Vem bryr sig igentligen?

Träning idag och jag har hört flera personer runt om i olika lag som tänker skippa sina träningar för att se Sverige - Albanien. Fast ärligt talat så förstår jag inte varför man skulle skippa sin träning för att se en bedrövligt dålig match som inte betyder någonting. Jag personligen kommer träna ikväll som resten av mitt lag och om man nu skulle missa matchen och sverige på något mirakelöst sätt skulle ta sig vidare till VM på Portugals bekostnad så oj, big deal? VM spelas ändå om ett år, right?

I helgen så fick vi två oväntade resultat då FBI Tullinge tog 2p borta mot Gävle i Div.1 Norra medans nykomlingen Nynäshamn i Div.2 vann med Åkersberga med hela 7-1. Åkersberga som förra säsongen spelade i Div.1 utan att ta en ända poäng på hela säsongen verkar få det tufft i år med i div.2.
Men igår så var det slutspel i DM och Tullinge åkte till Åkersberga för att spela och man fick åka där ifrån med en förlust. Åkersberga lyckades vinna på något underligt sätt och kunde göra detta med ett underligt resultat, 2-1. Visserligen så stannade halva Tullinges trupp hemma och man gav speltid till de som inte spelat så mycket iår plus någon 92a från Juniorerna. Dessutom sägs det att Tullinges tränare satt på läktaren och såg matchen vilket ger intrycket att man har Allsvenskan i sikte och inte DM.
Personligen tror jag att man hade kunnat gjort någonting bättre av Tullinges situation, både sportsligt och ekonomiskt. Avancemang (vilket man skulle klarat med riktiga laget) skulle ev innebära att man får möta ett SSL-lag senare under slutspelet och detta på hemmaplan. SSL-lag mot Tullinge brukar alltid innebära fullt hus i Tullingehallen och ett extra klirr i kassan, men självklart ska man tänka på det sportsliga först och antar att Tullinge hade tänkt på det innan man tog det här beslutet.

Nej, nu blir det att slänga ner kläderna i väskan och begära sig till Torvalla för träning. Ska bli skönt med lite IB igen efter gårdagens fystester på Bosön.

Div.1 Norra
IBK Handen - Örnsköldsvik IB
Söndag kl. 15.00 Torvalla Sporthall


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0