Handen - Örnsköldsvik

För att se ALLA målen från bortamatchen mot Örnsköldsvik så är det bara att gå in på den här adressen:
http://www.ornskoldsvikib.se/webbtv/17/2010-01-24_Highlights_Ornskoldsvik-Handen.aspx


Intervju med Gåtan

Sitter på tåget just nu med destination Umeå där en buss kommer plocka upp oss för att sedan åka till Örnsköldsvik för en oerhört viktig match för båda lagen. Tåget avgick från Stockholm Central vid 20.40 och kommer att anlända i Umeå 06.30 så det blir en helnatt på tåget med laget.
Det här är andra försöket med denna intervju eftersom att klantarslet själv råkade radera ALLT när det var klart för att publiceras. Men men, hur som helst så kör vi igen och hoppas att det går bättre.

Namn: Andreas Enström
Smeknamn: Gåtan
Ålder: 27
Tidigare klubbar: Westervik, Jakobsberg, Bro, Järfälla
Merit: Förstamålvak i Superligan med Järfälla
Övrigt intresse: Wrexham FC (5e divisionen i England)


Tjena Gåtan och välkommen in i bloggen på allvar.

- Tack så mycket.

Lång resa med sömn på ett tåg är kanske inte det man är van med som Innebandyspelare, hur ser du på det hela?
- Känner mig lugn faktiskt, får mer reda på vilka egentliga sömnproblem man har istället för att grubbla på matchen som komma skall. Adrenalin och Damp är nog ingen bra kombination.

Uppe med tuppen imorgon, kommer du vakna i tid?

- Det kommer jag att göra men med vissa svårigheter.

Vad minns du från förra matchen med Örnsköldsvik?

- Minns en tredje period som inte alls var rolig när dom satte press, men annars en kontrollerad match från våran sida tycker jag.

Har du någon koll på vilka i Ö-vik du ska s upp med eller tar du allt som det kommer?

- Får veta allt jag böver veta innan uppvärmningen av Dersh (coach), men annars finns det alltid en övertänd plast-nörd att vända sig till. (Ser på mig med någon kontig hån-blick samtidigt)

Hur tror du matchen slutar?

- Tror att vi vänder hem med en 6-7 seger i bagaget. Skulle absolut inte sitta fel att rycka extra från Sandåkern, Tullinge och Alba.

Får tacka dig Gåtan för dig tid så här in på småtimmarna så vi kan återgå till skitsnacket i hytten.

- Det är jag som ska tacka.

Skillda världar

Efter helgens sköna seger mot serieledande KAIS Mora på hemmaplan med 9-6 så väntar nu en träningsvecka innan avfärden till Örnsköldsvik på lördag för att sedan spela mot Ö-vik på söndag. Träningsveckan som kommer består av träningsmatch och vanlig innebandyträning för våran del.


Måndagen (idag) kommer inleda veckan med träningsmatch mot Div.4 laget Högalid som leder sin serie tajt före Tumba och Skogås. Vet inte om det är så särskillt kul för Högalid att åka ut och möta ett div.1 lag en vardag och få rå pisk, vilket dom kommer få. Oavsett om vi spelar på toppat lag / fyra femmor / sparar spelare eller aa med en man mindre så kommer dom få pisk. Men den här matchen för våran del kommer handla mycket om att hantera boll och få fart på rullet i offensiven. Kommer inte i alla lägen gå för att göra mål utan för att få igång spelet mer och mer. Men visst, Högalid leder div.4 och har väl några spelare som kan göra mål så att helt ofarliga kommer dom nog inte vara. Men ett resultat upp mot 14-2 kanske kan vara något som kommer spegla matchen idag.

Tisdagens styrkepass ställs in för att få fart på de resterande träningarna i veckan.

Onsdagens innebandypass kommer antagligen innehålla mycket passning/avslutsövningar.


Nästa Webbsändning från bloggen kommer upp under veckan, så håll koll!

Straff-special

Tänkte slänga upp några sköna straffar från youtube, några riktigt spektakulära än andra.

 










Videoinlägg (?!)

Videoinlägg / Webbsändning

Kanske inte är såhär ni är vana att se mig, men nu får ni chansen att se mig snacka på video.


Odelberg - Handen

Matchen i helgen är en typisk 6poängsmatch i kampen om en allsvenskplats till nästa säsong. Inför matchen så låg vi (IBK Handen) på en 8e plats på samma poäng som Tullinge på 7e och 3poäng bakom Odelberg på en 6e plats. Men efter helgen så skulle tabellen se helt annorlunda ut, vilket är både roligt och spännande.
Matchen i Gustavsbergs Sporthall mellan Odelberg och Handen skulle bli en oerhört spännande tillställning där bortalaget skulle dra det längre strået. Mycket folk i hallen och två taggade lag på planen, det var bäddat för ett krig.

Första perioden vart mer ett ställningskrig som bestod av mindre bra innebandy. Perioden slutade 1-1 efter två riktiga skit mål och inför andra kom vi överens om att skärpa till spelet och ta vara på chanserna.

Andra perioden vart betydligt bättre men fortfarande inte alls bra från nått av lagen, julskinkan verkade sitta kvar i benen och armarna. Odelberg tog ledningen och strax efter så kvitterar Handen genom att jag blir framspelad av Lasse från sarghörnet i en kontring. Men i samma stund som jag trycker in bollen i bortre delen av målet så blåser domaren för frislag i hörnet för oss. Så istället för mål så fick vi frislag i hörnet vilket gjorde oss förbannade och besvikna. Istället för kvittering så gjorde Odelberg 3-1 vilket självklart var tungt eftersom att det kändes som att vi hade koll på dem. Strax innan periodpausen gör vi 3-2 i PowerPlay och nu var vi på gång igen.

Tredje perioden vart en jakt på kvittering och mitt i jakten så får Odelberg in 4-2 istället och nu kändes det tungt. Men med vilja och moral så km vi tillbaka och gjorde både 4-3 och 4-4 innan de det var 6minuter kvar av matchen. Så matchen slutade oavgjort och det gick till sudden death där vi gjorde 4-5 med vårt första skott på mål i sudden. Riktigt skönt och otroligt viktigt med 2 nya färska poäng i jakten på Allsvenskan.

Matchens Poängmakare:

Patrik Andersson, Handen, 0+3
Johan Rönnkvist, Odelberg, 0+3
Simon Jirebeck, Handen 2+0
Patrik Norling, Odelberg, 2+0
Patrik Schantz, Handen, 1+0
Lars Lindelöf, Handen, 1+0
Jonas Hansson, Handen, 1+0
Kim Andersson, Odelberg, 1+0
Martin Norling, Odelberg, 1+0
Johan Eriksson, Handen, 0+1
Joakim Eklund, Odelberg, 0+1

Bilder från matchen:
 
 
  

Helgens matcher:

Odelberg – Handen 4-5 SD
Örnsköldsvik – Sandåkern 5-6
Mora – Tullinge 8-5
Granlo – Hagunda 3-9
Gävle – Alba 5-6

Nu ligger vi på Allsvenskplats och Sandåkern tog sig upp på en 8e plats och förbi Tullinge som nu ligger 9a. Kampen kring strecket fortsätter och blir mer och mer intressant hela tiden, så hur slutar det egentligen? Ja ni, jag vet faktiskt inte.


Talanger levererar

Två dagars bloggvila pga datorproblem, men nu är jag här igen för att prata om elit-innebandyn. Tänkte ta upp talanger som levererar och lag som inte pressterar som de ska, så vi får helt enkelt se hur det här slutar. Sen blir det självklart lite snack inför helgens match mot Odelberg.

I Dagens inlägg

  • Talanger som levererar i SSL
  • Järfälla ligger farligt till nu
  • IBK Handen vs Odelberg
     


Talanger är ett hett ämne i Sverige just nu med J-VM i hockey, SDF 15-SM, U21 EM i fotboll i sommras och i Superligan levererar talangerna för fulla muggar. Kevin Björkström är född 1989 och gick från Hammarby till Tyresö Trollbäcken under säsongen och har gjort 9poäng på 4matcher, Riktigt imponerande. Balrogs Patrik Sinerius som är född 1991 kom från deras sammarbetsförening Huddinge inför säsongen och har tagit plats i Balrog på två femmor. Henrik Stenberg född 1990 i Storvreta har gjort hela 33poäng och är en av lagets viktigaste spelare.
Kul att se de yngre spelarna få förtroendet!

 


 

Järfälla har ett ungt lag och det visar sig även i tabellen. Orutinen sätter sina spår och nu har man det jätte jobbigt för att få nytt SSL kontrakt. Jag tror inte dom har en chans att klara av det och får därför fokusera på Allsvenskt spel nästa år.
Funderar på att göra ett inlägg kring botten striden sen och där skriva mer om järfälla bland annat. Så ni får vänta på det...

 


 

Söndagens match mot Odelberg kommer bli sjukt viktig för oss i IBK Handen i kampen om Allsvenskan. Vi vann hemmamatchen mot Odel med hela 10-2 och jag kan lova att vi har ett annat odelberg på andra sidan planen nu. Vi kommer få kriga minst lika mycket som vi gjorde senast och det kommer att bli en riktigt tajt tillställning. Förhoppningsvis så kan vi gå segrande ur striden åter igen och gå om dom i serien och upp på allsvenskplats.

 

// Mackan

Publikrekord och framtida arrangemang

Ett fett publikrekord i Skandinavium var väl det absolut bästa sättet man kunde ha startat detta decennium med. Ca 9’500 åskådare på en seriematch i innebandy tillhör inte vardagen även fast drömmarna finns. Men oj va drömmarna börjar safta till lite extra nu efter detta bara hoppas på att det blir så varje match i serien fram över.

I dagens inlägg: 

  • Publikrekord i en seriematch


Foto: Roger Nielsen

Helgens fyrverkeripjäs i Göteborg ger eko i Sverige, eller rättare sagt, det borde göra det. Ca 9’500 åskådare såg matchen mellan Pixbo Wallenstam och CaperioTäby i Skandinavium och jag tror att det gav mersmak åter igen för Pixbo. Kanske inte mersmak efter en till förlust men efter just det arrangemanget man ställde till med. Pixbo har nu under några års tid gjort just den här satsningen och det har blivit succé alla gånger, så varför inte börja ta efter detta där ute i landet. Man behöver inte vara ensamma om arrangemanget, Pixbo tog i år hjälp av Div.1 laget Lindås som fick spela första matchen den dagen innan SSL-matchen drog igång. Kanske dags att göra det på exakt samma sätt ute i andra delarna i Sverige.
Som till exempel kan man göra såhär: 

Stockholm: Hovet, AIK i SSL-match,  Ett Div.1 möte mellan två stockholmslag
Stockholm: Hyr lite mindre ishall, Tyresö eller Täby spelar SSL-match, Två Stockholms lag i div1-match
Helsingborg: Malmö Arena, Helsingborg spelar SSL-match, FBC Malmö spelar Div.2 toppmöte
Umeå: Umeå Arena, Dalen vs Umeå City i SSL, Sandåkern i Div.1 match
Uppsala: Finns det större än fyris?, Storvreta i SSL, FBC Uppsala i Div.1match
Västerås: ABB Arena, Västerås i SSL, MIK Västerås Div.2-match

Det går att lösa på så många sätt. Det behöver dessutom inte vara en så jätte stor arena, kan tänka mig att Mora spelar match i Mora Hockeys arena eller att kanske Två eller Tre Div.1 lag går ihop och hår en hockeyhall för 2000-3000 och spelar allihop där den dagen. Förstår ni utvecklingen? Kan bli helt galet kul, ser fram emot att se om någon snappar upp den hör idén.
-
Satt och kollade igenom Innebandy.se och deras statistik på publikrekord. Man har fört in det senaste rekordet MEN man har glömt att ta in Storvreta – Aik som drog 2500 åskådare för två veckor sedan, den skall med på listan men finns inte där. Så det måste dom se till att rätta till faktiskt, men men.

Nu blir det sängen och mycket sova.
// Mackan


Årtiondet startar

Då går vi in i ett nytt årtionde och det inleds med en hel del innebandy. Allt från Div.2 till Superlinga, så det skall idag tippas lite resultat.
I dagens inlägg:
 

  • Div.1 smygstar
  • Distriktslags SM för 15-åringar
  • Skandinavium får besök av Superligan

Lagkaptenen John Lehnberg var med ett mål och två målgivande passningar en av Granlos bättre förlustmatchen.


Onyx var ett av dom lagen som smygstartade Div.1 redan igår och som det gick för en viss spelare. Den fd. Balrogspelaren Sam Jonsson gjorde hela 5mål och 1assist när dom besegrade Hässelby med 12-9 inför 611åskådare i Nyköpings Sporthall.
Medans Onyx fick en bra start på 2010 så fick Lillån en jobbigare start på nya årtiondet efter att man förlorat med 2-9 mot Linköping.

Idag så spelar Älvsjö AIK borta mot Visby och det kommer att bli en intressant match. Älvsjö har chansen att hänga med i toppen vid seger och Visby behöver desperat en seger för att rycka lite från kval-strecket. Älvsjö är favoriter i den här matchen och kommer nog att ta hem det tillslut, fast två snabba mål för Visby kan ändra allt och till och med leda till seger för Ö-borna.

 

Sveriges alla P/F15 stadslag har nu samlats för att göra upp om vilket distrikt som är bäst i Sverige. Ska favoriterna ta hem allt eller kommer det bli någon skräll som kliver fram? Mina pengar ligger på att Favoriterna tar hem rubbet och återvänder hem med guld runt halsen.

Så här tippar jag SM för Stadslag:
Pojkar 15:

  1. Stockholm
  2. Skåne
  3. Gästrikland  /  Uppland

Flickor 15:

  1. Uppland
  2. Skåne / Västerbotten


Superligan drar igång idag igen och det är en match i SSL som flyttat in i Skandinavium, Pixbo - CaperioTäby. Pixbo kommer nog inte ha mycket att hämta och Täby kommer vända hem med tre nya poäng. Det kommer antagligen sluta med tre målsseger för Stockholmarna eller liknande.

Nu har jag lite små brottom, mycket att göra innan kvällen börjar med allt som skall ses. Eftersom att kvällen / natten kommer bli helt awesome så måste man göra lite saker innan.

Min idrotts dag/kväll/natt:
14.15: FBI Tullinge HJA mot Nyfors IK Herrar
17.15: West Ham - Arsenal, Livestream
21.00: Osasuna - Real Madrid, TV4 Sport
23.00: Kanada - Schweiz, J-VM, SVT24
03.00: Sverige - Usa. J-VM, SVT24

Låter inte det hel grymt!!!

// Mackan



Stockholm

Dagen då 15.00 är morgon för svenska befolkningen

God morgon folket, lång natt med mycket krut i luften har satt sina spår. Fast nu är det väl dags att ta tag i bitarna igen och ta upp det som komma skall. Finns en del på listan som kommer att hända närmsta veckan med bland annat SDF-SM för 15åringar (94or) och även innebandyfesten på Skandinavium med div.1 och SSL match.

Så dagens inlägg kommer att innehålla följande:

  • SDF-SM för 15åringar
  • Innebandyn intar Skandinavium
  • Träningsvecka innan serien startar igen med match mot Odelberg


Den 3e januari kommer Stadslags SM dra igång för 15åringar och det är Stockholm på pojksidan och Uppland på flicksidan som kommer försöka försvara sina guld från förra året. Antagligen blir det en dubbel till Stockholm i år igen som så många gånger förr, men man vet väl aldrig riktigt.
Stockholm mar med sig en känd tränare på herrsida, CaperioTäbys stjärna Danne Bron Sundbom. Sundbom är en av tränarna som ska leda Stockholm till nytt guld.


I helgen invarderar innebandypubliken Skandinavium med en Div.1 match och en SSL match. Det kommer bli så gott som fullsatt med en härlig inramning, man kanske skulle ta och åka ner och se allt live.

16.00 Division I: Lindås Waves - Hide-a-Lite Mullsjö
18.30 Invigning Gothia Innebandy Cup 2010
19.15 Pixbo Wallenstam - Caperiotäby

Någon som är sugen på att åka med ner?

¨
Efter juluppehållet så är det nu dags att börja träna inför omstarten av serien. Det blir intensivt med mycket innebandy, längtar redan faktiskt. Men veckans höjdpunkt är självklart matchen mot Odelberg, ska det bli en 10-2 seger till oss igen eller kommer Odelberg få sin revansch?


Sitter faktiskt och är galet trött för tillfället och orkar inte skriva något långt och invecklat idag men blir mer och bättre imorgon!
God fortsättning !
// Mackan

RSS 2.0