3dagar kvar

Tung förlust i helgen med stora siffror var absolut inte de vi hade hoppas på, fast nu är det som det är och vi ligger i en utsatt position och måste verkligen vinna på torsdag. För min egen del gick det riktigt risigt och vill helst bara glömma matchen och tänka på nästa match. Det är precis de jag tänker göra också, med tre dagar kvar till ÅRETS match så börjar nerverna stiga.

Tullinge låg risigt till i helgen mot Sandåkern men då klev en debuterande junior vid namn Dennis Forsgren in på plan och fick spela den tredje perioden. Han går in och gör 1+1 och vänder sågott som matchen på egen hand (enligt uppgifter från åskådare) och Tullinge lyckades vinna och gick där med om oss med två poäng.
Denna Dennis har jag själv skolat under 4år i pojklag och sista året var förra säsongen, så självklart tycker man att det är extra kul att han lyckas. Men surt att det ska påverka våran situation, nu får vi se om han får förtroendet mot oss på torsdag och då kan jag lova att han inte kommer förbi sin gamla tränare.

Nu är det bara att ligga i under veckan och träna på ordentligt och sen kriga till oss segern på hemmaplan.

Tänkte nu ta er med på en resa i olika spelares tankar inför matchen. Kommer under dagarna fram till Torsdagens match mellan Handen och Tullinge lägga in intervjuer med olika spelare från båda lagen så att ni utifrån kan se hur spelarna tänker. Först ut är IBK Handens lagkapten Patrik "Pata" Andersson:

Tjena Pata, förlusten i helgen var en missräkning och nu är det en match kvar innan exakt halva serien är spelad. Vinst mot Tullinge och Handen ligger på rätt sida igen, hur tror du att matchbilden utvecklar sig på torsdag?
- Ouff, bra fråga. Som IBK Handen blandar och ger så är det väldigt oförutsägbart. Känslan säger att vi förmodligen kommer äga mycket boll mot ett tajt och kompakt Tullinge.


Handen och Tullinge är en jämn målskillnad, men det finns en skillnad. Handen släpper in lite mål och gör lite mål medans Tullinge släpper in mycket mål och gör mycket mål. Tror du det blir en målsnål eller en målrik tillställning?
- Får vi matchen dit vi vill och tar ledningen till en början så kan det dra iväg ordentligt i målprotokollet. Det innebär att Tullinge måste kliva upp högre och öppna sig mer. Vi kan kontra sönder ett långsamt Tullinge. Tar dock Tullinge ledning och komando i matchen så tror jag att det kommer bli en målsnål fight.

Vem i Tullinge måste ni se upp lite extra för på torsdag?
- Haha, har sällan nån speciell respekt för nån enskild spelare eller poänggörare ärligt talat. Jag vet att får jag igång mitt egna spel ordentligt, då är jag bäst på planen och det betyder att Handen är närmre segern än Tullinge på torsdag. Det är det som är det viktigaste. Vilka spelar i Tullinge för övrigt? Har ingen direkt koll....


Vilka vinner och varför?
- Vi gör sällan 2 dåliga matcher i rad. Det betyder att vi kommer vara starka på torsdag. Spelar vi på 2 femmor är vi bättre än dom på alla positioner. Vi ska bara vinna. Vi är ett bättre lag. Matchen slutar 7-3 till Handen.

 Patrik Andersson, IBK Handen


Ska försöka få tag på några Tullingespelare och några fler Handenspelare och lägga in deras svar så fort jag får tag i en fungerande dator.
// Mackan

6dagar kvar

Nu är det mindre än en vecka kvar tills en av de roligaste matcherna den här säsongen ska tekas-igång. Har redan börjat att plinga till i mobilen med lycka till-sms och framförallt med sms från folk som vill jävlas inför matchen. Som jag har försökt säga till dom flesta är att det är matchen imorgon (lördag) som står i fokus men självklart kommer ändå att bygga upp matchen som spelas på Torsdag här på bloggen. MEN sjävla inställningen i mig är på Hagunda imorgon och det kommer det vara tills vi har 3poäng med oss från Uppsala.

Men för att börja bygga upp IBK Handen - FBI Tullinge som spelas Torsdagen den 3e december så tänkte jag börja ta och nämna lite matcher i matchen som kanske är lite intressanta.

1. Jag vs FBI Tullinge: Tillhört FBI hela min spelarkarriär men fick inför den här säsongen "sparken" och hamnade i Hangen. Har även varit tränare i Tullinge under 4år och hjälpt till med mycket kring förreningen, så det blir en speciell match för mig och framförallt att bevisa Tullinge fel att dom släppte mig.

2. Haningekampen: Från Haninges storhetstid så har några av de spelarna hittat till just Handen och Tullinge. Med en Handentröja på sig hittar vi Andreas Adamsson och Micke Östlund, med Tullingetröjan på sig har vi, Stefan Henriksson, Micke Deresjö, Kristoffer Axelsson och Haninges fd. Tränare som nu tränar Tullinge Magnus Olsson. Ska bli kul att se vilka som står på sig bäst av dessa spelare.

3. Segerfacit: Det är jämnt mellan lagen om man ser till Div.1 matcher mot varandra, det är en liten favör till Handen. Det står 1-1 i segrar under ord.tid, sen är det 1-0 i vinster i sudden och sen en match som slutade oavgjort. Hur slutar det nu?

4. Handen vs Jonas Wedne: Jonas spelade för en säsong sedan i just IBK Handen men återfinns idag i FBI Tullinge.

5. Jag vs Jonas Steffen: Förra säsongen då jag vart utlånad till Salem i Div.3 så var det för att få lära sig bättre deff ut av en av de bästa defensiva backarna i Sverige. Sen efter säsongen så skrev han på för FBI Tullinge och jag för IBK Handen, nu ställs vi mot varann istället.

6. Lite mål vs mycket mål: Handen har släppt in näst minst mål i hela serien medas Tullinge släppt in nästan mest mål. Handen har gjort så gott som minst mål medans Tullinge ligger någonstanns i toppen på den listan. Det blir en sjukt intressant match om man ser till den statistiken.

7. Minst snitt ålder vs högst snittålder: IBK Handen har en snittålder som är bland de yngsta i hela div.1 medans Tullinge har den högsta snittåldern i hela div.1. Den YNGSTA i Tullinge skulle ligga som medelålder i Handen, men vilka talar detta för, det får matchen utvisa.

Där har vi några olika matcher i matchen och har ni några andra matcher i matchen så kommentera gärna in dom.


Nu är det så att det är match redan imorgon mot Hagunda och det är minst en lika viktigmatch som Tullingematchen. Varje match är precis som en 6poängsmatch, för att serien är så jämn och varje match är nästan livsviktig. Så självklart är det bara seger som räknas imorgon och oj vad vi ska kriga till oss denna match.
Så imorgon kan ni läsa att Handen tog 3 viktiga poäng i Uppsala och visade upp en strålande innebandy...

// Mackan


Nedräkningar

Då är det snart bara en vecka kvar tills matchen mot mitt fd. lag FBI Tullinge och självklart börjar det kännas i magen. Det känns som om hela Tullinge pratar om den här matchen, antagligen för att så fort någon träffar mig så frågar dom hur det kommer gå osv. Så antar att det är med mig dom pratar om matchen med och inte med några andra, eller jag vet inte. Fast det känns som om att det är något på gång och så är det ju också, kan inte sluta tänka på den matchen känns det som.
Kommer finnas mycket kännslor inom mig den matchen och jag är så sjukt laddad redan. Fast nu gäller det att inte bli övertaggad bara för att kan jag hålla mig lugn så kommer allt gå strålande.

Nedräkningen kommer börja lite smått på Torsdag då det är en vecka kvar till matchen men fram tills helgen är det mer Fokus på Hagunda än vad det är på Tullinge. Självklart kommer jag ha Tullingematchen i huvudet, men det har jag haft hela säsongen så det är inge speciellt med det förens efter helgen.

men för er som inte vet:

IBK Handen vs FBI Tullinge, Torsdagen den 3e December 19.30 i Torvallasporthall

Efter att HELA Balrog gick ner till Div.2 för att soppa till Bajen men fick själva stryk med två bollar är bara patetiskt, och tänker inte lägga ner mer tid på att förklara hur patetiska Balrog är så att det får jag väl ta nästa gång det händer något med Balrog. Min kännsla är att det lär bli snart hur som helst...

Nu tänkte jag bara göra lite reklam för VÄRLDENS BÄSTA tv-serie. How I Met Your Mother, följ Barney Stinsons blogg på denna länk:

Pinsamt Balrog

Då var det dags att bryta tystnaden här på bloggen efter flera veckors uppehåll. Denna gång är jag tillbaka i bloggvärlden för att skriva om min irritation kring Balrog igen. Ni som följt mig senaste säsongen vet att jag inte hade så mycket gott att säga om denna förening och nu är Balrog i farten igen. Denna gången ljuger man om en situation för att ta ner HELA Balrogs SSL-lag till Div.2 för att möta seriefavoriten Hammarby. Balrog och Hammarby har haft sina dusster under sommaren efter att Micke Karlsson polisanmält Balrog för urkundsförfalskning så att Hammarby inte fick Micke till sin satsning i div.2 mot allsvenskan och Superligan.

Nu säger Balrogs Thony Andersson att det bara är en slump
att dem möter just Hammarby när dom väljer att plocka ner HELA Balrogs trupp. Balrogs riktiga SSL-match mot Pixbo har tydligen blivit flyttad och därför vill Thony Andersson hålla igång sin trupp i div.2. MEN nu skulle jag vilja höra av Pixbo vad den riktiga anledningen till att Balrog – Pixbo flyttades. Min känsla är att det är Balrog som velat flytta den matchen så att man kan piska upp Hammarby.

Ett annat argument som Thony Andersson använder sig av
är att Huddinge har en snittålder på 17,5 år och att dom har ont om folk. Men sanningen är den att snittåldern i Huddinge är 19,8 (diff på 2,3år) och att man har över 30(!) spelare på sina a-lagsträningar och man har andvät 29olika spelare i seriespelet efter helgens match.
Som ni ser så verkar allting jävligt misstänksamt och larvigt av Balrog. OM man nu vill hålla igång ett SSL-lag spelar man inte i div.2 utan då fixar man träningsmatch mot ett Div.1 lag. Börjar bli så sjukt less på Balrog efter alla dessa år och förstår inte vad dom som förening har i Elit-innebandyn att göra.

Dessutom är jag inte ett fan av ”Farma-lag” grejen,
att man kan flytta spelare fram och tillbaka hur man vill vecka från vecka. Ett exempel är ju det jag nyss nämnde me man kan ta upp andra saker också. Balrog har tagit in en del Huddinge juniorer i sitt SSL-lag som samtidigt spelar juniorserier för Huddinge. Det kan vara så att på lördagen spelar dom med Balrog i SSL och på Söndagen i Huddinges Juniorlag. Tycker själva grejen verkar jätte skum och osportslig, men så länge reglerna inte sätter stopp för det så är det ju inget fel även om det ser jävligt illa ut.

Hammarbys Kenta Sjögren vill själv att Balrog kommer med hela sitt SSL-lag mot dom så att dom kan spela om Micke Karlsson. Kenta säger i en intervju med Innebandymagazinet att han ser fram emot en sådanmatch med välfyllda läktrare i Eriksdalshallen. Han har även försökt få tag i Balrogs (Huddinges) Thony Andersson men har inte lyckats eftersom att Thony tydligen inte svarar när Kenta ringer eller smsar.

Hur som helst, BALROG sysslar med saker som absolut inte är okej…
Vad tycker ni?

// Mackan

Fotnot:
Läs intervjun med Thony Andersson i Innebandymagazinget genom att klicka HÄR!
Läs intervjun med Kenta Sjögren i innebandymagazinet genom att klicka HÄR!


Jocke GÄSTbloggar

Hejsan Sverige innebandyklubban här igen efter 3veckor!
Har inte haft lust eller ork att skriva något närmsta veckor och får hoppas att jag snart får tillbaka glöden för at skriva här i bloggen. Men eftersom jag själv inte tillhör Tullingelängre och dessutom är konkurenter med dom från serien så vill jag inte skriva om dom på egen hand utan har bett min lillebror som ser ALLA deras matcher ta och gästblogga om just Tullinge. Så här under har vi hans text:

Tjena, mitt namn är Jocke och är lillebror till innebandyklubban. Fick frågan om jag ville blogga om Tullinges placering i Div.1 Norra och jag tänkte att det är väl klart jag kan göra MEN endast genom att andvända fakta och inte mina egna tankar.

Jag har flera tydliga bevis på att Tullinge ligger där dom ska och tänkte göra en jämförelselista med de övriga lagen i Div.1 Norra på negativa saker inom FBI som måste förbättras för att inte hamna i botten där man för tillfället ligger.

Utvisningar:
Granlo 20 minuter
Handen 28 min
Hagunda 33 min
Örnsköldsvik 41 min
Mora 44 min
Alba 44 min
Ersboda 50 min
Sandåkern 54 min
Gävle 56 min
Uppsala 57 min
Odelberg 80 min
Tullinge 89 min

Denna lista talar sitt tydliga språk. Det finns bara ett lag som är i närheten och det är odelberg/ingarö och dom är 9 minuter bort. Det är en 5a och två 2or mer. Det duger inte. 4.45 gånger så många utvisningar som dom som har dragit på sig minst. Något måste hända med attityden i Tullinge för man får det väldigt jobbigt om man skall spela 12 minuter boxplay varje match. Det är på tok för mycket. Det är 1/5 av en match! hur skall man då kunna vinna.. nästa lista handlar om....

Insläppta mål:
Uppsala 24 mål
Gävle 32 mål
Mora 34 mål
Handen 35 mål
Granlo 36 mål
Odelberg 44 mål
Sandåkern 45 mål
Alba 48 mål
Hagunda 49 mål
Örnsköldsvik 51 mål
Tullinge 52 mål
Ersboda 61 mål

Är det någon mer än mig som ser ett mönster på att allt inte ligger bra till just nu? Många utvisningar och väldigt många insläppta mål. Men nu kanske nån tänker att Ersboda ligger ju bakom. Jaa.. Å tacka gudarna för det. Ersboda har spelat 8 matcher i år och inte tagit en ända poäng. Så illa är det. Visserligen är vi närmre de andra lagen här men likt förbannat ligger vi botten 2 iaf. En orsak som kan ha med båda dessa tabellplaceringar kan ha med en gemensam nämnare att göra. Att man inte riktigt hänger med. Och när börjar man tappa fart om inte när man börjar komma till åren. Så nästa lista handla om.....

Medelålder:
Mora 20.6 år
Hagunda 21 år
Örnsköldsvik 21.4 år
Uppsala 21.6 år
Odelberg 22.2 år
Handen 22.3 år
Sandåkern 22.6 år
Alba 22.7 år
Granlo 23.1 år
Ersboda 23.6 år
Gävle 25.3 år
Tullinge 27.2 år

Det är återigen FBI Tullinge som har en botten plats! Denna gång med 1.9år till närmaste lag och hela 6.6 år till dom som är yngst. Det är helt ofattbart. Då är inte det laget ett jätteungt lag. Finns yngre i Superligan. För att summera detta inlägg så borde Mora vara ett av de bättre lagen och Tullinge borde ligga där dom ligger. Visst Tullinge har många bra spelare men även Maradona var tvungen att sluta. Henrik Larsson var tvungen att sluta trotts att han var bäst i allsvenskan. Det är dags att kliva åt sidan och låta spelare som Dennis Forsgren, Anton Andersin, Niclas Johansson, Niclas Schüler, Rasmus Rainio och Sebastian Sandelius få en plats i A-laget lagom till jul. In med dessa spelare nu och behåll spelare som Micke Deresjö Stefan Henriksson och Jimmy Hellqvist! Dessa spelare har rutin och kan dela med sig av den till de yngre spelarna som är på väg upp.. Tullinge har redan förlorat 2 hela kullar. P90 som var inte bäst men ett av de bättre lagen i stockholm innan raset kom och P91 som hade med 3 stadslagsspelare och så var även 2st av dessa med i U19-landslaget nu i helgen. Kanske skulle låta dessa talanger få chansen nu så man inte går miste om dom också.


Dessa är endast mina tankar och funderingar. Hoppas vi ses i Tullingehallen på Lördag 14.30 då det är dags för botten möte mellan FBI Tullinge och Ersboda SK.


Väl mött


/Jocke

RSS 2.0