Huddinge la sig och Farsta gick om

Ser på besökarsiffrorna att det verkar vara intressant med min teori om Huddinges bedrövliga formkurva, så här kommer det en mer redogörelse över mina misstankar och funderingar.

Huddinge har haft en relativt bra säsong fram tills sista 5omgångarna. De har legat tvåa i serien nästan från seriens start och de har varit så gott som klara för div.1kval i 3omgångar nu, men då hände det plötsligt något. Spelare som Hellström och Kahn visade nerver och höll inte för trycket.
Det är så vissa säger att det var, men sanningen är väl den att man bänkar väl inte bästa kedjan när det väl gäller?

Huddinge sa inför säsongen att de inte ville gå upp i ettan om de hade chansen, de vill spela i tvåan och utveckla unga spelare är det sagt. MEN hur utvecklande är det att unga spelare får ge vika åt typ Hellström som inte ger 100? Huddinge skulle absolut kunna slåss om div.1 platsen i kvalet men man vill vara kvar i Div.2 och det såg man nu till att det blev av.

Huddinge IBS - Nykvarn (förr förra veckan)
Huddinge behövde vinna för att så gott som säkra div.1kvalplatsen. Farsta och Huddinge låg på liknande målskillnad med liten fördel åt Farsta.
HIBS ledde med 3-1 efter första perioden, sen började man lägga sig. Huddinge ville inte vinna för att då kunde inte Farsta hinna komma ikapp, så man släppte in 5raka mål i andra perioden och sen bänkade man sin FirstLine med Hellströn, Khan och Khan, man stoppade inte ett gäng junisar istället.
Man förlorade tillslut med 3-10 hemma och nu låg farsta långt före i målskillnad och Farsta närmar sig i och med seger mot värmdö med 5mål.

Bollstanäs - Huddinge IBS (Förra veckan)
Huddinge behövde tappa poäng igen för att ge Farsta chansen att ta ikapp, och det gör man. Man ser till att tappa poäng genom sudden förlust, och jag vet att det låter konstigt att säga att en oavgjord är att lägga sig. MEN om man läser hela sammanhanget så förstår man.
Farsta vann i sin tur mot Orminge borta med 2mål och dorg ifrån ytterligare i målskillnaden.

Huddinge - SB Innebandy (I Fredags)
Huddinges tränare är själv spelare i SB och står för dagen i båset för Huddinge. Här är förutsättningarna, Farsta har förlorat och Huddinge behöver 2p för att gå om. Om nu Huddinge hade velat gå upp så hade dom sett till att SB la sig i denna match, men med ett SB Innebandy med genomsnitts ålder på 35år och endast 7 spelare med till matchen borde Huddinge KROSSA! Men nej, det gör man inte. Man spelar LIKA...

Huddinge LA sig!

Sen var det någon som frågade om inte Kahn bröderna och Hellström har för mycket heder för att lägga sig, och nej, jag tror inte det har så mycket med deras heder att göra. OM Huddinge som förening inte har råd eller erfarenheten att klara av ettan så vill man inte gå upp för att bli ett lag som åker ur eller blir nerflyttad pga. ekonomiska skäl.


Så här är lite troliga bevis:
- Man bänkar sina bästa spelare och sätter in orutinerade Junisar
- Man kan fixa sista matchen enkelt genom att tränaren bara säger åt SB att inte försöka vinna, eftersom han själv spelar där och dom redan var nerflyttningsklara.
- Man har haft chansen i 3omgångar att ta 3poäng och säkra, och man har inte ens försökt.
- Huddinge sa redan innan säsongen att dom inte ville upp.

Vad tycker ni? Är det rätt att göra såhär eller inte??

Jag personligen tycker inte det, gå till kval sen där kan man lägga sig om man nu vill det. MEN jag tror varken Farsta eller Huddinge har chans mot Finnspång i slutändan.

Kommentarer
Postat av: Andy

Om man nu la sig i den sista matchen så glömde man meddela Hellström om att man skulle lägga sig,för han var som ett åskmoln efter matchen mot SB. Min känsla är att många av Huddinge spelarna inte hade psyket att ta de poäng som behövdes, då är det lättare att säga att man la sig.

2009-03-01 @ 22:08:41
Postat av: Dennis

Några spontana kommentarer:

Tycker inte att dina anklagelser håller särskilt hög klass. Jag har inte någon direkt anknytning till något av lagen som nämns i denna artikel, men vad jag har hör så var första-linan dålig mot Nykvarn och därför blev de bänkade. Man ska komma ihåg att Nykvarn inte är odugliga på något sätt.



-"Man har haft chansen 3 ggr men inte ens försökt". Det där är en ganska vag anklagelse, håller inte!



- "Huddinge sa innan säsongen..." Exakt vem sa det? Var det något officiellt som KLUBBEN gick ut med på hemsidan? Tycker för övrigt att det nästan i alla serier finns lag, eller rättare sagt spelare, som säger så för att dämpa förväntningar eller gardera misslyckanden.



Du tar upp den moraliska aspekten med att "lägga sig", och har som argument att de kunde ha "FIXAT" matchen mot SB på förhand för att försäkra sig om en kvalplats. Märkligt, märkligt...



På vilket sätt vore det bättre att ta kvalplatsen och sen inte göra sitt yttersta där!?! Det är ju sjukt. Ge då istället Farsta möjligheten att tampas på justa villkor, om det nu är mot Finspång eller något annat lag.





2009-03-01 @ 22:28:20
Postat av: Anonym

kan du inte fixa en genomgång av framtida löften och talanger i stockholms området och några har chans i ssl osv???

2009-03-01 @ 22:31:33
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

Okej, då ska jag passa på att klargöra vissa saker.



Spelare som säger att de inom truppen har bestämmt att de inte ska gå upp, det är ett bevis?



Huddinge är ett lag som är kännt för att göra ALLT som går att göra för att få som man vill i en match, om det är från att spela i fel matchkläder för att förvirra (spelar i brand rött mot orange) eller fiffla med klockan i sekket. DÅ hade man nog lika gärna kunnat fixa matchen mot SB på förhand.



Första femman var inte dålig, enligt spelare i laget så fick dom sitta för att dom skulle förlora. Även fast dom är dåliga så bänkar man inte de två bästa poängplockarna, de är dom som behövs och kan dyka upp en gång och då är det mål.



Men varför ska man lägga sig och ge ett lag som inte ens är värda att kvala chansen? då är det väl bättre att man spelar kvalet och låter de andra göra upp under kvalet och får lite erfarenhet istället.

----------------------------------



Absolut kan jag fixa en genomgång av lite talanger som vi kommer se i SSL om några år från sthlm-området.

2009-03-01 @ 22:46:01
Postat av: Anonym

mackan har en poäng men det är knappast huddinge som ville läga sig, utan det är order från store bror balrog. Som mer eller mindre beslutar allt i huddinge, sen varför balrog inte vill se huddinge i div 1 finns det ingen som kan svara på efter som det bara sitter idioter i dne styrelsen, eller vad sägs om 500 000 minus i klubb kassan? haha bara att skratta åt den pajas föreningen

2009-03-01 @ 23:17:54
Postat av: Anonym

Du verkar ju helt borta i skallen...

2009-03-02 @ 11:17:36
Postat av: Sb

Det var snack om att SB skulle lägga sig mot Huddinge men det fanns en del spelare som inte ville göra det så det blev inget. Huddinge kanske hade räknat med det innan däremot och blev överraskade?

2009-03-02 @ 12:50:39
Postat av: JA

Om du var och kollade Bollstanäs - Huddinge som jag var så var det verkligen ingen läggmatch.. De ville vinna till varje pris.. BSK fick drömstart med 5-0 väldigt tidigt och det var för att Huddinges keeper inte hade sin bästa dag. Sen var HIBS nära att hänga med 10 sek kvar av matchen men skottet gick precis utanför. Så jag tror inte på läggmatcher för deras del.

2009-03-02 @ 14:03:29
Postat av: !

Det har inte alls varit något snack om läggmatch för SB!!! Pinsamt att sprida falska rykten här.

2009-03-02 @ 14:50:02
Postat av: SB

Det snackades om det under matchen, men vafan vi pratar om div.2 och Hammarby och SB skiter antagligen fullständigt i resultatet i sista matchen. Speciellt spelare/ledare som har förflutet i motståndarlaget. Att både SB och Hammarby kom med svaga trupper är inte direkt otippat...

Riktigt svagt däremot av både Huddinge och Farsta att inte kunna prestera bättre när det verkligen gäller.



Det var kanske ingen slump att Nordicbet inte satte några odds under dom sista omgångarna med tanke på att många lag inte hade så mkt att spela för... :)

2009-03-02 @ 22:04:00
Postat av: 99

Alla som tror att huddinge skulle lägga sig eller överhuvudtaget inte kämpa om en kvalplats kan helt och hållet dra åt helvete.. Marcus du har ingen fakta om det du påstår, och dina teorier gör mig så förbannad. ALLA kämpade och VILLE kvala, så enkelt är det. om du har bevis för att någon har sagt något annat så kan du personligen komma och säga det till mig..jävla sopa



#99

2009-03-02 @ 22:32:36
Postat av: Mackan

Enligt spelare i ert lag (Huddinge) så säger dom att alla inte ville kämpa för det utan det var endast vissa, tex. Hellström.



Teorier är alltid teorier... och om man drar ihop allt som man hört som utomstående så är det mycket som tyder på detta.

Sen säger jag inte att det var en lägg match den sista, dock hade det kunnat bli om nu Huddinge verkligen VILLE vinna.



Så Micke(#99), det mesta tyder på det. MEN jag såg itne matcherna själv så kan inte säga att mina teorier är helt korrekta. MEN från min synvinkel är det så iallafall.

2009-03-02 @ 22:52:03
Postat av: Mackan

Enligt spelare i ert lag (Huddinge) så säger dom att alla inte ville kämpa för det utan det var endast vissa, tex. Hellström.



Teorier är alltid teorier... och om man drar ihop allt som man hört som utomstående så är det mycket som tyder på detta.

Sen säger jag inte att det var en lägg match den sista, dock hade det kunnat bli om nu Huddinge verkligen VILLE vinna.



Så Micke(#99), det mesta tyder på det. MEN jag såg itne matcherna själv så kan inte säga att mina teorier är helt korrekta. MEN från min synvinkel är det så iallafall.

2009-03-02 @ 22:59:26
Postat av: NIP - HeatoN

Du är internet- samt innebandyvärldens största nååb.

Personangrepp är bra fint, allra minst anonyma.

2009-03-03 @ 15:31:51
Postat av: Henke

Innebandyklubban har lätt en av de bästa innebandybloggarna. Han står för det han säger och vad är det för fel med det?

Tycker ni som är så kritiska mot klubban kan skriva en egen blogg som är lika kul att läsa som Innebandyklubbans. Men det är klart, ni skulle ALDRIG lyckas med det!

2009-03-03 @ 19:35:34
Postat av: Anonym

bra sagt henke, klubban e skön, men en blogg e alltid en blogg och kritiker måste få finnas, och det är just dem so mär kritiska som gör bloggen populär

2009-03-03 @ 23:18:43
Postat av: Marie Nygren

Rätt eller fel?

klubban skriver sina åsikter och tankar. Han har aldrig påstått att han är allsmäktig och enbart skriver den exakta sanningen. Läs ordentligt i texterna så ser ni att han använder termer som - det känns som att, laget borde vara, varför har man bara 7 spelare? o.s.v.

Jag gillar klubbans blogg och jag gillar hans sätt att skriva och fundera kring saker och ting han tar upp. Han har en åsikt och han använder rättigheten att uttrycka den i sin EGEN blogg. Fortsätt så!!!

Fortfarande har jag inte svarat på om jag tycker att han har rätt eller fel ;-)

2009-03-04 @ 07:52:52
URL: http://floorballkeeper.blogspot.com
Postat av: Anonym

du säger utomstående. Om jag säger såhär, vi har en tränare som känner folket kring innebandyn som ingen annan gör, och jag garanterar att dina teorier är bara för att väcka uppmärksamhet, vilket du gjort också,grattis!. Men på ett helt jävla fel sätt!!!! "Huddinge la sig", du e fan sjuk i huvvet.

2009-03-04 @ 23:30:56
Postat av: Danne

Här är ett Citat av en spelare i Huddinge som sa detta rätt i mitt annsikte:



"Nykvarnmatchen, ja, där la vi oss"



Så jag tror på Mackans Teori, och vet att det är hur många som helst som är helt och håller på den sidan.

2009-03-04 @ 23:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0