Tankar från djupa skogar

Nu har den stora semestern dragit igång för dom flesta och detta innebär att innebandyn ligger på lä ett tag framöver hos de flesta. Värvningar och liknande är inte lika vanligt att se såhär på semestertider och därför måste man börja hitta annat att skriva om vilket jag tänker göra nu i detta inlägg. Jag sitter just nu i en gammal stuga vid vattnet i Dalslands djupaste skogar och myser bland minnen och frisk svensk luft. Kan inte bli så mycket bättre än såhär när man vill koppla av ett tag för sig själv, eller har jag fel? Kommer att ha denna vecka ledigt och sen ledigt igen om två veckor då jag åker till Tonje i Oslo 10 Aug - 16 Aug.
Så det kommer bli en skön avslutning på denna sommar och framförallt en del golf varje vecka. Har nu senaste tiden skrivit en del om mig själv och hur det går för klubbarna i "jakten" på min underskrift inför nästa säsong och jag kommer passera det ämnet även idag, men mycket annat med. Bland annat kommer jag att skriva min åsikt om Balrogs spelarförluster och hur det kommer att gå för TT i SSL-debutsäsongen och liknande. kommer att bli en hel del att fundera över och som vanligt är det fritt att skriva er tankar bland kommentarer.

Först blir det lite skriverier om min gammla klubb FBI Tullinge som kommer att göra comeback i Div.1 igen efter ett år i div.2. Man har nu fått in tre stycken riktigt bra värvningar och det ser otroligt lovande ut, men dock har man släppt fler än vad man har tagit in och kan detta sätta sina spår? Det får vi svar på under säsongen, men det känns som att dom kommer klara sig på ett strålande sett ändå. De tre nya spelarna Jonas "starre" Steffen, André Lindman och Karl "Kalle" Lundin kommer att tillföra en ny dimension för Tullinges spel och framförallt i defensiven med Kalle i mål och Starre på backen. Hade äran att spela backpar med Starre förra säsongen då jag var utlånad till Salem och har aldrig trivits lika bra med någon som kollega på planen. Allt flöt på och vi hade sällan problem, och uppstod det problem på planen så såg vi till att lösa det. Starre är en äckligt säker back som sällan missar ett brytningsförsök och spelar alltid den enkla vägen. Har ändå spelar i samma backpar som en del bra spelare och Starre är absolut den enklaste att spela med. Och det är inga dåliga spelare att jämnföra med: Rasmus Sundstedt, Filip Urwäder, Oliver Ofterdal, Christian Hjertsson, Mario Micalizi... Det var bara några spelare att plocka ut som jag spelat backpar med. Fast Starre är något utav en legend för alla defensiva innebandyälskare, så det kanske inte är så konstigt. Så den värvningen är något utav Div.1 bästa värvningar skulle jag vilja säga. Sen har Tullinge fått tillbaka Rightaren André Lindman efter att ha testat på SSL-spel i Balrog en säsong. Kan han ha fått mer erfarenhet så kommer han att bli en oerhört viktig spelare för Tullinges Offensiv tillsammans med Jacob Ericson och Alexander Wallberg. Tror att Tullinges tränare Magnus Olsson och André Alshammar kommer få ett riktigt bra lag att experimentera med och det kommer dom att göra på ett riktigt bra sätt.


Några som har problem på spelarfronten är dock SSL-laget Balrog. Man har tappat tongivande spelare som Pascal Nieth, Markus palokangas (kapten) och dessutom ryktas Micke Karlsson, Bröderna Talme, Örjan Skogström om David Blomberg bort från Botkyrka laget. Om dessa spelare försvinner kommer Balrog inte ha någonting i SSL att göra och kommer därför att behöva tokvärva och det har man inte råd med i kassan då man har hotats av konka ett antal gånger tidigare. Fast för historiens skull så skulle det vara tråkigt om det vart så eftersom dom vunnit så mycket som dom gjort under åren. Men för innebandyns framtid kanske det är dags att byta ut Balrog mot tex Hammarby eller någonting i den stilen. Det finns även personer som påstår att Balrog skulle vara intresserade av mina tjänster nästa säsong, men dom har aldrig hört av sig till mig och tror inte det är aktuellt för deras del.


För mig så är fortfarande inget klart,
vet inte vart jag ska spela men kommer att provträna med några lag under slutet av sommarn och där efter bestämma mig. Men det finns ett lag som skulle vara riktigt kul att få representera, och jag har varit i kontakt med dom och skall dit i Augusti och träna, hoppas dom gillar det dom ser och att jag får en bra bild av dom direkt. Ett lag på uppgång och som kommer slåss i toppen av sin serie och dessutom har man visat att man sattsar på det man säger att man ska göra, innebandyn.

Tyresö Trollbäcken har gjort en del riktigt bra värvningar och kommer helt plötsligt slingra sig in i Slutspels-snacket redan första året i SSL. Riktigt roligt måste jag säga, för att dom sattsar både ungt och rutinerat. Härlig blandning TT!

Dock måste SSL banta bort några Stockholms-lag, det skulle räcka med att ha AIK, Täby, TT och Hammarby ( sen när dom tagit sig hela vägen ). Fram tills Hammarby är i SSL så borde det bara vara de tre förstnämnda lagen kvar i högsta serien. Järfälla har varit påväg utför så många gånger nu och Balrog lika så.  Trotts att Balrog gick till semifinal förra året kommer man inte ha matrialet denna säsong och lika bra att lämna plats åt något annat lag från landet. Nu tänker jag vädja till TV4 och dersa "sattsning" på innebandyn nästa säsong. Se till att göra alla sändningar mer proffsiga och skapa en RIKTIG studio och inte bara ett runt bort vid sargen. Se till att det finns en programledare och expert i studion med en gäst, en reporter som INTE är samma som programledaren och sen en kommentator och en expertkommentator som inte heller är samma som studion. Försök påverka vart publiken sätter sig eftersom det är viktigt för tv-sändningen att det ser bra ut och därför försöka fylla ner till först och sedan fylla på. Gör så att det ser ut att vara fullt när det kanske inte är det i alla matcher. Kanske är det dags att göra lite mer specefika reportage som man kan ha innan match och i halvtid och framförallt ha ett seriöst halvtidssnack där experten får rita och visa i klipp hur lagen ska göra. Allt måste bli mycket bättre och detta är det bara börja arbeta med!

Som huvudägarna till Svenskinnebandys tv-rättigheter så borde TV4 kanske sattsa mer på juniorbandyn. Kanske sända från finalen och bronsmatchen i HJ-17 Stadslags SM och visa målen från Semifinalerna. Ungeför som tv-pucken eller någonting fast ändå inte. Innebandyn växer faktiskt bara mer och mer och jag tycker att det är jätte roligt att Innebandy Magazinet gör ett JÄTTE jobb för att få upp intresset för innebandyn i media. Förtsätt arbeta på det sättet, fast kanske skriva mer om norrlagen än vad dom gör. Lite väl mycket om Södera serielagen faktiskt, men ändå, bra jobbat!

Nu ska jag ta och länga in lite käk i ugnen och sedan ta lite sömn, upp och jobba imorgon vettni.
Ha en grymt skön helg och njut av vädret!

Peace!
// Mackan


Internet = 0

Kommer vara bortrest denna vecka och kommer inte ha tillgång till internet förens på fredag så dfet blir tufft at få någonting skrivet. MEN kommer sitta och skriva för hand och sedan lägga in ett långt inlägg som inte kommer göra någon besviken....

Ha en skön vecka allihop!



// Mackan

Bilder från Prague Games

Här har ni lite bilder från Prague Games, bilderna är på FBI Tullinges F14 lag och Täbys F16 lag.


























Veckan som gick och passerade

Då var min sista semestervecka borta med vinden och nu är det dags att ta tag i jobbandet igen. Fast hade faktiskt tänkt att passa på att säga grattis till Ecke och Lelle och deras Tullingetjejer som vann Prauge Open nu i veckan och sen även till Täbys Tjejer som vann sin åldersgrupp i Prauge Open dom med. Kul att Svenska tjejer forsätter att vinna de utländska turneringarna.

Fortfarande så har jag inte skrivit på med någon ny klubb för er som har undrat när ni träffat mig ute i Sverige. Säger samma sak som jag sagt senaste veckorna, skriver i bloggen om den klubben det blir så fort det skulle bli klart. Så var tålmodiga bara...
Se höjdpunkter från matcher i Prague Open här:
F16: FBI Tullinge - 1.AC Uherský Brod


(Bild från match tidigare i vintras)

I förrgår så var det Korpen fotbollsturnering med en del polare som gällde. Gick si sådär alltså, men vi spelade för att det skulle vara kul och vi åkte ut mot ett riktigt herrlag från div4 tillslut efter 4-2 förlust. Vi var inga avbytare och en i laget kunde knappt springa i den matchen pga skada. Så vi var så gott som en spelare mindre hela matchen, så det tog ut sin rätt.
Fick även beskedet att André Lindman som återvänder till FBI Tullinge efter ett år i SSL och Balrog är riktigt sugen på att spela nästa säsong och detta gäller även Tullinges stjärna Joakim Kihlström som är riktigt sugen även han. Så för er FBI-Fans som undrar hur André ser på återkomsten ska inte vara oroliga. Han är tillbaka för att visa vad han har lärt sig efter ett år i SSL och han kommer inte göra er besvikna.


Ska försöka få tag i lite intervjuer till bloggen den närmsta tiden.
Hoppas ni njuter av sommaren så återkommer jag senare!

Stockholm hedrar M. Jackson mitt på stan.

Här har vi ett antal 100 dansare från Stockholm som gått ihop och dansar mitt inne i Stockholm City. Först på SergelsTorg, sedan på Stockholm Centralstation och efter det kl.23:00 på Stureplan.

Kolla in klippen, HEL MAFFIGT!!!!



Svar på frågor

Fråga från Anonym: Hur tror du det går för Tullinges Damer iår, klarar dom av att gå upp till tvåan?
- Jadu, det är en bra fråga. Har trott på att de laget dom har ska ta sig upp nu i två år men man misslyckades i kvalet för två år sen och iår så höll man inte när det väl gällde. Enligt rykten så ska Tullinge tagit emot en förfrågan om att ta en ledig plats i Div.2 för damer nu denna säsong efter att något lag lämnat återbud i en högre serie. Om detta så är fallet så skall man inte tveka på att ta det, för att i tvåan ska man vara, dock inte i övre halvan, men i tvåan skall man vara.
Min egna åsikt är att div.3 för damer är som en korpen serie. Tyvärr alltså, men så är det och Tullinge är på tok för seriösa och för duktiga för att spela mot lag som Grödinge osv.
Men nu  ar frågan om jag tror dom vinner serien och går upp i tvåan. Det tror jag att dom har stora chanser att göra, men man måste se om sin trupp och ställa högre krav från spelarna.

Fråga från Anonym: Kan du skriv din åsikt i frågan om varför de svenska lagen (AIK, Balrog (Dam) & Warberg) bojkottar EFC.
-
Jag tycker självklart att det är riktigt tråkigt att världens bästa lag väljer att avstå från EFC men kan också förstå dom. Man vinner mindre än vad man lägger ut på resan och det gör den ekonomiska situationen lite jobbigare för dessa lag. Själva idéen med EFC  är absolut ett arrangemang man kan se i framtiden, men det måste komma in mer pengar i cupen.

Fråga från "Stämmer ryktet": Stämmer det verkligen att AIK och Tullinge gör ett temporärt spelarbyte denna säsong? De två spelare det då handlar om är Sebastian Myrbäck och Marcus Magnusson. Myrbäck lånas ut till Tullinge och Magnusson till AIK.
-
Det har jag inte hört någonting om och tror att det inte riktigt är sant. För att Myran är en riktigt duktig och ung back som kommer fortsätta att utvecklas i AIK och jag tror inte att AIK vill göra ett byte med Tullinge där dom får mig istället. För att jag är ingen spelare som skulle gå in i startuppställningen i AIK och då byter man inte ut en 6e back mot en som skulle ligga på samma nivå. Ända anledningen att göra ett sånt byte är att få in en spelare som spettsar till truppen lite och det skulle jag inte. 
Så nej, det stämmer absolut inte.



Fråga från "Ännu mera tips": Kan du inte skriva om alla spelare i FBI Tullinges Herrar om deras styrkor och svagheter och betygsätta spelarna som du gjorde förut för Tullinge HJ?
-
Skulle jag absolut kunna göra sen när deras trupp är spikad. Men tänker inte betygsätta några, för det jag gjorde i HJ var att betygsätta efter en match och inte efter deras egentliga nivå. Men kan skriva lite om alla spelare sen iallafall.

Fråga från Anonym: Du spelar ju golf, vad har du för Hcp?
-
Ja jag spelar golf och älskar att gå ut på banan. Har dock bara spelat i ett år snart och har inget märkvärdigt hcp, men är nere på 13.0 just nu och förhoppningsvis kommer jag gå ner mot 10 eller någonting när säsongen är slut.

Fråga från Fredde: Vilken klubb blir det nu nästa säsong? Vilka har hört av sig och vilken klubb är det som ligger bäst till?
- Jag har blivit kontaktad av en del klubbar och just nu vet jag ingenting om vart jag ska spela. Ska föra diskution med två klubbar för att se hur bra klubben och resvägarna passar mig och liknande.
Vilka klubbar tänker jag inte ta upp, men det är två otroligt sattsande lag och båda tänker gå för att ligga i toppen i sin serie.

Har ni fler frågor som ni vill ha svar på så är det bara att skriva så sammanställer jag flera frågor i ett inlägg och svarar på dom.
Nu blir det snart golfbanan ikväll igen =)

Hare!


RSS 2.0