LÄGGER INNEBANDYN PÅ HYLLAN, (denna dag!)

Tänkte lägga lite fokus på ishockey idag faktist, men självklart kommer jag skriva en del om innebandyn med men just nu är jag bara så jävla irriterad på Hockeyns system som dom går efter. Vet inte riktigt varför det skulle vara bra, men det som händer sabbar bara sporten.

Jag är ingen ishockey älskare, jag stör mig bara så galet mycket på ishockeyns system. Man spelar 55omgångar i GRUNDSERIEN i Elitserien, kommer man sist eller näst sist så åker man inte ut, nej, man FÅR kvala... Asså ärligt, varför ska man inte kunna åka ur Elitserien direkt för, kan någon förklara det för mig! Om vi tar AIK och Leksand i Allsvenskan som är domminanta och framförallt Leksand som vinner Serien enkelt, men tvingas också kvala för att ha chansen till Elitserien. Är man inte mer värd en ELITSERIE-PLATS om man dominerar Allsvenskan än om man kommer SIST i Elitserien?
Nästa säsong så kommer det vara EXAKT samma lag som det var förra säsongen i Elitserien. Oj vilken utveckling det blir för lagen i Allsvenskan. Asså, helt ärligt, gör som Innebandyn eller Fotbollen... Se till att det SÄMSTA laget i Elitserien åker ut direkt och att den näst sista får kvala mot de lagen från Allsvenskan så det MINST blir en ny i högstaligan varje år.

Tycker det är så pinsamt j*vla dåligt faktist. Framförallt att man måste ha 55 omgångar i grundserien sen 7omgångar i Slutspelet, asså helt ärligt. Man kan vara kass en fjärdedel av säsongen och ändå vinna serien. Förlorar man mot botten lagen så skadet svida, och det ska vara kämpigt att ta ikapp. Det finns aldrig plats för skrällar i Elitserien och det är absolut inget kul att följa.

Ishockeyn dör ut så jag borde inte klaga, men ärligt. Gör något åt saken, för att det måste hända något i Elitserien för f*n!
Nu kommer nog många säga att jag är lack bara för att jag är Gnagare.. Och ja jag är lack att vi inte lyckades ta oss upp i år, MEN Gnaget ska inte vara där uppe just nu, MEN Leksand ska vara det och inte SSK!

Nu så ska vi diskutera lite innebandy hade jag tänkt. Det ser ut som om att det inte blir någon Varberg resa för oss imorgon, riktigt besviken men det var helt enkelt omöjligt att lösa för våran lilla budget. Hade hoppats på en lösning som vi jobbat på hela dagen, men det gick tyvärr inte. Men på fredag blir det Botkyrkahallen ialafall...

Imorgon är det vinna eller försvinna för Balrog känns det som, Vid Vinst så kommer man ta hem det på hemma plan, men man vinner inte en 5e avgörande på bortaplan mot Warberg... Så det gäller att man tar tag i det hela redan imorgon!
När det gäller AIK - Storvreta så blir det AIK som tar sig till Final, men det kan mycket möjligt bli 5matcher i denna serie, hoppas nästan på det så att det blir en avgörande i Solnahallen med Blackarmy på plats!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Köper ditt resonemang med att det är för mycket matcher i ES dock är det frågan om det verkligen ska upp 2 ännu sämre lag i ES. Det är ju faktiskt så att Rögle och Södertälje har varit de klart bättre lagen i kvalserien.

2009-04-07 @ 07:32:27
Postat av: Mackan

Jo, men alltså... Om man har haft världens sämsta säsong i elitserien, och så lyckas man ändå toppa formen i kvalserien medans dom från allsvenskan har haft bra form hela säsongen, men inte har orken under kvalserien. Helt olika förutsättningar...

2009-04-07 @ 10:53:14
Postat av: Stefan

Nja, tvetydig i frågan, köper ditt resonemang lite grann men tycker fortfarande att det är ganska fair....trots allt en dubbelserie där du har råd att plumpa någon omgång.

2009-04-07 @ 15:47:47
Postat av: fred

nästa år ska det vara 10 (4 från elitserien) och 6 från allsvenskan) lag som gör upp om 4a elitseriplatser.. denna lösning känns som den klart bästa.

2009-04-07 @ 18:15:21
Postat av: !

I NHL spelar man 82 omgångar men mycket tuffare tempo och schema. Jag köper inte ditt resonemang riktigt, när man spelar 55 omgångar (eller 82 i NHL) så behövs det en jämn nivå för att vinna serien, visst man kan ha en dålig period men man måste vara jämnast, bäst lag vinner så enkelt är det.

2009-04-08 @ 17:08:17
Postat av: Mackan

MEN i NHL så spelar man 30lag i 4olika ligor och 2ligor... asså det är en helt annan sak.. DESSUTOM är ligan stängd och inga andra lag kan gå upp eller åka ner! Hade den inte varit stängd så hade talanger och föreningar under också blivit irriterade....

Stäng elitserien isånnafall..!!

2009-04-08 @ 17:11:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0