Violiaden -08

Nu har Violiaden spelats igen och för nionde gången var vi i final. Tyvärr förlorade vi finalen i sudden mot Ackers och fick lämna Södertälje med en 2a plats.
Fast vi gick där ifrån med 3raka segrar i gruppen mot Tälje (Div.2), Södertälje (Div.4) och Balrog (SSL).

image35

Julen är över och fan va skönt det är, nu kanske man kan sluta stressa.

// mackan

God Jul

Nu är det julafton, igen. Trött man blir på samma gammla smörja år efter år.

Men hur som helst,  GOD JUL!

// mackan


Svar på kommentar.

Petad är ett ord som står för att man blivit borttagen. MEN för att kunna bli petad måste man ha varit med...

Att bli petad av en forward som gick ner som back och som nu är SSL spelare som back är inte dåligt.

Fler matcher i innebandyn

Innebandyn borde se till att det blir mer matcher i serien för att 22matcher är för lite. Se till att det blir 2st Div.1 med 14lag och där man efter halva säsongen är klar med de serierna och ser till att de 6 eller 7 översta lagen bildar en Allsvenska för att slåss om platserna till SSL och de 6 eller7 nedre lagen slåss om att få stanna kvar.

Fan va mycket mer spänning det skulle bli =)...

finns så sjukt mycket olika förslag på hur man ska lösa allt och det här är ett av dom.

// Mackan

Freebandy vs Fri-dans @ REA

Någon som såg på REA igår på svt, HAHA, David Carlsson är fan kung alltså. REA's testare var ute och testade lite udda sporter och Freebandy var en av de tre sporterna. David Carlsson är en gammal klasskompis och han spelade innebandy i samma lag som mig i en säsong eller något sånt. Igår var han på tv med sina Freebandy homies och stylade inne i kungsträdgården.
Det mest pinsamma är att Freebandy fick en 4a i betyg av 5. Inte för att det inte var ett bra betyg utan för att de fick samma betyg som FRI-Dans. Alltså jag har aldrig sett något fånigare än vad jag såg igår när en dam på 60+ dansade någon dans som fick Poppin och hiphop att se ut som tryckare. HAHA, garva ihjäl mig alltså! Tycker REA ungarna att det var värt samma som Freebandy så är det fan illa, tanten måste ha mutat dom eller något.

Men men, ett gott skratt förlänger livet som sagt och de som sett FRI-Dans någon gång måste ha förlängt sitt liv med minst en vecka.

// Mackan


Två dagar efter

Nu har det gått två dagar sedan vi förlorade Semifinalen och man är fortfarande lika besviken. Det som är skillnaden idag mot igår är att man kanske kan börja tänka på att det vi gjort är ändå helt okej. Vi slog trotts allt ut Åkersberga i kvartsfinalen när de hade så gott som hela herr-laget från div.1 med. 80-90%av deras herrlag är födda 87 eller yngre så det  var en riktigt bra bedrift att slå ut dom på straffar.

Vårat lag består av 3st 88or som äldst och båda lagen vi mött i årets DM har haft sina 87or med för att spettsa till truppen lite extra. Vi har inga 87or och därför behåller vi samma lag under hela Mitt i - slutspelet (gamla sanktan) där max åldern är 19år (88or). När det gäller de lagen som är i ettan i år i HJ är det inte många lag som vinner mot oss och detta kan ändå bli en kul avslutning på denna säsong tillslut.

// Mackab

Ord mot ord

Fick en kommentar som nämnde att det var lågt att sätta betyg på lagets spelare i Semifinalen. Vart är det lågt någonstanns egentligen, har du sett vad för betyg man delade ut. 3st fick 2or, 2st fick 4or och resten 3or.  
1: Dålig
2: Okej
3: Bra
4: Mycket bra
5: Obeskrivligt bra


Det hade varit omoraliskt att sätta mig själv på en 5a och resten på en 2a och 3a men i det här fallet satte jag det jag tyckte spelare var värda och då var jag en av de 3 som fick betyg 2.
Sen innan jag skrev det där med betyg så hörde jag mig om kring bland några i laget om de tyckte detvar dåligt eller okej och de jag pratade med tyckte det var en bra idée så nej, det är inte lågt.

Sen var det någon annan som sa: Palla leka innebadymagazinet...  haha, vad är det med dig. Bara man betyg sätter spelare så är det innebandymagazinet's grej, eller hur?

Och du som tyckte att jag borde lägga ner bloggen, sluta läs den om den är så jävla dålig. Inte mitt problem att du inte gillar den, men det finns tydligen folk som uppskattar att läsa det jag skriver och om du inte är en av dom så behöver du inte läsa.

// Mackan

Dagen efter uttåget

Så här dagen efter den vansinnigt tunga förlusten i HJ-DM Semifinalen mot Älvsjö AIK känns allt exakt lika tungt som igår efter 6-3 bollen rullades in i öppen kasse. Inte fan trodde jag att vi skulle förlora våran första Juniormatch efter halva säsongen i en DM Semifinal. Visst det är bra att vara obesegrade en halv säsong och gå till en semifinal i dm men fan att vi skulle förlora sista matchen under 2007! Fast vi har ju en a-lagstunering kvar att spela men det är inte juniorerna.

Hur mycket har jag sovit i natt? ja ni, det har inte blivit mycket till sömn, det har blivit mest grubblande ord i mitt huvud till mig själv och till allt som inte stämde under matchen för vårat lag och dommarna. Men så här dagen efter så inser man lite att vi inte var så dåliga iaf utan det e 4invuduella misstad som förstör matchen och jag står för 3av dom. Fast enligt mig är det "bara" två som är mina men säger coach en sak så är det väl så.

Träning idag igen och det blir väl en plojjträning där vi bara leker av den för att komma på bättre tankar inför nästa del av säsongen då vi kan få tidig revansch mot detta Älvsjö i WinterGames!  REDAN SUGEN PÅ ATT GE TEBAX !!!!!!


// Mackan #26


HJ-DM Semifinalen

Idag var det dagen då vi skulle ta oss till DM Finalen som spelas i Sjöstadshallen den 16/1-08. Fast det fanns ett hinder och det var Älvsjö AIK som hade imponerat i kvartsfinalen och som var sugna på revansch på oss efter deras förlust med udda målet i Wintergames förra säsongen.
Det hade kommit runt 200-250 supportrar från Tullinge till denna Semifinal i Herrjunior DM på borta plan i Västertorpshallen. Med en läktare fylld med Orange och svarta fans fylldes hallen och plöttsligt kändes det som om det var våran hemma plan.

Älvsjö AIK:  Vann övertygande mot Hässelby SK som leder Herrjunior ettan i sin Kvartsfinal.

FBI Tullinge:  Slog ut Åkersberga som kom med ett lag där alla spelar i deras Herrlag i Div.1 Mellersta. Vinst på straffar efter sent kvitteringsmål .

Matchen

Vi visste redan innan match att det skulle bli tufft men vi skulle ta oss vidare genom att spela ett kompakt försvarsspel och se till att sätta chansera och försöka få till ordentliga uppspel och bra avslut. Dessvärre fick vi 1-0 mot oss efter halva första perioden efter ett billigt kantskott från högerkanten av Älvsjös Kapten. Mindre än minuten senare exploderar Västertorpshallen då Filip Andersson gör 1-1 på ett mysko sätt. Klacken sjunger och hejjar på med trummor och allt annat tills periodvila nummer ett kommer. 1-1 efter första perioden och matchen är öppen även fast vi kanske var lite farligare. Perioden bjöd på mycket snabb och väl spelad innebandy av båda lag och alla väntade på att vi skulle komma in på planen igen.

Älvsjö AIK kommer in med mer attityd på planen i andra och sätter genast hög press på oss som det gjorde i början av första. De lyckas få med sig ett mål ganska tidigt i andra pga litet slarv i markeringsspelet på bortre stolpen och då var ställningen 2-1. Direkt efter börjar vi få en del halvfarliga avslut och det sista av raden avslut leder till en kontring där jag och min kolega blir stående lite för länge och reagerar sekunden försent och sen var Älvsjöspelaren ren med Matses i mål och kunde göra 3-1. Lite orättvist men det är bara vårat eget fel.
Andra perioden slutar så med en 3-1 ledning till hemma laget Älvsjö som tagit över matchen.

Nu var vi tvugna att se till att ändra på saker och ting. Joakim Kihlström gör 3-2 och vi var verkligen på gång men då händer det som absolut inte får ske, de får ett till mål på bortre stolpen och nu var deras ledning tillbaka till 2mål,   4-2. Som om det inte skulle vara nog så gör deras målvkat ett antal superräddningar och efter en långboll från deras sida som en av dom är först på slås bollen in mot mitten framför mål och jag får bollen på foten och in i mål. Nu började luften gå ur oss och det var tre mål att ta igen sista 5minuterna 5-2. André Lindman lyckas äntligen få in bollen efter sina lägen och det gör ställnigen till 5-3 ocu nu har vi kontakt sista 3min. när det återstår 1½ minut tar vi ut målvakten utan att jag vet om det, jag slår en passning som tar på en killesfot och han kommer förbi mig eftersom han har farten med sig och 6-3 var ett faktum. Matchen slutar så och nu var resan mot finalen över för våran del.

Älvsjö AIK kommer vinna finalen stort och det kan väl ingen annan säga emot men det borde varit vi som stod där istället för dom. Men vi satte inte våra chanser och dom gjorde det och hade turen med sig och det räcker för att vinna en sån här tajt match.

Ett stort tack till ALLA tillresta Tullinge-fans! Som ni stöttade oss idag finns det nog inget juniorlag i hela sverige som kan matcha detta. Ni var underbara och hoppas ni kommer igen i de viktiga matcherna!

Betyg Spelare för Spelare:
Målvakt
Niklas Matses                    4
Backar
David Leijon                       3
Olle Olsson                        3
Marcus Magnusson        2
Emil Roos                           3

Kedjan
André Lindman                  3
Christoffer Melkersson     2 (ut sista 10)
Joakim Kihlström             4
Filip Andersson                 2 (ut sista 10)
Jonas Lundqvist               3
Fredrik Sandström           3
Adam Widercrantz           _ (Spelade för lite för att få betyg, in sista 10)
Adam Nyqvist                     _ (Spelade för lite för att få betyg, in sista 10)

// Mackan #26

Wintergames repris i DM

Imorgon smäller det på allvar igen! DM SEMIFINAL i herrjuniorklassen och segrarna kommer få möta Sundbyberg som slog ut Orminge Wallenstam i andra semifinalen. Morgondagens semi står mellan förra årets final lag i Sthlm Wintergames, Älvsjö AIK & FBI Tullinge.
Wintergames finalen vart en jämn uppgörelse som slutligen togs hem av FBI Tullinge på Älvsjös egna hemmaplan med udda målet. Nu har vi chansen att göra om samma sak mot samma lag i samma hall fast i ett lite större sammanhang.

Vi kommer till start med ett relativt ungt och talangfullt lag då det är någon född 1987 som är åldersgränsen i årets DM upplaga i Stockholm. Vi har med oss 4st fd. stadslagsspelare samt 9 A-lagsspelare från Herrarnas Div.1 mellersta. Det kan ev bli 10st om en av våra forwards blir frisk tills imorgonkväll. Truppen ser ut på följande sett

Målvakter:
56#   Nikals Matses, 1989, A-lagsmålvakt
32#   Rasmus Rainio, 1990, A-lagsmålvakt

Backar:
2#    Olle Olsson, 1989, A-lagsspelare
9#    Emil Roos, 1990
14#  Joakim Magnusson, 1990

17#  David Leijon, 1990
26#  Marcus Magnusson, 1988, A-lagsspelare samt Stadslagsspelare
53#  Patrik Olsson, 1989
__#  Mike Berg, 1989

Centrar:
31#  Cristoffer Melkersson, 1990, Stadslagsspelare
34#  Johan Lundin, 1991
57#  Jonas Lundqvist, 1989,
A-lagsspelare

Forwards:
8#    Filip Andersson, 1988, A-lagsspelare
27#  Fredrik Sandström, 1990, A-lagsspelare
36#  Joakim Kihlström, 1989, A-lagsspelare samt Stadslagsspelare
60#  Dennis Eklund, 1991
61#  Adam Nyqvist, 1990

80#  André Lindman, 1988, A-lagsspelare samt Stadslagsspelare

52# Adam Widercrantz, 1989, A-lagsspelare (Sjuk, ev tillbaka till matchen)

André Lindman
André Lindman i en träningsmatch mot AIK's herrlag.

SES IMORGON!!!! TAAAAAGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

19.00  Västertorpshallen       (MÅNDAG)
ÄLVSJÖ AIK   vs    FBI TULLINGE


Västerås och Div.1 Tippset

Så var det bestämt. Västerås blir VM-staden för DamVM 09 och nu är det upp till bevis. Visserligen har Västmanland fått Stadslags-SM två gånger senaste åren och lyckats fylla Västeråshallen upp till 1200åskådare under finalen i tuneringen. Det är i och för sig imponerande men kan de fylla de nya ABB Arenan som har kapacitet över 9000 ståplats?

2009 kommer bli ett roligt år för innebandyn och kan framförallt ge ett uppsving i daminnebandyn med tanke på hemma VM. Jag kan lova att jag kommer vara på plats och följa damerna eftersom jag är mr. plastboll (Gurras smeknamn för mig).


Helgens DIV.1 Mellersta

FBI Tullinge - Hässelby   1
Jag känner att vi är på gång och vi pressade serieledande västerås i förra omgången och vi är sjukt sugna på revansch efter bottennappet senast mot Hässelby med stor förlust på bortaplan. Tips: 8-5

Karlstad - Älvsjö AIK    1
Karlstad händer på bra med i toppen och slåss med GAIK, Örebro och Västerås. Tror inte Älvsjö blir något större hot i Värmland denna gång. Älvsjö kommer pressa bort sig själva högt i zone och förlorar pga att det är lite sämmre på alla positioner. Tips: 7-3

GAIK Väsby - Västerås  2
Väsby stal 3p borta i västerås i andra omgången och hoppas väl göra samma sak på hemma plan. Med ett bra PowerPlay kan de lyckas hålla sig kvar i matchen men VIB är för bra för GAIKen just nu och kommer ta hem segern tillstut. Tips: 5-8

Finspång - Örebro SK  2
Örebro är ett av de fyra topplagen och vill de ha en chans på SSL platsen bör de besegra aggresiva Finspång. Inte världens enklaste uppgift men de lyckas nog tillslut. Tips 4-6

Åkersberga - Handen  1
Åkersberga har spelat bättre senaste matchera och Handen har inte imponerat helt. Jämna match bland Jumbo lagen och det slutar med Ackers vinst. Tips: 7-5

Lillån - Skoghall   X
Laget som förlorar denna match kan hamna under strecket beroende på hur Ackers - Handen slutar. Jämn match där Skoghalle kommer kvittera i slutet av matchen.  Tips: 5-5

Fyra dagar kvar till DM-Semifinalen!!


// Mackan

Frejds supermål

Jens Frejd i Järfälla har lyckats att överträffa Nedes zorromål mot AIK i Botkyrkahallen 2004. Järfällaspelaren får bollen bakom mål och gör en pirruett / Tornado liknande snurr in framför kassen och släpper bollen med en hand bakom ryggen upp i bortre krysset.
Visst så ser det liet för enkelt ut att komma in vid stolpen men iallafall, riktigt fräscht mål!!

Här är målet:
http://www.innebandymagazinet.se/ibm/film.asp

// Mackan

VIB - FBI

Förlust mot serieledarna i en jämn match på bortaplan så ligger vi kvar på nedre halvan av tabellen. Västerås vann matchen med 7-4 inför 500åskådare och nu väntar Hässelby SK hemma i sista hemma matchen för åter 07...

Hade skrivit ett referat men glömde spara och då försvann det. Så får sätta mig och skriva ner ett nytt lite senare!

/ Mackan

Lite allt möjligt + IDOL

11.30 imorgon bär det av för en svår men inte omöjlig bortamatch mot serieledaren Västerås. VIB som känner sig halvsäkra på 3pinnar mot oss får inte förlora för då släpper dom in de övriga lagen i jakten på SSL-platsen. GAIKen övertygade idag genom att borta slå Skoghall i deras pytte lilla hemma hall med 3-12. Så det kan blir en riktigt spännande andra del av säsongen.


Örebros tränare gick ut med att Gävle spelar i en Skokartong, men då tänker han inte på att Mörmohallen i Skoghall finns att jämnföra med. Planen är i det allra minsta lagret och läktarna är så gott som en del av planen känns det som. Gävle har ändå plats me över 600 på sina matcher och det är väl inte illa.


Sen kan man inte undgå att skriva om IDOL finalen som var igår. HELT ÄRLIGT, hur kan Marie Picasso vinna IDOL före Amanda Jenssen. Visst att Marie kan sjunga bra men är hon en artist? NEJ, Är hon en idol? NEJ. Hur många röstade på Marie för att det är synd om henne pga av sjukdom och övervikt eller för att de hade tippat på Marie pga högre Odds?!  Helt ärligt, det är bedrövligt. 

Fast det är ju klart att hon kanske behövde vinna och få lite mer rubriker och mer att vara känd för istället för Big Brother. Men hon får passa på och njuta av den tid hon får för kolla bara hur det gått för de andra som vunnit, vart har Daniel tagit vägen? Vart har Agnes tagit vägen? Vart har Markus Fagerwall tagit vägen?... Så det kanske är bra att Marie vann så Amanda kommer lyckas bättre eftersom att tvåorna och de andra som inte vann har det gått bättre för, tex: Darin, Danny, Måns Zelmerlöf osv. Till och med MARK IN THE PARK har nått en högre status än vinnarna känns det som. Fast på något sett hoppades man på att Amanda skulle få vinna så hon kunde bevisa att även vinnaren kan slå i sverige. Fast nu verkar det ju bli som förut 2an kommer bli större och större och det har jag inget emot, GO AMANDA!

Andra akten

Nu vänder serien och hur ska man sammanfatta första halvan av säsongen på ett enkelt och bra sett. Finns väl en del ord som skulle passa in men jag kan fatta mig kort:
Vi kommer till första matchen i serien med ett grymt slagkrafftigt gäng och det är möte med storfavoriterna Västerås som väntade. Vi spelade jämnt med dom och frågan är om vi inte var bättre i 70% av matchen men det hjälper inte om man inte gör målen och tyvärr så startade säsongen med förlust och det har blivit en del till efter det. Vi hade ett mål som var högt upp satt men just nu är vi inte ens nära det målet och allt känns pinsamt i vissa sammanhang. Med andra ord så har säsongen blivit raka motsattsen mot det vi hade förväntat oss.



På söndag är det returmöte med Västerås och denna gång är det bortamatch. Låt oss hoppas att vi är sugna på revansch mot alla lag vi möter för att vi är så mycket bättre än vad vi varit i år än så länge.

// Mackan

TV-matchen War-Cap

Innebandymagazinet.se gav landslagsbacken Kimmo Eskelinen en 4 av 5 i betyg i tv-matchen mellan Warberg och Caperio/Täby
. Men seriöst, såg dom samma match som jag. Kimmo slarvade mer än någonsin och känndes darrig hela matchen. Sen gjorde han poäng i matchen men han är back och ska vara säker hemmåt och det var han inte. Han förtjänar en 2a i matchen även fast han är en av sveriges bästa backar i vanliga fall!

I övrigt visar Täby att dom är på gång och de blir att räkna med i slutspelet senare under säsongen!

image21

RSS 2.0