KAIS Mora - IBK Handen

Då var man hemma igen i Stockholm efter bortamatch i Dalarna mot serieledande KAIS Mora som ännu inte tappat poäng i serien. Mora besegrade Tullinge på bortaplan senast förra veckan med 7-4 och hade nog beslutat sig för att sno 3 nya poäng mot ett annat stockholmslag, alltså oss.

Resan började imorse med samling vid Torvalla Sporthall där vi delade upp oss i två minibussar och började ge oss av mot gullmarsplan där vi skulle hämta upp tre spelare som var för lata för att åka till Haninge som alla andra i laget. Väl där gick vi ner och handlade med oss frukost från en matbutik under marken och självklart var det bara nyttiga saker, vad sägs om nybakade baguetter med rostbiff?
Vi begav oss sedan ut på de stora vägarna och färden mot Mora hade börjat. "Bussarna" var väldigt trånga och varma, eller man kan väl ta det på ett mer finare sätt, Mysiga och behagligvärme om man frös innan man klev in i bussen. Vi bränner igenom stan och kommer fram till miniatyren av HimmelskafridensTorg i kina och där får vi se lite sjukaste sakarna man kan se tror jag.
Så om ni vill se något av följande så ska ni absolut åka dit:
- En oerhört orealistisk miniatyr
- Stenlejon med stake
- Felskrivna skylltar med dubbelmoral
- Kinesisk konst som man kan se i vilken galleria som helst
Tycker du att detta skulle vara något för dig så tycker jag absolut att du ska besöka det stället för en tur med Guide. Nu var vi bara där och rastade benen som tur var så visstelsen vart inte den längsta, men oj så minnesvärd.
Vi dundrar vidare mot Mora och stannar mitt ute på landet och ska käka på någon resturang/vägkrog. Och det måste varit den mest meninglösa summan jag lagt på mat någonsin som jag betalade där. Eller vad sägs som världens minsta buffé med två maträtter och ett jätte-litet glas pepsi för 118:-... Asså herregud, skulle kunna få en fräsch pasta lunch på östermalm för dom pengarna ju!

Trotts detta kommer vi fram till Mora och Unihoc arena som det så vackert heter. Ett gammalt bryggeri som man gjort något oerhört vettigt av måste jag säga. Så till de stora Stockholmsklubbarna, ta vara på den idéen.
Vi kommer in och ser en del folk på läktarna som ser på Elitseriematchen mellan KAIS Mora - IKSU, Dalkullorna vann matchen och IKSU fick åka buss hem till Umeå med besvikna miner.

Vi kliver in i de MINSTA omklädningsrummen någonsin, och ja, vi fick två rum just för att dom var små. Hade till att börja med en lätt genomgång för att sedan byta om och löpa lite i regnet. Vi kommer in igen och har den stora förberedande genomgången och kliver sedan in på planen för att börja värma upp. Musiken dånade under halvtimmen på planen och helt plötsligt så brusar och sprakar det i högtalarna tipp som tätt, riktigt amatör mässigt. Sedan med 15min kvar till matchstart blir vi avplockade av planen för att dom måste fixa inför intro och liknande, men hallå EN KVART(?).
Enligt arrangörerna skulle vi som bortalag göra entré med 8min kvar, vilket vi gjorde. Med 5min kvar skulle Mora springa in, men icke sa nicke. Då började dom rulla igång någon lång såpopera vinjet och pressentation av alla spelare med rörliga bilder på storbilds-tv som höll på i 5minuter. Visst, en skön idée men nu var det ju så att ljudet och datorn laggade och det vart bara pinsamt. Sen kör riktiga Intro-låten igång och lamporbörjar fara omkring, men ljudet fortsätter lagga och bli helt tyst då och då. Men så tillslut kommer Mora in på planen och detta 10min efter att vi redan gjort entré. 

Första perioden börjar knackigt för våran del och Mora äger mycket boll. Fast dom kommer aldrig till farliga chanser och istället är det vi som tar ledningen efter 7minuter genom Robert Karlsson med passning från Patrik Andersson. Mora släpper till ytterligare chanser men håller ifrån och kan istället göra 1-1 efter att ett lågt välriktat skott som går in vid stolpen. Men efter det kom vi in mer i matchen och Patrik Andersson bryter sig fri och blir upphakad och blir lurad på en straff (enligt oss) men vi får med oss utvisningen även om vårt pp inte gav resultat denna dag (utvisningen står inte med på innebandy.se). Fast med 1min kvar av första perioden så får vi frislag som Daniel Gonzales trycker dit med ett handledsskott, petet kom från Henrik Linder. Coach Anders brister ut: Fan Gonza, första målet på fyra. TA BOLLEN!. Publiken bakom oss börjar garva och det var bara glada miner på oss Handenspelare som kunde gå till periodpaus med 2-1 ledning.
När vi kommer till korridoren så är den helt bäcksvart och man kan inte tända lamporna heller (tjuvknep av Mora?), men till slut kom vi in i omklädningsrummet och kunde ta upp de problemen som behövde lösas.

Dock så verkade Mora lärt sig något av första perioden och kommer in med nya krafter. Domgör snabbt 2-2 och 5minuter senare tar dom även ledningen med 3-2. Fast detta tände oss lite extra och vi tog över bollen mer och mer, skapade chanser och 5minuter efter Moras ledningsmål gör Patrik Schantz 3-3 efter snygg look-away pass från Robert Karlsson. Perioden togs sedan över av Mora mer och mer igen och har en boll som egentligen borde gått in men som våran keeper "Gåtan" räddar med en sjuk reflex.
Periodvila vid 3-3 och nu var det ljust ute i korridoren och vi behövde ta oss själva i kragen och börja kriga för varann mer än vad vi gjort.

Tredjeperioden känns som om den är våran til 80%, och tror inte Mora säger emot det heller. Visserligen hade vi nog lika många bra chanser men vi hade bollen och tröck ner motståndarna mer och mer. Men då kom Mora högre i banan och vi misslyckas med att få bollen ur egen zon och Moras supertalang Bobby Edberg kan smälla in bollen i taket på målet och ge hemmalaget ledningen med 4-3 efter 7minuter i sistaperioden. Vi skärper oss ytterligare och nu vill Mora bara försvara ledningen känns det som och vi lycks på något konstigt sätt få våran ena back i ett friläge där han trampar på ena Morabackens klubba som blir fram räckt och ramlar, men ingen åtgärd från domarna. Nu började vi få vittring på kvittering och vi slet verkligen för att få den och tillslut ger det utdelning. Patrik Andersson vollystyr in en lång passning från mig förbi Moras målvakt och 4-4 var ett faktum, men nu skulle vi bara gå in och avgöra den här fighten till våran fördel. Vi maler och maler för att få dit bollen och vi är nära ett antal gånger och med 50sek kvar tar vi time out för att lugna ner oss och få andas. Tyvärr så är det Mora som får tillbaka självkänslan igen och vinner bollen efter mycket slarv av oss på mittplan. Mora håller i bollen och med 15sek kvar börjar en av deras killar ta två steg med bollen och prickskjuter in 5-4 till hemmalaget via stolpen och in i mål. Sjukt tungt för oss som verkligen förtjänade MINST en poäng i denna match, men vi har bara oss själva att skylla. Nu är det bara ta nya tag och låta Örnsköldsvik sota för denna snöpliga förlust.

Resan hem vart lååång och dyster till en början men när folk började bli trötta vart det mer liv i luckan och garvandet vart det som fick tiden att gå lite fortare. Tillslut kom vi fram till Centralen i Stockholm där jag hoppade av för att ta tåget hem till Tullinge igen.
Man kan säga att denna dag vart upp och ner, och som jag sagt tidigare: Sekunder, Sekunder, Sekunder. Dessa jävla sekunder.

Förresten, måste säga att DOMARNA var riktigt bra idag och absolut ett av dom bästa paren jag haft någonsin!

Lite bilder från dagen där jag fick agera fotograf under resan:
 

  
 

Sov gott allesammans och säger redan nu till Ö-vikspelarna, passa er(!) för vi är galet sugna på att revanschera oss från missödet i Dalarna.
// Mackan


Kommentarer
Postat av: John

Jag gissar att solfjädern kostar 59 sen är det gratis att få sitt namn på den....inte så konstigt! Synd att ni torska, nya tag mot övik!

2009-10-12 @ 18:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0