En match och en seger

Då var vi tillbaka på Hotellet och nu är det Hockey på tv som gäller. Först ska jag dra en sammanställning av våran första match här i Juniorgames i Finland. Men först och främst måste jag ta och skriva lite om deras Sportanläggning som dom har här i Espoo. Det är bland de värsta jag sett och ett otroligt steg för innebandyn här i Finland, tänk om sverige kunde göra liknande lösningar på flera ställen.

Hallen har 7st fullstora innebandyplaner under samma tak och dessutom en fullstor 11manna fotbollsplan över dessa innebandyplaner. Inte nog med det så har dom löparbanor runt hela anläggningen inomhus och sportshop och cafeteria. En riktigt bra lösning som kommer gynna innebandyn härmi Espoo där vi är nu.

Nu ska vi återgå till matchen och det gör jag med glädje. Vi mötte Sundsvall nu i premiären och vi var glödheta och riktigt taggade från matchstart. Den tändningen vi hade i sista samlingen och i halvtid var fantastisk och det är sånna stunde rman älskar att vara innebandytränare.
Speltiden här i Juniorgames är BARA 2x15 och det har tidigare varit ett problem för oss då vi inte kommit igång förens i slutet, men inte den här gången. Grabbarna går in och gör ett kanon jobb och sliter i varje situation, vilket är oerhört kul att se sen att vi även tar ledningen ganska tidigt genom våran back Tobbe Sandberg gör saken inte direkt sämre. Efter det drabbas vi av en lite tveksam utvisning, men hej hallå. Vi har ett riktigt bra boxplay med en enorm offensiv kraft som vi visar idag och slänger in 2-0 genom Dennis Forsgren som gör sitt första byte i matchen under detta Boxplay. Vi håller ledningen till halvtid och allt känns hur bra som helst.

I halvtid så snackade vi om att se till att håla kylan medans Sundsvall tappade humöret och att vi borde lossa mer skott på denna plan som inte är större en Eklidshallen för er som vet hur den är.

Vi stoppar in nya spelare som suttit i första perioden och vilar ett gäng andra och vi har matchen som i en liten ask men ändå lyckas vi inte sätta dit bollen. Istället får Sundsvall frislag en bit in på våran planhalva som letar sig in i bortre delen av målet bakom våran målvakt denna match, Danne De Freitas. Sen vart det mycket hawaii men vi försöker hålla i bollen men tvingas spela haffsigt och okoncentrerat ett tag men det ordnar sig. Med några minuter kvar lyckas Ade Åslund hitta Viktor Friborg på en av deras frislagsvarianter och då kändes det genast säkrare. Vi behåller lugnet och vinner matchen sen på ett konfortabelt sett och nu har vi en match och en seger, oerhört skönt.

Lite Statistik:
A= FBI Tullinge,   B= Sundsvall
A104:13Sandberg Tobias 1 -0 Åberg Mattias   
A104:51Ekblad Keith  -  294
B1   -    
A106:07Forsgren Dennis2 -0 Norberg Isak  YV
A218:16Öberg Jesper  -  267
B221:18  -  265
B224:03Kettle Sean 2 -1    
A229:25Friborg Viktor 3 -1 Åslund Andreas   
A229:44Norberg Isak  -  285

Skott: 19-14
Utv. Min: 6-2
Matchens lirarpris av cupen: Tobias Sandberg, Back

Matchens 3 bästa spelare:
1.
Tobias Sandberg, Spelar bara halva matchen men gör inget misstag och tar för sig på ett riktigt bra ochpositivt sett. Gör ett mål och visar att han verkligen vill vara emd och tillföra något i denna turnering. KUL!

2. Daniel De Freitas, Hoppar in i mål efter att inte ha tränat allt för mycket senaste tiden men gör en riktigt bra match och släpper bara en boll förbi sig och på det var det inte mycket att göra åt. Kändes stabil och han tar ett riktigt stort steg åt rätt riktning.

3. Isak Norberg, En kille som gått bakåt lite granna senaste åren men nu denna säsong verkligen börjat blomma ut på allvar och är en slitvarg ut över det vanliga. Är riktigt imponerad av denna kille som aldrig ger sig och peppar på sina medspelare oavsett läge i matchen. En lagspelare som gör en oerhört bra insatts idag!

Imorgon är det uppstigning kl.06.30 finsktid och sen är det match mot Espoon Oilers senare på morgonen. Längtar redan efter den matchen och vet att killarna också gör det!

Bilder från matchen:
   
   
   
  

Sov gott!
// Mackan

Kommentarer
Postat av: Mamma Mia

GRATTIS!!! Så kul med så snabba referat och bilder. Ser fram emot att följa er under helgen!!! Hälsa grabbarna!

2009-05-08 @ 22:05:04
Postat av: Urban

Grattis till första segern killar! Fokusera nu på nästa match så kommer nästa... Grym hall, har aldrig sett något liknande. Tack Mackan för snabba referat och bilder :-)

2009-05-08 @ 22:38:29
Postat av: Jocke

Grattis till segern! Ta mycket bilder å lägg upp mackan.. typ 5-10 st per match

2009-05-09 @ 00:31:19
Postat av: illa killar...

Lite smått pinsamt att ett svenskt lag åker till Finland, kommer 4a och skyller era förluster på att ni släpper in mål för enkelt. Och sen att torska en bronsmatch mot Oilers är ju nått som inte ska finnas på kartan. Bra att ni höll huvudet kallt iallafall.

2009-05-15 @ 15:20:02
Postat av: andreas

Somsagt gick luften ur oss efter mötet mot Storvreta. Ärligt talat så skulle nog inte vi brytt oss speciellt mycket om vi hade kommit 3:a eller få en 4:plats. Vi gjorde denna resa för att det var en avslutning med laget. Vi hade det riktigt roligt och det kan inte någon ta ifrån oss. Man blir gladare som människa om man har ett lag med bra stämning som kommer sådär i en cup än ett lag som har egoister och tjurskallar som vinner eller kommer så när in på.

2009-05-17 @ 20:48:46
Postat av: Andreas

Somsagt gick luften ur oss efter mötet mot Storvreta. Ärligt talat så skulle nog inte vi brytt oss speciellt mycket om vi hade kommit 3:a eller få en 4:plats. Vi gjorde denna resa för att det var en avslutning med laget. Vi hade det riktigt roligt och det kan inte någon ta ifrån oss. Man blir gladare som människa om man har ett lag med bra stämning som kommer sådär i en cup än ett lag som har egoister och tjurskallar som vinner eller kommer så när in på.

2009-05-17 @ 20:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0