Usain Bolt vs Henrik Larsson

All svensk media har suttit senaste veckan och snackat om Henke Larssons beslut att spela innebandy i SSL och att det visar vilken klass innebandyn igentligen håller. Vad är det för problem med att förstå att han spelade innebandy under hela sitt tonårsliv samtidigt han spelade fotboll och la av innan han vart proffs. Han var enligt alla som spelade på den tiden en stor talang på innebandyplanen och spelade redan då på hög nivå.
Nu spelar han med FC Helsingborg i SSL och gör inte bort sig. Kom inte nu och påstå att vem som hels kan spela i SSL! Det är betydligt enklare att spla i Handbollens Elitserie eller till och med Basketen. Alla elitidrotts män kan kasta en boll, till och med 90% av svenska befolkningen kan kasta en boll som man gör i handboll, men inte vem som helst kan hantera en god fysik, snabbhet och teknik med en klubba i en sport som är den SNABBASTE bollsporten inomhus i sverige!




Vad ska ni journalister skriva nu när det är klart att "Världens Snabbaste Man" Usain Bolt är klar för att provträna med en av VÄRLDENS MÄKTIGASTE fotbolls klubbar, REAL MADRID! Är det också ett bevis på hur dålig standard det är på världsfotbollen?
Nej,
Real tänker testa och se om han kan hantera en fotboll i den farten han har i benen och sånnafall blir han den farligaste forwarden i kontringar i Världen! De tänker se om hans kvalitéer kan andvändas inom sporten.
EXAKT SAMMA SAK som FC Helsigborg vill andvända Henke Larsson. Henkes spelförståelse och löpstyrka är det inte många som har i världen och den passar perfekt i innebandyn.
Sen har väl vem som helst spelat fotboll i sina år och därför kanske Usain Bolt har en chans att lyckas bevisa det Real Madrid vill se. Men tänk då på att Henke var en super talang i unga år och har spelat innebandy till och från varje år!

Vad är skillnaden i stora drag??

Kom igen nu media, skriv inte att det är bra för fotbollen att Bolt tränar med Real när det tydligen är dåligt för innebandyn att Henke spelar med FC Helsingborg!

// Marcus Magnusson

Kommentarer
Postat av: Håller med

Tycker du ska vidarebefodra denna text till timell på morgonprogramet Adam&Gry där han rackar ner på innebandy just med anl av henrik larsson... så kan en person som bara lever på mutor oxå få sig en känga gällande sin kunskap om idrott...

2008-11-24 @ 15:45:55
Postat av: Undrande

Hur kan du påstå att det är enklare att spela i Elitserien i Handboll än SSL? Har du testat själv??

Jag tycker att du ska hålla dig till ämnet och inte använda dumma jämnförelser som inte ens stämmer..

2008-11-25 @ 14:53:48
Postat av: Mackan

Jag har inte spelat Handboll i elitserien, men där emot är jag uppväxt med två morbröder som spelat i elitserien i handboll och sett hur många matcher som helst.



Sen är det betydligt enklare att så och kasta bollen än att kunna hantera en klubba och boll. Räcker med att kolla på en vanlig idrottslektion i skolan där till och med tjejerna kan kasta en boll bättre än va de kan hantera en klubba. Dessutom i största allmänhet är det svårare att använda en klubba oc boll än bara händerna?



så jag vet exakt vad jag pratar om!!



Sen kanske det är svårare att bli världens bästa i handboll än vad det är i innebandy. Men en kille som aldrig testat någon idrott i hela sitt liv fram till 30år skulle ha det enklare i Elitserien i Handboll än i Svenska Superligan.

2008-11-27 @ 08:30:39
Postat av: Undrande

"Men en kille som aldrig testat någon idrott i hela sitt liv fram till 30år skulle ha det enklare i Elitserien i Handboll än i Svenska Superligan."



Hur kan du ens resonera så? En kille som aldrig har idrottat fram till 30 år skulle inte ha någon chans i NÅGON av sporterna. Eller tänker jag fel? Så hur kan du påstå att det skulle vara enklare att spela handboll än innebandy på elit nivå?



Sen så undrar jag varför du anväder tjejer som exempel? Syftar på det här: "Räcker med att kolla på en vanlig idrottslektion i skolan där till och med tjejerna kan kasta en boll bättre än va de kan hantera en klubba." Kan det vara så att killar har lättre för innebandy en handboll? Och att det är därför du anväder tjejer som exempel?



Ett annat citat från dig: "Alla elitidrotts män kan kasta en boll, till och med 90% av svenska befolkningen kan kasta en boll som man gör i handboll,". Kan inte då 90% av sveriges befolkning hålla i en klubba och slå på en boll? Eller? Vore tacksam för svar...



I övrigt en bra blogg, men försök skippa de löjliga jämförelserna.

2008-11-27 @ 16:13:13
Postat av: Mackan

Svart till "Undrande":



Har inte haft tillgång till bloggen senaste dagarna därför inte kunnat svara. Fast här kommer min replik på din kommentar:



Ja, det är betydligt svårare att träffa en boll med en klubba än vad det är att kasta en boll fram och tillbaka. Sen att handbol är mer fysisk längs linjen än innebandy är en annan sak, men att springa från anfall till försvar är enklare än att försöka stå rätt på en innebandy plan. Kan åka till 3olika skolor och göra en undersökning om detta. Lågstade/mellanstadie skola, högstadieskola och äve en gymnasieskola. Se vad som är enklast mellan handboll och innebandy.

Kan lova att det är betydligt svårare att träffa bollen i rätt riktning mot mål än vad det är att kasta en boll mot mål.



Sorry att jag andvände tjejer som en jämnförelse, men det är bara sanning. Tjejerna på en skola är ofta helt ointresserade av idrott och vägrar lära sig något på idrottslektionerna. (Gäller inte alla)... Men om man nu ser till att alla tjejerna är med å en lektion där man kör hälften handboll och hälften innebandy så skulle tjejerna lyckas bättre under handbollen än under innebandyn.

Rätt eller fel?

Sen att vissa tjejer är bolltalanger och kan alla olika sporter är bara kul, men det är långt ifrån alla.



Att en kille so maldrig idrottat på 30år skulle aldrig lyckas i någon av sporterna. Det är jag med dig på, men där emot skulle nog en sån kunna lära sig handboll snabbare än innebandy. Helt säker.

2008-12-01 @ 08:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0