Juniorallsvenskan LIVE på Webb-tv

Se AIK - RIG Umeå LIVE på datan...

Vill ni se kvartsfinalen mellan AIK och RIG i juniorallsenskan så kan ni se den på datorn. Matchen kommer direktsändas i webb-tv.

Klicka HÄR för att komma till matchen


Fick totalt fel idag då Huddinge och KAIS vart utslagna av Pixbo respektive Storvreta ungdom. Visserligen trodde jag att det skulle bli jämt mellan Hud - Pix men att Huddinge skulle förlora med 8-4 på hemmaplan var för mig en skräll.

Storvreta visar sig starka på hemma plan och klassar ut KAIS Mora resultatmässigt och där får jag bita i det sura äpplet och erkänna att jag trodde att KAIS var hetare än vad de tydligen var. Jag menar, KAIS vann sin åttondel med 18-2 och vann sin serie enkelt... men södra norrlandsgruppen kanske inte var så bra som de flesta ville antyda.
på de sista 11minuterna gör Storvreta 5 mål... Två mål i öppen kasse om min information skall stämma.

Tråkigt att man kunde ha så fel. Men ett stort grattis till Storvreta som klänger sig kvar i SM och till Pixbo som har tre riktigt bra spelare i laget (Julkunen, Ågren och Agus)



För de som tycker att jag borde lägga ner att blogga för att jag inte har koll... Hmm, i Juniorbandy kan ALLT hända. Ni kan ju gissa vem som har rätt typ varje vecka när det gäller resultat i SSL.. HOST*

// Mackan

Kvartsfinaler i Juniorallsvenskan

Storvreta Ungdom - KAIS Mora
Fyrishov A  /  Lördag  /  15.00

Denna match borde vara enkel att tippa, dock så vet man aldrig hur mycket folk storvreta kommer dra till matchen och detta kanske kommer höja deras potensial. I vanliga fall så borde Mora ta hem denna seger med 3-9 eller liknande men storvreta kan ta in Henrik Stenberg från SSL och detta kan innebära en total matchförändring. Dock tror jag att Bobby Edberg i Mora kommer göra den stora skillnaden och ta hem Semifinalplatsen till Mora.
Så mitt tips är  alltså: 3-9

Huddinge IBS - Pixbo Wallenstam
Huddingehallen  /  Lördag  /  18.30
Oj, denna match blir en höjdare. Spelare som Emil Julkunen och Jonas Ågren från superligan kommer se till att det blir jobbigt för Huddinge att ta sig vidare. Matchen spelas i en hall som bara kommer gynna Huddinge. Detta kommer leda till att Huddinge tar hem matchen med de jämna siffrorna...
Mitt tips: 6-5

Mullsjö AIS - Warberg IC
Gunnarsbohallen  /  Söndag  /  16.00
Mullsjös egna lilla superstar Hessmer kommer att storspela och ta ansvaret han bär på sina axlar med bravur. Där emot kanske Warberg är hetta denna säsong och sugna på att ta sig betydligt längre än vad man gjorde förra säsongen. Men hemmaplan kommer nog fälla avgörandet och Mullsjö går vidare.
Mitt tips: 7-4

AIK - RIG Umeå
Råstapark  /  Söndag  /  16.00
Innebandygymnasiet har sin sista chans att spela Juniorallsvenskan och detta är då deras sista chans att ta hem Guldet. Jag tror dock inte att dom går så långt, men där emot kommer dom att besegra AIK med betryggande siffror eftersom att AIK inte har men än deras bågande forwards och backar. Visserligen har dom Maripuu och Wilmer, men de kommer inte räcka är jag rädd.
Mitt tips: 5-6

Mina lag som går till Semifinal i Juniorallsvenskan:
Mullsjö
Huddinge
RIG Umeå
Mora

Juniorallsvenskan i helgen... får vänta tills imorgon

Imorgon kommer det en genomgång av Juniorallsvenskans kvartsfinaler som spelas i helgen!

men just nu.... sängen!

Täby mot SSL'seger

Sådär ja.... Nu är man tillbaka efter en hel dag utan skrivande i bloggen. Vart ska man börja någonstanns egentligen, finns en del att gå igenom.

Skulle vilja ta upp en sak men dock kommer jag inte göra de då det är mindre smart att gå ut med mina tankar angående detta.. Dock är det någonting som gör mig oerhört irriterad och frustrerad!

AIK vann igår mot Warberg och Täby vann mot Jönköping. Nu leder stockholmslaget Täby SSL med 3poäng och kommer nog gå mor SSL seger. Men kommer detta Täby ta sitt första SM-Guld denna säsong. Jag tror att det blir oerhört tufft för Täbyiterna att göra det, men jag unnar verkligen de vit-blå den segern. Men först och främst ska dom möta AIK i slutspelet ( helst i Finalen). Vinner inte gnaget så hoppas jag på täby!


Det var någon som tidigare frågade om det fanns några andra än Micke Deresjö och Bröderna Ericson som presterat bra på hög nivå som är från FBI Tullinge i grunden. Här har ni en lista på en del spelare:

Jonas Steffen, fd. Balrog
Micke Deresjö, fd Haninge
Stefan Henriksson, fd Haninge
Gustaf Ericson, fd AIK
Jacob Ericson, fd Aligator Malans (schweiz)
Danne Bron Sundbom, Caperio Täby
André Lindman, Balrog Botkyrka
Henrik Talme, Balrog Botkyrka
Kristan Talme, Balrog Botkyrka


Där är ett antal av de som spelat i högstaligorna....

FBI Tullinge - Tyresö Trollbäcken (HJ Div.1)

Igår så tog vi emot Tyresö Trollbäcken i HerrJunior Div.1 serien och detta möte skulle handla om prestige och viktiga poäng. Vi var tvugna att ta 3poäng då vi inte gått så bra i serien under säsongen och på andra sidan i Tyresö båset så stod min gammla tränare från A-laget förra säsongen. Klart att man ville vinna en sån match ännu mer under ett sånt läge vi låg i inför matchen.

Matchen började lite tempofattigt, våra grabbar försökte få kontroll på bollförandet i matchen medans TT spelade sitt (usla) 2-2-1 försvar. Vi fick in ett ledningsmål efter en stund och allt kändes frid och fröjd eftersom att TT inte kom ill så farliga chanser till en början. De kom till hörnen, sen började dom snurra och tillslut kom ett tamt skott. (oftas utanför).

Senare i matchen så skulle det visa sig att det vart jämnare än vad man hade kännsla för under perioderna. Dock kunde vi säkra 3poäng med ett mål i PowerPlay och segern var ett faktum!

4-2 mot TT och ett långt kliv från strecket, nu har vi lite mer arbetsro och nu börjar vi jaga dom över för att ev. få enm Slutspelsplats.

Förresten, Fredde missade straff och nu har vi fått ett slut på snacket om han kan lägga straff eller ej =) *asg*

KLARA för avancemang med 4omg kvar!

Nu är allt nästan klart! TULLINGE VANN ENKELT MOT HAMMARBY OCH BEHÖVER NU BARA EN POÄNG FÖR ATT SÄKRA DIV.1. Det är 5matcher kvar av serien och tullinge måste förlora ALLA matcher för att tvingas kvala till ettan. SÅ SKÖNT!!!

Tullinge som ställde sin "tredje" målvakt Rasmus Rainio (90a) i mål och han vart även utnämnd till matchens lirare efter att ha släppt 3bollar förbi sig av 28skott. 2skott har han absolut inget att göra något på och han spelade riktigt lugnt och säkert hela matchen. Imponerande!
Poängkunden Alexander Wallberg gjorde 1+3 idag och ligger nu på 56poäng på 17matcher, riktigt bra gjort!

Dock så måste jag säga att Hammarby får det tufft om man nu ska nå SSL på 3säsonger. De har inte en trupp som klarar att hålla sig på övre halvan av 2an och måste byta ut 75% av laget.

Imorgon kan Tullinge bli helt klara för ettan om Huddinge skulle tappa poäng mot Täby på bortaplan.

Notiser från dagen
* Balrog fortsätter visa dåliga publiksiffror. ENDAST 224st idag när Balrog tog 3poäng mot Dalen
* Täby fick slita i Umeå för att ta hem 3pinnar från Umeå City, inför pinsamma 289st i publiken
* Åkersberga förlorade jumbomötet mot Finspång med 7-8 och har fortfarande 0poäng


Dagens SSL matcher

Dagens SSL Matcher ska nu tippas och från igår så fick jag med mig två rätta segrar:
Falun - Järfälla  5-4   Jag trodde 7-4
Mullsjö - AIK   3-7  Jag trodde 4-9

Dagens tippning:
Umeå City - Caperio Täby

Serieledande Täby kommer plocka hem enkla poäng borta i Umeå då Umeå har för mycket fokus på måndagens derby mot Dalen i direktsänd Tv.
Mitt tips: 3-8

Balrog - Dalen
Balrog måste nästan se till att vinna denna match men med ett Dalen med 20poäng mer på andra sidan plan blir det tungt. Men det blir nog jämnare än många tror.
Mitt tips: 5-7, Ketil Kronberg lägger in den i öppen kasse med 21sek kvar?

Tullinge - Hammarby
Tullinge har så gott som redan säkrat div.1 platsen och kommer ni se till att göra det helt säkert efter att man krossar Hammarby idag på hemmaplan.
Mitt tips: 9-3... Men skulle vilja säga 12-3


// Mackan


Den stora matchen under dagen!

MISSA INTE MATCHEN IDAG!!!!!

senaste matchen är inte inskriven... Mot nykvarn i onsdags. Vinst med 6-4 hemma...
Sovgott så ses och hörs vi imorgon!
// Mackan

Dagens SSL-Matcher

Dagens SSL matcher:

Hide-a-light Mullsjö vs AIK
Mullsjö måste se till att plocka poäng för att börja försöka gå ifrån Jönköping som är på kvalplatsen. De ligger på samma poäng men Mullsjö har 16mål bättre i målskillnad, men allt kan hända i slutet av en SSL säsong!
AIK måste vinna för att ta upp kampen med den absoluta toppen och hamna topp 4 för att då få hemma fördel i slutspelet.
Mitt tips:  4-9

IBF Falun - Järfälla IBK
Falun är så gott som klara för slutspel medans Järfälla ligger en poäng bakom Balrog som just nu har den sista platsen till kvartsfinalerna. Järfälla måste börja leverera mot de bättre lagen i serien och det kommer nog få vänta på sig. För att möta Falun i Falukuriren Arena är inte den lättaste uppgiften.
Mitt tips: 7-4



Läste på Jihdes blogg om att han ville göra om Innebandyvärlden lite granna, och som jag vart glad när jag läste det. Hade mer än gärna haft ett sådant upplägg!

// Mackan

Svenska truppen till Finnkampen

Svenska herrtruppen till Finnkampen... Mycket unga spelare med, galet kul att se. Dock vill jag INTE se Mattsson i landslaget! PINSAMT!
Kul att se Sundstedt, Sundbom, Kim Nilsson, Hörnkvist och Egerbrandt med!  Dessutom Andreas Elf i Greåker från Norge är med, kul! =)

Målvakter

Fredrik Hörnkvist, IBK Dalen
Daniel Ramsin, Caperio/Täby FC
 
Backar
Alexander Egebrandt, AIK IBF
Henrik Olofsson, Jönköpings IK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Caperio/Täby FC
Olle Thorsell, Wiler-Ersigen, Schweiz
Mattias Wallgren, Wiler-Ersigen, Schweiz
 
Forwards
Alexander Bodén, IBK Dalen
Danne Bron Sundbom, Caperio/Täby FC
Daniel Calebsson, Floorball Köniz, Schweiz
Andreas Elf, Greåker IBK, Norge
David Gillek, Jönköpings IK
Patrik Hagberg, Caperio/Täby FC
Mattias Helgesson, IBF Falun
Christian Mattsson, Västerås IBF
Kim Nilsson, AIK IBF
Karl-Johan Nilsson, AIK IBF
Magnus Svensson, Warberg IC

FBI Tullinge - Nykvarn

Igår tog FBI Tullinge emot Nykvarn i Tullingehallen för en vardags seriematch i Div.2. Tullinge som behöver 7poäng på 6matcher för att säkra div.1 platsen skulle bara in och hämta poängen. Men det var knappast det Nykvarn hade tänkt sig, även fast deras attityd var så. Nykvarn gör både 0-1 och 0-2 tidigt i matchen och några minuter efter 0-2 målet så missade Tullinge en straff. 
Nu känndes det som om att det var en lång väg att vandra till de där 3poängen eftersom att Tullinge spelade så bedrövligt, men Alexander får in en felträff från slottet som kryper in under målvakten.
Tullinge kämpade sig in i matchen och inte långt in i andra så gör tullinge både 2-2 och 3-2 och i tredje perioden så såg tullinge till att vinna matchen med 6-4 och matchens stora poäng plockare för Tullinge vart Jacob Ericson som gjorde 4poäng.

Poängplockare i FBI: Jacob Ericson 2+2 (4), Alexander Wallberg 2+0 (2), Joakim Kihlström 1+1 (2), Micke Deresjö 1+0 (1), Tobias Löf 0+1 (1), Anders Johansson 0+1 (1)

Det som är lite små pinigt är att Nykvarn även vid 0-2 ledning gnälde och spelade så fult som man bara gör när man ligger under med 5 eller 6mål.

Kommer ladda upp filmer så fort jag kommer underfunn med hur man gör! asg*

  
 

// Mackan

U19 Herrarnas Finnkampentrupp är släppt

Nu är truppen till Finnkampen släppt och nu så får allt snack sitt slut. Storvretas Stenberg är bed i truppen och det är helt rätt beslut. Bland annat så får vi se debutanten Wilmer Viinamäki från AIK ta plats i truppen tillsammans med Sebastian Gafelin från Järfälla.
Div.1 mellerstas bästa målvakt Andreas Beckius från Tyresö är även han med och ska försvara Sveriges färger mot Finland.
KAIS Moras Bobby Edberg är även han uttagen för att göra det lilla extra poängen som kan behövas.

Målvakter
Andreas Beckius, Tyresö Trollbäcken IBK
Jon Hedlund, Skoghalls IBK

Backar
Martin Andersson, IBC Engelholm
Niclas Eriksson, Hässelby SK IBK
Mattias Ljunggren, IBK Alba
Anders Nygren, IBK Alba
Martin Ojaniemi, Jönköpings IK
Jimmie Pettersson, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Johan Roos, Växjö IBK
Daniel Thorsson, Älvsjö AIK

Forwards
Victor Andersson, Storvreta Ungdom IBK
Bobby Edberg, Kais Mora IF
Rikard Eriksson, RIG Umeå IBF/Hagfors IBS
Sebastian Gafvelin, Järfälla IBK
Rickard Hessmer, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Emil Julkunen, Pixbo Wallenstam IBF
Kevin Lundgren, Jönköpings IK
Mattias Norman, Hässelby SK IBK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Wilmer Viinamäki, AIK IBF
Niklas Winroth, Västerås IBF
Jonas Ågren, Pixbo Wallenstam IBK



Ber om ursäkt för att bloggen inte är så städad i designen just nu, men försöker göra om lite. Men dock utan så lyckade resultat!
Ska förändras under dagen eller morgondagen.

Inför onsdagens innebandy

Ligger i sängen och tänker strax sluta mina ögon, men först lite tankar om morgon dagen och sedan lite  FIGHTING på tv4 sport.

Imorgon släpps U19 landslagets trupp till Finnkampen
. Vilka spelare kommer Janne plocka med och vilka kommer han lämna utanför truppen. Mycket snack kring Henrik Stenbergs vara eller icke vara i U19 landslaget. Han har spelat 12 U19 landskamper och vunnit ett U19 VM-guld, nu vill en del att han ska lämnas utanför truppen för att lämna plats åt någon annan. Herregud, varför skulle man göra det? Han är sveriges bästa 90a och nu vill man lämna han utanför för att ge någon sämre chansen, hallå (!) vakna, platsar man inte så ska man inte med. ELLER HUR?!


Imorgon så fortsätter omgång 17 med att FBI Tullinge tar emot Nykvarn kl. 19.30 i Tullingehallen. Tullinge vann senast mot tvåan Huddinge med enkla 4-0 medans Nykvarn förlorade i sudden mot Hammarby. Tullinge vann förra mötet 5-9 och nu siktar man på två siffrigt i returmötet på hemmaplan. Ska Tullinge lyckas göra 10mål en onsdagskväll mot Nykvarn? Ja du, varför inte egentligen... Med en Aje, Jake, iron och Berggren på spelhumör så kan det absolut sluta med stora siffror, men från är om Öhman håller ännu en nålla eller om formen är på semester denna veckomatch.
Mitt tips: 8-3.... (men mitt huvud sa direkt, 12-4)

Men på Lördag är det dags igen för Tullinge, då tar man emot Hammarby i Tullingehallen.





Kvällens notiser:
* 17 åring debuterar i Damlandslaget under finnkampen
* Foppa gick för fullt på is igen
* SSK förlorade 6e raka, skönt var ordet. Ses i kvalserien hälsar de svartgula från allsvenskan!

// Mackan

FBI Tullinge - Hammarby

Imorgon spelar FBI Tullinge hemma mot Nykvarn klockan 19.30. Men redan nu är det dags att göra reklam inför mötet med Hammarby.
Jag har nyss gjortklart FBI's Matchaffisch och nu förhandssläpper jag den här på bloggen.






Ska skriva ut den på A4-och A3-papper nu och sedan börja gå och sätta upp dom i hela Tullinge!
Vad tycks?

// Mackan

Snälla TV4, AGERA!!!!

Vet att jag pratar för många när jag säger detta, SLUTA SÄNDA SAMMA LAG HELA TIDEN! Det är alltid samma 4lag som spelar på tv känns det som. 80% av alla matcher så är det något av följande lag som sänds:

Falun
Helsingborg
Pixbo
Dalen


Det sänds 19st SSL matcher i Tv4 sport och 12 av dessa matcher innehåller något av de fyra lagen som man ser hela tiden! Sen att Storvreta visas 5gånger är inte mer än rätt. Dom fick inte en ÄNDA match i serien förra säsongen, sen är dom roliga att kolla på.


Varför är det alltid så? Betalar dom för att de ska sändas eller vad är det frågan om egentligen. Började redan förra säsongen irritera mig på att man sända Helsingborgs hemma matcher typ OFTA och lika så FALUN. Varför sänder man inte mer av de roliga lagens matcher?

Lag som SÄLLAN sänds:

Balrog
Umeå City
Caperio Täby
Storvreta

Ärligt alltså, Sänd mer av Caperios matcher, dom leder för fasiken serien och spelar alltid en rolig innebandy! Där emot kan man lämna Balrogs hemmamatcher åt sidan, men där emot måste man väl kunna sända ett av de mest klassiska laget i Svensk innebandyns borta match mot typ, caperio, storvreta eller Warberg?

Kom igen nu 4an, vakna!!! Börja sända innebandy och inte något sjukt tråkigt Västerås som ligger sist eller liknande, sänd istället de lite roliga mötena mellan AIK - Dalen eller så.

Hampus Modigs vann EC Guld med AIK förra säsongen, nu har han skrivit på för Hammarby i Div.2.



Dagens notiser
* Hur i hellskotta kan man rösta fram KALLA som Jerringpris vinnare. Det ända hon gjorde var att spurta förbi Kurtinen i en uppvärsbacke på skidor i en simpel tour de ski tävlig.
* Pinsamt att inte Henrik Zetterberg vart framröstad av svenskafolket, killen vann allt man han kunde vinna under förra säsongen i NHL!!!
* Warberg vann som väntat mot Falun
* Zlatan fick 3priser på italienska fotbollsgalen idag. Årets bästa spelare, Årets bästa utländska spelare och årets snyggaste mål.

Sportrelaterat på tv under kvällen

Idag är det mycket roligt på tv i sportväg, trist att man missar det mesta pga träning. MEN träning är mitt liv så det blir skönt =).
Idrottsgalen, Handbolls VM, Bandy VM och inte minst SSL (Warberg - Falun). Får spela in det mesta så man hinner se allt under natten!

Har inte tid att skriva så värst mycket just nu, men jag har hunnit med att göra om Blogg-designen litegranna innan alla förändringar sker. Men den är inge märkvärdig men dock bättre än den förra.

Grattis till Doppsko som idag fyller ett år till i sammlingen.

// Mackan

Mål i massor!

Vad var det som hände! Balrog var på besök i Helsingborg för att försöka ta viktiga poäng i jakten på Slutspelsplatserna. Men man fick se sig besegrade, trotts att Micke Karlsson gjorde 5poäng och David Blomberg gjorde 6poäng. För att i Helsingborg fanns Nede, Johnsson och Nordgren som alla gjorde 4poäng var. 13-12 vart målkalasets slutsiffra och Helsingborg tog viktiga 3poäng i bottenstriden.

Västerås tog även dom 3 viktiga poäng i kampen om att hålla sig kvar i SSL. VIB sparkade sina tränare i veckan och nu i matchen uppe i Umeå mot Umeå City tog en utespelare ansvaret för att se till att matchen genomfördes på ett bra sett, och det verkar ha fungerat bra eftersom de vann direkt.
Dock så verkar man inte ha fixat in laguppställningen på IDA så det finns lite kvar att jobba på.


Kvällens notiser:
* Västerås vann första matchen utan riktig tränare
* SSL matchen mellan FCH - B B/S bjöd på 25mål
* AIK besegrade form starka Dalen på hemma plan inför 1200åskådare med 6-3
* Storvreta hade för första gången på mycket länge en publiksiffra under 1000 (971st)
* Nu törs jag säga att Tyresö Trollbäcken är klara för SSL-kval, det ska iallafall mycket till om de ska misslyckas
* Dommarskandal i Handbolls VM just nu när Sverige spelar mot Sydkorea

Tullinge klara och Ackers nära oavgjord

Tullinge har nu så gott som säkrat Div.1 platsen efter en 0-4 seger borta mot serietvåan Huddinge. Ett Tullingelag som höll nollan i årets viktigaste match, riktigt starkt!

Men dagens mest otroliga seger stod IBK Handen för i Torvalla mot Åkersberga i herr ettan. Åkersberga har inte en ända poäng denna säsong och hade lika med sex sekunder kvar av matchen, men då gör IBK Handen 7-6 och Åkersberga förblir poänglösa en vecka till. MINST!

Får se hur det blir idagens SSL matcher, men efter dom är det HANDBOLLs VM !!!! Men just nu är det Bandy VM premiär på tv, riktigt tråkig match alltså!

Nieminen sa till mig idag att jag skriver på tok för mycket i bloggen och att jag ska lugna ner mig och inte skriva för mycket, men hallå, älskar man sporten så gör man.
Förresten NM, långkallingarnas revollt fortsätter! GALET SKÖNT!

Dagens notiser:
* Åkersbergas poängtorka fortsätter på ett snöpligt sett
* Tullinge kan se fram emot Div.1 nästa år nu när man leder med 11poäng över tvåan
* Salem vann också derbyt idag, 6-4 mot Tumba. Nu har Salem chans på div.2platsen?

Lördagens innebandyn

Järfälla spelade sitt derby på bortaplan och detta tog naturligtvis Täby vara på och plockade hem 3poäng i sin egna hemmahall fast på bortaplan.
Ralle Sundstedt dominerade som vanligt nu för tiden och Sundbom gjorde 4poäng. Allt är som vanligt hos serie ledarna och de blir glöd heta i slutspelet!

Mullsjö höll jämna steg mot Pixbo på neutralplan, dock förlorade man med två mål tillslut.

Imorgon är det DERBY och SERIEFINAL mellan FBI Tullinge och Huddinge IBS. Tullinge kan sågott som säkrar div.1platsen imorgon vid seger. Är du på plats i Huddingehallen imorgon? Jag vet att jag är det iallafall!


Dagens notiser:
* Danne Bron Sundbom fortsätter leverera
* De två SSL matcherna som spelades idag spelades inte på de riktiga lagens hemma plan.
* Gustav Alpe har inte missat en match sedan hösten 1999, han har nu spelat 200 raka matcher.

Fredagens Div.1

Tyresö vann idag igen medans Onyx tappade poäng och eftersom att Tyresö har en hängmatch så kan de dra ifrån till 7poängs ledning i Div.1 mellersta. Ska bli intressant att se hur de går för detta lag i slutet av säsongen när det börjar bli allvar på riktigt.
Det ser ut att bli respass direkt ur div.1 för Runsten som kvalade sig upp förra säsongen. De ligger en bit efter och måste ändra en del för att ha en chans, dock är inget avgjort ännu och de har chansen att klänga sig kvar!
Gävles super talang Billy Nilsson som är född 1989 ligger 4a i poängligan och har gjort 46poäng på 16matcher (26+20). Dessutom finns en annan 89a med topp 10 i norra ettan, Erik Forsgren från Ersboda. Han har skrapat ihop 35poäng på 15matcher (18+17).
Får vi se Billy eller Erik i SSL nästa säsong??


Dagens notiser:
* 1487st såg Div.1 derbyt i Uppsala mellan Sirius och Årsta.
* Tyresö går allt närmre SSL-kval
* Åkersberga har fortfarande 0p i Div.1 mellersta
* Kaka är "klar" för Manchester City för rekordsumman, 2.6 MILJARDER!

// Mackan

Tyresö och Västerås

Snackas mycket om att Tyresö Trollbäcken ska bli nästa Stockholmslag i SSL redan nästa säsong. Visst är det absolut inte omöjligt men att TT ska upp i SSL känns oerhört oproffsigt. Dom spelar ni i Strandhallen som tar ca 300 åskådare, vilken hall ska dom spela i om dom nu skulle gå upp till SSL? Det skulle bli klassiska Torvalla Sporthall i Haninge som får bli deras nya hemma hall. Fast det är klart, finns det någon tillräckligt bra och närmre än Torvalla så blir det ju den, men jag kan inte komma på en ända hall i Tyresö som skulle ta upp mot 1000 åskådare.

Tyresös idrottshallar:
Bollmorahallen, 250 åskådare
Nybodahallen, 315 åskådare
Tyresöhallen, 120 åskådare
Strandhallen, ca 300 åskådare
Som ni ser så skulle man ALDRIG kunna spela en SSL match i någon av dessa hallar.



Efter en tung höst som nykommlingar i SSL har nu Västerås IB sparkat sina två tränare Stefan Hedlund och Stefan Lindgren. Västerås ligger sist i SSL med endast 7poäng på matcher och de har 3poäng upp till kval platsen och 4p upp över sträcket.
Nu i bortamatchen mot Umeå City kommer laget ledas av spelaren Elmar Gudbrandsson som själv är back i Västerås. Ska bli intressant att se hur Västerås reagerar på detta. När vi mötte Västerås förra säsongen i Div.1 så var de betydliget mycket bättre än vad de visar i SSL. Folk påstår att det är bättre motstånd, men det är självklart att det är bättre motstånd! MEN de vågar ju inte spela sitt egna spel, så skärpning nu VIB, håller tummarna för er!!!

Förra säsongens bortamöte mot Västerås i Div.1

Notiser:

* AIK - Mariestad ikväll på Hovet i Hockey Allsvenskan
* AIK innebandy går ut med ett EXTRA årsmöte den 20e Januari
* Jag galet hungring, bara så ni vet...


Mot Div.1, och IFL

I helgen är det en del roliga matcher, men framför allt i Div.2 östra svealand där Serieledande FBI Tullinge tar emot serietvåan Huddinge IBS.
Åtta poäng till Huddinge och 11poäng till Farsta för FBI nu och seger mot Huddinge så är det så gott som klart med avancemang till Div.1 igen! Så skönt!!!!!

Sitter just nu och glor igenom Scrubs, Spin City och Skål! Ett gäng riktigt bra tv-serier såhär på kvällen gör allt mycket enklare att hantera. Börjar bli helt frisk nu och känner att jag kommer sova riktigt bra inatt (förhoppningsvis länge imorgon också).
Inatt är det IFL och kan bara hoppas på att det är TEAM ANACONDAS som slåss inatt, för Chris Horodecki är världens skönaste fighter. Född 1987 och totalt krossar allt och alla!!!


Kvällens notiser:
*Balrog tok krossade Huddinge idag i Elitserien.
*Ketil Kronberg spelar i IBK Dalen även nästa säsong.
*Tullinge tar satts mot Div.1

Innebandy Torsdag

Vad skulle innebandyvärlden tycka om ett innebandyprogram som sänds varje torsdag kl.22.00?  Tänk er en halvtimme med innebandysnack och gäster från SSL eller några andra spelare som öst in poäng i ettan eller liknande, sen även en sammanfattning av ALLA ssl matcher som spelats under veckan sen även lite snack om de lagen som jagar SSL platsen.
Ett program som leds av Peter Jihde och expert kommentator är som vanligt Peter Kokocha.
Hade inte det varit grymt kul?? =)

Sen för att avsluta den halvtimmen så kan man skicka in några gammla goda inslag från tidigare år.
Jag skulle iallafall göra allt för att få vara med och arbeta kring ett sånt program!


Eller var tycker ni?

Stoffe till FIBK

Min gammla lagkamrat från stadslaget som även var vår lagkapten, Christoffer Svanemar, lämnar nu AIK's SSL lag för utlåning till Färjestadens IBK i Div.1 Södra. Färjestaden spelade förra säsongen i SSL och för två säsonger sedan krossade man allt motstånd i Div.1. Men iår är de bara ett mitten lag och de har problem i laget, därför hoppas man nu på "Stoffe" som ska ta med sig erfarenhet av att spela med de allra bästa i världen.

Stoffe kommer nog göra ett bra jobb i Färjestaden och jag ser fram emot att följa hans period i Södra ettan.

Färjestaden har även lånat hem en av sina stora talager som gick till Warberg i SSL, Simon Nilsson. Så Färjestaden blir nog heta nu och kommer plockla hem lite mer poäng än vad de annars skulle gjort.

 



 


FBI Tullinges Låtlista

 FBI Tullinges nya arrangemangsgrupp innebär en del förändringar nu inför nästa säsong. Till exempel har man redan börjat ändra med musiken och ljuder i Tullingehallen. Från och med helgen som var har nu ALLA spelare en egen låt när de gör mål:

Jonas Wedne, Kenta - Just idag är jag stark
Martin Richardsson, Kenta - Just idag är jag stark
Johan Strömfeldt, U96 - Das Boat
Kristoffer Axelsson, Joakim Tåström - Innan himmlen faller ner
Olle Olsson, Das rote pferrd
Stefan Henriksson, Navigators - Superstar
Tobias Löf, Kent - 100slag
Totte Johansson, Robbie Williams, Let me entertain you
Adam Widercrantz, Dr Dre - The next episode
Alexander Wallberg, Matisyauh - King without a crown
Anders Johansson, A-team - Theam song
Christian Deresjö, David Hasselhof - Freedom
Filip Andersson, Def Leppard - Pour some sugar on me
Joakim Kihlström, Guru Josh Project - Infinity
Johan Berggren, Johnny Cash - Ring of fire
Fredrik Sandström, Lady Gaga - Pokerface
Jacob Ericson, Westlife - World of our own
Jonas Lundqvist, Chesney Hawks - The one and only
Michael Deresjö, R-Kelly - World greatest
Johan Mollberg, (Ej någon vald låt ännu)

De andra förändringarna tar jag upp när det händer.

Har ni några bra låtförslag som man kan ha under utvisningar, mål eller andra tillfällen under match? Skriv gärna ner det i en kommentar!

// Mackan


Tur man har inspelade matcher på DVD

AIK vann idag med Niklas Jihde tillbaka efter utlandsresa. Falun vann mot Västerås och deras unga talang Malmström gjorde 4mål.
Intressant innebandykväll detta, dock vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om tv-matchen. Den var sömnit trist och den visar innebandy från sin sämsta sida. Tur att man har inspelade matcher att dra igång en sån här natt, fast först blir det lite scrubs och Cheers!
Ikväll blir det U19 Herrarnas VM Final från 1½år sedan mot Tjeckien och efter det blir det AIK - Pixbo (SM-Finalen 05/06)


God natt Sverige!

// Mackan


Tullinge ett stortsteg mot div.1

Tullinge är nu ett stort steg närmre återtåget till Div.1 efter seger mot Bollstanäs hemma med 6-4. Matchens lirare var Joakim Kihlström som var riktigt het matchen igenom.
Storvreta Ungdom vann mot Farsta som nu har mer än 10p upp till tullinge så det ser lovande ut med 7matcher kvar av serien!

Huddinge tog sig vidare till Kvartsfinal i JuniorAllsvenskan genom att vinna mot Husqvarna i Sudden. Två mål på 20sekunder tog huddinge ifatt Husqvarna när det var 5minuter kvar av ordinarie matchtid.

God morgon!

God morgon! Eller det är väl inte morgon längre, men för mig är det en skön morgon. Solen skiner och man har fått sova ut ordentligt, kan det vara bättre än så?

Ska iväg och fixa lite grejer nu och förhoppningsvis så hinner jag till träningen ikväll, fast det ser tajt ut!
--------
Trevlig helg på er alla!

Skriver mer ikväll eller inatt!!!

Mot Finland i Maj

I helgen inleds 2009 för FBI Tullinge som tar emot Bollstanäs hemma. Tullinge leder serien med 8p före Huddinge och det ska nu mycket till om Tullinge ska förlora direkt platsen tillbaka till div.1.

Formen för FBI har sett lite upp och ner ut men det är påväg att rättas till och nu är de spåret mot Div.1 som gäller. Så har ni lust och inte för långt från Tullinge så kom gärna ner och se Tullinges hemma matcher 2009.

I Dag vart det klart att jag och mina 92or ska åka till Finland och spela en turnering i Espoo eller vad det hette. Vi åker dit i Maj och bor på något scandic i närheten. Kommer ta Färjan över sen hämtar arrangörerna oss vid båten och kör oss med buss till hotellet.
Ska bli riktigt kul!

Sundbom

Danne Bron Sundbom var nära att kallas in till VM-Finalen nu i december, men det vart inte så. Nu är han nära Landslaget och oj vad han förtjänar det.
Visst, Sundbom är en av de mest hatade spelarna i SSL av publik och motståndare, men kille gör poäng på löpande band. Så in med snubben i Svenska truppen nästa landskamp, ge han chansen!!

Kung Sundbom!

Efter en natt är tankarna utbytta

Sådär, nu har jag vaknat och alla tankar har bytts ut mot andra tankar. Ungefär så det ska vara efter en lång natts sömn, eller iaf för mig.

Idag är det möte med lagledaren för mitt lag som jag coachar, vet inte vad som står på dagsordningen men det kommer fram något under dagen ska ni se. Runt 16.00 ska jag möta Anders för detta möte och efter det blir det hem och hämta träningskläderna och dra iväg på träning. Kan inte beskriva hur j*vla match sugen jag är inför helgen! Hoppas att axeln håller hela veckan ut bara, men det gör den. Den känns bättre och bättre för varje dag som går. Dock är den inte 100% men den är nära nu, så det ska inte vara något problem!

Ny blogg design är påväg, frågan är bara när jag får den. Men det kommer en, var tålmodiga!


Jake och Kihlan mot värmdö


Återkommer om ett speciellt ämne lite senare idag innan mötet!
// Mackan

Nattens tankar

Såhär mitt i natten så har jag en hel del i skallen. Först och främst är det ett resultat som snurrar i mitt huvud, 8-2, Nynäshamn - Huddinge.
Nynäs annordnade en liten träningsturnering för Nynäs, Huddinge och TT. Nynäs vann med "enkla" 8-2 och detta måste vara något lurt. Nynäshamn är inte alls så bra att de skulle vinna mot Huddinge med sånna siffror. Hur taggade var HIBS och hur många var dom där, pluss hur taggade var dom.
Stora resultat ljuger sällan så Nynäs förtjänade det säkert, men vad hände egentligen?

Danne Bron Sundbom har varit hur het som helst denna säsong och 3+3 senaste matchen när han inte var 100% i kroppen är bara för imponerande. Kanske får se 4 Täby spelare i  nästa landslagstrupp? Hagberg, Ramsin, Sundbom och Sundstedt. Hade inte vart helt fel enligt mig, hade gärna sett Kim Nilsson och Linus Nordgren med.

Med våran främsta landslagsspelare någonsin på "tackat för sig listan" (Niklas Jihde) så är det kanske dags för andra oldies att kliva bort. Tänker närmast på Fischerström och Calebsson. Två fantastiskt duktiga spelare med en otroligt bra meritlista, men det är dags att lämna över nu till det yngre gardet.

Så där,  nu har jag lagt mina natt-tankar här på bloggen och ska lägga mig ner igen och se klart på CSI. Eller så kanske det blir lite IFL på Tv4 sport, inte bestämmt mig ännu. Får se helt enkelt vad som känns bäst.
Natti, så ses vi imorgon!

Förresten, någon som vill säga sin åsikt om (JVM) Kanada - Sverige matchen så gör gärna det, lämna en kommentar!

Järfälla - AIK

Just nu är det 10minuter kvar av SSL Matchen mellan Järfälla och AIK i Linköping. Riktigt seg match måste jag säga, inte sett aik så trötta på länge.
Man flyttade matchen till Linköping för att jakobsbergs sporthall inte håller kraven för elitspel och då spelar man matchen i samma hall som man spelade Stadslags SM finalen samma dag. Det pinsamma är att matchen ändast lockade ca 800åskådare. Visst kan jag förstå att stadslagen vill hem men de som bor inom en - två timmars avstånd kan stanna och se SSL matchen. Men nu är det inte så och det får man väl acceptera.

Ser framemot Alla övriga divisioner som drar igång nu till helgen, hur klarar Tyresö Trollbäcken av att leda div.1 mellersta med jagande Örebro i baken och kommer Tullinge gå lika enkelt genom div.2 som de gjort hitils?

Mycket intressant helg denna och jag kommer följa den med spänning.

Grattis till Stockholm som vann mot Uppland i SM-Finalen för stadslag!

Varsågod

Får väl göra det nu... Idah ber hela tiden om att jag ska skriva om henne i bloggen. MEN vad ska jag skriva, hon är en Cheerleader ingen innebandyspelare =P. Men men... Nu har jag gjort det.

JVM

Klockan har passerat 00.00 och Sverige har tagit sig vidare till JVM-Final i ishockey. Så fruktansvert underbart att se småkronorna snurra upp Slovakerna så som dom gör.

Stadslags SM för P15 just nu... Stockholm eller Uppland som svenskamästare i slutändan på pojksidan. Kanske Skåne kan slå sig in i en final?

God fortsättning alla!


RSS 2.0