Div.3 Sthlm

Spelledigt i helgen för div.2lagen, så nu får jag skriva om vad som händer i Div.3 denna helg istället.
Helgen kommer bjuda på resterande matcher i omgång 7 som innehåller två riktiga runkmatcher och en match som kan bli riktigt tajt med mycket fart och mycket publik,
Stockholms trean leds just nu av "REAL NYNÄS" som påstår att de har ett gäng spelare som alla skulle hålla SSL-klass, vilket jag tvekar på. Men dom leder serien med maximala 15p på deras 5matcher och räknar nog med seger i helgen.

Sköndal - Bele Barkarby   Mitt tips:  3-9
Bele bör vinna enkelt och ta 3nya poäng till sin räkning. De ligger för tillfället på en 4e plats med en match mer spelad och en poäng före Salem.
Sköndal bör inte ha ett dugg att säga till om, men på hemmaplan kan de kanske få något billigt första mål sen se til att bele börjar skaka, vem vet? *Låter inte troligt*

Vaxholm - Jakobsberg   Mitt tips:  6-4
Omgångens tråkigaste match. Två lag som ligger nere mot botten och inte spelar en underhållande innebandy. Tror dock att Vaxholm är sneppet bättre för dagen.

Salem - Nynäshamn (REAL NYNÄS)  Mitt tips: 7-4
Omgångens match utan att tveka. Salem kommer in till matchen med 3 raka segrar. Salem började knackigt med två förluster, 8-7 och 19-6. Efter dom två nederlagen är laget svårslagna och har fått alla spelare tillgängliga och kommer nu vara ett av de lagen som slåss för att hamna i topp 3.
REAL NYNÄS är storfavoriter och kommer till salem för att hämta hem 3pinnar. Men med en match i benen i onsdags mot Caperio Täby i DM slutspelet så kommer man nog kanske att överskatta salem och det kan bli något de kommer ångra.
Caperio Täby drog ifrån till 0-3 ledning borta mot Nynäshamn i onsdags på 10minuter sen gled man bara in till mållinjen utan att förta sig det minsta. 5-9 vart slutresultatet inför 350pers i ett fullsatt Gröndalshallen.
Ta er till Skogsängshallen imorgon (lördag) för att se denna heta match, matchstart 13.00!

För att läsa lite om serien så kan ni besöka några av seriens bloggar:
http://nieminen.blogg.se/  (Salems IF)
http://doppsko.blogg.se/  (Nynäshamns IBK)
http://thebasicblogg.blogg.se (Nynäshamns IBK)

Att vakna upp på lördag för att först coacha mina juniorer och sedan åka där ifrån efter två perioder för att spela match själv är lite surt.
Visst älskar jag att spela match, det är ju mitt liv. Men att lämna grabbarna i sticket som Tränare är inget jag tycker är kul. Inte det minsta.  Får se till att min ass. tränare Danne Sturk får instruktioner innan jag går så jag kan gå med huvudet högt efter att vi leder mot Huddinge med 4-5kassar.
Ni som är tränare förstår nog hur ja känner. Fast ligger man under och alla spelare springer runt och skiter i vad jag säger och ligger under med 10 mål så är det klart man vill gå? Right? MEN mitt lag är på tok för snälla för att göra nått sånt och dessutopm skulle vi aldrig ligga under med 10-0 utan leda med det...

Halvdag idag på jobbet fast vi i min branch jobbar man halvdag till 15.00. Borde man inte kalla det Heldag minus 2timmar? Äsch, knallar hem idag vid 12 hur som helst och ska hem och Vaxa skorna och klubban inför dussten imogon. Sen sova ur all seghet och illamående i kroppen. Ruggigt taggad!!!

P-O
// Mackan

Tic tac tic tac

Det har nu gått 4dagar sen Hammarby - FBI Tullinge matchen spelades och ännu har inte spelarnas poäng uppdateras. Riktigt pinsammt att det ska ta så lång tid för Hammarby att lägga in resultaten. Det finns två lag i Div.2 Östra svealands serien som är dåliga på detta, Hammarby och SB Innebandy. Förstår inte vad problemet är att skriva in allas poäng.. Ibland får till och med matchresultatet låta sig vänta eftersom dom inte skickat in de.

Innebandymagazinet skrev en artikel om att Huddinge ledde Tvåan när det i själva verket var FBI Tullinge som gjorde det. Men detta ändrades illa kvickt efter att de blivit ner mejlade angående detta.
Men nu är det den totala poängligan i Div.2serierna som har blivit uppskrivna av "magget". Det är inte helt utan fel den här gången heller, åter igen är det Tullinge som drabbats. Lagets poängkung har gjort 25p på 6matcher med han är inte med på listan som"magget" skrivit upp. Tio spelare mellan 28p till 22p är uppskrivna.
Den riktiga poängligan ser ut såhär:
1) Patrik Enström, MIK Västerås 13+15=28
2) Zoltan Veszpremi, Willands IBK 16+10=26
3) Filip Bergman, Malmö FBC 19+6 =25
4) Alexander Wallberg, FBI Tullinge 12+13=25
5) Jan Persson, Wibax IBF Piteå 6+19=25
6) Joakim Olsson, Hagunda IF 10+14 =24
7) Andreas Morén, Wibax IBF Piteå 16+8=24
8) Fredrik Åhlberg, Kungsörs IBK 15+9=24
9) Yngve Nordin, IBF Argentum 91 9+15=24
10) Rikard Eriksson, RIG Umeå IBF 8+15=23
11) Viktor Strömquist, Hagunda IF 14+8=22

Euro Floorball Tour drar igång imorgon för alla sveriges landslag.
Här är alla Spelare från Stockholmslag:

U19 Damer (4st)
Malin Sennrot, Balrog B/S IK
Ida Linné, RIG Umeå IBF / Orminge Wallenstam IBK
Ranja Varli, Huddinge IK
Anna Wiman, Huddinge IK

U19 Herrar (5st)
Andreas Beckius, Tyresö Trollbäcken IBK
Niclas Eriksson, Hässelby SK IBK
Daniel Schmidt, Järfälla IBK
Daniel Thorsson, Älvsjö AIK
Mattias Norman, Hässelby SK IBK

Damer (4st)
Lisah Samuelsson, Balrog B/S IK
Hermine Dahlerus, Balrog B/S IK
Emelie Lindström, Balrog B/S IK
Anna Sölveskog, Huddinge IK

Herrar (7st)
Daniel Ramsin, Caperio/Täby FC
Peter Fischerström, AIK
Mats Carlsson, AIK
Fredrik Djurling, AIK
Patrik Hagberg, Caperio/Täby FC
Niklas Jihde, AIK
Karl-Johan Nilsson, AIK


What?

Igår gick innebandymagazinet ut och skrev att Huddinge leder Div.2 Östra Svealand efter helgens omgång. Men detta stämmer inte, FBI Tullinge Vann mot Hammarby med 6-1 på bortaplan och leder fortfarande med en poäng. Hammarby har där emot inte skickat in gårdagens matchresultat.

Tullinge kom till Eriksdalshallen utan obesegrade efter 6matcher och gick in och krossade Hammarby spelmässigt första halvleken. Fast resultatet ville inte dra iväg. Med 3-1 i paus till Tullinge vart deet 2-0 i andra och slutnligen 1-0 i tredhe, En av de tråkigaste innebandymatcherna man sett sista två perioderna men det var en del fräna kassar ska medges.
Hammarby kändes aldrig farliga och de ända som får G i Bajen är: Johan Davidsson och David Schäffer. FBI Tullinges två poängkungar låg lågt igår och producerade inte alls på samma sätt som förut men visst gjorde dom poäng i alla fall. Jacob Ericson gjorde 1+1 och Alexander Wallberg 0+3.. Där emot så klev deras kedjekamrat Joakim Kihlström (född 1989) in och gjorde två kassar och kunde lika gärna gjort tre till.
(Poängen är inte bekräftade av innebandy.se ännu)

Så det är alltså FBI Tullinge som leder serien, INTE HUDDINGE.

Hammarby - FBI

FBI Tullinge tuffar på i Div.2 östra svealand och leder just nu serien på målskillnad med en match mindre spelad. I veckan besegrade man Nykvarn med 9-5 på bortaplan där man också hade flera ordinarie spelare borta pga sjukdom. Bland annat poängkungen bland alla förbundsserier Alexander Wallberg var borta.
I helgen är det Hammarby som är nästa hinder för Agenterna. Hammarby på bortaplan i Eriksdalshallen är aldrig en enkel match. Fast vad skulle kunna stoppa Agenternas framfart just nu?
Micke Deresjö är på godväg in i snacket efter att ha varit borta hela inledningen av säsongen.

Tror på en enkel match för Tullinges del, seger med 3-8. Låter väl inte fel?

För att läsa mer om matchen, gå in på:  www.laget.se/fbitullingeherrar
// MACKAN

Innebandy, annars dör jag

Vardagar med inställda träningar är helt sjukt jobbigt och man vet inte vad man ska ta sig till. För en sån som mig som mer än gärna hade tränat både på morgonen kl. 06.00 - 07.30 och senare på kvällen kl. 18-20 så är en dag utan innebandyspelande pest och pina.
Måndags träningen vart inställd eftersom vi hade haft fajt på söndagen och ingen match denna helg, då ville vissa ta ledigt och kolla på derbyt. Visst, jag fick se Warberg - AIK som jag hade missat annars. Men man kan ju spela in matcherna  så hade gärna tränat.
I Tisdags var det en förkortad träning eftersom det var Vardags match på onsdagen medans jag hade en annan träning på onsdagen istället för matchen.
Och igår så vart träningen inställd för min del så jag tränade med mina p-92or så jag skulle få någon innebandydrog i kroppen.
Fredagar är de absolut tråkigaste dagarna man har i veckan, ingen innebandy!  Vet inte varför innebandyn blivit en sån stor del av mig. Enligt vissa så är jag Mr. Innebandy och kan det mesta om de flesta i SSL, Div1, Div.2 och även juniorserier.  Men om jag ska vara ärlig så kan jag inte så mycket. Det jag kan ör allmänbildning om man är innebandynörd av högsta rang. 

Hade en sms-dialog med "Mr. P" som följde: 
"Mr. P": Tjena grabben, Läget? En fråga, hur spelar Onyx och vilka spelare man ska plocka bort förutom de två stora namnen?
Undertäcknad: Heej! Det är helt ok, själv? Har du inte lite bättre koll på det än vad jag har?
"Mr. P": Man ska inte klaga. Du har koll på allt, så säg inte att du inte vet, för det gör du. =)

Sedan följde dialogen upp med att jag svarade och sen var han nöjd. Detta är ett exempel på att folk annser att jag ska bli expertkommentator om 5år i SSL-Sändningar eller innebandy journalist på någon kvällstidning eller "Magget".



M.N gick klart sin domarkurs i tisdags och på söndag dömmer han upp. Snacka om att ge kalla kårar hos smågrabbarna och tjejerna han kommer att dömma. En stor rakad kille som är väl igenkännd som domarhatande coach från Balrog, Järfälla, Rönnby, Västmanlands Stadslag som tog SM-guld och nu Salems IF. Kommer bli ett rent nöje att se honom dömma den närmsta tiden. Tror han kan göra det bra faktist med tanke på att han vet vad en dommare inte ska göra för att bli omtyckt.
Läs om Martins framfart och innebandytankar  i hans välbesökta blogg: nieminen.blogg.se

// Mackan

Bloggaren Jihde

Skrev för ett antal inlägg sedan
att man måste sluta skjuta upp en spelare till skyn när det gäller reklamblad och annat. Det var Niklas Jihde som jag hade nämnt som en sådan profil som blir upplyft för han är Sveriges bästa innebandyspelare genom tiderna. Jag tycker att han är en enormt duktig spelare fortfarande men tappat den sista glöden senaste säsongen. Men som han var i EC-finalen så får han gärna hyllas fortfarande. Han var riktigt bra och visade vägen när det gick trögt, en spelare som är given som lagkapten i landslaget.
Men som jag sa förut bör man få fram fler spelare som nämns. Annars kommer inte innebandyn bli större om man bara förknippar sporten med en spelare.


Hur som helst, satt och läste Jihdes blogg idag. Han har tydligen drabbats av "dagissjukan" men matchen imorgon mot Jönköping skall inte vara ifarozonen. Tänkte ev bege mig till Solnahallen imorgon för att se K-J Nilsson spela mot sitt förra lag med förhoppning om att Gillek ska leverera på samma manér som förra året men att AIK vinner tillslut. Och varför inte Jihde som får avgöra 19.57. =)
I Jihdes blogg beskriver han sin vardag med sin innebandy i fokus och hur livet utformas av det. Riktigt roligt att läsa den och rekomenderar andra innebandynördar att också ta en titt då och då. Lägg den som favorit på startsidan så blir allt fränt!

Förhoppningsvis så kanske Jihde och andra stjärnor läser denna blogg till och från med =)
// Mackan
 

Veckomatcher, hetast i Div2 och Norman.

FBI Tullinge ångar på i Div.2 Östra Svealand. Efter 6 omgångarman tagit 17 av 18 poäng och har ledat serien från första omgången. Denna vecka spelas det två omgångar i serien, en på en vardag och en under helgen här är samtligamatcherna:

Tisdag 21/10
Täby FC - Duvbo 3-4
Duvbo som var favoriter i årets Div.2 Östra Svealand enligt spelbolagen har inledt knackigt och har endas tagit två poäng av 15möjliga på 5matcher. Men i mötet mot Täby kom lagets första 3poängare och kan det vara vinden som vänder? Fast det kan ju vara så att det var Täby som var riktigt dåliga. Endast de som var på plats kan svara på det...

Bollstanäs SK - Farsta IBK 7-8 SD
Farsta lyckades vända ett 7-3 underläge i början av tredje perioden till vinst i sudden. Stor matchvinnare vart Tommy Schibort som med sina 4+0 avgjorde i sudden. Farsta ligger just nu tvåa i tabellen med en match mer spelad än 3an Huddinge.

Onsdag 22/10
Nykvarns IF - FBI Tullinge 5-9
FBI Tullinge dominerar just nu Div.2 östra svealand och visade klass skillnad till och från nere i Nykvarn. Det är upp och ner under matcherna men lägsta nivån är så pass hög att inget lag kan sätta stopp för den flygande kometen från södra Botkyrka.
Utan sin poängkung som låg hemma med magsjuka så visade de yngre vägen. Spelare som Joakim Kihlström och Adam Widercrantz tog för sig och båda två nätade. Fast de som tog mest ansvar när poängkunden Alexander Wallberg var borta vart Kristoffer Axelsson som gjorde 2+1 och Johan berggren som också gjorde 2+1.

Storvreta Ungdom IBK - Hammarby IF 7-8 SD
Hammarby verkar få lite mer koll i laget nu när det gjort klart med ny tränare och sportchef. Efter en mycket tveksamm start under säsongen kunde man igår plocka hem en bonuspoäng mot Storvreta. Johan Davidsson i Bajen som är en av sveriges mest mediterade spelare visade vägen och stod själv för 1+1. Även David Schäfer i Bajen visade stake och stod för 2+1,
Är det dags att gå in på en ljusare stig nu för Hammarby?

Torsdag 23/10
Orminge Wallenstam IBK - Huddinge IBS  20.30
Huddinge måste vinna denna match för att inte tappa kontakten med serieledarna Tullinge. Kan de återhämta sig efter Sudden förlusten mot Tullinge för 5dagar sedan eller kommer Orminge välja att plocka bort Kahnarna på samma effektiva sett som Tullinge gjorde?

Fredag 24/10
SB Innebandy IF - Värmdö IF 20.15
Med Conny Vesterlund i laget kommer SB att bli farligare och farligare. Men orkar "gubbarna" med att springa så mycket som de unga Värmdö spelarna?


Läste här om dagen om Nikals Blomberg i Sandåkern i "magget" att han skulle vara Div.2's hetaste spelare, 18+1 på 6matcher. Det är galet imponerande. MEN är det då inte lite värre att ha 22p (10+12) på 5matcher som Alexander Wallberg i FBI Tullinge har gjort? Vet inte riktigt, men med en match mindre spelad och ändå 3poäng bättre?. Visst han kanske inte har gjort lika mycket mål, men han är väl lite hetare... Sen vet jag inte om Niklas spelar 10min per match eller om han har spelat non-stop eller någonting annat. Fast en sak är säker... Han måste ha en galen målkännsla om man gjort 18+1 på 6matcher.

Säsongen ser ut att vara över för en av Sveriges nästa stjärnor, Ricard Norman. Mitt under TV-Matchen mellan Warberg och AIK i måndags så hamnar Norman i en närkamp med någon Warberg spelare och på något konstigt sätt så gick med största sannorlighet korsbandet av, Det är oerhört trist för Ricard som fått så mycket lovord från bland annat Niklas Jihdes blogg där Jihde skrev att "Norman kan bli precis hur bra som helst".
Lider med Norman och hoppas han har orken att komma tillbaka efter operationen!

Charlie out...
// Mackan

WIC _ AIK

Warberg lyckades reda ut mannfallet och fick med sig en poäng trotts allt på hemmaplan mot formstarka AIK.
Tycker att nya generationen Kim Nilsson, Ånmark, Sjöblom, Wilmer, Simon Nilsson, Falk och grabbarna gjorde en bra insatts igår för båda lagen. Kul att se dom ta för sig lite mer!


Sudden

schi fick jag. haha! 3-3 och nu är det sudden...  Visa musklerna Koffe, borra in 3-4 från fickan nu!
Warberg kommer ev att plocka keper för att få en vinst med sig. Men vågar man det.

Ska dra vidare efter matchen. Hare!


WIC - AIK

Sitter just nu och kollar på WIC - AIK... Sjuk fajt om man får säga så, 3-3 borde varit 7-7 eller något. Aldrig varit med om att storstjärnorna missar så mycket som man gör i matchen. K-J Nilsson missar öppet mål från 20cm i Powerplay, K Nilsson missar bollen när han ska lägga in bollen i öppen kasse. Roligmatch måste jag säga där inget är givet..

3 min kvar nu och AIK ser ut att ha matchen under kontroll och kommer nog att pressa ner WIC, men det här passar Warberg och de kan mycket väl kontra in en kasse i slut minuten. Mitt tips, Persson avgör för WIC.

WIC - AIK

Oj, det vattnas i munnen redan och snart ska man hem från jobbet och börja ladda för innebandygodiset ikväll.  Warberg kommer tillstart utan sina tre bästa spelare (Magnus Svensson, Kimmo Eskilinen och Mathias "Bult" Larsson). Men de har inga dåliga ersättare och AIK lär fåd et hett om öronen hur som helst.

AIK med Jihde som börjar komma tillbaka i form och har börjat visa att han fortfarande är en av världens bästa och sen förhoppningsvis våran gammla keeper Linus i mål. Linus Blomqvist var riktigt bra i EC-Finalen och hoppas på att få se honom ikväll.

Kim Nilsson börjar hitta sitt gammla "Jag" igen och snart kommer det börja lossna. En line med Kim Nilsson - Jihde - Djurling hade inte varit helt fel idagens match och sen en andra line med Norrman - Karl Johan Nilsson - Mats Carlsson. Sen skulle jag gärna vilja se maripuu och Wilmer tillsammans med Edgren i en tredje formation..

Mitt tips ikväll:   Warberg - AIk  4-6

Bild från våran träningsmatch mot AIK för två säsonger sedan.

MK B/S

Vet inte, kanske är jag som överreagerar ordentligt. Fast visst fan är det inte bara jag som tycker Micke Karlsson i Balrog är en av SSL's mest överskattade spelare. Förstår mig inte på "magget" som betygsätter han med 4or på löpande band och att han blir utvald till matchens lirare varje hemmamatch.
Visst han gör poäng, men han slår bort 90%av alla bollar han slår ifrån sig eller så ska han försöka dribbla förbi 3pers och sedan gnälla för att han inte får frislag.
Jag har sett två hemma matcher denna säsong för balrog och han har varit exakt likadan båda matcherna.!!! Blir så sjukt irriterad!!!!!
Ibland släpper han bollen enkelt och då får Balrig tryck på motståndarna, men annars är det hawaii för han vill alltid hitta den avgörande passen och vipps så är det kontring 3mot2 eller 3mot 1.. Sen kan ha få fram den någon gång ibland och då blir han hyllad till skyn... PINSAMT VAR ORDET!!!!!!!

Sudden-vinst

Första riktigt derbyt är nu spelat mellan FBI Tullinge och Huddinge IBS. EN match som kommer bli ihåg kommen som en hård match där dommarna var helt J*VLA bedreövliga och Huddinge visade prov på sin osportslighet.

Allt var perfekt inför dagens match, fullsatta läktare, seriefinal och poängligaledarna fanns på planen. Men redan innan matchen så började Huddinge visa sin osportslighet och Dommarna sin dåliga klass. Huddinge spelar i rött på hemma planen och svart på bortaplan. Men nu när de kom till Tullingehallen så säger dommarna att de måste byta tröjor från rött till en annan färg eftersom Tullinge har ORANGE färgade kläder och Huddinge röda, vilket är rätt. Huddinge i sin tur påstår att de inte har något annat ställ med sig. MEN ÄRLIGT!!!! Det tar 7min med bil från Tullingehallen till Huddinge och hämta sina tröjor. Huddinge vart tillsagda mer än en halvtimme innan match och de hade gott och väl kunnat åka och hämta kläderna, men vägrade. Då ställde Tullinge upp för att låna ut sitt vita reservställ, men Huddinge vägrar sätta på sig dom och går ut på planen med röda matchkläder. Dommarna säger inget mer och blåser ändå igång matchen utan att lyssna på att Tullinge som fortfarande säger att det är svårt att se skillnad på Orange och Rött.

Matchen går igång och Huddinge får in en fjösare från vänsterkanten redan efter 2.37. Sen vart det riktigt irriterat efter att en Huddingespelare tacklat omkull Jacob Ericson och sedan sparkat på han två gånger. Dommarn påstår sig missa detta när han står 2meter brevid och kollar på. Aje blir irriterad och går fram och bröstar till Huddingespelarn i axeln och åker ut två minuter medans Huddinge inte blir straffade. Redan där tapar dommaren matchen och 10minuter senare åkte Aje ut 2minuter igen efter att han sprungit ikapp en motståndare och tagit bollen. Strax innan det så hade Joakim Kihlström kvitterat till 1-1 och det var Tullinge som ägde matchen.

 


Andra halvlek blir lika pinsam från Dommarna och seriöst, dom dommarna måste varit Huddingespelare eller något. RIKTIGT PINSAMT!

Matchen slutade 4-4 efter sen kvittering av Huddinge som inte borde blivit av då en Huddingespelare hänger och huggerved på Tobias Löf's rygg och sedan tar bollen och slår in den.

Sudden vart Tullinges till 98% och man vann rättvist och fick med sig extra poängen och leder nu serien med En poäng före Huddinge och två före Farsta.

Matchhändelser

Period 1
02.37Mål0-1Mathias Nordberg (Micael Lindblom)Huddinge IBS
04.21UtvisningU2Alexander Wallberg (Hårt spel)FBI Tullinge
13.42Mål1-1Joakim KihlströmFBI Tullinge
15.37UtvisningU2Alexander Wallberg (Fasthållning)FBI Tullinge
Period 2
01.37Mål2-1Jacob Ericson (Alexander Wallberg)FBI Tullinge
07.06Mål3-1Alexander Wallberg (Jacob Ericson)FBI Tullinge
13.14Mål3-2Anton Samuelsson (Christopher Widegren)Huddinge IBS
Period 3
09.03Mål3-3Markus Khan (Mattias Khan)Huddinge IBS
12.02Mål4-3Johan Berggren (Martin Richardsson)FBI Tullinge
17.15Mål4-4Richard Malmström (Anders Wall)Huddinge IBS
19.41Time out FBI Tullinge
19.56Time out Huddinge IBS
Sudden death
02.53Mål5-4Anders Johansson (Stefan Henriksson)FBI Tullinge


DERBY i helgen

Hatet är enormt, prestigen har vuxigt, grannar geografiskt och båda har 12poäng och fulltpott.
I många år har rivaliteten mellan FBI Tullinge och Huddinge IBS vuxit och blivit en av de mest prestigfyllda matcherna  för båda klubbarna. Det är Tullinge som är storebrodern som alltid legat högre i divisionsystemen och Huddinge som slagit i underläge. I år spelar de i samma serie och båda lagen ligger ligger i topp med fullpott efter 4omgångar men som storebror är det Tullinge som leder på målskillnad.
En sådan match som kommer spelas i helgen skulle kräva en mycket större läktare än den vi har i Tullingehallen som får in runt 300pers. Kanske 500-600 är ett minimum för en sån här match, men eftersom matchen spelas i Tullingehallen kommer det inte komma mer än vad som krävs för att smocka hallen. Det jag säger är att om man skulle spela matchen i Tumba idrottshus eller Botkyrkahallen så skulle man även även fylla de hallarna. Men nu är det som det är och det är Tullinga som ska fylla läktarna med orange/svarta kläder, trummor och flaggor.
Det här är säsongens match som det ser ut just nu och nu jävlar så ska lillebror få så mycket pisk på planen!

 
FBI TULLINGE - HUDDINGE IBS
14.30 Lördag 18/10
FBI Tullingehallen


Matchens profiler:
Tullinges profil nr.1:
  Alexander Wallberg, leder poängligan med sina 20p efter fyran matcher och kommer bli en av de spelarna som kommer vara tvugna att kliva fram åter igen en sånhär match.
Huddinges profil nr.1: Mattis Kahn, Värvad som målskytt och kommer att bli en oerhört viktig kugge för sit lag. Sätter man inte stopp för honom så kan matchen bli galet tung.
Tullinges profil nr.2: Jacob Ericson, ligger tvåa i poängligan med 14p på fyran matcher och har varit Tullinges bästa poängplockare flera år irad. En av sveriges absolut bästa centrar som är länken mellan anfall och försvar.
Huddinges profil nr.2: Christian Hellström, veteranen med stort V som kan än. En av sveriges bästa innebandyspelare genomtiderna och den som ska hjälpa Kahnarna att producera.
Tullinges profil nr.3: Anders Öhman, målvakten som får allt att se så enkelt ut, tar allt från alla vinklar och hörn. Spelar han på sin normala nivå kommer Huddinge få svårt att börja påsa.
Huddinges profil. nr3: Markus Kahn, lillebror Kahn leder Huddinges interna poängliga på 10poäng och kommer säkerligen att göra poäng i helgen. Tillsammans med sin bror Mattias och Christian Hellström så är dom hyperfarliga.

Kom i tid, bär orangea tröjor/matchtröjor och sätt en orangefärgklick på tillvaron i hemmahallen! För ingen, absolut INGEN, ska vara nära på att ro på FBI Tullinge på hemmaplan denna säsong.

Som man säger på FIFA08 språk:
This is the season!!!

Jag var en dag före...

Nämnde igår att Aje var något över det vanliga i poängligan än så länge.. IDAG tog Innebandymagazinet upp det med.
http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=104&aid=31995

Alexander Wallberg

FBI Tullinge dominerar och lika så deras första femma med Jacob Ericson, Alexander Wallberg och Joakim Kihlström. Snacka om revansch sugna efter förra årets risiga insatts i ettan. Tullinge har inlett med 4raka segrar och föra årets poängkung i Tullinge, Jacob Ericson,  har börjat strålande iår igen, 3,5p /match. Men iår är han långt ifrån att leda poängligan för att hans kedjekompanjon Alexander Wallberg har gjort smått otroliga 20p på 4matcher. Han snittar 5p/match och det är ett facit som gjort att han redan är uppe mot de poängen han gjorde förra året.


1 Wallberg, AlexanderFBI Tullinge 4     11    9    20    2
2 Ericson, JacobFBI Tullinge 4     8    6    14    0
3 Hallberg, Patrik Nykvarns IF 4     3    8    11    7

Innebandymagazinet

Idag droppade magget ner i brevlådan så det vart läsning av den som stod som prio nummer ett när jag kom hem. OCH direkt så får man se att det är stort reportage om Micke Karlsson och Kim Nilsson.

Tänker inte sätta mig här och skriva mer om Micke, har skrivt så det räcker tycker jag. MEN Kim Nilsson... Den snubben är ju bara för skön asså! Tror stenhårt på den talangn grabben har och ge han denna säsong sen kommer han va en av världens topp 10 innebandyspelare.

Sen tycker jag att det börjar gå lite över styr med Jihde. Niklas Jihde har inte varit i form på två år. Ungefär som Ronaldinho, får vara med på FIFA omslagen och allt trotts han gått ner sig 20snäpp. Niklas Jihde är med på omslag efter omslag på Magget, han är med i reklamer i tidningarna överallt.12bilder på Jide i endast stora tidningern, sen tillkom det extra bilaga och en del reklam blad dör han var med på minst lika många bilder.. Snälla, släpp greppet om Jihde och fokusera på yngre förmågor som Kim Nilsson, Magnus Svensson, Joel Kanebjörk, Linus Nordgren, Rasmus Sundstedt och andra lrare! Innebandyn är så pass stor nu att vi kan ha flera stora förebilder. Vi behöver inte bara EN som vi behövde förut för att få upp sportens intresse.

Balrog - Helsingborg

Var igår och kollade på SSL matchen mellan Balrog och Helsingborg i Botkyrkahallen. Helt ärligt asså, David Blomberg blir inte bättre av att spela brevid Mikael Karlsson. De där Karlsson släpper aldrig boll och försöker slå de svåraste passarna som han kan hitta och det är inte bara något byte då och då, utan det är hela tiden!
Missförstå mig inte, jag tycker han är en grymt innebandyspelare med en jävla teknik, men dra ner på attityden och börja släpp bolljävlen så kanske du får chansen i Landslaget igen. Pinsamt att se Balrogarrangörerna ge honom matchenslirar pris, för det han gjorde var bara att slänga sig, tappa boll, dribbla och skjuta, Hur svårt är det att göra mål i öppen kasse och sen dra iväg en liten fjösare som målvakten reagerar försnabbt på så han missar bollen?. USCH!!!!

Matchens giganter enligt mig
var i Helsingborg Linus Nordgren och i Balrog Markus Palokangas. Två ungtuppar som tar för sig som aldrig förr och gör poäng på poäng, även Daniel Johnsson var riktigt bra för gästande Helsingborg. Enligt mig så borde Linus Nordgren få chansen i tredjefemman eller på bänken i A-Landslaget nu...

Matchen slutade med seger för Balrog med uddamålet efter att Helsingborg fått ett felaktigt mål bortdömt i slutminuten för högklubba. Dommarn valde att ta den enklavägen och dömma bort målet för att det inte skulle bli tjaffs med Demonerna från Botkyrka.
Båda lagen förtjänade 3p så ett lika resultat hade inte varit orättvist i det där läget.

Men det som var grymt kul att se var att Tullingespelarn André Lindman som gått till Balrog. Han fick endast ETT byte på hela matchen. Bytet kom i mitten av tredje perioden och med hans andra bollkontakt så gör han mål. När han kom till bänken igen så vart han bänkad igen.
Men riktigt starkt att kliva in ett byte och påsa direkt.. Mer speltid på ANDRÈ!!!!

FBI - Storvreta

Publiken har inte riktigt hittat tillbaka till Tullingehallen efter förra årets totala fiasko och det kommer nog ta ett tag till innan Tullinge börjar fylla hallen igen. 82 personer hade tagit sig till hallen den här kvällen för att se FBI Tullinge ta sig an Storvreta. 86personer är en riktigt pinsam siffra om man jämnför med tidigare år då Tullinge fyllt hallen upp mot 250-300 pers.
Men de 82personerna fick se en jämn första halvlek som inte bjöd på något extra. 2-2 efter första 20minuterna och en ganska blek och tråkig tillställning.
I andra perioden tycker Storvreta till sig en två måls ledning efter 6.24 genom mål av Mikael Fredriksson och Felix Nilsson där båda vart assisterade av Emil Windahl. Fast Tullinge kom tillbaka utan att imponera och gick ikapp och gick till och med förbi innan perioden var färdigspelad.
Tredje perioden började likadant som andra, två snabba mål av Storvreta och nu ledde uppsala laget igen. Tullinge spelar riktigt dåligt och lyckas inte få till så mycket, men man får ändå till två mål och tar ledningen innan Storvreta kunde göra sitt nästa mål. Lika efter 15 min i tredje perioden och då lyckas Tullinge göra 8-7 och detta resultat höll sig till slutsignalen trotts farliga lägen för Storvreta.



Tullinge visar ingenting av vad de igentligen kan men lyckas ändå vinna sin tredje av tre möjliga matcher och leder fortfarande serien, precis som det gjort hela tiden sen serien drog igång. Nu väntar det en tuffare matchning de närmsta 3matcherna.
Först ska man åka till Väsby och möta Bollstanäs och veckan efter det så är det Favoritmöte och DERBY mot lokala konkurenterna Huddinge inför knökfullt Tullingehallen. Sedan är det Nykvarn som gäller på borta plan.
Tufft program, men tror tullinge tar 9 av 9poäng i de tre matcherna.

Period 1
00.57Mål1-0Johan BerggrenFBI Tullinge
05.08Mål1-1Emil Windahl (Robin Wahlberg)Storvreta Ungdom IBK
07.04UtvisningU2Stefan Henriksson (Liggande spel)FBI Tullinge
10.31Mål2-1Jacob Ericson (Alexander Wallberg)FBI Tullinge
12.53UtvisningU2Philip Cauwenhed (Otillåten trängning)Storvreta Ungdom IBK
18.58Mål2-2Jakob Drews (Gustaf Bäckström)Storvreta Ungdom IBK
Period 2
05.00Mål2-3Mikael Fredriksson (Emil Windahl)Storvreta Ungdom IBK
06.24Mål2-4Felix Nilsson (Emil Windahl)Storvreta Ungdom IBK
09.25UtvisningU2Gustaf Bäckström (Fasthållning)Storvreta Ungdom IBK
09.25UtvisningU2Johan Strömfelt (Fasthållning)FBI Tullinge
10.05Mål3-4Jacob Ericson (Alexander Wallberg)FBI Tullinge
15.54Mål4-4Stefan Henriksson (Martin Richardsson)FBI Tullinge
18.58Mål5-4Alexander Wallberg (Jacob Ericson)FBI Tullinge
Period 3
03.45Mål5-5Patrik Jansson (Jakob Drews)Storvreta Ungdom IBK
07.51Mål5-6Robin Jonsson (Oskar Eneman)Storvreta Ungdom IBK
10.44Mål6-6Joakim Kihlström (Alexander Wallberg)FBI Tullinge
11.10Mål7-6Johan BerggrenFBI Tullinge
12.15Mål7-7Emil Windahl (Robin Jonsson)Storvreta Ungdom IBK
15.43Mål8-7Anders Johansson (Johan Berggren)FBI Tullinge
18.01Time out Storvreta Ungdom IBK
19.57UtvisningU2Kristoffer Axelsson (Otillåten trängning)FBI Tullinge

Månadens lag

Här kommer mitt förslag på hur månadens lag i SSL ska se ut.

Mv:  Jesper Nordmark (Swe), Västerås IB
Ba:   Kristoffer Kranberg (Swe), AIK
Ba:  Kimmo Eskelinen (Swe), Warberg IC
Fw:  David Blomberg (Swe), Balrog B/S IK
Ce:  Danne Bron Sundbom (Swe), Caperio Täby FC
Fw:  Ketil Kronberg (Nor), IBK Dalen

Jesper Nordmark
har varit enorm i Västerås målet och har varit den bästa målvakten i SSL de inledande matcherna.
David Blomberg var värvad som poängkung från Schweiz till Balrog där man hoppades på att han skulle leverera som han gjort i Schweiz och som han gjorde innan han åkte ner till alplandet, Och visst har han det, 5+4 på 3matcher.
Ketil Kronberg har inte imponerat spelmässigt iår, men där emot gör han mål och poäng som aldrig förr. Norrmannen som leder SSL-poängligan och är Norges bästa spelare genom tiderna är absolut ett utropstecken den första månaden av SSL.
Danne Bron Sundbom är som alltid en spelare att lita på. Poeten från Bagis har levererat poäng och ligger nu delat tvåa i poängligan med Blomberg.
Kimmo Eskelinen är en back som gör en del misstag, men när han inte gör det så är han absolut en av världens bästa backar.
Kristoffer Kranberg gör sällan en dålig match. Ger alltid 100% i varje duell och räds inte en utvisning. En kille som kan sitta en del i utvisningsbåset under en säsong men trotts detta är han en av AIK's absolut största kuggar i det nya landslagsmediterade laget.
-----------------------------------------------------
SSL's Junior 5a

Mv:  Johan Rehn, IBF Falun  (1989)
Ba:  Robin Nilsberth, IBK Dalen  (1989)
Ba:  Rasmus Sundstedt, Caperio Täby FC  (1989)
Fw;  Emil Julkunen, Pixbo Wallenstam IBK  (1990)
Ce:  Linus Nordgren, FC Helsingborg  (1989)
Fw:  Henrik Stenberg, Storvreta IBK  (1990)

// Mackan

RSS 2.0