VM-Genrep

Idag VM-genrepar Svenska landslaget i Falun mot ett ihopplock som är döpt till Docushop.se med ett ihop plock av svenska fd storspelare och talanger. Ihopplocket kommer för mesta delen från IBF Falun men man har även bjudit in fd. storspelare och någon talang här och där. Matchen kommer spelad i Falukuriren Arena och det kommer antagligen vara fullsatt i denna "jippo-match" som det igentligen är.

Docushop.se

Målvakter
Johan Rehn
Theodor Lindberg
 
Backar
Kristoffer Asp
Mattias Carlgren
Henrik Lorendahl
Daniel Dahl
Jack Kvist
 
Centrar
Anders Hellgård
Patrik Svensson
Mikael Gunnarzon
 
Forwards
Johannes Skog
Mikael Norell
Peder Boden
Magnus Danielsson
Jonas Adriansson
Christian Hjort

Sverige

Målvakter

Peter Sjögren, Warberg IC
Daniel Ramsin, Caperio/Täby


Backar

Peter Fischerström, AIK
Kristoffer Kranberg, AIK
Kimmo Eskelinen, Warberg IC
Rasmus Sundstedt, Caperio/Täby (Inkallad VM-reserv)
Daniel Dahl, Pixbo (Inkallad VM-reserv)
Henrik Quist, Pixbo


Centrar
Fredrik Djurling, AIK
Martin Emanuelsson, Warberg IC
Joakim Andersson, Warberg IC
Andreas Johansson, IBF Falun


Forwards
Daniel Calebsson, Floorball Könitz
Niklas Jihde, AIK
Alexander Bodén, IBK Dalen
Magnus Svensson, Warberg IC
Karl Johan Nilsson, AIK
David Gillek, Jönköpings IK
Patrik Hagberg, Caperio/Täby
Mattias Helgesson, IBF Falun

Det ska bli intressant om Kent Göransson väljer att spela Rasmus Sundstedt från start eller om han bara får några minuter i slutet av matchen. Skulle vara kul om han vart inkallad till VM-truppen nu efter VM-lägret i Falun, fast någon back måste vara skadad för att en plats ska öppna sig.
Docushop.se kommer få det tufft ikväll, fast de är klart, en del av dom var med och vann VM-06 och alla i laget håller hög klass. Fast de ska väl egentligen inte ha en chans, men nu är det en träningsmatch och då kan allt hända.

Fast hade det inte varit roligare om man blandat Hellgård, Lorendahl, Dahl med spelare som Kim Nilsson, Henrik Stenberg, Andreas Johansson, Linus Nordgren, Danne Bron Sundbom, Jocke Lindström m fl.


Ryktet säger att Henke Larssons comeback i innebandyn har fått Celtic att vilja skapa en Innebandyklubb. Nu vet jag inte hur mycket BS det är eller hur mycket sanning det ligger i det hela, fast lite coolt hade det väl vart om en sån pass stor klubb i europa vill skapa en Innebandyklubb.
Men som sagt, kanske bara är BS.


Eurosport kommer vara den kanalen som sänder mest matcher och sammandrag från VM. Så ni som har Eurosport är lyckligt lottade!
Ni som inte har de kan beställa kanalerna så att man kan se dom via nätet på deras hemsida.


Om det finns någon klubbtillerkare där ute som skulle vilja sponsra mig med stickor osv. så hör av er.
(Behöver inga dryga kommentarer på det där)



För att kunna utveckla denna innebandyblogg mer så skulle jag uppskatta att ni som har vill och har tid att svara på dessa frågor gör det. Det är fem enkla frågor som går snabbt att svara på, klicka på kommentarer och sedan skriv era svar.

1. Hur ofta läser du bloggen?
2. Vad är positivt med bloggen?
3. Vad är negativt med bloggen?
4. Vad kan bli bättre?
5. Vad vill ni läsa om?

Tacksam för svar!

Mackan

Usain Bolt vs Henrik Larsson

All svensk media har suttit senaste veckan och snackat om Henke Larssons beslut att spela innebandy i SSL och att det visar vilken klass innebandyn igentligen håller. Vad är det för problem med att förstå att han spelade innebandy under hela sitt tonårsliv samtidigt han spelade fotboll och la av innan han vart proffs. Han var enligt alla som spelade på den tiden en stor talang på innebandyplanen och spelade redan då på hög nivå.
Nu spelar han med FC Helsingborg i SSL och gör inte bort sig. Kom inte nu och påstå att vem som hels kan spela i SSL! Det är betydligt enklare att spla i Handbollens Elitserie eller till och med Basketen. Alla elitidrotts män kan kasta en boll, till och med 90% av svenska befolkningen kan kasta en boll som man gör i handboll, men inte vem som helst kan hantera en god fysik, snabbhet och teknik med en klubba i en sport som är den SNABBASTE bollsporten inomhus i sverige!




Vad ska ni journalister skriva nu när det är klart att "Världens Snabbaste Man" Usain Bolt är klar för att provträna med en av VÄRLDENS MÄKTIGASTE fotbolls klubbar, REAL MADRID! Är det också ett bevis på hur dålig standard det är på världsfotbollen?
Nej,
Real tänker testa och se om han kan hantera en fotboll i den farten han har i benen och sånnafall blir han den farligaste forwarden i kontringar i Världen! De tänker se om hans kvalitéer kan andvändas inom sporten.
EXAKT SAMMA SAK som FC Helsigborg vill andvända Henke Larsson. Henkes spelförståelse och löpstyrka är det inte många som har i världen och den passar perfekt i innebandyn.
Sen har väl vem som helst spelat fotboll i sina år och därför kanske Usain Bolt har en chans att lyckas bevisa det Real Madrid vill se. Men tänk då på att Henke var en super talang i unga år och har spelat innebandy till och från varje år!

Vad är skillnaden i stora drag??

Kom igen nu media, skriv inte att det är bra för fotbollen att Bolt tränar med Real när det tydligen är dåligt för innebandyn att Henke spelar med FC Helsingborg!

// Marcus Magnusson

Henke debuterade i SSL

Efter veckor av snack och diskutioner i media om vad Henke bör göra och inte göra var det gjort. Han fanns med i den trupp som skulle ta emot Jönköping på hemma plan igår och nu var hela svenska sportintresserade befolkning nyfikna på vad Henrik Larsson kunde presstera på en innebandyplan med boll och klubba.

Han vart sittande på bänken hela första perioden, men redan vid tekning i andra perioden så stod han på planen för att göra sitt första byte i SSL. Det såg lite knackigt ut i bollhanterandet men jag har sällan sett en spelare forchecka så bra som han gör. Visst att Jönköpingsbackar vart lite stela i kroppen när självaste Henke komemr rusande mot dom. Fast han gör det galet bra! Sen i slutet av sitt första byte så tar han ner en flipp-pass på ett elegant sett och nu började man se lite av Henkes förflutna i innebandyn.
Han fick några byten till på sig i andra perioden och lyckas stressa JIKarna riktigt bra och Helsingborg kunde erövra boll högt uppe i banan ett antal gånger.

I tredje så var Henke en av de 10 som krigade på två femmor och nu var det Henke show. Han kanske inte dribbla eller liknande men fan vilken spelförståelse. Dessutom får man inte glömma bort den DELIKATA backhandknacks-volly-passen som han gör från anfallande sarghörn rätt in i slottet.
Jag tycker att man ser på Henke att det här är det han vill och att han verkligen tycker det här är grymt kul. Sen tycker jag att Henke sätter media på plats när han i eftersändningen i studion säger det han gör åt media!

Så nu vill jag säga följande mening till Henrik:
Välkommen tillbaka till innebandyn, det är ett sant nöje att ha dig i SSL!!!!

Lite skillnad från det här mottagandet han fick i idrottshuset än på Celtic Park när han återvände med Barcelona:
http://www.youtube.com/watch?v=E1auYl2Qd78

Publiken sjunger för henke när han spelar sin sista match för Celtic:
http://www.youtube.com/watch?v=ia00uVJqC3w

Några mål av Henke Larsson:
Debutmålet för Manchester United:
Här
Larsson gör mål mot sitt gammla Celtic i Champions League: Här
Larsson gör mål mot Frankrike 2008: Här
Några EM-Mål av Larsson: Här


1968 personer
hade tagit sig till Idrottshuset i Helsingborg under gårdagen och hoppade på att se bra innebandy och framför allt Henrik Larsson. Fast en av dessa två vart aldrig av och det var den såkallade bra innebandyn. F*N va less jag blir på Daniel Johnsson och Alexander Nede! Dessa två herrar verkar inte kunna något mer än att försöka med sin ZORRO, Blir galen på Nede som försöker Zorro varje byte och misslyckas 4 av 5 gånger. Sen måste jag fråga: Vad i hel*ete sysslar Daniel Johnsson med på straffen. Till och med en amerikanare skulle kunna läsa vad du skulle göra på straffen!!! Lägg ner klubban och trampa bort skålen på bladet. Annars gör jag det personligen under någon STHLM-match när jag är där och kollar!
Sen visst att Daniel Johnsson gjorde 3+1.. men ett av dom målen skall han inte få, då det är ett jätte självmål.

Helsingborg borde göra om sitt PowerPlay någon så rejält, för även det grundas på att Nede ska Zorra bakom målet.
TV4, Sluta intervjua dom och fråga en massa saker om Zorro!!! De njuter ju bara av det.... De beter sig som 12åringar och inte som SSL-spelare!

Linus Nordgren imponerar bara mer och mer på mig, tycker att han är absolut en av sveriges bästa centrar. Linus lagkamrat från U19 vm senast Kevin Lundgren i Jönköping verkar vara het nu också! Han gjorde två mål i U19 VM-finalen senast och igår tog han för sig rejält på planen med den något äldre Henrik Olofsson.
Appropå Olofsson, Jacob Olofsson Adelin är spelande tränare i Jönköping efter en tid som bara tränare. Han har gjort comeback som spelare nu och han skulle ta en plats i VM-laget vilken dag som helst! Snacka om vilken klass sverige lämnar hemma när man nämner två backnamn som Jacob Olofsson Adelin och Mathias Bult Larsson.

Nu får faktist förbundskaptenen och övriga innebandysverige ursäkta, MEN hur kan David Gillek komma med till VM när han är så pass ur form och o het? Känns som om han är överskattad efter en bra säsong förra året. Tycker fortfarande att David Blomberg ska in i truppen eller kanske till och med Henrik Stenberg.

Förresten, kan man inte tvinga Peter Persson att klippa sig? Känns som om håret är ivägen för han. I alla fall ser det ut så på hans spel, för han är inte bra just nu asså.

 
   
   
  

(Klicka på bilderna för att förstora dom)


I övrigt fick jag in alla mina tips igår. dock vann Helsingborg bara i sudden så det gav inga pengar tyvärr. Men 6½rätt av 7 är väl inte helt fel, dock skjuter man inga Harar om man bara är nära.

Sköna artiklar i tidningar eller olika lag om Henke genom åren:
Henry: Jag sig Herik Larsson - inte Ronaldinho
Henkes spelarprofil i Barca
Barca- Werder Bremen
Målskytt i debuten för Man. Utd


Här är Henriks Klubblista i fotbollen:
ÅrKlubbMatcher (mål)
1988-1992
1992-1993
1993-1997
1997-2004
2004-2006
2006-
2007
Sverige Högaborgs BK
Sverige Helsingborgs IF
Nederländerna Feyenoord
SkottlandCeltic FC
Spanien FC Barcelona
Sverige Helsingborgs IF
England Manchester United (lån)
65 (23)
56 (50)
101 (26)
315 (242)
40 (13)
49 (23)
7 (3)

Landskamper i Fotbollslandslaget:
1993-Sverige Sverige102 (37)

FBI åkte på första niten.

Tullinge fick se sig besegrade idag som jag befarade. Duvbo hemma är jobbiga, framförallt när man inte har mer än 10spelare att utgåfrån och en sjukmålvakt.
Farsta tryckte till ordentligt hemma mot Orminge! 14-5 och Tommy Schibort gjorde 8p...


Imorgon är det då dags för Henke att debutera... Jag ser verkligen fram emot den matchen mellan FCH och JIK, inte bara för att se om Henke gör bra ifrån sig utan för att få se om JIK verkligen är så pass dåliga iår som man har sett i resultatlistan.
Sen spelar ju Linus Nordgren imorgon och som ja sa förut så är han enligt mig en av sveriges tre bästa ungtuppar!
1. Rasmus Sundstedt
2. Linus Nordgren
3. Henrik Stenberg

MEDIA FÖR I H*LVETE!!!

Jag blir så j'vla förbannad när man sitter på jobbet och lyssnar på radion där Anders Timell sitter och säger att han önskar innebandyn ska självdö ochså vidare. Bara för att Henke Larsson ska spela med FC Helsingborg så går det tydligen att klackan ner på allt i sporten. Han påstår att man inte kan följa sporten via tv?.. men vänta lite, var det innebandyn som vart listad si en av de bästa tv-sporterna nydligen? Sen är det väl betydligt svårare att hänga med i en BANDY-match där bollen är mindre än en innebandyboll och spelas på en fotbollsplan där man inte ser mer än när spelarna åker runt? Det är f*n svårare att följa formel1 eller stcc på tv för att man ite får en helbildsblick på det hela.

Sen vad är det för argument Timell och Expressen drar till med: Innebandyn har så dålig standard så att till och med Tennis landslaget slog sjävlaste innebandylandslaget. 
Mitt svar på det: JA för 22år sen!!!!! (2november 1986)... Då var innebandyn bara en bollsport i skolgympan och utövades av 10 000 spelare runt om i hela sverige om ens det. Nu är det 120 000 spelare i sverige och bredden är mycket större än vad de förstår!!!!
Kan lova att tennislandslaget skulle åka på pumpen med 20/40-0 mot landslaget idag!!! Vill ni slå vad om det eller?
Eller för att göra det lite jämnare. släng ihop ett lag från div.1 och div.2 så kommer dom åka på pisk med 20/40mål!!!!!!

Sluta upp och klaga på sporten för att den är Sveriges NÄST STÖRSTA idrott och den STÖRSTA inomhus idrotten. Det är bara fotbollen son är före i antal utövare!!!

Tycker mer om Sportbladets journalist som skrev en betydligt bättre artikel i dagens utlaga!

// Mackan

Förresten!
Är det någon som vill hjälpa mig att sätta ihop tennislandslaget mot innebandylandslaget med Timell och de andra sportjournalisterna på läktaren så ska dom få se hur kassa dom är på att bedömma en sport i dagsläget!

Sköna torsdag, hur ska man tacka dig?

Torsdagskvällen bjöd på en match i Div.2 ÖS mellan Tabell 3an Huddinge mot Tabell 4an Bollstanäs. Denna match var livsviktig för Huddinge som låg 6p bakom Tullinge i serieledning. Vid förlust mot Bollstanäs så skulle Bollsta komma ikapp Huddinge och även med största sannorlikhet ligga bakom tabell ettan Tullinge med 9p efter helgen.
Huddinge såg ut att vinna matchen tämligen enkelt och ledde med 4-1 efter halva matchen. Men det är då Richard Malmström sänker sitt eget lag genom att dra på sig en tvåminuters utvisning för Protest mot domslut. Bollsta utnyttjade överläget perfekt och 3minuter senare var man ikapp till 4-4 och man hann till och med ta ledningen med 4-5 innan matchens andra period var slut. Huddinge kvitterade kvickt i andra perioden till 5-5 men glödjen vart kortvarig, Bollstanäs återtog ledningen på några sekunder och höll sedan 5-6 hela vägen till slutsignalen.
Om Tullinge vinner i helgen så kommer det se mycket, mycket mörkt ut för Huddinge.

Fast allt är inte frid och fröjd i Tullingelägret.
Laget är långt ifrån intackt och saknar målvakter som spelare. Man kommer förhoppningsvis få ihop till 10spelare i helgen och iallafall en målvakt då målvkaterna är borta just nu pågrund av olika anlednigar, sjuk, sträckning, brotrest.
Om Tullinge kommer förlora innan Juluppehållet så är det den här matchen de kan komma att ha tufft med. Fast med Huddingeförlust igår så kommer nog Tullingespelarna som kommer spela att gå in med lugn och ro i kroppen.
Tror ändå att Tullinge drar det längstastråt och vinner med 4-6 eller liknande.



Nu var Henke Larsson klar för FC Helsingborg enligt FCH's sportchef. De har en muntlig överenskommelse och Henke kan till och med vara redo för en debut i SSL redan i helgen mot Jönköping. Snacka om karriär svängningar. En spelare som var den stora avgörande faktorn i finalen då Barcelona vann Champions League för något år sedan. Han var även den stora bidragande orsaken till att Manchester Unitde vann Premier League förra säsongen enligt Sir Alex Fergusson.
En sån spelare som skulle kunna bli röstad till president eller kung i Skottland efter hans bedriffter i Celtic.
Tänk er en sån spelare i våran "lilla" sport!... Ja ni, jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen.



TESTA GÄRNA MIN INNEBANDYFRÅGESPORT PÅ DEN HÄR LÄNHEN: http://www.royalquiz.se/quiz/globex88/innebandy/

FBI överraskar??

Idag så har innebandymagazinet lagt upp en intervju med FBI Tullinges tränare Magnus Olsson angående Tullinges framgång denna säsong. (Klicka här för att läsa intervjun).
Om magget hade frågat mig om vad jag hade att säga om framgångarna så hade jag sagt att det var väntat och att Tullinge inte kommer tappa mer än 6p denna säsong. Tullinge är på tok för bra för div.2 och bör höra hemma i övre ettan och till och med slåss om topp 3platserna där.

Nästa säsong kommer förhoppningsvis Tullinge spela i ettan och bevisa deras riktiga kapacitet. Fast det kräver att Tullinge inte drabbas av någon smitthärva av influensa eller liknande så spelarna kan vara med och lira.

Idag spelar Huddinge mot Bollstanäs och där får Huddinge absolut inte tappa en poäng till för att ha chans att nå Tullinge i topp. Det är redan 6p inför dagens inledande match i omgången och om Huddinge torskar så blir det 9p, för att Tullinge kan inte förlora borta mot Duvbo. Eller vänta, Tullinge har inte vunnit mot duvbo på två försök förra säsongen i DM eller CupernasCup i uppsala. Dessutom är Löthallen inte Tullinges favorithall, men spöken är väl till för att raderas??


Mackan


Fortfarande imponerad

Det har gått en och en halv säsong sen rekordet slogs. Satt nyss och kollade lite i "historieböckerna" om lika rekorden som finns i Svensk Innebandy. Brukar göra det några gånger då och då för att se om det händer nått nytt.

För två säsonger sen gjorde Kim Nilsson super Succé  i Färjestaden som då tog klivet upp i SSL. Han gjorde 90p (54+36) på 22matcher vilket är galet bra gjort!
Fast han är slagen av Mathias Bondeson som för två säsonger sedan spelade div.2 med sitt Runsten. Han lyckades skrapa ihop hela 95p (57+38) på sina 20matcher under säsongen.
Men bäst av alla genom tiderna var Mika Kohonen under sin tid i Balrog i Elitserien säsongen 2000/01. Han gjorde helt fenomenala 107p i högsta serien (39+68).
Alla trodde det rekordet var oslagbart ända tills en kille vid namn Andreas Johansson i div.3 gjorde helt sinnesjuka 179 (94+85) för sitt IBK Vänersborg. han raderar ut Kohonens poängrekord med hela 72p!!!! Galet imponerane oavsett vilken division man spelar i!!! De fick kvala upp till tvåan genom ett dubbelmöte mot Munka Ljungby men förlorade totalt med 15-16 (9-5 borta, 10-7hemma). Men det som är galet i den matchserien var att Andreas gjorde 11p (4+7) på två simpla matcher även fast de förlorade.
Snacka om att vara viktig för sitt lag?
Andreas Johansson Spelade säsongen efter i Älvstranden i Div.1 och spelade 8matcher i serien och 3 matcher i ligacupen. Han gjorde 25p (14+14) i serien och 6p (3+3) på 3matcher i Ligacupen (ENDANST SSL-motstånd).
Efter halva säsongen gick han tillbaka till Vänersborg och spelade 11matcher och gjorde då 74p (36+38).
I Kvalet som följde gjorde han 9p (6+3) på två matcher.
Denna säsong har han spelat 8matcher i Vänersborg i Tvåan som nykomlingar och gjort 30p (17+13). Slutar han tillslut upp mot 70-90p???

Såhär lägger de flesta en straff

Gjorde igårkväll en undersökning om hur innebandyspelare lägger sina straffar. Som man har sett i SSL så varierar det oerhört mycket mellan skott, dribblingar och varianter. Såhär svarade de 50spelarna mellan 14-25år  på frågorna.

Antal svarande: 50st
Antal Tjejer: 12
Antal Killar: 38
De svarande kommer från SSL, Div.1, Div.2, Div.3, HJ div.1 (Sthlm), P93 Div.1(Sthlm) P94 Div.1 (Sthlm)

1. Hur transporterar du dig fram mot mål?
a)
Springandes mot mål 14
b) Springande snett mot mål 2%
c) Gående mot mål 74%
d) Gående sick-sack 10%

2. Fintar du påvägen fram mot mål?
a)
Ja, gör några sidleds dragningar 12%
b) Ja, skottfintar 16%
c) Nej 72%

3. Vad väljer du för avslut när du kommer fram mot mål?
a)
Dribbla förbi målvakten 34%
b)
Dragning, sedan snabbt skott 22%
c)
Skott 44%

4. Vart siktar du om du skjuter?
a)
Precis under ribban 34%
b)
Mellan arm och ben 66%
c)
Lågt mot stolproten 0%

Här är länkar till en del sköna straffar av olika varianter:

Linus Jämtdal, SSL-Slutspel: http://www.youtube.com/watch?v=k7XW5_VBlLQ
Joakim Karlsson, Div.1: http://www.youtube.com/watch?v=CgZ8Drr4Z54
Jag: http://www.youtube.com/watch?v=MikIPzwXXcc
Wiliam Aspgren, Juniorallsvenskan: http://www.youtube.com/watch?v=9al8c7fHoas
Axel Örebro 2008: http://www.youtube.com/watch?v=fTGFmQUEEos
David Gillek, Båstad: http://www.youtube.com/watch?v=XfTKXOSqriE
Mats Carlsson, SSL:  http://www.youtube.com/watch?v=5Q7NEAXT5J0
Jag: http://www.youtube.com/watch?v=FuYR3pckdL0 eller http://www.youtube.com/watch?v=eHuNA6NCZbQ

Hur lägger nu era straffar eller vilken är den bästa straffen någonsin enligt er?

// Mackan

Pinsamt Ackers!

Förra säsonges sista match gör ackers mål 19.59 i sista perioden och lyckas då med det målet att hålla sig kvar i ettan på Tullinges bekostnad. Iår går Tullinge som tåget i Tvåan och har raka spåret upp till ettan igen om man fortsätter som man gjort. Medans Ackers inte tagit en poäng i ettan iår och där styrelsen säger att man redan nu räknar med att spela tvåan nästa säsong. HALVA SÄSONGEN ÄR INTE ENS SPELAD! Vad är det för inställning om man får fråga?!

Fel lag åkte ur ettan förra säsongen och det har jag sagt ända sen det hände!

VIsserligen har man tappat en del spelare. MEN man har fått tillbaka Kjellgren från  Helsingborg tillexempel och man har kvar en hel del från förra säsongen.. Man borde hur som hels kunna ta 10p denna säsongen. Annars kan de lika gärna börja om i 2an redan nu om det skulle gå.
Det är pinsamt att man redan innan halva säsongen gått har siktat in sig på att åka ur. Det man kan göra istället är att utnyttja att lag kommer underskatta dom och börja plocka lite poäng genom att spela tok deff och sedan kontra in lite bollar.


Så skärpning nu Åkersberga!!!!


Christian Hellström

Kedjeparet Karlsson - Blomberg har levererat poäng efter poäng varje match under suprligan och nu spricker den duon. Blomberg är skadad och Karlsson behöver en ny lekkamrat, På bänken har man bland annat en ung bollkonstnär med sjukaste speeden på benen som hämtades från förra årets Div.1 lag FBI Tullinge, André Lindman.
André har fått begränsad speltid i Balrog under sin första del i SSL men har ändå gjort mål på sina chanser han fått. Han fick ett byte mot Helsingborg medans Talme fixade sin klubba, och vipps så hade André gjort mål i sin andra bollkontakt.
Sen har Balrog några av Sveriges absolut bästa 92or och framför allt några av sveriges bästa 91or i Huddinge som de sammarbetar med.

Nu såg det ut som om det öppnades en lucka för André eller någon av de andra att få chansen från start. Men icke sa nicke, Balrog tar in sin gammla super stjärna Christian Hellström som är en av sveriges absolut bästa genom tiderna. Han har spealt i Huddinge i div.2 under två säsonger och denna säsongen har han inte imponerat alls. Han kändes stel, lojj och trött. Fast tekniken har ju kvar i klubban måste man säga.
Nu gör han comeback (IGEN) och snor en plats för de som ska utvecklas. Det här blir jag bara irriterad på, för att istället för att ge någon annan en chans att få erfarenhet så sattsar man på en gubbe som inte har viljan att träna det lilla extra, inte har suget på att bli bäst i sverige och framför allt är han så pass mycker påväg ner i Korpen så att man blir rädd.



Skärpning Balrog!

Balrog påstår att de sattsar på framtiden och så vidare. Skitsnack! hur kommer det sig att de yngsta och mest lovande spelarna har alla dragit från Balrog? Till exempel, Mario Micalizzi, Sam Jonsson, Rabi Kahlaji, Karl Lundin och nu senast Rickard Berg, alla dom drog från Balrog till Onyx för att få speltid och utvecklas ännu mer.
Det är inte rätt metod för att utveckla innebandyn som Balrog andvänder.

Sen behöver man inte göra som Järfälla och ta in hur mycket juniorer som helst, för det kommer aldrig fungera. Fast man kan bygga en 70-30 situation på de som spelar eller liknande. Man måste våga ge dom yngre chansen! Ta AIK som ett prakt exempel, Ron SJöblom, Niklas Ånmark, Christoffer Svanemar, Sebastian Myrbäck, Linus Blomqvist, Wilmer Viinamäki. Eller varför inte sjävlaste Warberg som spelar på Daniel Falk och Simon Nilsson. Västerås spelar på flera juniorer där Rasmus Enström är den mest namnkunniga. Caperio Täby spelar med Rasmus Sundstedt, Filip Urwäder, Linus Jämtdal och Oscar Norrman.

Jag tror iaf på framtiden, gör ni?

FBI Tullinges spelare i olika klubbar

Det går en diskution om vart Tullingesspelare egetligen kommer från för klubbar. Så jag hade tänkt mig att sammanställa deras klubbar och ta fram sanningen om vilken klubb som har repressenterats flest gånger i Tullinge och hur många som har Tullinge som moderklubb.

Här är alla Klubbarna som Tullingespelarna tidigare representerat under sina karriärer:

Balrog: 7st
Löf, Totte, Richardsson, Aje, Strumpan, Jimmy, Öhman
Högdalen: 5st
Löf, Totte, Axelsson, Richardsson, Strumpan
Haninge:
4st + tränaren Magnus Olsson
Henriksson, Axelsson, M. Deresjö, Öhman
Hammarby: 4st + tränaren Magnus Olsson
 
C. Deresjö, M. Deresjö, Richardsson, Öhman
Farsta: 2st
 
Löf, Totte
Huddinge: 2st
 
Axelsson, Öhman
Magic Basel (Schweiz): 2st
 
Jake, Aje
Nidaros IBK (Norge): 2st
 
Aje, AJ
AIK: 2
st
Jake, Öhman
Duvbo: 1

Totte
Södertälje: 1 
Öhman
Visby: 1
Henriksson
Tyresö: 1
Totte
Järfälla: 1
 
Totte
Kista: 1
Totte
Hagsätra: 1
 Totte
Stockholm: 1
 
Totte
Hallunda: 1
 
Totte
Caperio Täby: 1
 
Axelsson
Råsunda: 1 
Axelsson
Aligator Malans (Schweiz): 1 
Jake
Tumba: 1
 
Jimmy
Kamomill: 1 
Jimmy

Då är det färdig diskuterat om vilken klubb som är mest representerad i Tullinges trupp utöver Tullinge dåra.
Men vilken klubb har mest Moderspelare i Tullinges trupp?

17spelare har FBI Tullinge som moderklubb och 6st har det inte.

Balrog: 3st
Strumpan, Richardsson, Jimmy

Huddinge: 1
Öhman

Hallunda: 1
Totte

Högdalen: 1
Axelsson

Helgen

Helgen är till enda och den kunde inte slutat bättre för FBI Tullinges del. En tajt match mot Orminge slutade med 11-7 seger tillslut efter hela 6p av Poängkunden Alexander Wallberg och 4p av Jacob Ericson.
Matchen var nog bland de tråkigaste man sett på senaste tiden ända fram tills sista minuterna då det vart 5mål.

Samtidigt som Tullinge vann så förlorade serietvåan Huddinge borta mot Nykvarn med 5-4. Nu är det 6p upp för nya serietvåan Farsta och Det ska mycket till om Tullinge ska tappa detta nu, även fast det är långt kvar. Med tre tuffa matcher på pappret kvar så bör man klara av det här. Få se hur det ser ut vid årsskifftet, men det ser bra ut för det orangea.


Västerås stod emot bra hemma mot Warberg. 4-5 till Warberg med 4min kvar gav WIC segern och Västerås har fortfarande inte tagit mer än 5p i comebacken i högsta serien.

Caperio Täby ångar på och krossade Falun borta med hela 8-1. Riktigt imponerande!

// Mackan


Två straffar av mig

Straff i dagens match(Lördag 15/11-08):
http://www.youtube.com/v/FuYR3pckdL0

Straff från DM Kvartsfinalen mot Åkersberga förra säsongen
http://www.youtube.com/watch?v=MikIPzwXXcc

PR-Henke


Henke Larsson under gårdagens (torsdagen den 13/11) träning med FC Helsingborg

Då var alla rykten bekräftade...
Allas våran Henrik "Henke" Larsson har tränat med SSL-Laget FC Helsingborg. Låter helt osannolikt att en spelare som har en meritlista med bland annat Champions league guld, La Liga Guld, Skottskt liga guld och ett VM-Brons ska börja ägna sig åt våran sport som är så pass liten i världen. Henke har spelat innebandy tidigare innan han vart en stor fotbollsstjärna. Han var med och kvalade till Elitserien på den tiden och han sägs ha sagt att han tycker innebandy är galet kul.
Sen får man fråga sig varför Kent Göransson skulle hålla en plats till VM-truppen öppen för Henke? Visst, största stjärnan i serien om han skriver på för FCH, men landslagsklass håller han väl inte? Fast med den idrottsmannen vet man ju aldrig. Har sett han som en av mina absolut främsta idoler i fotbollen, och nu har han börjat träna i ett SSL-lag, helt overkligt! Okej om han ville lajja lite med sina vänner i div.4 eller något. Fast SSL, fan va innebandyn kommer få ögonen på sig framöver!
Han kanske kan ringa in Belletti, Ronaldinho, Messi, Ronaldo, Roony, Tevez eller varför inte Gudjonsen till Helsingborg så alla lag dom möter tappar hakan och blir helt stissiga. Då kanske FCH kan börja vinna iår?

Helsingborgs intresse av Henke är ju absolut ett PR-jippo utöver det vanliga. Och det kan leda till negativa tankar om sporten dessutom. Folk kanske börjar tänka, vad är det för dålig standard på SSL om Henke som inte spelat innebandy på 15år ska platsa?
Men jag tror bara att det innebär det motsatta, mer inslag i tv och artiklar i Tidningen. Dessutom kanske utländska tidningar kommer skriva om karriärbytet han gör och pressentera sporten för en ny målgrupp!

Här är en film på Henke Larsson när han tränar med FC Helsingborg:
http://hd.se/sport/2008/11/13/larsson-aer-vaelkommen-till-fch-om/

Go Henke! Go Helsingborg!




Innebandymagazinet.se är världesledande i nyhetsrapportering. Men nu har damserierna fått en egen sida med nyhetsuppdatering.
http://www.ladiesedition.se

Lägg gärna till i favoriter ni som älskar sporten.

Tullinges div.1 historia

FBI Tullinge vart uppskrivna förra säsongen som en av favoriterna till SSL-platsen. Men iår åter finns dom i Div.2 och jag har här sammanställt åren från säsongen 2003/2004 till den pågående säsongen 2008/2009.

2003/2004
Div.2 Östra Svealand
FBI Tullinge, Handen, Sjödalen, Wisby, Hammarby, Västerhaninge, Djurgården, Gaik Väsby, Älvsjö, Duvbo.

Inför sista omgången stod Div.1kval platsen mellan Huddingelaget Sjödalen och FBI Tullinge. Tullinge ledde serien på 36poäng och en målskillnad på +23 medans Sjödalen hade 33poäng med en målskillnad på +21. Eftersom Sjödalen hade mer gjorda mål är FBI och skulle vid vinst med ett mål gå upp på samma målskillnad så var Div.1 kval platsen deras.
Tullingehallen var smockad med folk och man tänjde på gränserna på hur mycket folk man fick ta in. Egentligen får man inte ha inne er än 250pers under match, så man tröck in över 350åskådare.
Tullinge vann matchen med 7-5 och Div.1 kval platsen var i Tullinges ägo.
Kvalet spelades mellan fyra lag: Tullinge, Råby, Tyresö/Trollbäcken och Linköping IBK.
Efter fyra omgångar hade Tullinge 4segrar och var klara för Div.1.

2004/2005
Div.1 Norra
FBI Tullinge, Åkersberga, Frösö, Skellefteå, Spöland, Umeå City, Hässelby. Caperio Täby (Råsunda), Örnsköldsvik, Wibax Piteå, Täby, Farsta.

Första året i Div.1 började riktigt bra. Tullinge låg länge med i toppen och slogs. När det återstod ca6omgångar började Tullinge tappa och glida ner i tabellen. Tillslut hamnade man på en 7e plats med 36p. 10p efter 2an Åkersberga och hela 17p efter seriesegrande Caperio/Täby (Dåvarande Råsunda)

2005/2006
Div.1 Norra
FBI Tullinge, Farsta, Handen, Örnsköldsvik, Umeå City, Frösö, Skellefteå, Nordic, Wibax Piteå, Hässelby, Åkersberga, Haninge.

Denna säsong var även den säsongen Haninge vart förnedrade efter sortin ur Elitserien. Haninge skrapade endast ihop 1p på hela säsongen och efter det så var det tack och hej gammla klassiska Haninge IBK.
För Tullinges del med en 7e plats (igen) med 33p. Tullinge hade verkligen en svajig säsong med mycket konstig formkurva.
Seriesegrare vart Umeå City.
Denna säsong lyckades även Tullinge med att spela lika mot AIK i en träningsmatch efter att man tappat en två målsledning i slutminuten.

2006/2007
Div.1 Mellersta
FBI Tullinge, Hammarby, Karlstad, Örebro, Lillån, Åkersberga, Finspång, Hässelby, Lesjöfors/Filipstad, Farsta, Västerås, Lidköping.

Tullinge inledde inte bra denna säsong och det tog ett tag för laget att komma igång. Men när de väl gjorde det så ställde de till med stora problem för de flesta av lagen i serien. Med en riktigt dålig avslutning på säsongen så slutade man på en 10plats på 27poäng.
Västerås vann serien och Hammarby, Lidköping och Lesjöfors/Filipstad fick lämna ettan.

2007/2008
Div.1 Mellersta
FBI Tullinge, Karlstad, Västerås, Åkersberga, Finspång, Örebro, Lillån, Hässelby, Skoghall, Älvsjö AIK, Gaik Väsby, Handen.

Den här säsongen hade man värvat in så mycket folk med kompitens och även en ny tränare som skulle lyfta Tullinge till SSL. Inför säsongen snackades det om på Innebandymagazinet att det stod mellan Örebro, Västerås och Tullinge.
Med nyförvärvs om Gustaf Ericson, Christian Hjertsson, Trond Ringwall, Kristoffer Axelsson och Alexander Wallberg som var tillbaka efter utlandsliv så skulle vi ligga topp 3 utan tvivel var det sagt. Men säsongen gick och segrarna vart inte allt för många. Vi spelade jämnt mot de flesta lagen och skakade om Västerås på bortaplan och allt. Fast ibland kom botten nappen med 12-3 borta mot Örebro och 13-2 borta mot Karlstad till exempel. Allt slutade med att vi låg i bottenstriden och slogs för att hålla oss kvar istället. 
Inför sista omgången mot Åkersberga så var förutsättningarna enkla. Seger så skulle Tullinge vara kvar i ettan och även vid Oavgjort skulle man klara sig. Man skulle även klara sig med förlust med ett mål, men då med hjälp av målskillnad. Tullinge kunde även förlora med 2mål om Finspång bara fick med sig en poäng från Väsby.

Matchen drog igång inför ett överfullt Tullingehallen och Tullinge tar ledningen både med ett, två och tre mål. Men när det återstår 5min kvar står det lika. Spänningen steg medans det kändes riktigt säkert i Tullingelägret. Två minuter kvar och Åkersberga får in ett ledningsmål, men det saknas ett för att hålla sig kvar på Tullinges bekostnad. 20sekunder kvar, Tullinge har bollen och får ner den i offensivzon där Tullinge drar flera sekunder och med 8sekunder kvar så missar dommaren ett slag som gör att Åkersberga vinner bollen och slår upp den på högerkanten. 3sekunder kvar och spelaren med bollen på högerkanten skjuter inte, han passar in till mittpunkten istället. Alla ser klockan på 19.58 och alla andas ut på läktaren och på bänken. MEN ett skott går iväg direkt och träffar ribban samma sekund som klockan står på 19.59.50. och går in bakom keepern som inte ser ett dugg. Tullinge får lämna Div.1 i absolut sista sekunden.
Besvikelsen var enorm och folk var oförlåtliga medans andra inte fattade vad som hänt. 
Sen fick Tullinge veta att Väsby hade haft ett skott i stolpen med 10sekunder kvar mot Finspång, och där sprack den sista livlinan.
Tullinge fick nu sikta in sig på revansch i Div.2 kommande säsong.

2008/2009
Div.2 Östra Svealand
FBI Tullinge, Huddinge, Farsta, Storvreta Ungdom, Duvbo, Täby FC, Nykvarn, Hammarby, Värmdö, Orminge, Bollstanäs, SB Innebandy.

Tullinge var är nu nere i tvåan och man har rensat truppen och tagit in en ny tr'änare. Efter 8matcher leder Tullinge serien Obesegrade med 7vinster och en seger i sudden.
Tvåa ligger Huddinge 3poäng efter Tullinge. Farsta Ligger 3a och har 6poäng upp till ledande Tullinge som ser svåra ut att stoppa.
Allt tyder på att Tullinge ska vara riktigt svårslagna denna säong och ta steget upp i ettan direkt. Men det är långt kvar på säsongen och nått annat lag vill nog vara med och slåss om det.
Tullinge har ledat serien från första omgången och gör det fortfarande.

// Mackan


VM Truppen

Sveriges VM-Trupp är nu uttagen och de flesta namnen var väntade, men det fanns även några så skrällar enligt experterna. Spelare som Bult (M. Larsson) som är given i landslaget återfanns inte i truppen eftersom han tackat nej sedan tidigare. Jag personligen tycker det är sjukt tråkigt att inte VÄRLDENS BÄSTA BACK vill vara med i landslaget, Man får inte mer än att acceptera hans beslut och hoppas på att de andra backarna är grymma när VM drar igång den 6 dec.

Här är den riktiga truppen jämnförd med min egna trupp jag tog ut för en vecka sedan.
 
VM-Truppen
Målvakter
Peter Sjögren
Daneil Ramsin

Backar
Kimmo Eskelinen
Peter Fischerström
Henrik Quist
Kristoffer Kranberg
Mattias Samuelsson
Mattias Wallgren

Forwards
Daneil Calebsson
Niklas Jihde
Karl-Johan Nilsson
Magnus Svensson
Fredrik Djurling
Joakim Andersson
Alexander Bodén
David Gillek
Mattias Helgesson
Patrik Hagberg
Martin Emanuelsson
Andreas Johansson


VM-Reserver på hemmaplan
Mikael Karlsson (mv), Storvreta
Fredrik Hörnqvist (mv), Dalen
Olle Thorsell, (b), Wiler-Ersigen
Daniel Dahl, (b), Pixbo Wallenstam
Rasmus Sundstedt, (b), Caperio/Täby
Mikael Karlsson, (f), Balrog
David Blomberg, (f), Balrog
Mats Carlsson, (f), AIK
Peder Bodén, (f), Dalen
Danne Bron-Sundbom (c), Caperio/Täby


Här är de spelarna jag tog ut:
Målvakter:
Peter Sjögren, Warberg IC  (Uttagen i Truppen)
Daniel Ramsin, Caperio Täby FC (Uttagen i Truppen)
Mikael Karlsson, Storvreta IBK (Uttagen som reserv)

Backar:
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK (Uttagen i Truppen)
Peter Fischerström, AIK (Uttagen i Truppen)
Kimmo Eskelinen, Warberg IC (Uttagen i Truppen)
Kristoffer Kranberg, AIK (Uttagen i Truppen)
Rasmus Sundstedt, Caperio Täby FC (Uttagen som reserv)
Olle Thorsell, SV Wiler Ersigen (Schweiz) (Uttagen som reserv)
Daniel Dahl, Pixbo Wallenstam IBK (Uttagen som reserv)

Forwards
Fredrik Djurling, AIK (Uttagen i Truppen)
Niklas Jihde, AIK (Uttagen i Truppen)
Karl Johan Nilsson, AIK (Uttagen i Truppen)
Martin Emanuelsson, Warberg IC (Uttagen i Truppen)
Magnus Svensson, Warberg IC (Uttagen i Truppen)
Daniel Calebsson, Floorball Köniz (Uttagen i Truppen)
David Blomberg, Balrog Botkyrka/Södertälje IK
Patrik Hagberg, Caperio Täby FC (Uttagen i Truppen)
Mats Carlsson, AIK (Uttagen som reserv)
Alexander Bodén, Dalen IBK (Uttagen i Truppen)

14 av 20spelare i Truppen
5 av  20spelare som Reserver
1 av 20spelare kom inte med i truppen.

Helgen i Förbundsserierna

Helgen har bjudit på en del skrällar i förbundsserierna. Här nedan följer alla resultat från helgen i SSL, Div.1 Mellersta och Div.2 Östra Svealand.

SSL

Umeå City - Warberg  4-8, 742 åskådare
Inte så svårt att förstå att Warberg skulle vända hem med ytterligare 3poäng i kassan. Bult gjorde 0+3 och fortsätter producera som han alltid gjort. Världens bästa back? Ja, garanterat!

Helsingborg - Caperio Täby 5-4 SD, 884 åskådare
En av sveriges hetaste spelare just nu, Danne Bron Sundbom, gjorde ytterligare två kassar i helgens match. En poäng fick Täby med sig från skåne och visst borde dom vara besvikna över det?

Pixbo - Järfälla 7-3, 517 åskådare
Järfälla håller inte SSL-klass och ligger kvar i bottenträsket efter att Pixbo enkelt tagit de 3poängen.

Dalen - Västerås 4-2, 925 åskådare
Jämnare än på förhand men Dalen tog de väntade poängen. Västerås är absolut ett av de lagen som kan vinna matcher i SSL. Men denna säsong får bli ett se och lära år i högstaserien och sen nästa år kanske sattsa på slutspelsplats?


Div.1 Mellersta

Hässelby - Skoghall 4-3, 198 åskådare
Hässelby tog äntligen tre viktiga poäng mot ett topplag och därmed är Skoghall lite avhängda från toppstriden eftersom de övriga lagen som låg i en kvintett med Skoghall vann.

Onyx - Odelberg / Gustavsberg 6-5, 449 åskådare
I inlägget innan det här så tippade jag just denna match. Tippade 6-4 seger för Onyx men det vart bara nära, 6-5 vart slutresultatet. Odelberg låg unde rmed 3kassar i tredje men gjorde två snabba mål och sista minuten tog man time-out men lyckades inte kvittera.
Onyx är nykommlingar ligger tvåa på samma poäng som ettan.


Handen - Örebro 3-6, 200 åskådare
Den gammla Haninge-räven Michael Östlund gjorde 2+0 i helgens match mot ÖSK. Örebro som är serieledare tog hem en relativt säker seger och leder fortfarande serien före Onyx på målskillnad.



Tyresö Trollbäcken - Finspång 6-1, 235 åskådare
Tabell trean Tyresö tog emot Finspång som syns på näst sista plats i tabellen med endast 3p. Tyresö total kvaddade Finspångs drömmar om 3pinnar efter att ha dominerat hela matchen från start till mål.

Surahammar - Åkersberga 6-3, 180 åskådare
Nykommlingen Surahammar tog tre viktiga poäng som hakar loss dom från botten träsket där Åkersbera är begravda längst ner med 0p. kanske var det fel lag som höll sig kvar i slutsekunden förra säsongen med tanke på att Tullinge går som ett skott igenom 2an just nu.

Karlstad - Visby 4-6, 193 åskådare
Ett hemmastarkt Karlstad åkte på förlust mot Visby. Nu när Visby äntligen är i ettan så är det skönt att se att dom ligger i mitten av tabellen och visar att de är ett lag åp frammåtmarsch.

SMVOFGMIMPSDV
1.Örebro SK IBK 861151-3120(1)
 
2.Onyx IBK 853050-3620(2)
 
3.Tyresö Trollbäcken IBK 861149-3419(0)
 
4.Skoghalls IBK 851254-3116(0)
 
5.Odelberg/Gustavsberg IB 833238-4014(2)
 
6.Hässelby SK IBK 841340-4213(0)
 
7.Visby IBK 832340-3912(1)
 
8.Surahammars IBF 831440-3711(1)
 
9.IBK Handen 822441-479(1)
 
10.Karlstad IBF 813435-476(0)
 
11.Finspång IBK 810732-503(0)
 
12.Åkersberga IBF 800819-550(0)
 

Poängligan (topp 5)
SpelareLagMatcherMålAssistPoängUM
1 Sörman, MagnusÖrebro SK IBK 8 17 5 22 0
2 Näsman, LinusTyresö Trollbäcken IBK 7 15 6 21 2
3 Wendel, KristianSkoghalls IBK 7 14 5 19 4
4Ferraresi, VictorTyresö Trollbäcken IBK 7 8 11 19 6
5Jonsson, SamOnyx IBK 8 6 13 19 4



Div.2 Östra Svealand


Orminge Wallenstam - Hammarby 7-5, 84 åskådare
Bajen går fortsatt tungt och förlorade åter igen. Orminge lämnar nu trion på 6poäng och kliver översträcket på 9p.
Nästa match kan de åka ner understräcket igen när de besöker Serieledande FBI Tullinge och de 4lagen bakom på 6pong möter varandra.

FBI Tullinge - Farsta 6-5, 172 åskådare
Farsta hade inte mycket att säga till om i första och sista perioden, ändå var de nära att sno med sig 3pinnar. Tullinge fick spela en del boxplay och missade öppnalägen och detta tog Farsta vara på. Farsta ledde med 5-4 i mitten av 3e perioden. Sen visade Tullinge klass i några anfall och gjorde två mål och vände på steken. Sista två minuterna som skulle bli en press mot Tullingeskasse vart aldrig de. Farsta drog på sig en utvisning för hårtspel ( en spearing i ryggen) när klockan stod på 18.08. Tullinge höll bara i bollen och kunde enkelt deffilera in till slutsignalen med 3nya poäng i handen. Dessutom hakade man av Farsta till 6p skillnad och 3p till tvåan.

Duvbo - Värmdö 7-6 (SD), 84 åskådare
Grattis Duvbo, 2poäng till... Duvbo som tyligen var jätte favoriter till Seriesegern inför säsongen bde hos spelbolagen och ledare har bara tagit 7poäng och ligger precis över sträcket och 16p efter serieledande FBI Tullinge.

Täby - Bollstanäs 4-10, Okänd publiksiffra
Bollstanäs totalkrossade Täby i Tibblehallen denna helg. Kanske dags att sluta vara så kaxiga i Täbylägret och kanske börja inse att de inte är bättre än så.

Huddinge - Storvreta Ungdom 4-4, 52 åskådare
Inför ett ekande tomt Huddingehallen så utspelade sig en match där två av innebandyns största innebandyspelare ställdes öga mot öga för första gången sedan Elitserie tiden. Christian Hellström i Huddinge mot Johannes Gustafsson i Storvreta Ungdom. Johannes Gustafsson som spelat de senaste säsongerna i Storvreta i SSL har beslutat sig att spela några matcher me ungtupparna och bidra med erfarenhet. Detta verkar ha hjälpt för att ingen hade räknat med att Storvreta skulle ta poäng mot Huddinge borta. Men oj, med Gustafssion i laget blir det farliga helt plötsligt.
Huddinge tappar 2poäng mot Tullinge som nu leder med 3poäng i toppen.

SB Innebandy - Nykvarn 5-4, Okänf publiksiffra
Här är helgens andra skräll. SB vann sin första match på fulltid denna helg. Fast en sak måste man fråga sig, vad händer med Nykvarn??

SMVOFGMIMPSDV
1.FBI Tullinge 871061-3523(1)
 
2.Huddinge IBS 862047-2920(0)
 
3.Farsta IBK 851254-3917(1)
 
4.Bollstanäs SK 841352-4613(0)
 
5.Nykvarns IF 840446-3712(0)
 
6.Värmdö IF 833248-4712(0)
 
7.Storvreta Ungdom IBK 823348-519(0)
 
8.Orminge Wallenstam IBK 830545-579(0)
 
9.Duvbo IK 813436-587(1)
 
10.Täby FC 812545-556(1)
 
11.Hammarby IF IBF 812530-426(1)
 
12.SB Innebandy IF 812535-516(1)
 

Poängligan Top 6:
SpelareLagMatcherMålAssistPoängUM
1 Wallberg, AlexanderFBI Tullinge 6 15 10 25 8
2 Schibort, Tommy Farsta IBK 6 13 8 21 2
3 Ericson, JacobFBI Tullinge 7 9 10 19 0
4 Ericson, Hållén Petter Värmdö IF 8 5 13 18 0
5 Khan, MattiasHuddinge IBS 8 11 6 17 2
 6Khan, Markus Huddinge IBS 8 7 10 17 2

Räkna då med att Alexander Wallberg och Jacob Ericson har inte fått in sina poäng som är från Hammarbymatchen. 3p respektive 2p...
(FORTFARANDE INTE INRAPPORTERAT FRÅN HAMMARBY. DET ÄR MER ÄN EN VECKA SEN MATCHEN SPELADES, PINSAMT!!!!!!!!)



FBI Tullinge
har nu drabbats av ett tungt avbräck inför sista matcherna 2008. Tredjelänken i första kedjan med Jacob Ericson och Alexander Wallberg är skadad. Det var efter lördagkvällens Juniormatch i div.1 där han ska sparka upp dörren mot omklädningsrummen och foten far igenom glasrutan och skärupp 3stora sår på hela smalbenen. Han fördes till Huddingesjukhus där han sydde igen såren och nu återstår det att se när han kan komma tillbaka till träning utan att ha ont.
Riktigt trist!!!

// Mackan

Toppmöten i ettan och tvåan

Det utspelar sig två riktigt intressanta möten i helgen. Vad sägs om Onyx - Odelberg (Div.1 N) och Tullinge - Farsta (Div.2 ÖS),
I  ett toppmöte i div.1 ställs två nykomlingar mot varann. Onyx tar emot Odelberg och nu ska det avgöras, vem är bästa nykomlingen? Mitt tips ligger på Onyx, hemma plan och med endel klass spelare som Rabi, Sam och Mario (alla fd. Balrog) kommer visa vägen.
6-4 till Onyx låter inte orimligt...

FBI Tullinge tar emot Farsta i Div.2 östra svealand. Serien har varit en fyrkamp, men nu är det tre lag som ryckt i toppen och nu möts ettan mot 3an. Tullinge leder serien en poäng före Huddinge som har Farsta nosande i nacken. Vinst för FBI i helgen gör att Farsta blir av hakade från toppen och det kan bli jobbigt för dom att ta ikapp eftersom de redan mött Huddinge och åkt på en förlust. En till Förlust mot deras andra konkurent kommer nog vara en förlust som tar hårt.
 7-5 till Tullinge ligger bra till hands. MEN räknar absolut inte bort farsta, tror att det här är den matchen som Tullinge kan tappa poäng i och det vore inte bra, Men tror och hoppas på seger för de orangea.

Min 20manna VM-Trupp

VM närmar sig med stormsteg och det blir förta världsmästerskapet som inte spelas under försommaren. Detta år har upp mot 30st spelare testats i A-lagslaget och 20spelare ska med till VM i Ostrava och Prag (Tjeckien).
Jag har tagit ut ett lag som jag skulle vilja se i blågult under VM.

Målvakter:
Peter Sjögren, Warberg IC
Daniel Ramsin, Caperio Täby FC
Mikael Karlsson, Storvreta IBK

Backar:
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Peter Fischerström, AIK
Kimmo Eskelinen, Warberg IC
Kristoffer Kranberg, AIK
Rasmus Sundstedt, Caperio Täby FC
Olle Thorsell, SV Wiler Ersigen (Schweiz)
Daniel Dahl, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards/Centrar:
Fredrik Djurling, AIK
Niklas Jihde, AIK
Karl Johan Nilsson, AIK
Martin Emanuelsson, Warberg IC
Magnus Svensson, Warberg IC
Daniel Calebsson, Floorball Köniz
David Blomberg, Balrog Botkyrka/Södertälje IK
Patrik Hagberg, Caperio Täby FC
Mats Carlsson, AIK
Alexander Bodén, Dalen IBK

AIK - BB/S, Obama

För att fylla ut mitt liv med ännu mer innebandy så söker jag nu innebandybloggar. Jag vill att ni som vet innebandybloggadresser ska skriva ner dom till mig i en kommentar så lägger jag upp alla här på sidan så det blir enkelt för er och för mig att läsa mer om världens roligaste sport!

Dagens tipps för en kille som står framförmål. Drick äppeljuice på bänken i massor!!!!!



AIK - Balrog spelade första  SSL-matchen efter landslagsuppehållet igår. Matchen stod och väge under de två första perioderna och i tredje valde AIK att vinna och det gjorde dom också. Balrog som inte hade med en ända spelare i Landslagstruppen i helgen skulle vara utvilade och vinna mot AIK som har 6st spelare med i Landslagslaget som alla 6 skulle vara slitna och trötta.
Pratade en stund igår med en polare i Gnaget efter matchen som sa att de var lite sega men att när de väl vill så vinner dom mot alla lag i serien utom kanske Warberg. 7-3 är ganska betryggande siffror.

Appropå att Balrog inte hade med en ända spelare i landslagstruppen i helgen så tycker jag det är fel. David Gillek bord bytas ut mot Balrogs Blomberg. Visst att Gillek och K-J Nilsson känner varann utan o innan sen JIK-tiden men hur bra har Gillek varit iår. Visst han var tydligen helt okej i Finland nu under turneringen men hur svårt är det att vara någorlunda bra när man får spela med sånna man får spela med. In med Blomberg i VM-truppen istället för Gillek och behåll Patrik Hagberg i truppen.



Obama är vald till ny president i Staterna. Äntligen slipper man en skjutgalen gubbe som tror att krig löser allt. Hoppas att Obama överlever dena nya position, så att ingen "vitmakt-grupp" planerar att mörda honom eller liknande. Dagens USA skulle inte orka med det. Nej förresten, världen skulla inte orka med det. 
Men just nu är det här det bästa som kunde hända USA. En demokratisk ledare som tror på en förändring.
Hoppas att alla som inte ville ha honom som president accepterar att de förlorade och inte gör uppror.

RSS 2.0