FBI - Åkersberga HJ19 Div.1

Förra säsongen var det FBI Tullinge - Åkersberga i div.1 Herrar i avgörande matchen om vilka som ska få stanna kvar i ettan, men idag var det HJ18 Div.1 i samma situation så gott som. Åkerserga var tvugna att vinna och Tullinge var tvugna att ta poäng för att hålla Balrog och Åkersberga på avstånd.
En match som vi spelade in med HD-Kamera och kommenterade undertiden, matchen kommer upp på bloggen senare för er som vill se.

Första perioden
Tullinge visste om exakt vad dom skulle göra för att få iordning på Ackers kontringar och diagonala passningar. Detta visade sig ganska bra i början av matchen där Tullinge styr matchen poch har kommandot. Ackers började efter ett tag komma in i matchen och fick ett antal fina chanser, men perioden slutade 0-0 och allt kändes frid och fröjd inför andra perioden.

Andra perioden

Här kom Tullinge in helt fel och fick börja kämpa sig in i matchen igen. Dock så gör Ackers 0-1 efter en kontring med ett skott utifrån som får en sjuk bana som Tullinges målvakt hade problem med. Tullinges målvakt, Rasmus Rainio, gör i det stora en bra match men denna boll borde han haft.

Tullinge fick som sagt börja kämpa för att få tag i spelet, man började göra felbedömningar och felbeslut. Åkersberga leder efter andra perioden med 0-1.

Tredje perioden
Inför perioden så kändes allt jobbigt och oerhört långt till seger. Dock får Tullinge hand om matchen och fick in 1-1 i Boxplay, Adam Widercrantz assisterad av Joakim Kihlström. I det efterföljande powerplayet för Ackers så har dom inte så mycket. När det återstår 45 sekunder kvar av matchen så gör Tullinge 2-1 till publikens stora förtjusning. Samma målskytt igen, Adam Widercrantz assisterad av Olle Olsson.
Ackers plockar målvakten innan tekningen och vinner bollen och får spela 6mot5 och får in en boll i mål som godkänns av närmsta dommaren. Ackers jublar medans Tullingespelarna ser att den bortre dommaren dömmer bort målet för spelare i målgården. Så Tullinge klarar sig och vinner matchen med målsnåla 2-1 och håller sig nu med största sannorlikhet kvar i DIv.1.

Matchens tre stjärnor i FBI Tullinge
1. Joakim Kihlström
2. Adam Widercrantz
3. Dennis Forsgren

Fick frågan om vad jag tycker om Åkersbergas insatts i div.1 herrar...

Och det tänkte jag svara på här näst.
Jag tycker det är riktigt trist att vi åker ur Div.1 mot just Åkersberga i sista sekunden när dom visar upp sånt dåligt spel denna säsog och som sagt har de inte tagit EN ÄNDA POÄNG denna säsog med 3matcher kvar. PINSAMT av Ackers! Har man plockat hem Pelle Kjellgren från Helsingborg så ska man kunna få in några andra bra spelare och lyckas ta en del poäng iallafall.
Sen att deras tränare drar iväg och deltar i Robinson är en sak som jag inte riktigt kan förstå. Hur kan man som styrelse inte få tag i den informationen i tid och förstärka med NYA tränare. Man kan ju inte tyckt att de nuvarande tränarna gjort det bra när man inte tagit en poäng. Eller??

Den ända matchen som var färdigspelad nu när jag skriver av de jag tippade i förra inlägget var:
Farsta - Värmdö... Jag tippade 11-4, det vart 11-6... Helt okej iallafall!