Odelberg - Handen

Matchen i helgen är en typisk 6poängsmatch i kampen om en allsvenskplats till nästa säsong. Inför matchen så låg vi (IBK Handen) på en 8e plats på samma poäng som Tullinge på 7e och 3poäng bakom Odelberg på en 6e plats. Men efter helgen så skulle tabellen se helt annorlunda ut, vilket är både roligt och spännande.
Matchen i Gustavsbergs Sporthall mellan Odelberg och Handen skulle bli en oerhört spännande tillställning där bortalaget skulle dra det längre strået. Mycket folk i hallen och två taggade lag på planen, det var bäddat för ett krig.

Första perioden vart mer ett ställningskrig som bestod av mindre bra innebandy. Perioden slutade 1-1 efter två riktiga skit mål och inför andra kom vi överens om att skärpa till spelet och ta vara på chanserna.

Andra perioden vart betydligt bättre men fortfarande inte alls bra från nått av lagen, julskinkan verkade sitta kvar i benen och armarna. Odelberg tog ledningen och strax efter så kvitterar Handen genom att jag blir framspelad av Lasse från sarghörnet i en kontring. Men i samma stund som jag trycker in bollen i bortre delen av målet så blåser domaren för frislag i hörnet för oss. Så istället för mål så fick vi frislag i hörnet vilket gjorde oss förbannade och besvikna. Istället för kvittering så gjorde Odelberg 3-1 vilket självklart var tungt eftersom att det kändes som att vi hade koll på dem. Strax innan periodpausen gör vi 3-2 i PowerPlay och nu var vi på gång igen.

Tredje perioden vart en jakt på kvittering och mitt i jakten så får Odelberg in 4-2 istället och nu kändes det tungt. Men med vilja och moral så km vi tillbaka och gjorde både 4-3 och 4-4 innan de det var 6minuter kvar av matchen. Så matchen slutade oavgjort och det gick till sudden death där vi gjorde 4-5 med vårt första skott på mål i sudden. Riktigt skönt och otroligt viktigt med 2 nya färska poäng i jakten på Allsvenskan.

Matchens Poängmakare:

Patrik Andersson, Handen, 0+3
Johan Rönnkvist, Odelberg, 0+3
Simon Jirebeck, Handen 2+0
Patrik Norling, Odelberg, 2+0
Patrik Schantz, Handen, 1+0
Lars Lindelöf, Handen, 1+0
Jonas Hansson, Handen, 1+0
Kim Andersson, Odelberg, 1+0
Martin Norling, Odelberg, 1+0
Johan Eriksson, Handen, 0+1
Joakim Eklund, Odelberg, 0+1

Bilder från matchen:
 
 
  

Helgens matcher:

Odelberg – Handen 4-5 SD
Örnsköldsvik – Sandåkern 5-6
Mora – Tullinge 8-5
Granlo – Hagunda 3-9
Gävle – Alba 5-6

Nu ligger vi på Allsvenskplats och Sandåkern tog sig upp på en 8e plats och förbi Tullinge som nu ligger 9a. Kampen kring strecket fortsätter och blir mer och mer intressant hela tiden, så hur slutar det egentligen? Ja ni, jag vet faktiskt inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0