Lördagens Odds!

Då var det dags att ge er ett "SÄKERT" spel på svenskaspel i helgen. Här är lördagens tips!

Kupong 1:
Mullsjö - Warberg,  2,  1.25
HIL har ny arena att spela i och kommer nog vara nära WIC ett tag i matchen, men Mullsjö ska inte kunna stoppa regerande Svenska Mästarna. Klart tvåa!

IBK Dalen - Järfälla,   1,   1.20
Umeålaget är på gång och har en del imponerande matcher bakom sig, denna match bör inte vara några problem för Dalen. Järfälla har dessutom haft det tungt senaste tiden med förlust mot Västerås bland annat. Klar etta!

Pixbo - Storvreta,   2,  2.35  (svår)
Storvreta har varit heta senaste tiden medans Pixbo absolut inte imponerat. Seger mot Gnaget i tv-matchen senast och seger i Ligacupen i Onsdags har gett öaget mer självförtroende. Dock så kan det vara så att man vilar några spelare i Storvreta, men förhoppningsvis inte. Knapp seger för bortalaget Storvreta.

Växjö - Munka,   1,  1.20  (säkrast)
Vid seger är Växjö klara för SSL-Kval och detta kommer vara sporre nog att ta en enkel seger i denna match. Behövs inte säga något mer än så tror jag.

Slätafly - Göteborg,    2,   1.30
Göteborg måste vinna medans Växjö tappar poäng eller vinner med mindre än 20mål än vad GBG vinner med.
Säker seger för GBG...


Detta spel ger 5.50 i odds!


Ligacupen och dess utveckling

Grattis Storvreta till Guldet i LigaCupen!
Grattiis Balrog som nu hittat formsvackan lagom till avgörandet av SSL.

Det ser inte ljust ut nu för Balrog direkt, en poäng före Umeå med tre macher kvar och nu är slutspelsplatsen i stor fara. Micke Karlsson har enligt uppgifter inte varit överhet men ändå levererat, dock har han varit den ända som levererat på allvar och nu missar Balrog slutspel. Ja, Jag tror att dom missar det nu... För att förlorar man mot Umeå i en viktig match så förtjänar man inte att spela slutspel. Thats it!

Västerås gick om Jönköping igår! Dock har de samma poäng men VIB har bättre målskillnad. Nu hoppas jag verkligen att Jönköping åker ur SSL och att VIB undviker kvalet eller nedflyttningen. Ser hellre att Jönköping och Mullsjö åka ur! Eller vad tycker ni???

LigaCupen borde flyttas säger man i Magget. Ja det borde den och det har jag tyckt sen i början av säsongen. Magget nämner att man borde flytta den till Malmö. Ja, varför inte! Jag hade mer tänkt mig kanske:
1. Axa sportcenter,  Södertälje


2. Malmö Arena, Malmö


3. Ejendals Arena, Leksand


4. Löfbergs Lila Arena, Karlstad


5. Läkerol Arena, Gävle


6. Cloetta Center, Linköping


7. E:on Arena, Timrå


8. SkyCom Arena, Umeå (Hade första Ligacupfinalen)


9. KraftArena, Sundsvall
I hallen

Sedan skulle man kunna se till att fixa en Cup åt damerna och göra en stor Cup Dag i en av dessa hallar för att dra lite mer folk! Man kanske till och med skulle kunna köra i Göteborg, Skandinavium...
Man kan göra samma schema för SMfinalerna fast för Cupfinalerna. Hade varit SUPER!
SSLslutspelet i framtiden?:
1-7till slutspel
8e platsen i slutspelet går till den som segrade i Cupen. Om Det laget redan har plats i slutspelet så går 8e platsen till 2an, men är även den redan i slutspel så går platsen åt 8e laget i serien. 
Det är ett sätt att höja prestigen i LigaCupen!

AIK - Storvreta känns plötsligt inte så viktig

Hej allihopa.

Igår så var det ju dags för TV match igen
och alt var bäddat för en kanon match. Jag hann som vanligt inte se mer än bara första perioden, men gud va tråkig och dålig den var. Känndes inte alls som AIK var på g eller Storvreta heller för den delen.
Storvreta hade 4.00 gånger pengarna på SvenskaSpel och det är ju ett skämt! Kunde inte göra annat än att slänga in Storvreta seger tillsammans med en B match... Det var uppenbart att Storvreta skulle vinna denna match och japp, det gjorde dom oxå!
Anledning som talade för Storvreta: 2av de senaste 3matcherna innan matchen igår hade de spelat på TV-golvet. Detta gör dessutom att AIK tappar Parkett-fördelen. 
Storvreta är dessutom hungrigare än gnaget för tillf'ället.

Så det var riktigt skönt att den satt igår!


Satt hemma hos André Lindman (Balrog B/S) igår för att lirade lite poker och snacka innebandy, det var ett tag sen vi gjorde det så det var faktist jävligt kul! Dock så vart man Tiltad efter nån timmes lir, vilket inte slutade så ljust!


Tråkigaste nyheten på oerhört länge!
Fick veta igårkväll att Beles Viktor Wendell tragiskt har gått bort i helgen efter en tragisk olycka! Vill därför att vi allihopa riktar våra tankar åt hans familj och vänner!
Detta har fått mig att få obehagliga kännslor i kroppen som säger att ett slut på livet behöver inte vara längre borta än 5sek, så till alla er som läser detta. Skänk en tanke till Viktor Wendell och hans familj / vänner denna dag och glöm inte bort att berätta för era nära och kära hur mycket ni uppskattar och älskar dom!

RIP
Viktor

Hela Stockholms Trean kommer i helgenspela med Sorgband på armen, och vissa lag kommer att visa sitt deltagande i sörjandet genom en tyst minut innan matchen.

Detta är em tragedi och absolut den sämsta starten på veckan på flera år!

Bilder och Filmer från FBI - Duvbo

Har utlovat lite filmer från matchen FBI - Duvbo och även en hel match mellan FBI Tullinge - Ackers (HJ) som dröjer lite till.. MEN nu kommer det lite filmer och bilder från matchen. Andvände mobilkameran bara eftersom jag inte hade tid att åka hem emellan. Men bättre än ingenting!

  
Klicka på bilderna för att förstora dom...

Här är filmerna...




FBI - Duvbo Snack och Svenskaspel Odds

Då var matchen klar och jag hann dit perfekt till andra perioden. Fast det är pinsammt att se Duvbospelarna klaga så sjukt mycket hela tiden. Ibland verkade det som om att dom inte ens kunde några regler själva utan klaga på allt. Tillexempelt en fotpass av tullingesmålvakt  som är innanför straffområdet, så patetiskt.
Tråkigt nog så spelade inte Christian Hjertsson idag för Duvbo så det vart inte den där speciella matchen vi hoppats på...

När jag kom ner till matchen så ledde Duvbo med 1-3 och det var en hawaii-match kändes det som. Men sen kom Tullinge till anfall och fick in både 2-3 och 3-3 ganska snabbt efter varann... Det var egentligen bara en andraperiod som präglades av utvisningar hela tiden. Inte alls kul att se!
Tycker att man såg på Tullinge att de inte var riktigt heta idag, de var klara och de hade gått ut med i matchprogrammet att man bara skulle sattsa frammåt och inte tänka hem, men aa... Det var inte direkt någon roligt skönlir man bjöds på idag tyvärr.
Tullinge spelade på ALLA spelarna man hade med sig till matchen och detta gjorde ju såklart sitt i resultat väg. Men att Tullinge ska tappa 4-3 med 3min kvar när man har powerplat är inte möjligt, egentligen... Duvbo kontrar in två bollar i boxplay och tar hem 3poäng...

Jag har massor av filmer på mål, PP, tjaffs och en del bilder... Allt kommer upp så fort jag hittat kabeln till datan, asg*

Sen i omklädningsrummet efter matchen så kommer Totte fram med en väska (Balrogväska från 95?)...
Han säger följande ord:
Efter 22säsonger utan serieseger så fick jag en tillslut, så idag bjuder jag på Skumpa!
Han plockade fram den STORA flaskan och lagkaptenen för dagen, Richardsson, fick äran att korka upp... Men men med storförväntan kommer en stor bevikelse... Korken gick av på mitten och det vart inge spruta i omklädningsrummet. Men så uppfinningsrik han är tar han fram borrmaskinen och borrar upp den och sen gick flaskan runt.

Något som man kan tillägga är att Totte aldrig åkt ur en serie på dessa 22år heller, vilket inte är så pjåkigt... Eller vad säger ni?

Film från denna händelse finns också, men ska se vad det är fö kvalitée när jag fått över den från datorn.


Hoffe bad mig igår att dra fram en jätte säker Dubbel på SvenskaSpel i innebandy för att kunna dubbla upp pengarna eller lite mer... Jag gick in och spanade, såg att AIK hade sjukt bra odds mot Helsingborg borta, 1.45... Sen såg jag även att matchen Surahammar - Finnspång kunde spelas. Surahammar: 2.10   Lika: 3.00  Finnspång: 2.10. Var helt säker på att Finspång skulle plocka hem kvalsträcksmötet och därför gav jag Hoffe Dubbeln:
Helsingborg - AIK   2   1.45
Surahammar - Finnspång   2   2.10
Odds:  3.04...

Och visst satt den, såklart!


Spelvärd dubbel Imorgon (Söndag)

C/Täby - Falun 1   1.25

Pixbo - Dalen 2    2.20
Odds: 2.75
Dock kan man lägga till en match här som är relativt säker för att få upp oddsen lite om man vågar gambla...
Mullsjö - Helsingborg 1   2.00
Odds på trippeln: 5.50


Dagens IB-Notiser

* Farsta vann idag sin match i omg.21 och ligger nu 2a med 2p före Huddinge. Huddinge måste vinna mot Bollstanäs imorgon för att fortarande ligga på kval-platsen till ettan inför sista omgången.
* Visby vann mot Seriesegrande TT idag i Div.1 Mellersta
* Onyx KROSSADE Örebro med hela 9-1
* Järfälla vann väntat mot det näst sämsta laget i SSL, Jönköping.


Helgens tips !!

Nu är det fredag och detta innebär att jag sätter mig ner och tippar alla matcherna i SSL under helgen och även en del Div.1, Div.2 och någon Div.3match.
Alla resultat här under är MINA TIPS och inga officiella resultat...

SSL
Helsingborg - AIK   (Fredag)   3-7
Falun - Pixbo  (Fredag)   4-6
Järfälla - Jönköping (Lördag)   5-4
Caperio Täby - Falun (Söndag)    9-3
Umeå - Balrog  (Söndag)  5-7
Mullsjö - Helsingborg (Söndag) 5-3
Warberg - Västerås (Söndag) 8-1
Pixbo - Dalen (Söndag)  3-6
AIK - Storvreta (Måndag, TV-matchen)  5-7

Div.1 matcher
Surahammar - Finspång (Lördag)  4-6
Visby - Tyresö Trollbäcken (Lördag) 4-8
Onyx - Örebro (Lördag)  5-4
Handen - Hässelby (Lördag)  3-6
Odelberg - Skoghall (Lördag)  9-7
Karlstad - Åkersberga (Söndag) 14-2

Div.2 matcher
Orminge - Farsta (Lördag)   4-8
Tullinge - Duvbo (Lördag)  7-3
Täby - Nykvarn (Söndag)  3-9
SB - Storvreta (Söndag) 2-8
Bollstanäs - Huddinge (Söndag) 7-4
Hammarby - Värmdö (Söndag) 8-3

Div.3 matcher
Salem - Sollentuna (Lördag) 7-5
Tumba - Jakobsberg (Söndag) 4-8
Handen VH - Nynäshamn (Söndag) 5-4
Sköndal - Bro (Söndag)  7-5


FBI vs Duvbo

Kul med mycket besökare. men tyvärr verkar inte många vara sugna på att kommentera. Vet inte vad detta kan bero på men jag får väl ställa mer frågor till er i slutet av inläggen eller något liknande. Inte så mycket som händer i innebandyvärlden idag men det är alltid mycket innebandy i mitt liv. Så något får man väl trycka ut ur skallen.. asg*

I helgen spelar FBI Tullinge sin sista hemmamatch i DIV.2. Denna match är på förhand den matchen som är "årets match" för alla spelare i Tullinge. För i motståndarna Duvbo finns Christian Hjertsson som spelade i Tullinge förra säsongen. Många ord har växlas under säsongen mellan Agenterna och Ärtan, och allt är så klart med glimten i ögat, men nu ska han se till att försöka Steka Agenter som han stekte motståndare för Agenterna förra säsongen. Tullinge kommer spela på ALLA spelare är det sagt, men sen får vi se hur det blir med det.
Allt detta kommer ske i ett överfyllt Tullingehallen som har något alldeles extra på gång in för matchen. Det värsta är att jag missar matchen, men inte mycker att göra åt.
Tullinge har inte vunnit en match mot Duvbo på de senaste åren. Senaste matcherna (två förra säsongen i Cupernas cup och DM, sedan i serien iår) har slutat med seger för Duvbo. Men ihelgen blir det annrolunda....
Jag tror att Tullinge vinner relativt enkelt... Men resultat-tipset kommer imorgon med matcher från Div.2, Div.1 och SSL....





FBI Tullinge    vs
  C. Hjertsson 


HUR TROR DU FBI TULLINGE - DUVBO IK SLUTAR?

Balrog är fega medans Storvreta vågar

Balrog förlorade mot Storvreta och anledningen skulle kunna vara att man inte hade Nieth i mål. Utan Pascal i mål så vinner inte Balrog. så är det bara.  Micke Karlsson och David Blomberg vart båda poänglösa och det är absolut inte bra för Balrog inför framtiden.
Sedan måste jag klaga lite granna på Balrogs tränare som fortsätter spela på 6backar, det håller inte i SSL!  Spela på stycken heta backar istället för att låta backarna spela. Man kan inte vara snäll mot Örjan bara för han är en "veteran" i SSL. Han har haft sina glansdagar och kommer knappast komma tillbaka till den formen han hade för några år sedan. Sen har jag inte pratat med André idag eller igår men varför fick han inte spela?! Det är SKANDAL enligt mig, killen har inte lyckats så bra i sin debut säsong i SSL, men varför?? Jo för att han inte får förtroendet på allvar, låt killen spela nu så kommer ni ha nytta av han i slutspelet då ingen vet vad han går för egentligen!
Sluta FEGA nu Balrog, det räcker väl med att ni redan tappar era unga talanger till andra klubbar i div.1. Som tex, Sam Jonsson, Mario Micalizzi, Rickard Berg... Och det finns 5-6 andra namn utöver dom!
Visserligen har man Markus som Lagkapten i Balrog och sen har man Hagert på backen som är någorlunda unga, men hallå... Trött på att se samma saga varje år!



Sen måste jag säga att Storvreta är tvärtom, där dominerar Kanebjörk (88a) och Stenberg (90a)... Riktigt kul att se blandningen av gammalt och ungt i Uppsala! Även en annan 88a gjorde mål för Storvreta idag, Dennis Näslund.


Resultat i dagens SSL
Storvreta - Balrog............5-3..................1097 åskådare
Jönköping - Umeå..........3-8..................384 åskådare
Dalen - Mullsjö................5-4...................803 åskådare


Efter att Balrog förlorat och Umeå vunnit så är det bara 4poäng för Umeå till slutspelsplatsen och Balrog. Så det som Balrog tyckte var så säkert är absolut långt ifrån klart!
För som Balrog spelar nu förtjänar dom inte att vara i Slutspel och framförallt inte med den publiksiffran. Fast jag vill inte se två Umeålag i Kvartsfinalerna.

Ska försöka få tag på några kommentarer från spelare i både Storvreta och Balrog... Så fort jag fått någon kommentar så lägger jag in dom på bloggen.

Inför Storvreta - Balrog

Täby åkte på sin ANDRA förlust denna säsong idag hemma mot serietvåan Warberg. Efter att ha legat under mitt i första perioden med 0-3 så vände man till 5-3 ledning under andra men förlorade tillslut med 5-8. Vet inte riktigt om det var Warberg som var mycket bättre eller om det var Täby som saknade tre heta landslagsspelare som bara gick på halvfart? Sundbom var tydligen inte så het och inte sundstedt eller Hyvärinen heller. Detta måste ha varit den matchavgörande faktorn. Nu leder ändå Täby fortfarande, dock bara på målskillnad och nu måste man snäppa upp sig lite om man vill behålla SSL's förstaplats.

Imorgon är det återigen dags för match mellan Balrog och Storvreta. Det är andra matchen lagen i mellan på 1½vecka och sen möter man varann snart igen om två veckor i Ligacupfinalen.

Vet inte hur det blir, men känns som om att Balrog får svårt att stå upp mot Storvreta i Fyrishov, men Balrog är svåra att läsa när dom inte har ett synligtmönster (skott från över halva och sen gröta till sig bollen, är det deras uppspel?)
Storvreta har en glödhet Mika Kohonen och Mathias Samuelsson i laget vilket är en grym fördel.
Tror ändå på en jämn match där Nieth MÅSTE spela som han gjorde i senaste mötet lagen emellan. Utan Nieth i form så kommer Balrog inte ha en chans, tyvärr.   Sen måste Micke Karlsson visa att han hör hemma i toppen av poängligan imorgon. Dags att visa att firma Karlsson - Blomberg börjar hitta tillbaka igen.
Så här borde Balrog Starta imorgon:

Nieth

Hagert  -  Lydecker
Karlsson - Gustafsson - Blomberg

Ofterdal - K.Talme
Lindman - H.Talme - Palokangas

Norling - Lindberg - Fröberg

Där har ni vinnar konceptet för Balrog imorgon..

Dagens notiser
* Foppa lägger ner comeback försöket. Riktigt trist, men kanske dags att innse att han inte håller.
* Warberg tog 3 poäng mot Täby
* Anders Svensson gjorde comeback efter skada. Varför kan han inte bli av med benet eller något för? Less på han!
* AIK har tre raka segrar under försäsongs spelet i fotboll. Härligt!
* Bara så ni vet: HIMYM är bäst!!! =)

Västerås bittra slut i SSL

Tyvärr missade jag matchen igår pga egen träning. Missar sågott som alltid matcherna men brukar åtminstonde se första perioden, men igår hann jag inte ens det. Suck!
Hörde av brorsan att Christian Mattson var riktigt bra och planens gigant... I vanligafall skulle jag såga honom, men idag så kan jag inte det. För att jag såg inte matchen och dessutom verkade han ha gjort det bra. Så det blir ingen såg idag på honom, asg*. Men det ända jag såg av CM från matchen var hans otroligt pinsamma straff, snacka om kortslutning?!

Västerås - AIK


Men det ser tungt ut för Västerås just nu... Man har tappat mycket spelare under säsongen och sparkat tränarna. Hur ser det igentligen ut för VIB just nu, klarar det av det här? Nej, jag tror inte det. Dom kommer hamna sist och få spela div.1 nästa säsong.
Josef Rahmqvist gick redan innan säsongen startade. Nu är han tillbaka i norrland...
Jani Muntila gick från västerås mitt under säsongen och spelar nu i Norrby i Div.2 SN
Peter Hirschman lämnade Västerås för spel i Vimmerby i Div.2 MS. Han tog också sitt pick och pack under säsongen.
Joakim Wallén spelar nu i Sala Silverstaden i Div.3. Han gick efter halva SSL säsongen ungefär.
Rasmus Enström lämnade SSL för spel i sin gamla klubb MIK Västerås i Div.2 SN
Joakim Thörnroth gick senast av alla i raden från VIB. Nu har han tagit en PAUS...

Hur gör talangerna Enström och Thörnroth nästa säsong när VIB eventuellt spelar i div.1? Hur gör Rahmqvist med sin flytt ner till västerås, gör han ett nytt försök?

Mycket hänger antagligen på om västerås lyckas hålla sig kvar eller inte.

Där emot såg jag att dom tagit tillbaka "High Tower" från Karlstad. Marcus Gustafsson spelade i Västerås mellan 06-07 och 07-08... Denna säsongen valde han att lämna VIB för spel i DIv.1 och Karlstad, men nu när VIB har spelarkris så ville man ha tillbaka honom och det fick man.
Intressant att se hur han klarar sig de sista omgångarna.

Jag har verkligen svårt att se att något av Västerås IB lag ska hålla sig kvar i någon av de högsta serierna. Båda lagen från föreningen ligger sist i SSL och Elitserien, det ser iallafall inte lovande ut. Båda är nykomlingar, men damerna har bara tagit 8poäng iårets Elitserien och herrarna är några poäng bort från fortsatt kontrakt med SSL.

Så snälla Västerås, Se till att båda lagen stannar kvar. Elitinnebandyn behöver eran stads intresse!!


En annan färsking i SSL är Mullsjö och inför slutspurten av serien så har man fått oväntat med stöd. MAIS-supporterklubb har startats och åker med överallt. Här under ser vi fansen som rest till Botkyrkahallen för SSL-match mellan Balrog och Mullsjö. Det tråkiga med bilden är att den bevisar hur svalt intresser är för Botkyrkalaget Balrog.
Ser det tomt ut på läktarna iallafall.. Man ska tacka MAIS Supporterklubb för att de kom, utan dom så hade man kanske inte ens nått upp till 100åskådare. PINSAMT BALROG!!!!!

Inget mer idag.. Men imorgon

Orkar inte skriva något speciellt ikväll.. Tänkte dra en summering om innebandydagen imorgon istället där jag kommenterar Helsingborg - Västerås bland annat.

Hoppas ni har överseende med detta!

// Mackan

Mitt Omgångens Tips (Rättningen)

Orminge - FBI Tullinge  5-7
Mitt Tips: 5-6

Storvreta U - Bollstanäs  6-4
Mitt Tips: 5-7  (Kan bli de omvända siffrorna också)

Farsta - Värmdö 11-6
Mitt Tips: 11-4

Huddinge - Nykvarn  3-10  (vad hände?!)
Mitt tips: 7-4

Täby - SB Innebandy  5-7

Mitt Tips: 7-2

Duvbo - Hammarby 8-7
Mitt Tips: 5-6 (sd)

Järfälla - Warberg  2-6
Mit tips: 3-8

Pixbo - AIK  1-5
Mitt tips: 5-7

Balrog - Mullsjö  9-4
Mitt Tips: 5-4

Täby - Storvreta  8-6
Mitt Tips: 8-5

Jönköping - Dalen 2-6
Mitt tips: 3-7

Falun - Umeå  4-7
Mitt tips: 3-6

Helsingborg - Västerås   SPELAS IDA (MÅNDAG)
Nu blir jag förbannad på allvar! VARFÖR sänder man ALLTID Helsingborg!!!!! Och nu har man dessutom en ny älskling, västerås. Lägg ner nu för f*n tv4!!! Visa de andra lagen också, det här är ju bara larvigt. Pixbo - AIK, ett hett möte denna omgång. Usch vad jag är trött på Peter Perssons rosa pannband och hårdrockshår som fladdrar förbi tv-rutan.
Detta kan vara Västerås SISTA chans att hänga med och slåss om en plats i SSL även nästa säsong.
Matchen slutar väl oavgjort som vanligt i TV-matcherna. Hade det inte varit en TV-match så hade Helsingborg vunnit med 6-4.
Mitt Tips: 6-6 (bara för att det är tv-matchen)

Rätt vinnare: 9
Fel vinnare: 4

Snabba bollar om helgen

Grattis till Siruis och Tyresö Trollbäcken som iag säkrade SSL-Kval platsen från div.1... Vilka de övriga två lagen återstår att se.

Umeå City som var nykommlingar iår har idag säkrat kontraktet med SSL även nästa säsong efter seger borta mot Falun. Starkt!

Huddinge förlorade idag sin Herrar div.2 match mot Nykvarn med 3-10!! Hur gick de till?? Är det så att Huddinge inte vill gå upp ur tvåan som vissa spelare har sagt eller var det ett totalt botten napp?  Nu ligger de endast 1poäng före Farsta, så det blir en tuff kamp sista omgångarna om vilket lag som kniper kval platsen till ettan.

Tangerat målrekord i div.1... 16-10 till Hässelby hemma mot Odelberg, vad är det som händer???

Just nu är alla tre sthlms lagen i Elitserien på slutspelsplats... Balrog, Huddinge och Täby IS

I SSL är tre av fyra sthlms lag på slutspelsplats... Balrog, AIK och Caperio Täby FC


Matchen som kommer läggas upp här på bloggen kommer komma så fort jag fått filmen.


Dagens SUPER nollor:

* 0 svenska Medaljer i AlpinaVM
* 0 poäng av åkersberga i Div.1 Herrar... Två omgångar på sig att rädda den pinsamma poängskörden.
* 0 koll på regelboken i Skidskytte VM's Jury! Skandal!!!!!

Dagens Notiser
* TT och Sirius klara för SSL-Kval
* 1100åskådare såg seriefinalen i Div.1 Södra mellan Växjö och Göteborg
* Viktor Elm är het just nu, mål igen i Herenveen
* Beckham skadad, kan detta vara slutet?
* Helena Jonsson... Vem är det? Jo, Sveriges nya världsstjärna i Skidskytte. VM guld idag!

Seger igen för mina juniorer!

God Morgon!

Kom nyss hem från Juniormatch med mina 92or och ett gäng 93or. Riktigt roligt att se 93orna ta för sig på det sättet dom gör. Vi besegrar Huddinge ENKELT och resultatet ljuger en hel del om man får säga så, 2-9 seger fast det borde varit 16-0?... Deras två mål är helt beroende på en försvarsmiss två gånger om av samma spelare.

Matchhändelser:

Första perioden
00.10   0-1 Johan Sturk    Ass. Magnus Blommé
00.44   0-2 Johan Sturk    Ass. Viktor Friborg
01.57   1-2 Huddinge
03.18   2-2 Huddinge
04.27   U2  Dennis Forsgren, Fasthållning
13.05   U2  Huddinge
17.47   2-3  Andreas Åslund   Ass. Dennis Forsgren

Andra perioden
05.46  2-4  Viktor Friborg  Ass Dennis Forsgren
08.16  2-5  Viktor Friborg  Ass Dennis Forsgren
11.02  2-6  Viktor Friborg, Straff
19.09  2-7  Viktor Friborg  Utan ass

Tredje perioden
04.16  2-8  Viktor Friborg  Ass Dennis Forsgren
15.28  2-9  Mattias Åberg Ass Victor Norling

FBI - Åkersberga HJ19 Div.1

Förra säsongen var det FBI Tullinge - Åkersberga i div.1 Herrar i avgörande matchen om vilka som ska få stanna kvar i ettan, men idag var det HJ18 Div.1 i samma situation så gott som. Åkerserga var tvugna att vinna och Tullinge var tvugna att ta poäng för att hålla Balrog och Åkersberga på avstånd.
En match som vi spelade in med HD-Kamera och kommenterade undertiden, matchen kommer upp på bloggen senare för er som vill se.

Första perioden
Tullinge visste om exakt vad dom skulle göra för att få iordning på Ackers kontringar och diagonala passningar. Detta visade sig ganska bra i början av matchen där Tullinge styr matchen poch har kommandot. Ackers började efter ett tag komma in i matchen och fick ett antal fina chanser, men perioden slutade 0-0 och allt kändes frid och fröjd inför andra perioden.


Andra perioden

Här kom Tullinge in helt fel och fick börja kämpa sig in i matchen igen. Dock så gör Ackers 0-1 efter en kontring med ett skott utifrån som får en sjuk bana som Tullinges målvakt hade problem med. Tullinges målvakt, Rasmus Rainio, gör i det stora en bra match men denna boll borde han haft.

Tullinge fick som sagt börja kämpa för att få tag i spelet, man började göra felbedömningar och felbeslut. Åkersberga leder efter andra perioden med 0-1.

Tredje perioden
Inför perioden så kändes allt jobbigt och oerhört långt till seger. Dock får Tullinge hand om matchen och fick in 1-1 i Boxplay, Adam Widercrantz assisterad av Joakim Kihlström. I det efterföljande powerplayet för Ackers så har dom inte så mycket. När det återstår 45 sekunder kvar av matchen så gör Tullinge 2-1 till publikens stora förtjusning. Samma målskytt igen, Adam Widercrantz assisterad av Olle Olsson.
Ackers plockar målvakten innan tekningen och vinner bollen och får spela 6mot5 och får in en boll i mål som godkänns av närmsta dommaren. Ackers jublar medans Tullingespelarna ser att den bortre dommaren dömmer bort målet för spelare i målgården. Så Tullinge klarar sig och vinner matchen med målsnåla 2-1 och håller sig nu med största sannorlikhet kvar i DIv.1.

Matchens tre stjärnor i FBI Tullinge
1. Joakim Kihlström
2. Adam Widercrantz
3. Dennis Forsgren



Fick frågan om vad jag tycker om Åkersbergas insatts i div.1 herrar...

Och det tänkte jag svara på här näst.
Jag tycker det är riktigt trist att vi åker ur Div.1 mot just Åkersberga i sista sekunden när dom visar upp sånt dåligt spel denna säsog och som sagt har de inte tagit EN ÄNDA POÄNG denna säsog med 3matcher kvar. PINSAMT av Ackers! Har man plockat hem Pelle Kjellgren från Helsingborg så ska man kunna få in några andra bra spelare och lyckas ta en del poäng iallafall.
Sen att deras tränare drar iväg och deltar i Robinson är en sak som jag inte riktigt kan förstå. Hur kan man som styrelse inte få tag i den informationen i tid och förstärka med NYA tränare. Man kan ju inte tyckt att de nuvarande tränarna gjort det bra när man inte tagit en poäng. Eller??


Den ända matchen som var färdigspelad nu när jag skriver av de jag tippade i förra inlägget var:
Farsta - Värmdö... Jag tippade 11-4, det vart 11-6... Helt okej iallafall!

Helgens Matcher och Tipshjälp

Klockan har passerat midnatt med 1½timme och nu tänkte jag köra tippset för helgens Div.2 ÖS och SSL. En omgång som kan bjuda på en del oväntade resultat.

Orminge - FBI Tullinge
Tullinge har redan säkrat seriesegern och avancemang till Div.1 nästa säsong och från och med nu kommer Tullinge börja lufta spelare och testa lite nya formationer. Detta kan komma och bädda för skrällar under de sista omgångarna. Dock tror jag inte att Orminge har det som krävs att vinna mot Tullinge denna gången heller. MEN som sagt, allt kan hända i Tullinges matcher så det blir svår tippat.
Mitt Tips: 5-6

Storvreta U - Bollstanäs
Storvreta har en bra formkurva som tagit dom till poäng mot serietvåan Huddinge och dessutom till en SEMIFINALPLATS i juniorallsvenskan. Bollstanäs har lånat in spelare som inte fått tillräckligt med speltid i SSL och kan bli svår knäckta för Storvreta. Tuff match att sätta ett resultat på men ska försöka...
Mitt Tips: 5-7  (Kan bli de omvända siffrorna också)

Farsta - Värmdö
Farsta ångar på för att försöka nå Huddinge som just nu har kvalplatsen till Div.1 och Värmdö kommer inte ställa till det för Farsta. Stora siffror??
Mitt Tips: 11-4

Huddinge - Nykvarn
HIBSen känner flåset i nacken och om de vill ha kvalplatsen så måste de se till att vinna mot Kim Carlin och hans Nykvarn. Blir tuffare än några tror men frågan är om Huddinge har rest sig efter senaste poängtappet borta mot Storvreta?
Mitt tips: 7-4

Täby - SB Innebandy
SB är påväg tillbaka till Div.3 där dom hör hemma och Täby kommer ta 3poäng hemma i Tibble. Frågan är bara hur många mål SB gör.
Mitt Tips: 7-2

Duvbo - Hammarby
Hammarby måste se till att vinna denna match för att fortsätta känna sig trygga på en div.2 plats. Duvbo har spelat knackigt på senaste tiden och kommer ha problem med Bajen. Man spelar dock i Löthallen som bara är en JÄTTE fördel för Duvbolaget, så ett lika resultat med liten fördel till bajen?
Mitt Tips: 5-6 (sd)

Helgens SSL-Matcher

Järfälla - Warberg
Järfälla är nu avhängda ur Slutspelsstriden och slåss nu om överlevnad i SSL med 4 andra lag. Warberg är påtok för bra för Ackevi och Gafelin så enkla 3poäng för WIC.
Mit tips: 3-8

Pixbo - AIK
Jihde kommer hem till GBG igen och ska försöka få hem 3poäng till sitt nya hem, Solna. Pixbo förlorade senast mot Balrog och detta gör saken inte bättre.
Mitt tips: 5-7

Balrog - Mullsjö
Balrog har en bra trend pågång och med Seger mot Warberg i Sudden och Storvreta i Sudden så bör man kunna besegra Mullsjö i ett ekande tomt Botkyrkahallen.
Mitt Tips: 5-4

Täby - Storvreta
Oj, skulle vilja säga att det blev en storseger för Täby för att ta revansch för förlusten borta mot Dalen. Men med en Samuelsson i högform så blir det tufft, men seger för Täbyiterna borde det bli och vad säger man om herr Sundbom, gudomlig.
Mitt Tips: 8-5

Jönköping - Dalen
Jönköping har inget att hämta mot Dalen. Vad mer ska man säga...Fast nu får man väl äta upp det.
3-7

Falun - Umeå
Falun får möta sin gammla målvakt som nu mera står i Umeå, Erik Ställ. Falun har en bättre trupp och med hemmaplan så ska man egentligen vinna. MEN Umeå är ett skräll lag och i helgen kommer dom att vinna...
Mitt tips: 3-6

Helsingborg - Västerås
Nu blir jag förbannad på allvar! VARFÖR sänder man ALLTID Helsingborg!!!!! Och nu har man dessutom en ny älskling, västerås. Lägg ner nu för f*n tv4!!! Visa de andra lagen också, det här är ju bara larvigt. Pixbo - AIK, ett hett möte denna omgång. Usch vad jag är trött på Peter Perssons rosa pannband och hårdrockshår som fladdrar förbi tv-rutan.
Detta kan vara Västerås SISTA chans att hänga med och slåss om en plats i SSL även nästa säsong.
Matchen slutar väl oavgjort som vanligt i TV-matcherna. Hade det inte varit en TV-match så hade Helsingborg vunnit med 6-4.
Mitt Tips: 6-6 (bara för att det är tv-matchen)

Spela på Svenskaspel? Här har du ett förslag på en lången:

Järfälla - Warberg             2          1.30
Jönköping - Dalen            2          1.45
Onyx - Handen                   1          1.35
Finspång - Visby               2           2.10
Engelholm - KAIS Mora   2           1.35
Västerås - Täby                 2           1.35
Falun - Huddinge              2           2.40
Totalt Odds:                                   23.37

Trippelchansen:
Örnsköldsvik - Endre      2            1.90
Röke - Färjestaden         2            1.80
Växjö - Göteborg              1            1.85
Totalt Odds:                                    6.32

// Mackan

Stockholms P17 Stadslag

Fick följande fråga... Vilka tror du kommer med i Stockholms Stadslag P17?... Detta hade jag tänkt svara på så enkelt som möjligt, men kommer nog inte bli så enkelt är jag rädd.


Daniel Schmidt från SSL-laget är såklart en given pjäs i årets P17 stadslag.


Målvakter
Huddinge kommer ha full utdelning på denna position. Filip Ausmaa har varit på U19 landslagsläger och kommer vara given i denna trupp, även Huddinges andramålvakt Daniel Snellman har väldigt stora chanser. Två målvakter som gör att övriga sveriges juniorer blir avundssjuka.

Utespelare
Det finns ett gäng i Stockholm som är jätte solklara och dessa är: Emil Söderström (Huddinge), Patrik Sinerius (Huddinge), Daniel Schmidt (Järfälla), Nicklas Maripuu (AIK), Oliver Borgqvist (Järfälla), Alex Kjellbris (Järfälla). Sedan har jag några personliga favoriter som bör vara en av de som är klara redan nu... Tex: Pontus Furevik (Orminge), Kevin Lieback Asp (Älvsjö), Max Öhman (Balrog), Hakim Wafa (Hässelby).

Jag har säket glömt någon solklar, men dessa är ett antal som bör ta en plats.
Vilka tycker ni är givna eller vilken spelare har jag nämnt ska bort?

Kommentera!



// Mackan


Sundboms galna STRAFF!

Nu finns Danne Bron Sundboms GALNA straff att se på video i innebandymagazinets namn. Det är nog den mest larviga och skönste straffen jag någonsin skådat!
Bäst av allt är att killen är från TULLINGE!!!!

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/film23.asp


Kung Sundbom!

J-O Waldners försts SIL Mål

Flera stora idrottsprofiler har valt att spela innebandy denna säsong. Bordtennis legenden Jan Owe Walldner är en av dessa och han har nu gjort sitt första mål i SIL. Han ser inte ut som en innebandyspelare direkt, men dock så fick han in bollen.



Uppmaning till bloggläsare

Uppmaning till alla bloggläsare... Sprid eller länka gärna denna bloggen till så mycket folk som möjligt. Tycker det är jätte kul när ni nu är så pass många läsare varje dag, men det hade varit roligare om man hade upp mot 2000 eller något varje dag eller något.

Så ni som gillar bloggen får gärna sprida vidare den!

Kanske Lite egoistiskt, men hallå... Något måste man ju försöka göra för att hjälpa min positivatrend att fortsätta uppåt. Eller hur??

Vilket spelsystem är bäst i försvaret?

Skriv en kommentar där ni lämnar eran favorit uppställning och hur ni vill att försvaret ska agera.
Själv gillar jag lite olika beroende på motstånd, men jag gillar att göra det lilla oväntade. Kanske spela 1-2-2 (motsattsen till AIK's 2-2-1)... Går man efter ett speciellt system med 1-2-2 så funker det riktigt bra.

MEN vad tycker ni??

Bottenstriden i SSL

Idag står det om FBI Tullinge igen på Innebandymagazinet.se. Meningen med denna intervju med Huvudtränare Magnus Olsson var att ta reda på hur mycket spelare som behöver värvas till nästa säsong för att lyckas i Div.1 och lite annat.
Ska inte berätta hur Magnus tänker, det får ni ta och läsa själva via länken som finns längst ner på inlägget.

Idag avslutas omgång 20 i SSL och det är Järfällas absolut sista chans att hänga på Balrog som har sista slutspelsplatsen. Dock kan det bli svårt att besegra AIK i Solnahallen, men inget är omöjligt.
Vid förlust ikväll så är Järfälla på allvar inblandade i nerflyttningsdramatiken, något dom inte räknat med under säsongen. Där finns redan Helsingborg som också borde hålla sig kvar enkelt, men som iår inte levererar för 5öre.
Hoppas på att Jönköping åker ur denna säsong, visserligen lär dom inte göra det, men det skulle vara så skönt. För dom har levt kvar i SSL endast för att det bara är ETT lag som åkt ur.
Fast om Mullsjö håller sig kvar så vill jag nog att JIKen också gör det, sköna derbyn har dom trotts allt!



Länk till intervjun med FBI Tullinges tränare Magnus Olsson

Balrog - Storvreta, Eftersnack

Då var dagens SSL match färdigspelad och det var Balrog som plockade hem mest poäng från denna match. Efter att ledat med både 2 och 3mål så tappade man ledningen efter 2snabba mål i slutet av matchen. Resultatmässigt så var det Balrog som förtjänade segern men enligt matchbilden så var det Storvreta som borde plockat fullpott. Men visst var det en svängig match där båda lagen växlade chanser.

Satt hemma med flera stycken från Tullinges A-lag och Juniorlag och kollade tillsammans på våran polare och fd lagkamrat i a-laget och junioret från förra säsongen, André Lindman. En av dom som var här har en farsa som skulle filma för TV4 idag under matchen, och han hade lovat att zooma in André, så vi satt spänt och väntade. (Lite geak varning?)... Men när laguppställningen rullade så såg vi att han skulle starta tillsammans med Fröberg och Blomberg, riktigt kul!
Han hade två bra chanser att göra mål men lyckades inte få in bollen och han hade några sköna passningar. MEN André ska inte andvändas genom att stå på djup, han ska komma upp och möta boll på kanten vid halva och sedan transportera ner den i fart. Det är hans grej och det är inte många som hänger med då. Men trist nog så fick han inte spela mer än halva matchen.

 

Dagens samtalsämne här i vårt vardagsrum var mitt HAT mot Micke Karlsson i Balrog. Eller hat och hat, tycker han är överskattad. Ni som läst bloggen ett tag nu har säkert läst ett och annat om mina åsikter kring denna spelare och det är inget jag inte står för, tvärt om!
Satt och förde statistik idag på honom och han visar inte landslagsklass idag heller, tycker det mest anmärkningsvärda var att han uttalar sig i periodpaus som om han vore sveriges bästa spelare. MEN blir man bortplockad i sitt eget PP när man ska jaga boll för att han inte är bra i defensiven så ska man inte spela i ett Svensktlandslag. Man måste hantera Forsvar som anfallsspel till100%, men det gör inte Micke. Han är en enorm trollkarl som får med sig bollen i anfall, men i defensiven har han inte mycket.

Micke Karlssons Statistik från dagen:

Avslut: 5       På mål:  0
Dribblingsförsök: 11      Lyckade Dribblingar: 6 (dom sex var faktist riktigt snygga)
Lyckade  passningar: 17   Frislagspassningar: 4    Misslyckade passningar: 12  

Tycker att Micke inte alls gör en dålig match, men han vart överglänst av MINST 3st i Balrog.. Nieth, Lydecker och Gustafsson.
MEN Micke Karlsson visar iallafall idag att han kan spela ENKELT och det är något jag velat att han ska göra för att nå ett steg längre. Och idag var en början på det, men det är en bit kvar.

Nog pratat om Micke nu... Nu ska vi snacka ÖRJAN SKOGSTRÖM. Varför får den gubben fortsätta spela när Balrog går ner på folk. Finns nog ingen mer osäkrare med boll och som dessutom är jätte sölig! FEL kille att ha på plan när man går ner på folk!
IN MED OFTERDAL ISTÄLLET!

MEN jag vill bara poängtera vem jag tog ut som MVP i Balrog denna säsong för en vecka sen, Pascal Nieth. Folk var vansinniga för att jag inte valde Micke Karlsson, men jag hade min förklarig:
Utan Nieth i mål hade Balrog släppt in 20-30%mer mål än vad det gjort iår och då inte legat på slutspelsplats som de gör nu. För att mål kan alla utespelare i Balrog göra, men rädda de svåra bollarna är bara Nieth som kan göra i Balrog och det är han dom ska tacka även idag!


För att utan Nieth i mål idag så hade Storvreta gjort 13mål eller något i den stilen, för att Balrog har ett Försvarsspel som inte ens håller mediåker Div.1klass.

Vi räknade även Lydeckers skottförsök. Han kom upp i 13skottförsök och gjorde 4 jätte billiga poäng, men bra poängutdelning för att vara skott.


MEN Stortgrattis till Balrog för 2 viktiga poäng i kampen om slutspelsplatsen som ser ut att bli deras.


Matchens snyggaste:
1. Pascall Nieth's benparrad i luften
2. Mathias Samuelsson's rush med bollen upp i krysset
3. Micke Karlssons uppsnurrning av Mikulski


Vet att jag låter jätte neggo om Karlsson, men med den Attityden kräver jag mer än vad han levererar. Sorry, men det är min åsikt.


// Mackan


Balrog - Storvreta 19.00 Tv4 sport

Åter igen är det måndag och dags för SSL-match på TV4 Sport.
I dagens match är det Balrog som tar emot Storvreta i vad som kommer bli en blek match. Balrog har sämst publiksiffra i hela SSL och det lär inte bli bättre av att man flyttar sina matcher så fort man spelar TV-match. Varför flyttar man till Täljehallen, i det här läget borde man nästan flytta matchen till kanske Finspång eller något bara för att locka mer publik.

Hur slutar matchen?
Ja ni, det här blir en svår tippad match. Storvreta BORDE vinna men med ett Balrog med självförtroende efter att vunnit mot Warberg i Sudden för inte så läge sen. Så jag tänker nog skippa stt tippa den här matchen. just för att den kan sluta hur som helst.. Men på förhand ser det ut som Storvretaseger, men en Balrogseger är långt ifrån omöjlig.
HOPPAS SJÄLVKLART ATT ANDRÉ FÅR SPELA IDAG!!!

Bilder från en match mellan Balrog och Jönköping i Täljehallen förra säsongen


Nu ska jag sätta mig sätta mig och heja på Anja Persson i Störtloppen från VM i Valdeser...
Kanske dags att få första målgången idag Anja!

Bottenstriden i Div.2

Imonerande av Kim Callin att gå in och göra 4+3 i Nykvarns borta match mot Värmdö tidigare idag. Nykvarn vann med 6-9 och värmdö är redan klara för NEDflyttning till div.3 nästa säsong. Det ser även ut att bli SB Innebandy och Orminge får gå ner en division nästa säsong, om inte nu orminge gör en storartad insatts och Hammarby eller Täby klappar igenom totalt.
OM Hammarby skulle klappa igenom och åka ur 2an så var det kört med den nya sattsningen att få upp Bajen i SSL inom 3 år. Tycker det är en larvigt hög målsättning som dom aldrig kommer klara av, men hallå, varför inte slå på stort om man nu ändå ska slå?

Storfavoriterna inför säsongen hittar vi nu 23poäng efter seriesegrande FBI Tullinge och det är Duvbo. Duvbo har inte alls motsvarat allas förväntningar, varken deras egna, experterna eller spelmäklarnas förväntningar.

Sattsade man en tusing på att FBI skulle vinna serien så skulle man fått tillbaka 4500.... inte illa om man tänker efter hur oddset igentligen borde varit (2.00)


Dags att sova lite nu.... Njut av min nya blogg design och kolla gärna på min straff i inlägget under =)

// Mackan

Film på min straff mot Bro


Här sätter jag straff mot Bro för någon vecka sedan.

Ledarmöte

Sitter just nu och käkar lunch med ett gäng ledare från FBI Tullinge. Har ett planeringsmöte inom föreningen vilket har varit intressant än så länge, får s hur det blir resten av dagen.
Ämnen för dagen är bland annat fadderverksamhet, sponsorer och sommarskola med allt vad det innebär. Dessutom diskuteras en hel del annat också, men orkar inte ta upp allt just nu.

Landskamperna igår visade att finnarna fortfarande är bäst i världen på herrsidan, men på juniorsidan så finns det inga tvivel på att sverige är bäst, och det är galet vilken skillnad det är.


Dessutom har föreningen spånat fram till ett nytt bloggnamn för mig:  BandyBella... Vet inte direkt vad jag tycker om det men vi får se vad tiden för med sig.!

Dags at dra in på möte igen! 

Finnkampen

Tippade att Svenska damerna skulle förlora idag, igår förlorade dom och allt kändes som om det skulle bli som jag trodde. MEN hallå, 10-1 vinst... ber om ursäkt för missbedömningen!

Danne Bron Sundbom gjorde 1+1 efter halva första perioden och levererade även i SSL. Även Kim Nilsson har gjort sitt första mål i A-landslaget i sin debut.
I U19 herrarna vart det stor seger, 17-4... Kevin Lundgren gjorde 7p och Henrik Stenberg 5p. Bobby Edberg och Niklas Winroth gjorde 4p vardera. Sedan var poängen lite utspridda.
MEN vart var Sebastian Gafelin från Järfälla, han skulle ju spela Finnkampen istället för SSL matchen mot Umeå City. men han fanns inte med i Uppställningen.
U19 damerna vann enkelt med 5-0 och behövde inte förta sig...



Sen måste jag skriva grattis till Nynäshamn som säkrade seriesegern idag. Så Grattis Doppsko och grabbarna i nynäs, väl förtjänta seriesegern måste jag säga..




Ber åter igen om ursäkt för min fel bedömning med Damerna idag, trodde på skräll under veckan och fick se skrällen igår, men idag visade sverige klass och vann jätte enkelt!

Finnkampen är inte TV-sänd, men det är en annan match

Finnkampen sänds inte på tv, vilket är galet tråkigt. TV4 sport borde kunna sända alla 4matcherna eftersom man sände en vänskapsturnering i handboll där sverige hade med två lag och mötte lag som är rankade 50-100 i världen. Helt ärligt, sen när vart det viktigare med en match mellan Cuba - Albanien i en handbolls träningsmatch än finnkampen i den sport vi är världsledande i. Och det är inte bara i herrlag utan i damlag och juniorlag som vi är bäst! Visst, Finnarna vann rättvist VM-Finalen senast men det är fortfarande Sverige som är störst i världen.

SÅ TV4 och Sverige.... VAR STOLTA FÖR DET VI ÄR BRA PÅ OCH VÅGA VISA SVENSKA FOLKET JUNIORLANDSLAGEN OCH A-LANDSKAMPERNA FÖR BÅDE DAM OCH HERRAR.


Imorgon spelar vi borta mot Nynäshamn och enligt information så ska matchen sändas i eftersänd tv. Tycker att det är ett kanon steg som Nynäs tar och flera klubbar i högre divisioner borde göra likadant med deras lokalkanaler.

Finnkampen i helgen

U19 Dam
Svenska damjuniorerna har haft det tungt senaste året och haft blandade resultat minst sagt. Man förlorade för första gången en VM final förra säsongen. Då vart Schweiz för svåra, men Finland ska inte vara något hot i Finnkampen.
Moa Schilström och Anna Wiman kommer göra saken till en enkel match och vinna med stora siffror.
Mitt tips: 8-3 seger

U19 Herr
Även här blir det en enkel match för våra svenska juniorer. Finland kommer behöva överpresstera för att kunna vinna och det kommer nog inte de svenska spelarna tillåta.
Mitt tips:  7-4 Seger

Damer
Kan sluta med en oavgjort fight där Finland kommer ta hand om komandot, men svenska tjejerna kommer komma tillbaka och ta över mer och mer.  Svenskalaget är favorittippade men jag räknar med en skräll.
Mitt tips: 5-6 Förust

Herrar
Enligt listan som Finland rapporterat så är Rickie inte med i denna Finnkamp. Detta kan leda till en Svensk revansch från VM-final förlusten i Sudden för någon månad sedan. Men Sverige saknar Jihde som slutat i landslaget och Världens Bästa spelare, Magnus Svensson som ligger hemma och är sjuk.
Sverige har en del debutanter och det kommer bli en tuff match. Svårt att se vad detta "nya" landslag kan göra mot de regerande världsmästarna. Men hoppas självklart på seger, men det ser tufft ut. Fast inget är omöjligt, så de kan lika gärna vinna.
Mitt tips: 5-7 förlust

Vet att många klagar på att jag tydligen inte kan någonting om innebandy... Sånna fall bör ni inte tro att mina resultat sitter. MEN det är ju klart, satte ju två matcher av 2 möjliga senast, så kanske dags att innse fakta? Men som en person sa i bloggen, Hur många är det verkligen som har rätt. Dom skulle vara miljonärer genom spel sånnafall.

Mackan has left the building

Balrog är Finalklart, Västerås åker ur SSL

Balrog trottsade den dåliga statistiken och oddsen i Ligacupens semifinal mot Warberg. Matchen stod och vägde länge men i Sudden så tog Balrog hem Finalplatsen och får nu möta Storvreta eller Falun. i Finalen i Ligacupen.
David Blomberg var tillbaka på planen på allvar efter hans skada och gjorde 2poäng direkt. Jag är ett stort fan till Blomberg, han är given i mitt landslag om jag fick välja ut, DOCK tycker väl alla att jag har fel som vanligt.


Läs en intervju med FBI Tullinges tränare om Seriesegern på denna länk:
>
http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=104&aid=33701 <



Vilket lag åker ut ur Superligan?
Mina två lag som jag tror slåss om att åka ut är Västerås och Jönköping. Västerås åker direkt ur och Jönköping hamnar på kvalplatsen.
Västerås har spelat så pass dåligt och förtjänar inte en plats i SSL nästa säsong. Jönköping blir bara sämre och sämre, dags att lämna plats åt de uppkommande lagen?

Eller vad säger ni där ute? Vilket lag tycker ni ska åka ur och vilka lag bör stanna kvar från bottenstriden?

MVP i SSL och Div.2

Mr. Jihde skrev i sin blogg här om dagen de spelarna han tyckte var den mest betydelsefulla i sitt lag. Han nämnde en spelare från varje lag i SSL och jag höll inte med honom helt och hållet, så då tänkte jag göra min egna MVP-lista.
Här är listan äver mina MVP's i SSL:

AIK,
Kristoffer Kranberg
Balrog, Pascal Nieth
Caperio Täby, Danne Bron Sundbom
Dalen, Matthias Hofbauer
Falun, Johan Rehn
Helsingborg, Linus Nordgren
Hide-a-light Mullsjö, Fredrik Holtz
Järfälla, Andreas Ackevi
Jönköping, David Gillek
Pixbo, Isac Rosén
Storvreta, Mika Kohonen
Umeå, Ole Mossin Olsen
Västerås, Christian Mattsson
Warberg, Magnus Svensson

Här är mina MVP i Div.2 Östra Svealand:

Bollstanäs, Nicklas Bjunér
Duvbo, Johan Sundberg
Farsta, Tommy Schibort
FBI Tullinge, Alexander Wallberg
Hammarby, Johan Davidsson
Huddinge, Mattias kahn
Nykvarn, Kim Callin
Orminge, Andreas Rehn
SB Innebandy, Daniel Viding
Storvreta U, Jakob Drews
Täby, Pierre Ahlberg
Värmdö, Petter Ericson


I Div.2 ÖS så har Tullinge redan säkrat seriesegern och direktplatsen till Div.1, men vem tar kvalplatsen. Huddinge ligger 7poäng före Farsta som har en match mindre spelad och det är 3 omgångar kvar. Ska Farsta ta hängmatchen och ligga 4poäng bakom och på så sätt få Huddinge och skaka lite?

De resterande omgångarna för de lagen:


Omg.17 (7/2)

Farsta - Bollstanäs (Hängmatch)

Omg.20

Huddinge - Nykvarn

Farsta - Värmdö

Omg.21

Orminge - Farsta

Bollstanäs - Huddinge

Omg.22

Huddinge - SB Innebandy

Farsta - Hammarby

Hur blir utgången i den serien?


Notiser:
* Arshavin klar för Arsenal, rätt lag för honom eller inte?
* Åkersberga har 0poäng med 3matcher kvar, Tyresö (b), Karlstad (b) och Visby (h)... Blir dom nollade en hel säsong?
* Svenska framgångar i Alpina VM uteblir än så länge. Det lär väl vara så ett tag framöver!

Storvreta - Warberg och Botkyrka Kommun

Storvreta visade mer klass än vanligt när det var tvugna att göra det och nu ser framtiden lite ljusare ut för laget från Uppsala. Vändningen i slutet av matchen visade prov på vilja och klass. Detta kanske är ett storvreta som för en gång skull inte är topp tippade men lyckas i ett slutspel.
Warberg såg tunga ut och nu har de åkt på sin första hemma förlust vid ordinarie speltid denna säsong. Ska det visa sig att Warberg är männskliga och inte nå en final denna säsong. Visst är det långt kvar, ett helt slutspel, men börjar självförtroendet pysa ut från deras ballong?


Botkyrka Kommun ger äntligen lite tillbaka till FBI Tullinge. Dock inte världens grej, men med ett SSL lag i samma kommun så får man väl vara glad för det lilla som man får.
Vid varje stor infart till Botkyrka Kommun står en stor skyllt med aktuellt info som rullar. Här är en bild från gårdagen:




I Helgen är det finnskampen. Hur slutar det?
Skriv dina resultat i kommentarer:

Sverige - Finland D'U19     *-*
Sverige - Finland DAM        *-*
Sverige - Finland H'U19     *-*
Sverige - Finland HERR     *-*

Warberg - Storvreta

Läs om FBI Tullinges kliv upp i ettan på innebandymagazinet.se



Warberg - Storvreta ikväll på TV4sport och nu är det upp till bevis för storvreta när det gäller att de ska visa att de är ett av de lagen som ska slåss om SM finalplatserna i slutet av denna säsong.
Storvreta vann endast med 8-7 hemma mot Helsingborg ger inte direkt kalla kårar i Warberglägret. Det är någonting som inte stämmer med Storvreta nu för tiden, de brukar bara hur heta som helst, men senaste tiden har de inte varit det och vad beror detta på?
Litar man för mycket på att Mika Kohonen och Hannes Öhman? Eller är det så att de nya inte levererar som man trott att de ska göra?


Svar på tal!!!!! Så var tysta!

Igår fick jag jätte fel i mitt tippande och fick en del spydiga kommentarer angående detta. Har raderat en del av dom men de flesta skrev att jag borde sluta blogga och tipsa om resultat då jag suger på det och inte kan ett piss om innebandy.

SÅ VAD SÄGER NI EFTER DENNA DAGEN DA!

I fredags satt jag och skrev ett inlägg om kvartsfinalerna i juniorallsvenskan. Hade 2 fel av 2möjliga igår men en av matcherna hade jag rätt synsätt på. Men idag hade jag 2rätt av 2möliga och dessutom 3 av 4 i rätt antal mål! Så "suck on that" alla kritiker!

Jag tippade att AIK skulle få det tufft mot RIG och att RIG skulle vinna med 5-6 och mycket riktigt så vart det 5-6 till RIG!
Sedan tippade jag att Mullsjö skulle vinna med 7-4 för att de är lite hetare än varberg och mycket riktigt gjorde Warberg 4mål medans Mullsjö gjorde 9stycken istället för 7 som jag sa.

Så till alla er som tvivlar eller tycker att jag inte kan något om det jag skriver om, host*...


Huddinge förlorade idag sin borta match mot formstarka Storvreta Ungdom i sudden. Detta innebär att Tullinge är helt klara för Div.1 nästa säsong. Så underbart!!!!


Sen måste jag bara ge en känga åt Stockholms innebandyförbund...

Hur kan man låta en Dommare som är värdelös och dessutom har stort annsvar i Huddinge IBS dömma en en Junior Div.1 match mellan Balrog och Tullinge där balrog slåss med tullinge om att slippa åka ur. Huddinge och Balrog är sammarbetspartner och ¨så låter man den mest pinsamma dommaren i hela stockholms regionen dömma, Heimo Lilly.
Helt ärligt så är det bedrövligt! Hans dotter Jessica är en av stockholms mest uppskattade dommare och är riktigt duktig. Så varför kunde inte hon ta matchen istället?!?!?! Eller någon helt annan person!
Det är ju som att låta våran Jimmy Sturk som är dommare på hög nivå i stockholm dömma våra matcher där han själv är spelare!
SKÄRPNING!!!!!

// Mackan

RSS 2.0