Stek och övergång

Helt underbart väder och här sitter man och steker på balkongen samtidigt man sitter och tar en överblick på truppen vi har till FBI Tullinges HJ nästa säsong och vad som kanske behövs få in eller vad vi har mycket av. Ju mer jag sitter och funderar på detta så känner jag ännu mer längtan till vintern då det är fullfart i alla innebandyhallarna runt om i sverige. Kanske låter lite konstigt då man sitter utan tröja och svettas järnet på en uteplats i södra stockholm och ser över den långa utsikten, men är man innebandyälskare på allvar så är man. 

Carlgren från Falun väljer nu att gå till Warberg för fortsatt utveckling i sin karriär. Personligen tycker jag att han borde stannat kvar i Falun och fått mer rutin av att vara tongivande på backsidan i ett SSL lag istället för att ev få bänken i Warberg titt som tätt. Men bara önska killen all lycka och hoppas det går lika bra som han hoppats på, fast det är klart. Skulle man själv få erbjudande från Warberg så är det klart att man skulle gå, skulle inte vara många som kan tacka nej till det. Eller har jag fel?

Smidigt värre så måste man nog ta och luta sig tillbaka med en stor kall Cola i handen och njuta lite granna. Sen blir det upp till golfbanan som vanligt =)

Ha en fortsatt skön dag mina kära vänner!

Disskutioner har startat

Hej hopp alla glada där ute i världen
.
Hoppas ni har haft en skön solig dag precis som jag, dock har jag jobbat mellan 08 och 15 så missade det mesta. Fast lika glad är jag för det men gladast är nog alla andra, eller någonting i den stilen.
Har nu i innebandyväg börjat disskutera med flera olika klubbar och har även nu i veckan gjort första provträningen av en del framöver. Vet inte riktigt hur bra man pressterade, var galet seg i kroppen måste jag erkänna. Men det var faktiskt riktigt kul där och ska bli intressant och se vad som kommer upp på den fronten. Kommer nu nästa vecka att ha två träningar med olika lag, inget är dock spikat ännu, men det ser så ut iallafall.


Känns iallafall bra att klubbar är intresserad av mig så att man inte är en död sill ute på en sandstrand eller något annat i samma stil. Men, som sagt... Ska vli otroligt intressant och se hur allt kommer lösa sig och bli tillslut.


Sen måste jag frågasätta ett beslut som AIK har tagit. Dom har valt att behålla Henrik Lorendahl som ass. tränare och som spelare. Är det inte bättre att bara ta honom som tränare och sen bygga fram lite nytt från yngre spelare, det börjar bli lite väl mycket ålder inne i elitserien och div.1. Ge de yngre chansen att utveckla sporten och föra den frammåt.
Nu måste jag ändå säga att Henrik Lorendahl är oerhört bra och kommer säkert vara grym nästa säsong också men ibland måste man se framtiden också. Visst, nu tänker väl alla att AIK har Kim Nilsson, Ånmark, Sjöblom, Myrbäck, Wilmer och Maripuu. Dessutom har man värvat Lundgren och Stanley som båda är unga, så man får väl ge lite beröm åt mitt svartgula lag från Solna!

Sen är det en sak till som kanske måste lyftas fram, vad sägs om att spela en SM-Final på Swedbank Arena i Solna när den är klar? Det kommer finnas tak och det kommer att kunna spelas där inne. Visst man kommer knappast fylla hela arenan, MEN det kommer komma betydloigt mycket mer än 20'000 bara för att den spelas på en sådan arena. Så räkna med nästan 30'000 på matchen.
Skulle vara mäktigt!!!
Och bara så nu vet så kommer jag avgöra den matchen med 2+3!!! haha!


Ta det lungt ikväll mina vänner!
// Mackan

Intervju med Kranberg

Det har nu gått några veckor sedan AIK tog hem SM-Guldet i Globen och vi ska nu ta en kort snackstund med Landslags backen från AIK, Kristoffer Kranberg.

Tjena Koffe och ett stort grattis till guldet!
Tjena Mackan, stort tack!
 
Hur var kännslan efter två perioder domarna dömt utvisning på utvisning, var man lite extra rädd sen i tredje att inte åka på någon tvåa?
- Tvärtom! Det kändes som vi fått några tveksamma domslut emot oss i börja och att vi det var WiC:s tur på nästa utvisning. 
 
Du har ju vunnit SM-Guld förut, men som utomstående har jag inte sett ens å ensidig final förut då ni helt och hållet manuvrerar ut WIC. Har du samma kännsla?
- Vi var otroligt revanschsugna från förra året och vi hade längtat efter att få möta just WIC i en ny final. Vi var otroligt beslutsamma under hela matchen och vi skulle bara vinna.  

Nu börjar alldeles strax en ny försäsong igen, men hur sugen är man på att dra igång den nu?
- Försäsong är inte det roligaste jag vet men tyvärr så behövs det :-(( 
 
Hur firade ni guldet de närmsta timmarna efter finalen?
- Vi var först på en bankett sen var det fest hela natten, på Söndagen fortsatte firandet på Scandic Hasselbacken. 
 
Sen måste jag fråga, är det inte dags att den "stora" AIK-befolkningen borde skrapa ihop lika mycket folk som Warberg i en final och verkligen mala ner dom på klacksidan med? Det finns ju trotts allt att ta på, kolla bara på fotbollen och hockeyn.
- Den stora skillnaden är att klackfolket hos oss går redan på Råsunda och Hovet att dom oxå ska köpa en biljett till finalen för typ 300 spänn tror jag blir svårt. Men visst en stor dröm vore ju att spela inför en riktigt stor AIK klack.

Tack så mycket för att du tog dig tid och svara på lite frågor och hoppas du får en skön sommar!
- Så lite så, hoppas svaren kommer till nån nytta i din sköna blogg!

Match i WEB-TV

ÄNTLIGEN så har TVNynäs lagt upp matchen mellan Nynäshamn - Salem. Var som sagt utlånad till Salem denna säsong och spelar i denna match i vita tröjor mot Nynäs i div.3 stockholm. Ni kan nu se första perioden på TVNynäs Hemsida och så fort dom lagt upp andra och tredje så kommer ni kunna se dom med.

Ni som undrar vem jag är så är det kanske inet så svårt att se. Nummer 60 med STORT svart/vitt pannband och spelar högerback för det mesta i femman med Lovén, Norström, Hedstål och Wicher.

http://www.tvnynas.se/play.php?media=147

Så om ni nu vill diskutera min insatts eller någon annans insatts så var så goda att göra det här på bloggen.


Rykten om klubbar

Fick ett sms imorse av en vän som hade läst på innebandymagazinet att jag ska vara påväg bort från Salem och spela för någon annan klubb. Han nämnde vilka klubbar jag stod med på som Rykte och det var inte några, han vet heller inte om det var alla för han kollade bara stockholmslagen och SSL.
Det stämmer iof att jag fått erbjudanden från några klubbar, men om dom är med bland dom som det ryktas om eller ej tänker jag inte ta upp. Här är iallafall klubbarna:

Balrog, SSL
Falun, SSL
Älvsjö, Div.1 M
Tullinge, Div.1 M
Nynäshamn, Div.2 ÖS
Huddinge, Div.2 ÖS

Har sagt att jag ska börja tänka och börja prata med klubbarna nu efter helgen som var
och fick faktiskt ett samtal redan igår igen då den klubben frågade om jag kunde komma över och kolla läget och så vidare. Så verkar trotts allt vara ganska efterfrågad, men men, det blir väl bra tillslut.


(Här gör jag 1-1 i DM Kvartsfinalen mot Åkersberga, målvakten är ingen mindre än Järfällas nya SSL-målvakt, Stefan Willén.)


Självklart vill jag spela så högt upp som möjligt, men man vill självklart inte bli kvar på bänken en hel säsong utan få chansen att utvecklas. Jag behöver speltid mot bättre motstånd för att utvecklas och det är det jag letar efter nästa säsong. Om det nu är i  SSL, Div.1 eller Div.2 är inget jag vet just nu, men jag hoppas få klarhet i det hela snart så man kan börja plannera försäsongen.

För den som inte vet någonting om mig som spelare så kan jag väl beskriva mig som andra beskrivit mig.
En offensiv back med ett riktigt bra skott som gärna tar för sig i anfallen och vill ha mycket boll. Gillar att slå dom avgörande bollarna samt att spela för lagets bästa i alla situationer. Brytningssäker men måste bli lite bättre på defensiva positionsspelet, men det är något man blir bättre på när man får speltid i en bättre serie.
Har jag rätt eller fel? Det kan ni väl tycka till om...?


Läste att Mackan Palokangas valde att lämna in kapternsbindeln i Balrog mot en svart tröja i Tyresö Trollbäcken.
Ska bli intressant att se hur TT blir nästa säsong då man ser ut som om att man får ett bra lag på pappret. Fast hur blir det med Balrog, känns som om att dom bara tappar spelare och inte får in några nya. Fast: Balrog lyckas alltid få ihop en bra trupp tillslut och det lär dom väl göra även nästa säsong.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta lite lunch innan jag beger mig till första passet på nya jobbet. Ska bli skönt att komma igång att jobba igen... =)


Ha en otroligt bra dag alla innebandyälskare så hörs vi ikväll igen!


Hur slutar SSL 09/10

Efter en del värvningar så kommer det att bli en del omkastningar i nästa årets SSL enligt min mening och jag kommer nu att ranka alla lagen i den ordningen jag tror dom hamnar i nästa säsong.

1. AIK
2. Storvreta
3. Warberg
4. Caperio Täby
5. Pixbo Wallenstam
6. Falun
7. Tyresö Trollbäcken
8. Balrog
9. Dalen
10. Umeå City
11. Helsingborg
12. Sirius
13. Järfälla
14. Västerås

Viking line cup i Falun

Falun har verkligen lyckats få ihop ett bra koncept för alla olika smaker i innebandyvärlden. Som liten knatte kan man komma till Falun och spela turnering utan att ha slutspel, man kan som pojk/flicklagsspelare komma upp och spela en stor turnering med slutspel. Man kan även som ett Juniorlag komma upp och spela ett gäng bra matcher i en av de största turneringarna i Världen för innebandy och dessutom slåss om den åtrovärda bucklan och detta gäller även Seniorlag där man har delat upp herrturneringen i två delar. SSL - div2 och div.3 och neråt. Ett riktigt bra sett att genomföra en turnering på. Dessutom finns det motionsklasser där man ENDAST får ha med två stycken licensierade spelare och denna är då till för de avdankade IB-spelarna och de som aldrig spelat seriöst förut.

Falun lockat alltså alla olika typer av spelare och lag, de yngre lagen är ofta jätte seriösa och har jätte roligt medans herrlagen åker upp för att ha kul med laget, festa och spela matcher.
Antagligen är det här den ultimata cupen just nu för en innebandyälskare.

Då säger väl folk att Storvreta Cup är bättre, men det tycker inte jag. I Falun har man 6st FULLSTORA planer under samma tak. Den anläggningen är modern och riktigt fräsch. Dessutom har man en radiokanal som livesänder hela dagarna och rapporterar resutlat från olika hallar och så vidare. MEN iår var det premiär för Webb-tvsändningar och man kunde sitta hemma och följa matcher från datorn LIVE med kommentatorer och liknande. Riktigt kul att se denna utveckling.


För våran del så åkte vi upp 5stycken utespelare och en målvakt, vilket innebär att vi inte hade någon avbytare alls. Detta var då inga problem för att vi åkte bara upp för att ha roligt osv. Men självklart ville vi ju vinna matcherna vi spelade och det gjorde vi också (om man räklnar till halvtid på varje match). För att vi var det bättre laget i samtliga matcherna och ledde även i halvtiderna, men sen orkade vi inte mer och vi tappade mot slutet.
Som tur var så varade matcherna endast i 2x15, annars hade det kanske runnit på mer?.

IK Frej.................1-1 (1+0)   oavgjort
Åmots.................5-8 (0+3)   förlust
Kingsgården.....2-4 (0+1)   förlust
Frölunda............6-1 (2+2)   vinst
---------------------------------
Mitt Facit: 4matcher och 9p

Bilder ock annat hoppas jag få tag i så fort som möjligt.

Hemma från Falun

Då var man hemma igen från falun och jag kommer att plocka fram godbitar att skriva om så fort jag har gjort i ordning här hemma med packning och liknande. Så ikväll kommer det en full rapport om Viking Line Cup i Falun 2009 och lite annat skojsigt. Så håll till godo ett litet tag till =)

Falun imorgon

Imorgon beger jag mig till Falun tillsammans med Salems herrar och spelar första matchen 10.30 i Lugnet B. Ska bli skön och roligt att komma från all stress här i Stockholm.
Har inte direkt orken att skriva något just nu, men kommer hur mycket som helst att skriva om efter helgen!

För er som kommer vara i Falun under torsdage till söndagen, besök gärna våra matcher =)

H38 spelar vi i.

Sorgens dag

Idag kommer jag inte direkt att hinna eller orka gå in och skriva något vettigt här. Det är nämligen begravning av min farmor idag och det får ta mitt fokus, så vi hörs imorgon istället!

Ha en trevlig dag...


  

Steffen klar för FBI Tullinge

FBI Tullinge har nu gjort klart med sitt första nyförvärv inför combacken i Div.1 och det är en gammal Tullingespelare som gjort runt 10säsonger i SSL (Elitserien) och vunnit SM-guld med Balrog. Det är min backpartner från denna säsong Jonas Steffen som väljer att sattsa lite hårdare igen efter säsonger i Kärrviolen och nu senast Salem. Tidigare säsonger har han spelat i div.3 men när det vankas slutspel i SM så har Balrog tagit tillbaka honom för att säkra upp försvarsspelet. Nästa säsong är det FBI Tullinge som kommer få tillgång till Steffens defensiva kvalitéer och detta kommer vara en oerhört viktig pelare i bygget Tullinge.
Jag och Steffen, (jag har inget svett band, tejpade skallenför att jag blödde)

Den här säsongen så vart jag utlånad till Salem för att utvecklas som spelare och för att lära mig defensiven bättre och vem är bättre på att lära ut det än just Jonas Steffen. Jag såg det som en stor chans att få vara backpar med honom för att verkligen få spela med någon som kan allt i defensiven och det var det jag behövde lära mig inför säsongen. Nu när säsongen gått och man ser på min utvecklig i mitt backspel så har jag mycket att tacka Starre för det.

Får säga grattis till Tullinge för att ha skrivit på med en riktigt bra innebandyspelare och man får säga grattis till Steffen som skrivit på med Tullinge som verkligen är på gång nu.

Vart spelar man nästa säsong?

Om två veckor så är jag klubblös och jag vet inte alls vart jag ska spela nästa säsong. Finns inte så mycket att göra mer än att vänta tills man får det bästa erbjudandet och sen skriva på. Alltså, jag har självklart allternativ redan nu, men vill först se vad som händer nu när kontraktet går ut om någon annan visar intresset då också.

Ska bli en intressant tid nu närmsta månaden och se vad som dyker upp.


Nu vet jag att vissa kommer skriva massa grejer om att jag skulle vara kass och värdelös,
men man är inte bra i allas ögon, det får man leva med. Så länge klubban man spelar för tror på en och man motsvarar förväntningarna så ser jag inga problem med att folk tycker att jag är bäst eller att jag är överskattad. Helt upp till er, men håll det för er själva...


Nu ska jag ut och springa lite och sen blir det hem till köket och laga en god middag och fixa lite paj till efterrätt =). Ska bli sjukt nice faktiskt!

Ha en bra helg så hörs vi imorgon efter att vi spelat klart turnerningen i Täby.

Div.1 indelningen klar

Då var serierna lottade och det vart som jag förutspådde tidigare i morse, Hässelby hamnade i mellersta tillsammans med Älvsjö AIK. Allting lottades så det fanns faktiskt ingenting som skulle säga att just dom skulle hamna där, men hade en viss feeling av att det skulle bli på det sättet.

Norra
Ersboda SK
FBC Uppsala
FBI Tullinge (Upp)
Granlo BK
Gävle GIK
Hagunda IF (Upp)
IBK Alba
IBK Handen
KAIS Mora IF
Odelberg/Gustavsberg
Sandåkerns SK (Upp)
Örnsköldsviks IBK

Mellersta
Finspång IBK
Hässelby SK
IBK Lidköping (Upp)
Karlstad IBF
Lesjöfors/Filipstad IBK (Upp)
Lillån IBK (Upp)
Linköpings IBK
Onyx IBK
Skoghalls IBK
Visby IBK
Älvsjö AIK
Örebro SK IBK

Södra
Carlshamns IBK (Upp)
Fagerhult Habo IBK
FBC Göteborg
Färjestadens IBK
Hide-a-lite Mullsjö AIS (Ner)
IBK Landskrona
Jönköpings IK (Ner)
Lindås IBK
Munka-Ljungby IBK
Röke IBK
Slätafly/SK IBK
Växjö IBK

Idag så kommer lottningen

Idag kommer den offentliga lottningen till Div.1 och det ska bli oerhört intressant vilket lag som får platsen i Div.1 Mellersta och liksom de övriga lagen som får spela Div.1 Norra.
Jag tror på Hässelby i Mellersta, vet inte varför men det känns så på någotsätt.
Nu är det bara vänta tills den kommer upp, men ett som nästan är givet är att FBI Tullinge hamnar i Norra. Någonting annat skulle vara ett mirakel eller aa, något i den stilen. Fast vet att många i Tullinge skulle trivas bra i norra så det spelar inte så stor roll skulle jag tro.

Snart blir det en runda på golfbanan igen och sen ikväll är det träning i Tullingehallen. Nu ska jag först och främst se till att sätta dit polarna på banan sen blir det gå in och ta för sig på planen. För att efter träningsmatchen igår så känner jag mig faktiskt ganska het för att inte tränat med klubba på två veckor. 2+2 igår och var inne på 6mål frammåt och ingenting bakåt, hade väl en öppnande andra Assist med, men det rälnas ju inte.

Appropå Assist, jag vann tydligen något pressentkort där efter att ha svarat på lite frågor under Mitt i-finalerna i botkyrkahallen för några veckor sedan. Innebandyklubban dose it again, haha!

Nu ska jag gå och laga lite lunch. sen blir det golfbanan. =)
Hare bra gott folk!

Hemma igen

Då har vi kommit hem igen och jag har precis varit och käkat pizza med My Wingman (OP) och Matte Å. Kändes faktist riktigt skönt att betala en pizza för samma pris som man betalae två koppar kaffe för i Finalnd Haha, helt skandalöst att en kopp kaffe kostade 3euro.



Vi hade en jobbig dag igår då vi mötte Storvreta i Semifinal på morgonen och där Storvreta visar upp något som förvånade oss alla. Dom var helt kasstrull rent ut sagt. Dom skjuter 3skott på mål i första perioden och två går in, dessutom är båda målen riktiga skit mål. Men visst, Skit mål räknas dom med. Men det som är så helt sjukt är att vi sköt 9 på mål och deras målvakt storspelar.

I andra perioden börjar Storvreta maska redan efter 20sekunder då man tar lång tid på sig att byta och sen höll dom på så hela sista perioden och bara böt och böt. Dom spelade inte ens innebandy, för att så fort dom fick boll sökte dom upp hörnet i våran zon och sen böt dom när dom fick frislag.
Matchen slutar med en 2-1 seger för storvreta som skulle gå till final och vinna den mot Sundsvall som vi mötte i serien och spelade ut totalt och vann med 3-1 mot.

Vi fick istället sprla Bronsmatch mot Espoon Oilers och vi hade sagt att vi skulle spela på alla spelare denna match, vilket vi gjorde. Utan Isak som inte kunde spela pga illamående. Vi släpper till 5skott på mål i hela matchen och släpper i 4, medans vi sliter och får till 18skott och får bara in 2stycken. Vet inte riktigt, men det var väldigt svårt att ladda om efter att ha varit så besvikna efter Storvretamatchen.

Men det är så oerhört kul att se laget trivas så bra tillsammans och aldrig gnälla på varann. Gud vad trist det här ska bli att splittras nu när dom är förgammla för P92.

Hemresan gick jätte smidigt och vi hade jätte roligt alla som var med. All tid gick åt till att dansa och skratta oavbrutet, önskar att man kunde göra om denna resa med grabbarna vecka. För att det har inte varit tråkigt en ända sekund!

    
     
  

// Mackan

Semifinals morgonen i Espoo

Godmorgon Sverige!

Nu har man precis käkat frukost och plockat ur all sin packning från hotellrummet här i Espoo och nu ska vi strax bli hämtade av en buss som skall ta oss till semifinalen mot Storvreta IBK. Det som är lite komiskt är att vi delat buss med dom varje dag och till varje match, så det blir att dela buss med sina motståndare igen. Dessutom så åt vi Frukost samtidigt och allt det här börjar faktiskt kännas lite konstigt. Men hur som helst ska vi fan se till att dom ser rött efteråt. Förhoppningsvis går dom av planen med sänkta huvuden med blicken på deras tröjor (som är röda).

Laguppställningen kommer att dras alldeles strax och grabbarna verkar riktigt spända på vad som komma skall och det har varit svårt att välja ut de 10utespelarna som skall starta då våra målvakter redan innan turneringen gjort upp om vem som skall stå denna match.

Eftersom att jag inte kommer komma åt något internet innan vi är i sverige igen så får detta eventuellt bli det sista ni hör här från grannlandet Finland. Förhoppningsvis så kommer jag att få in ett inlägg till efter matchen, men inte helt säkert att det löser sig.


// Mackan

Tre matcher och tre segrar

Tvåmåls-segrar har varit våran melodi i denna turnering och även så i den avslutande gruppspels matchen. En match som skulle sluta på ett riktigt tråkigt sätt, men mer om det senare. För att vi anlände till hallen en och en halv timme innan matchstart och började fokuseringen direkt. Vi var inte klara ännu för vidare avancemang och behövde minst en poäng.för att vinna gruppen, detta kanske spände killarna litegranna.

Sista motståndare i gruppen var Patriots och dom tog ledningen efter inte lång tid alls och våra grabbar kändes sega och inte alls villiga att kämpa för segern. Men efter en liten lätt tillrätta visning från bänken så gav grabbarna mer krut och visade att man ångrar hur man startade matchen och stänkte direkt in 1-1 genom Johan Sturk. Strax efter gjorde Rasmus Lindvall 2-1 och det var ställningen efter första perioden.

Halvtidssnacket gick ut på att väcka grabbarna ännu mer och se till att dom förstod sin uppgift ordentligt. Dessutom kände man att grabbarna var sugna nu för att alla spelare ville lägga till detaljer och se till att förbättra saken. Nu var vi på gång och nu ville vi vinna...

Andra perioden kommer att bli ganska säker där vi går ifrån till 3-1 genom Keith Ekblad som gjorde sitt första byte i matchen. Ssen kändes det jätte säkert, även fast Patriots gjorde 3-2. Men vi gör 4-2 genom Andreas Åslund och det var hans näst sista insatts i denna match. För minuten senare blir han intacklad i läktaren och börjar blöda från skallen. Patriots spelaren får röttkort och det blir världens surr i hela hallen. Tråkig avslutning på gruppspelet som egentligen slutade bra, men nu är det semifinal mot Storvreta IBK imorgon kl. 09.00 (finsktid).

Statistik:

FBI Tullinge - Patriots

Mål: 4  -  2
Skott: 25-5
Matchens lirare enligt cupen: Derek Krook

Mina matchens tre bästa spelare:
1. Rasmus Lindvall, gör återigen en kanonmatch och spelar med ett sånt galet självförtroende just nu så man får gåshud. Hoppas han kan hålal samma nivå imorgon, det tror jag faktiskt att han gör, utan tveckan!

2. Magnus Blommé,
stabil som vanligt och tar inga onödiga risker. Spelar klokt och moget hela tiden och det lyfter hans femma bakifrån.

3. Andreas Åslund, slutar aldrig kämpa och spelar alltid för lagets bästa. Gör ett enormt arbete idag och allt som en kapten ska göra. Visar vägen och kämpar!

Bilder från matchen:
   
   
   

Nu är det möte med spelarna och sedan är det dags att hitta på något kul. Kanske gå ut och driva med finnarna eller någonting som är lite roligare än hotellrummen. Hur som helst, återkommer igen!

// Mackan

Två matcher och Två segrar

Det regnar och ser allmänt dystert ut här i Finland för tillfället och det ser inte ut att bli bättre på resten av dagen, men det finns dock en ljusklick i det hela och det är våra killar som återigen gör en otrolig kämpar insatts och tar hem andra raka trepoängaren på lika många försök.
Vi har spelat runt på alla spelare varje match för att ge varje enskild spelare lika mycket speltid fram till Semifinal-spelet. Detta har grabbarna verkligen köpt och gjort ett strålande jobb tillsammans som ett lag vilket jag ser som en stor seger i sig. Men dock så har vi inte haft den kvalitén som  jag egentligen brukar kräva av mina spelare om man ser till bollrullandet. Fast i den här turneringen så har jag all förståelse för spelarna att det inte går, jag menar, det är så otroligt små planer vilket gör det oerhört svårt att spela ut. Fast nu får vi lära oss att slita istället och det är inte alltid helt fel.

Nu i andra matchen så stod Espoo Rangers för motståndet. Rangers börjar matchen med att pressa oerhört högt och det gör det relativt enkelt för oss att vända bort och sedan få kontra. Efter några minuter så åker Rangers ut för första gången i matchen och vi får chansen att spela PowerPlay och då är vi inte allt för sena med att sätta dit 1-0 genom Isak Norgren. Strax efter detta så utökade Dennis Forsgren till 2-0 och nu kändes allt frid och fröjd i Tullingelägret.

Periodpausen kom och vi poängterade att vi var tvugna att våga kliva på mer i duellerna och lägga mer bollar på kassen eftersom att det är så pass trångt i hallen. Alla instämmde och nu var det bara att gå ut och förvalta ledningen på samma sätt som vi gjorde igår.

Andra perioden går igång och efter 3minuter så drar Tobbe Sandberg på sig en 2+10 utv för något han gör framför mål. Jag ser inte om han gör något eller ej, men räknar kallt med att domaren gör helt rätt. Denna två minutare blir helt ofarlig men strax efter så gör Rangers 2-1 på ett slagskott från höger-fickposition och där med släppte Hampus in sitt första mål i turneringen. Efter detta vaknade vi till liv igen och vi spelade med en kämpar glöd som är oerhört rolig att se och sen fick vi utdelning med någon minut kvar genom Isak Norgren i PowerPlay igen. Matchen slutar återigen med en 3-1 seger för oss och nu är det nära Semifinal-spel för oss. Men vi måste ta en poäng för att vara säkra seriesegrare och vi ska ge allt för att göra detta.

FBI Tullinge - Espoo Ranger
Mål:      3       -              1
Skott: 14       -              8
Utv:    14       -            4
Matchens Lirarpris av cupen: Dennis Forsgren


De tre bästa spelarna under rmatchen:
1. Rasmus Lindvall, en av de mest begåvade spelarna jag sett när det gäller spelförståelse. Han gör sällan ett fel beslut i brytningar och lägger alltid den enkla vägen när det är uppspel. Kan dessutom gå på offensiven och gör det på ett fantastiskt bra sett och är säkerheten själv hemmåt.

2. Dennis Forsgren, våran lilla snurr kung som kan vrida ut och in på vilket backpar som helst så gott som och är helt extremt målfarlig i alla lägen på planen. En sådanspelare i laget och man kan vinna vilken match som helst. Dessutom har han trappat ner på sitt temperament senaste tiden och detta har gjort honom till en bättre spelare och detta har även gjort så att laget kan fokusera på sitt egna.

3. Isak Norberg, åter igen med på topp tre och det förtjänar han verkligen. Är enorm tillgång för laget när han sliter i 5mot5, 5mot4 och även 4mot5. En spelare som man inte lägger så mycket märke till men som är med överallt och gör ett hästjobb i det tysta. Dessutom fick han sätta dit två påsar idag också vilket gör saken ännu mer solklar.

Bilder från matchen:
   
   
   
 
// Mackan

Frukosten äten och Rangers på menyn

Klockan ringde 06.00 Svensktid (07.00 finsktid) för en fet frukost på hotellet. Nu sitter vi i lobbyn och väntar på bussen som ska transportera oss vidare till matcharenan där vi kommer göra allt för att ta tre poäng till och ta ledningen i gruppen.
Kommer inte hinna skriva så ,ycket mer nu för att bussen är på ingång, men här är start uppställnngen i matchen mot Rangers:

Hampus

1.Tobbe        Mellis

Keith  Jonte  Derek


2.Mange         Sturk

Dennis  Adde  Viktor


3.Tom  Matte   Jeppe

Återkommer med bilder, intervjuer och referat när vi kommit tillbaka efter matchen!

// Mackan

En match och en seger

Då var vi tillbaka på Hotellet och nu är det Hockey på tv som gäller. Först ska jag dra en sammanställning av våran första match här i Juniorgames i Finland. Men först och främst måste jag ta och skriva lite om deras Sportanläggning som dom har här i Espoo. Det är bland de värsta jag sett och ett otroligt steg för innebandyn här i Finland, tänk om sverige kunde göra liknande lösningar på flera ställen.

Hallen har 7st fullstora innebandyplaner under samma tak och dessutom en fullstor 11manna fotbollsplan över dessa innebandyplaner. Inte nog med det så har dom löparbanor runt hela anläggningen inomhus och sportshop och cafeteria. En riktigt bra lösning som kommer gynna innebandyn härmi Espoo där vi är nu.

Nu ska vi återgå till matchen och det gör jag med glädje. Vi mötte Sundsvall nu i premiären och vi var glödheta och riktigt taggade från matchstart. Den tändningen vi hade i sista samlingen och i halvtid var fantastisk och det är sånna stunde rman älskar att vara innebandytränare.
Speltiden här i Juniorgames är BARA 2x15 och det har tidigare varit ett problem för oss då vi inte kommit igång förens i slutet, men inte den här gången. Grabbarna går in och gör ett kanon jobb och sliter i varje situation, vilket är oerhört kul att se sen att vi även tar ledningen ganska tidigt genom våran back Tobbe Sandberg gör saken inte direkt sämre. Efter det drabbas vi av en lite tveksam utvisning, men hej hallå. Vi har ett riktigt bra boxplay med en enorm offensiv kraft som vi visar idag och slänger in 2-0 genom Dennis Forsgren som gör sitt första byte i matchen under detta Boxplay. Vi håller ledningen till halvtid och allt känns hur bra som helst.

I halvtid så snackade vi om att se till att håla kylan medans Sundsvall tappade humöret och att vi borde lossa mer skott på denna plan som inte är större en Eklidshallen för er som vet hur den är.

Vi stoppar in nya spelare som suttit i första perioden och vilar ett gäng andra och vi har matchen som i en liten ask men ändå lyckas vi inte sätta dit bollen. Istället får Sundsvall frislag en bit in på våran planhalva som letar sig in i bortre delen av målet bakom våran målvakt denna match, Danne De Freitas. Sen vart det mycket hawaii men vi försöker hålla i bollen men tvingas spela haffsigt och okoncentrerat ett tag men det ordnar sig. Med några minuter kvar lyckas Ade Åslund hitta Viktor Friborg på en av deras frislagsvarianter och då kändes det genast säkrare. Vi behåller lugnet och vinner matchen sen på ett konfortabelt sett och nu har vi en match och en seger, oerhört skönt.

Lite Statistik:
A= FBI Tullinge,   B= Sundsvall
A104:13Sandberg Tobias 1 -0 Åberg Mattias   
A104:51Ekblad Keith  -  294
B1   -    
A106:07Forsgren Dennis2 -0 Norberg Isak  YV
A218:16Öberg Jesper  -  267
B221:18  -  265
B224:03Kettle Sean 2 -1    
A229:25Friborg Viktor 3 -1 Åslund Andreas   
A229:44Norberg Isak  -  285

Skott: 19-14
Utv. Min: 6-2
Matchens lirarpris av cupen: Tobias Sandberg, Back

Matchens 3 bästa spelare:
1.
Tobias Sandberg, Spelar bara halva matchen men gör inget misstag och tar för sig på ett riktigt bra ochpositivt sett. Gör ett mål och visar att han verkligen vill vara emd och tillföra något i denna turnering. KUL!

2. Daniel De Freitas, Hoppar in i mål efter att inte ha tränat allt för mycket senaste tiden men gör en riktigt bra match och släpper bara en boll förbi sig och på det var det inte mycket att göra åt. Kändes stabil och han tar ett riktigt stort steg åt rätt riktning.

3. Isak Norberg, En kille som gått bakåt lite granna senaste åren men nu denna säsong verkligen börjat blomma ut på allvar och är en slitvarg ut över det vanliga. Är riktigt imponerad av denna kille som aldrig ger sig och peppar på sina medspelare oavsett läge i matchen. En lagspelare som gör en oerhört bra insatts idag!

Imorgon är det uppstigning kl.06.30 finsktid och sen är det match mot Espoon Oilers senare på morgonen. Längtar redan efter den matchen och vet att killarna också gör det!

Bilder från matchen:
   
   
   
  

Sov gott!
// Mackan

Kostar allt 3€ i Finland?

Någonting som har slagit mig och mina kollegor nu när vi varit i Finland i ca 8 timmar är att allt verkar kosta samma sak.
- Bussen som går från Sportanläggningen till hotellet kostar 3€
- En kopp kaffe efter maten på hotellet kostar 3€ (dyrare än på kungsgatan?)
- 50cl Cola på hotellet kostar 3€
- Glass med kolatopping på Donken kostar 3€
- Gå på komunal toalett kostar 3€
- Det är även svindyrt att surfa via nätet här i Finland som Svensk, per 20e sekund kostar det ... Ja ni börjar väl förstå vad som kommer komma... 3€!

Avikande detaljer är att det kostar 4€ för en 200g chokladkaka, helt sinnessjukt!

Om du inte gillar summan 3 bör du absolut undvika att resa till Finland.



Nu beger i oss snart ner till bussen för att åka till första matchen. Återkommer senare ikväll med referat, intervjuer och bilder från matcherna.

Ska även hälsa från Anders (ass. tränaren) till hela Finska mynttillverkningsfabriken att dom borde göra 3€ mynt!!!

Hotellet i Espoo (bilder längst ned på inlägget)

Nu är vi framme i finland efter en halvdag och sömn på Viking Lines Gabriella. Resan vart väldigt lugn och rolig med mycket spel och tittande på Sverige - Tjeckien. Satte mig vid Roulettbordet och lirade lite och sen gick man över till Black Jacken och plockade hem lite extra pengar. Sedan såg vi ledare till att spelarna var inne på sina hytter vid halv 12 och sen var det sömn resten av vägen mot Helsingfors. Trodde vi ja... När vi vaknade kvart i 7 på morgonen så var dt tydligen 3timmar kvar, men det vart faktiskt helt lagom och vi kom ut ur terminalen i planerad tid.

Utanför så stod det bussar som skulle transportera oss och de andra svenska lagen till vårt hotell (Scandic Espoo) där vi nu har packat in alla spelare på rummen med deras väskor och sedan tagit med till Donken som inte alls var mer än tre Drivear från hotellet.

Nu väntas det vila och lite mjuk träning för grabbarna på Hotellets gym där vi ska mjuka upp kropparna lite efter en stel båt-resa och sedan ikväll 21.00 (Finsk tid) så är det premiär för våran del då vi får möta Sundsvall.

Start Uppställningen i matchen mot Sundsvall:

Danne

1.  Isak            Matte                  Op
Ralle             Micke

2.  Keith          Jonte           Derek
Tobbe          Mellis

3.  Jeppe          Adde            Tom

Bänken: Viktor, Dennis, Mange, Sturk och Hampus (mv)

Vi har valt att låta alla spelare få lika mycket speltid under de fyra första matcherna och sedan efter det så får vi se hur det blir med laguttagningar osv. Men för tillfället kommer vi rulla på tre kedjor och två backpar.
En femma kommer alltid att få vila en period och sen kommer dom som vilade första spela andra perioden och då kommer en annan femma sitta. Dock kommer Jeppe och Tom alltid gå som extra forwardspar och där kommer den centern som skulle vila hoppa in.

Matchreferat och bilder kommer under kvällen...

Kommer att försöka få in ett inlägg efter varje match och i uppehållen då vi inte har något speciellt för oss så ni som läser bloggen får en inblick i hur det är här borta och hur det går. Kanske till och med kommer slänga in lite intervjuer med vissa spelare under helgen där ni får se vad spelarna tycker om turneringen och om Finland.

   
   



// Mackan

Reser mot Finland

Idag gör jag sista packningen och ser till att allt är med innan avresan imorgon till Finland. Ska bli oerhört roligt att se hur det går i grannlandet och självklart ska vi vända hem med ett nytt guld i handen!
Har nu under veckan skrivit på ett 3års-kontrakt med FBI Tullinge som Juniortränare. Vilket jag annser som en bra sattsning för mig som tränare och även för våra juniorer. Ska bli oerhört roligt att vara en del av den nya Juniorsattsningen FBI Tullinge gör.

Nu måste jag packa så att jag hinner med allt!
Ha en bra kväll!

DIV 1 Serierna är indelade.. eller??

Enligt rykten så skall dessa vara Div.1 Serierna för herrarna kommande säsongen.

Div.1 Norra
Ersboda SK
FBC Uppsala
FBI Tullinge (Sthlm)
Granlo BK
Gävle GIK
Hagunda IF
IBK Alba
IBK Handen (Sthlm)
KAIS Mora
Sandåkers SK
Älvsjö AIK (Sthlm)
örnsköldsvik IBK

Div.1 Mellersta
Finspång IBK
Hässelby SK
IBK Lidköping
Karlstad IBF
Lesjöfors/Filipstad IBK
Lillån IBK
Linköping IBK
Odelberg/Gustavsberg IB
Onyx IBK
Skoghalls IBK
Visby IBK
Örebro SK

Div.1 Södra
Carlshamns IBK
Fagerhult Habo IBK
FBC Göteborg
Färjestadens IBK
Hide-a-lite Mullsjö AIS
IBK Landskrona
Jönköpings IK
Lindås IBK
Munka-Ljungby IBK
Röke IBK
Slätafly/SK IBK
Växjö IBK

Intessanta serier... eller vad tycker ni???

Försäsongen

Idag så börjar försäsongen på allvar för mina Herrjuniorer och det ska bli kul att se hur bra tränade dom är efter några veckors upphåll. Vet även att det kommer att komma ner några nya spelare till träningen som är några riktigt intressanta spelare. MEN truppen spikas inte förens senare efter sommarn då vi fått in alla spelare och nya tränaren fått säga sitt.
Kommer att bli riktigt intressant nästa säsong för Tullinges HJ. Synd att man är förgammal för att spela där själv bara, saknar den tiden faktiskt.

Finland närmar sig allt mer och det kommer bli sjukt kul, känner på mig att alla spelare kommer uppskatta denna resa. Vet fortfarande inte om jag ska ta med mig min dator över till grannlandet eller ej för att kunna ropportera efter matcherna och dagarna som varit, men antar att den kommer åka med. Men då förutsätter jag att ni kommer att läsa bloggen minst 3gånger per dag eller något.

Vet att det varit taskig uppdatering senaste dagarna men har fyllt år i lördags och det har varit fullt upp i helgen, så har faktiskt inte hunnit skriva något. Tragiskt men sant!

Sitter just nu och tittar på när Caperio Täby är på besök i Gröndalshallen och Nynäshamn på tvnynas.se... Ojj va Täby bara leker med Nynäs.


Nu ska jag bara vänta på klartecken, sen ska jag bege mig mot Ulriksdal.

Hare! =)


Mackan


Snart avresa mot Finland och Övergångar

Innebandyn börjar gå mot sitt deffenitiva slut runt om i Sverige och det märks verkligen på innebandybloggar som börjar trappa ner sitt skrivande. Jag själv är lite så just nu också, men det kommer mer och kommer skriva hela sommaren, för det finns alltid någonting att skriva om. Kanske finns det inte hur mycket som helst, men dock finns det en del...

Theodor Lindberg har nu valt att lämna Falun, han har valt bort Dalen och Västerås, nästa säsong spelar han i Div.1 laget Visby IBK. En konstig flytt enligt mig, men det verkar helrätt för Theodor så man får önska han all lycka där nere. Jag personligen tror att han hade tyckt att det var roligare i Dalen eller Västerås, men men... Han kanske behöver växa på sig lite i div.1 en säsong eller två.

Rasmus Enström gör motsattsen till Theodor, han går från Västerås till Falun. En mer logisk flytt, men förstår inte varför den skulle vara bra för honom. Han har sitt Västerås i SSL och dom har fått in lite nya spelare och ska få in ny tränare. Ge det en chans till i Västerås innan man prövar vingarna. Fast självklart så måste han göra det som känns rätt, dock tycker inte jag att han höll i SSL förra säsongen och nu är det bara hoppas att han gör den nästa istället.

Det är nu bara en vecka kvar tills vi är i Finland och spelar... Längtar faktist och det ska bli galet roligt att åka över till grannlandet och plocka hem en ny guldmedalj till samlingen.
Ska bli kul med ett sista äventyr med laget, varit några år nu och det ska faktist bli lite vemodigt att aldrig mer få vara en del av den truppen som vi nu haft i nått år.
Men det kommer alltid nya utmaningar och det är det man får se fram emot efter denna sista resa.

Men nu är allt fokus på de närmsta matcherna. =)
MOT NYTT GULD!

RSS 2.0