PETA SJÖGREN FRÅN LANDSLAGET

Snart är det dags för Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien att mötas åter igen för World Challenge. Detta år spelas denna turnering i Piteå och kommer inte direkt locka åskådare utifrån. Men det blir en spännande turnering måste jag säga, en del nya namn och en del spelare som gör sin andra landskampssammling.

Något som förvånade mig var att Göransson lämnade ute hans kjelgrisar från Warberg, Eskilinen och Emanuelsson. Visserligen så finns det en VAKANT plats på backen, vilket eventuellt kommer gå till Eskilinen, men ändå, Även AIK's Kristoffer Kranberg är inte uttagen, vilket nu har öppnat för en del överraskningar.

Truppen

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta
Daniel Ramsin, Täby
Peter Sjögren, Warberg
 
Backar
Kristoffer Asp, Falun
Jesper Berggren, Storvreta
Peter Fischerström, AIK
Mattias Samuelsson, Storvreta
Rasmus Sundstedt, Täby
Mattias Wallgren, Wiler-Ersigen
Martin Östholm, Pixbo
*Vakant*
 
Forwards
Alexander Bodén, Dalen
Daniel Calebsson, Floorball Könitz
Fredrik Djurling, AIK
David Gillek, Jönköping
Marcus Gullstrand, Helsingborg
Patrik Hagberg, Täby
Joel Kanebjörk, Storvreta
Christian Mattsson, Västerås
Karl Johan Nilsson, AIK
Kim Nilsson, AIK
Danne Bron Sundbom, Täby
Magnus Svensson, Warberg 

Östholm från Pixbo debuterar och likaså även Klintsten ifrån Storvreta. Intressant intressant, men varför tar man med tre målvakter i truppen? Kunde man inte lämnat Peter Sjögren hemma för en gångs skull! Han har inte visat klass denna säsong och har varit skadad hela slutspelet nästan, helt ärligt, släpp honom nu!!! Han går bara utför medans Klintsten och Rehn växer och växer... Detta känns ungefär likadant som att Holmqvist blir förstamålvakt i Hockey-VM medans Seriens bästa målvakt som slagit alla rekord i år (Gustafsson från Färjestad) inte är med i truppen ens.

Aja, det är väl något som ligger i de svenska förbundskaptenerna i olika sporter. Pinsamt att inte våga sattsa på de yngre och bättre istället för att gå på rutin!

Kommentarer
Postat av: Anonym

vet inte om du missat det men emanuelsson och eskelinen har tackat nej? göransson skulle aldrig peta dem me tanka på att de är bland de 3 bästa på sin position i sverige. Emanuelsson e sveriges näst bästa center efter djurling. något annat kan du inte säga

2009-04-10 @ 11:54:52
Postat av: Simon

ser att jag är sen på att svara, men som sagt både kimmo och emanuelsson har tackat nej, även lindblom och carnestam har tackat nej.

2009-04-15 @ 18:34:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0