del yngre spelare. Kanske dyker det upp några nya annsikten dessutom.
Intressant!
None    FBI - Finspåmg 

// Mackan

BLOGG-TÄVLING

Hur går det i semi-finalerna i Fotbolls EM?
Skriv resultatet med namn

Tyskland - Turkiet

Ryssland - Spanien



//

Marcus

Frågor

1.Vilket lag blir farligast i årets Svenska Superliga?
2.Vilka kommer hamna i botten i Svenska Superligan?
3.Kommer Warberg kunna ta sitt 3e raka SM Guld?

S
kriv en kommentar med dina svar och tankar.

// Marcus


Fotbollsturnering för Innebandylag

Det bör hända något som gör att innebandyn hålls vid liv under sommaren. Man kanske uinte behöver hålla på med endast innebandy men det hade varit kul om man kunde skapa en 7manna Fotbollsturnering eller liknande för endast innebandylag under en helg på sommaren.

Det här är helt taget ur luften men hade varit kul.

Varje distrikts div.1 och div.2 lag som vill vara med får kvala sig till slut turneringen där SSL Lag väntar. Bara för att SSL lagen spelar i högsta ligan betyder det inte att de e bäst på fotboll men det är för "PR" de ska vara direkt kvalificerade.

Tex.
Stockholms Div.2 lag spelar en serie med en match (2x10) mot varje lag i serien.  De 2bästa lagen går vidare till nästa kvalserie där div.1 lagen går in i turneringen. Där spelar alla mot alla och de två bästa lagen går vidare till huvudturneringen någonstanns i sverige med många gräs planer.

32st lag spelar i hudvudturneringen. Endast 11spelare + två tränare får registreras på matchprotokollet. Man får byta ut spelare mellan kval omgågarna men inte I sjävla serien eller slutturneringen.

Matcherna spelas på MINST 4st planer, helst skall det vara 8st planer så att varje grupp har en egen plan.
efter varje omgång i gruppen är det 10min vila. gruppen spelas klart på förmiddagen. på eftermiddagen är det slutspel med start av 8delsfinaler. sedan kvart, semi, bronsmatch och final.

Kanske är jätte komplicerat. Men hade hur som helst varit galet kul!

// Marcus


Ryssland

Det stora Ryssland som har vunnit det mesta iår kanske kan skrälla och vinna EM i fotboll också.
Hockey-VM tog Ryssarna hem på ett enkelt och elegant sätt med masssor av unga spelare och några äldre.
Cenit St Petersburg vunn UEFA Cupen på ett enkelt sätt och dom slog ut storfavoriterna Bayern München i Semifinal med 4-0  i den avgörande matchen.
Eurovision Song Contest vanns också av Ryssland.

Efter att ha imponerat mot favoriten Holland i Kvartsfinalen i Fotbolls EM ska man försöka slå ut den andra favoriten Spanien i Semifinal. jag tror på Ryssland och att de vinner hela skiten! Varför skulle nationssagan sluta här.

Snart kanske Ryssarna vinner VM-guld i innebandy också. Fast det lär väl ta ett par år innan dess...

// Marcus


Midsommar överraskningar

Stockholmslaget GAIK Väsby som förra säsongen spelae i Div.1 Mellersta skulle nästa säsong spela i Div.1 Norra och ha en massa norrladsresur framför sig. Nu kommer det ut med infortmation att de tänker lägga ner sin verksamhet och därmed säga upp sin Div.1 plats för att deras ekonomi stöder inte spel i norra ettan och intäkterna från medlemsavgiften håller inte pga dåligt antal med ungdommar i förreningen.

GAIK Väsby kommer alltså upphöra som förening och därmed blir Sverige av med en av de bästa junior platskolorna. Spelare som Filip Urwäder, Linus Jämtdal, Mathias Hagert, Andreas Fridner och inte minst Henrik Lorendahl (en gång i tiden) osv. kommer alla från väsby.

Nu hoppas vi på att vi får tillbaka div.1 platsen som förlorade 19.59 i sista matchen för säsongen...

// Marcus

GLAD MIDSOMMAR!

Zlatan Fokus

Jag är trött på att alla medier skriver ungefär såhär:
Zlatan inledde piggt men vart senare under matchen ganska stillastående. Kan det vara knäskadan som hämmar honom?

Helt ärligt, om man är skadad så ska man inte spela mer än vad man klarar av. Alla spelare måste vara 100% för att få spela annars hämmar det laget. MEN har man en sådan som Zlatan i laget så kan han vara 90% MEN FAN INTE 60% som det såg ut igår.


Frågar man mig så tror jag Zlatan sket i matchen igår. För det var så det såg ut, exakt så! Han hade gjort mål i de två inledande matcherna och då tyckte väl han att han hade dragit sitt strå till stacken.  Världsspelare kämpar oavsett och de ger inte upp bara för att man inte får röra boll på 10min.

Fast felet var inte Zlatan, utan Lagerbäck. Klart som fan han spelar om han är uttagen till en EM startelva. Han skulle spela med bruten fot om han vart uttagen till startelvan. Och vill ni veta något sjuk? Jag tror fan Lagerbäck är för feg för att peta Zlatan så han hade låtit han spela me bruten fot.
Han kanske bänka Zlatan i VM 06 i Tyskland, men det var inte för att Zlatan var dålig utan för att han var skadad!

Missförstå mig inte, jag älskar Zlatan när han ler och springer runt och har kul på planen. Fast ska han hålla på som han gjorde igår så vet jag inte riktigt vad man ska tycka.

   



Hoppas han tar lärdom av detta EM och ser till att ha två bra säsonger och ett grymt VM-kval så vi kan gå långt i VM istället. För att den leende och spelande Zlatan behövs i det Svenska landslaget.

// M


Svenskt uttågande

Jag vet att det är många som begär Lagerbäcks avgång efter en sådan bedrövlig avslutning på EM 2008. Där är jag berädd att hålla med. Visst han har tagit oss till 5raka mästerskap och visst, bra jobbat! MEN som han coachade idag är det inte aktuellt att han ska stanna kvar.

Sverige liggerunder med 1-0 efter första halvlek. Ryssland totalt krossar svenska försvaret tackvare att mittfältarna ligger på tok för långt ifrån backarna. Zlatan går runt och pillar sig i navlen och joggar då och då och vägrar sammarbeta med Henke känns det som. Inför andra halvleken krävde jag 3st byten här hemma i soffan, in med Källström, Allbäck och Sebbe Larsson. Sen direkt i andra hör man att de tre ska upp o värma... MEN när klockan passerar 70' så säger Lagerbäck till Källström att han ska in om 5min. HUR I HELVETE KAN DET TA 30min att byta in el spelare när ingenting fungerar! Inte nog med det, han väntar ännu 15min innan han byter in Allbäck. Och det där tredje bytet kommer aldrig och det är så jävla illa!!


FY FAAN!

Go Sverige!

Igår så hade vi vår första träning med klubba och boll på 2månader och 2veckor. Kul att se så mycket spelare på träningen. En del nya provspelande, äldre som yngre... Bra tempo för att vara första träningen men galet mycket bollstrul! Fast vad ska man förvänta sig.,, 
Tränarna verkar helseriösa och verkar veta vad dom vill med det hela och detta ser lovande ut. Hela föreningens sattsning på herrlaget verkar kanon och nu väntar man på att komma igång och se hur truppen ska bli.

Fysträning två dagar i veckan och inomhus med boll och klubba 2 dagar i veckan. Sjukt kul!
Tur att man har en underbar flickvän som stöttar mig i det här.=)



Det är väl ingen som inte vet att Sverige lirar avgörande gruppspelsmatchen i EM ikväll mot Ryssland. Det blir en svår match när Ryssarnas storstjärna och playmaker är tillbaka på planen efter avstängning i de två första matcherna i gruppspelet. Om det är någon som är spelsugen så är det han och det oroar mig. 
De stora frågorna i Sverige är om Zlatan ska starta eller inte med hans knäskada och om Linderoht ska spela igen istället för D. Andersson.
Daniel Andersson kommer få starta, det är de flesta överens om, men ingen vet hur Lasse tänker där nere.
Zlatan ska absolut inte börja på bänken för att bli inbytt. För går hans knä sönder under matchen så är det bättre att han startar och spelar så länge han orkar istället. Annars slösas de bort byten för att få in och ut han. Men vem ska ersätta Zlatan??? MARCUS ALLBÄCK! Allbäck och Larsson på topp har fungerat i så många år och presterar alltid. Rosenberg så inte alls bra ut mot spanien och Elmander har inte imponerat direkt. In me Allbäck för då vet vi vad vi får, den killen höjer sig alltid i landslaget och vill alltid frammåt.

GO Sverige
// Mackan

Today

Idag är det ÄNTLIGEN dags för att lira lite boll igen! Träning ikväll med de nya tränarna som vi inte träffat ännu. Detta ska bli intressant och fy faan va jag längtar. Finns inget bättre än att träna o lira match!
Plocka fram klubborna ur fodralet och sätta på sig träningskläderna igen, nästan så att man ska börja matcha strumpar, shorts och träningströjja idag bara för att...
Äsch, nej mendet blir väl heloverall eller halva.. vet ej... Älskar att träna i overallsbyxor, så det får väl kanse bli det :P

Men fan va illa de hör börjar bli nu när ja skriver vad jag ska ha på mig. HAHA ^^.. Slutar nog med de asså!
None


----

SSL's bästa målskytt genomtiderna lägger av. Holmer slutar i warberg och lägger klubban på hyllan. Mycket trist, för när han ärpå banan så blir det genast lite roligare att kolla.
Men men, dags för de yngsta att kliva fram även i Warberg.


// mackan

Boll o klubba samt INFO

Imorgon så är det dags för första träningen med boll och klubba för denna säsong
. Denna träning har fokus på att visa laget för de nya tränarna så de ser ungeför vart dom har oss och kan därifrån utgå i jakt efter eventuella nyförvärv som kan behövas eller kanske tvärtom, ta bort spelare ur truppen. Självklart tror jag inte att allt basseras på en ända träning men det är väl bra att det får veta hur det ser ut ungefär.
None

Själv har jag längtat något så fruktansvärt på att vi ska börja lira igen. Vissa känner sig trötta på bandyn, men jag blir fan aldrig trött på de! Kanske less under en kväll, men dagen efter så är man lika sugen på att dra ner och träna eller spela match igen.
Faan, nu börjas det vattnas i munnen. (Eller inte ordagrant utan mer betydelsen i meningen)


Vissa frågor som ställdes i slutet av förra säsongen i FBI Tullinges trupp:

Nya tränare?
En ny tränare och en ny lagledare är klara.

Ny sportgrupp?
Håller på att bildas, ett mycket trevligt namn har landat där redan. Dick Lovén.

Ny sjukvårdare/massör?
Detta sägs vara påväg. Men ingen är ännu klart.

Ny klubbsponsor?
Vi kommer lämna Blast och vad det blir nästa år är inte klart ännu, men de är i diskution.
Senaste åren har det varit Fatpipe, Jolly och Blast... Vad blir det här näst?

Försäsongsträning?
Startade redan i mitten av maj. Två erfarna fystränare är intagna för att se till att vi orkar mer än någonsin. 3dagar i veckan är schemat.

Detta ser mycket bra ut inför säsongen. Hoppas att alla förhoppningar kan slå in innan säsongstarten. Snart dyker väl spelprogrammet upp också. Det ska bli grymt intressant att se!


För egen del ser det ut som om att jag blir kvar i FBI Tullinge. Det verkar vara en seriös och helhjärtad sattsning och jag är villig att ge allt och lite till för att få upp oss till Div.1 igen, det är där vi hör hemma! Dessutom är truppen så extremt sammansvettsad och vi har alltid kul på träningar och i omklädningsrummet. Så det är en ära att få vara en del av laget.
Lång väg att vandra men vi ska fram!

Sen får man inte glömma att det är ett Junior-DM som vi ska vinna också. semifinalförlust mot Älvsö AIK förra säsongen och nu är vi ute efter revanch. Sista matcherna som juniorspelare blir DM och det ska bli ett gladt avsked när vi har medaljerna runt halsen.

// Mackan

Första delen av sommaren 08 +Bilder

Hej allesammans!

Har somsagt haft lite sommarstängt men här kommer en rapport om innebandyn som varit undeer första delen av sommaren.

AIK's stora "fix-stjärna" Conny Vesterlund har lagt klubban på hyllan. Tråkigt och ett stort avbräck gör gnaget som gör en nysattsning inför nästa säsong.
Sveriges mest eftertraktade talang, Kim Nilsson från färjestaden, är klar för AIK. Lika så Alexander Egerbrant från Falun och Landslagsspelaren Karl-Johan från Jönköping. AIK har dessverre tappat en av sina tränare som går till Helsingborg fastman har då värvat in Järfällas tränare Emil som ass. tränare.

Svenskamästarna Warberg värvar tungt. Man har värvat Div.1's poängkung Christan Kjellman från örebro och Back talangerna Simon Nilsson från färjestaden och Daniel Falk från karlstad. Båda dessa backar har varit tongivande i U19landslaget.

Umeå City värvar Faluns målvakt Erik Ställ medans Falun Värvar Umeå Citys Målvakts talang Johan Rehn. Lite snurringt men så är det iaf.

FBI Tullinge har två nya tränare som har ett förflutet i Haninge, samt Hammarby.

Detta var en snabb, snabb genom gång av lite som hänt i svensk innebandy under första delen av sommaren.
Fortsatt trevlig sommar på er och här har ni lite bilder från arkivet...
// Mackan


None
None
NoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNoneNone

RSS 2.0