Allsvenska loggan



Då har den kommit och den är lite tråkigt lik alla andra märken som finns i innebandysverige. Men nu finns det iallafall en Allsvensk logga som ska bära den nya serien!

Då var det bara en vecka kvar av de tre veckorna som vi får ledigt denna sommar från träningen. Men det innebär inte att man vilar under de här veckorna utan för min del blir det att springa så gott som varje dag och köra intervaller i mitt eget sällskap. Dock har det inte blivit mycket till innebandyträning hemma eller i någon idrottshall men det har blivit en hel del tennis vilket inte är helt fel det heller. Just nu ligger allt fokus på nya jobbet och på att bli så bra tränad som möjligt inför den Allsvenska premiären om någon månad.

Båstad Outdoor Open om 18 dagar och på frågan om man längtar till första matchen så är svaret: JA, ENORMT MYCKET! Vet inte hur många vi blir som åker ner till Båstad men oavsett så lär det bli galet roligt, precis som det var i Falun i Maj.

Sen något som gjorde mig galet glad... Hörde på ryktesvägar att det första TV-spelet för innebandy är på väg och om detta nu skulle vara fallet så skulle det vara ett enormt lyft för sporten. Får hoppas att det verkligen blir av och isåfall i något bättre grafik än MER Innebandy från 98 eller när det nu släpptes.


 

Silly Season
Några spelare som rört på sig under sommaren är de som följer... Självklart är det MÅNGA andra som också rört sig men orkar inte skriva om allt och alla. Vilket ni kanske kan förstå, så ni får hålla till godo med det här:

AIK värvar bröderna Talme från Balrog och nu är det återigen spelare i AIK som har moderklubb FBI Tullinge, senast var ju Gurra Ericson.

Visby satsar mot SSL och har värvat "Sveriges bästa back" från förra året, Kimmo Eskilinen och dessutom talangen Wilmer Viinamäki från AIK. Så Visby är nu en av de favoriterna det snackas om inför Allsvenskapremiären.

Helsingborg släpper Alexander Nede som hamnade i Landskrona medans Faluns Mattias Helgesson återvänder till Helsingborg.

Hide-a-light Mullsjö har tokvärvat inför den här säsongen och det är supertrion Edberg, Tomth och van Keppel från Allsvenska KAIS Mora som sticker ut tillsammans med Victor Ferraresi.

Pixbo har redan Orminge-spelaren Tim Wiklunds namnteckning för nästa säsong som även var U19 lagkapten förra säsongen.

Storvreta värvar EX Hammarbyaren Albin Engholm som senast kommer från spel uppe i RIG Umeå, dessutom har man gjort klart med Västerås talang Niklas Winroth.

Granlo tappar sin stora poängmaskin Jonathan Ramqvist och får nu kanske sikta in sig på att leta ny poängkung till Allsvenskans premiär.

Hagunda tappar förra årets poängkung Johan Eriksson till Sirius i SSL, fast istället har man fått in Jacob Dahlén från serie/ och lokalkonkurenten FBC Uppsala.

Älvsjö AIK har värvat in AIK målvakten Linus Blomqvist och U19 spelaren Hakim Wafa.


ALLSVENSK PREMIÄR om 67 dagar!


Förklaring till tystnaden

Mycket som hänt senaste tiden som gjort att omstarten av bloggen inte riktigt blev av.
Först fick jag nytt jobb vilket tagit hur mycket tid som helst, sedan gick Micke (balrog målvakten) tragiskt bort och sen är det ju faktiskt sommar och mycket annat att hinna med. Så tänkte att den OFFICIELLA omstarten av bloggen kommer ske i sammband med Båstad Outdoor Open 2010. För att jag kommer vara på plats för att spela turneringen och självklart se galet mycket matcher i den gassande solen. Så reportage och bilder kommer garanterat att läggas upp varje dag under den helgen.

En nyhet som jag tycker är galet rolig är att Kimmo Eskilinen är klar för våra seriekonkrenter Visby IBK. Jag har haft svårt för han och inte alls fattat hans storhet som experter snackar om och det har jag inte varit sen med att visa här i bloggen heller. Dock slutet av förra säsongen var han faktiskt galet bra och nu ser jag fram emot att möta han i omgång 3 av Allsvenskan nere i Visby. Så ska han få bevisa att han är så bra som alla andra tycker och det ska bli ett nöje att få spela mot en sån spelare.

Vi i IBK Handen har så gott som samma lag som förra året med en stor skillnad. Alla junisar är ett år äldre och har fått ett år på nacken av den höga elitbandyn så nu ser det verkligen ljust ut. Det ända problemet som jag ser det är att vi måste få igång laget redan första ómgången och inte vänta de 7 första matcherna innan vi börjar leverera. 

Blogg-kollegan Doppsko från Nynäs har återvänt till Handen och kommer finnas med på ett hörn när det gäller det administrativa i klubben. Får se om vi kan samköra något bloggande för föreningen som länkas via hemsidan eller något i den stilen. Kanske skulle vara intressant för er läsare att kunna se från både spelar-perspektiv och "ledar"-perspektiv.

Hur som haver, nu är det dags att krypa till kojs fär att gå upp 05.00 och bege sig till arbetet.
Cya! // #26

RSS 2.0