Intervju med Patrík Andersson

Här kommer en intervju med en spelare som är född 1986 och har redan för några år sedan blivit lovordad av flera stora innebandyexperter. Det sägs att han har varit jagad av en del SSL klubbar genom åren och han har varit poängkung i IBK Handen ett antal säsonger irad nu. I år spelar han fortfarande för IBK Handen i div.1 Norra och han heter Patrik Andersson.


Tjena Patrik, seger idag mot Storvreta Ungdom i första träningsmatchen på hemma plan. Hur är ditt intryck av matcher såhär någon timme efteråt?
- Jag tycker vi genomför en stabil match idag, i stort sätt över hela matchen och i sista perioden bevakar vi egentligen bara ledningen. Va kul att se att nytt folk tog för sig bra idag så man själv kan kliva åt sidan snart

Vem imponerade mest på dig idag i Handen?
-
Jag tycker att dom nya killarna som kommit in i laget tar för sig bra idag. Det är svårt att sätta fingret på nån enskild spelare just i dagens match. Vi genomför en stark laginsats idag faktiskt. Vill lyfta fram flera spelare men ser dagens seger som en lagseger!

Hur tycker du det ser ut inför säsongen och vad tror du är en rimlig placering för årets Handen trupp?
- Svårt att säga i dagsläget med blandade prestationer. Dagens spel va ett steg i rätt riktning. Jag tror personligen att årets div 1 norra är rätt svag om jag ska va ärlig. Förhoppningsvis biter vi oss fast i toppen, annars är allsvenskan ett måste.

Hur ser du på årets serie, vilka blir topplagen och strykgängen?
-
Hmm.. Gävle pekas förmodligen ut som stark kandidat till seriesegern. Dom ligger alltid med i toppen. Kanske är det deras tur i år. Men vi får väl hoppas på att IBK Handen sätter stopp för det. Tror att årets serie är relativt öppen annars. Botten är väldigt oviss.. som jag sa, rätt svag serie + att jag har ingen större koll på alla norrlandslag. Jag tippar Sandåkerns och Ersboda långt ner.

En fråga som många har frågat sig och vill ha svar på, varför inte SSL?
-
Haha den frågan har man fått ett par gånger kan jag säga! Jadu, ibland kan jag klart ångra att jag inte lämnade förra några säsonger sedan när jag hade min topp. Tryggheten i Handen, nära och bra. Finns mycket annat i livet som lockar utöver innebandyn och det hade förmodligen vart ännu mer träning om man valt att spela för någon SSL-klubb. Sen har vi har ett skönt gäng i Handen också, det är jävligt viktigt!

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna!

Debuten avklarad


Då var debuten avklarad och det vart seger mot Storvreta U med siffrorna 7-2.
Kändes stabilt och säkert matchen igenom och blev faktiskt positivt överraskad idag över att vi spelade bollen så pass bra som vi faktsikt gör. Längtar redan till seriestart så vi får gå ut och börja leverera på allvar och visa att vi ska vara med i den nya allsvenskan nästa säsong.
Från och med nu har vi innebandy så gott som varje dag fram till seriestart och det är just det här jag längtat efter, att tillhöra ett lag som tränar mer än vad man är ledig. Har inte varit så mycket innebandy i veckan förut med ett och samma lag utan då har det varit två gånger i veckan, men nu när det är så gott som varje dag trivs jag som fisken i vattnet.

Ska försöka göra mig en tippning på Div.1 norra, men det är inte dags för det idag utan det blir längre fram i veckan. Ska försöka få Patrik Andersson intervjuad ikväll och höra hans åsikter om matchen och om hans tankar om den kommande säsongen.

Lite bilder från dagens match kommer här!

  
  
Återkommer eventuellt senare ikväll med en interju med Patrik Andersson.
// Mackan

HIMYM

Imorgon är det dags att debutera för IBK Handen. Därför blir det hemma kväll med sjukt mycket HIMYM (How I Met Your Mother), här kommer lite sköna klipp på min idol, Barney Stinson:






Finns inte många skönare figurer alltså!

Debuten blir på Söndag!

Sådär, då var det äntligen dags att ta tag i datorn och skriva lite grann i bloggen. Börjar kännas som om innebandyn kommer igång mer och mer nu, så funderar på att dra igång bloggen på allvar igen och leverera nya inlägg varje dag. Eller vad tycker ni, är det för tidigt?

Har som jag nämnde tidigare skrivit på för Div.1 laget IBK Handen och skulle ha debuterat under Czech Open, men tyvärr blev det inte så. Fast det blir debut i Handen nu på Söndag då Storvreta kommer till Torvalla för att spela träningsmatch. Ska bli roligt att dra på sig HandenTröjan för att börja lära känna laget under matchsituation och självklart känns det nervöst att göra en debut match, men samtidigt sjukt kul!
    VS   
Söndagen den 23 Augusti
kl: 12.45
Torvalla Sporthall


Måste även säga att det är pinsamt att man ens kan tänka tanken att stänga av Alexander Nede och Daniel Dalbjer
för att dom deltog i Canada Cup. Sporten behöver växa och framförallt i Nordamerika, därför är det bra att spenska spelare åker över och spelar för att höja nivån i lagen och för publikens skull. Dessutom är innebandyn inte ens samma sak i USA och CANANDA som här i Europa. Finns lixom ingen seriös sida av det hela och därför bör man nästan skicka över fler svenska spelare dit.
Eller hur har Svenska IB-Förbundet tänkt egentligen, får dom inte delta i Korpen eller SIL då heller? Skärp er vafan, jag tycker Danne och Nede ska slippa avstägningen och få resan betald nästa gång istället. Endast för att vara budbärare för våran älskade sport.

Hur som helst, dags att börja följa bloggen dagligen igen för er som tycker det är kul. Börjar köra på allvar igen från och med Söndag kväll.

Ses då! =)
//Marcus "
Mackan" Magnusson

Skrivit på övergången nu

Sådär ja, efter ett antal månader i ovishet så har det äntligen blivit klart att jag skriver på för en ny klubb. Min nya klubb adress blir IBK Handen som spelar i Herrarnas Div.1 Norra med några stockholmslag och även lag från norra delarna av sverige. Ska bli kul att återigen spela innebandy på högnivå då det var två år sen man spelade i ettan och detta klubb-byte känns hel rätt och jag längtar bara till att allt ska dra igång på riktigt.
Visserligen har vi redan börjat köra igång och kommer tyvärr missa träningslägret i helgen pga arbete. Men om övergången godkänns innan torsdag så är jag med på planet ner till Prag för att spela Czech Open med Handen.

Ser verkligen fram emot denna säsongen då det för min del känns som om att det är i år det ska ske och med hjälp av Handens tränare och framförallt spelarna så hoppas jag kunna utvecklas ännu mer och bidra med någonting positivt till det nya laget.


Div.1 Norra:
Ersboda SK
FBC Uppsala
FBI Tullinge
Granlo BK
Gävle GIK
Hagunda IF
IBK Alba
IBK Handen
KAIS Mora IF
Odelberg/Gustavsberg IF
Sandåkerns SK
Örnsköldsvik SK

Ser ut som en riktigt rolig serie iår och ser särskilt fram emot mötena mot mitt gammla lag FBI Tullinge som jag tillhört de senaste 7åren.  Dessutom är det alltid roligt med långa borta matcher, så det här blir en riktigt rolig säsong.

Premiär omgången:
Hagunda - Odelberg
Handen - Granlo,    090919, 15.00 Torvalla Sporthall
Tullinge - Örnsköldsvik
Sandåkerns - Mora
Ersboda - Gävle
Alba - Uppsala

Äntligen börjar allt bli klart!

Nu börjar det närma sig! Ska bara skriva på för den nya klubben och skriva på övergången sen är allting klart för klubb-byte.
Känner mig jätte spännd på det som komma skall, kommer bli såååå kul! =)

Mer info imorgon när allt är klart! :D

RSS 2.0