Viktig seger i helgen

FBI Tullinge - Lillån IBK   (Stockholm vs Örebro)

Medans Västerås fortsätter son vandring mot SSL så har vi det tungt i bottenstriden. Efter två raka super förluster på borta plan mot Örebro SK och Karlstad Innebandy så var det dags för en av säsongens viktigaste matcher. Vi ligger på 10e plats i serien och Lillån ligger 12a och sist.. Där emellan ligger Åkersberga som i helgen mötte serie 3an GAIK Väsby.

FBI - AIK tekning
(bilden tagen från FBI vs AIK, 05-06)

Vi lovade oss själva och hela laget att vi inte skulle förlora och om vi skulle förlora så ska vi förlora för att de var bättre och inte för att vi satt i utvisiningsbåset hela tiden.

I första perioden så har Lillån ingenting farligt känns det som och det syntes på reslutat tavlan också, 2-0 efter en bit in i första och sen drar vi på oss en utvisning och blir straffade direkt.  2-2 i Paus vilan och det var inte direkt rättvist.
Andra perioden har varit lite som ett spöke för oss dessa säsongen, har inte vunnit många andra perioder om vi nu har vunnit någon. Om vi inte vunnit någon fram tills i helgen så ändrades det för vi vann andra perioden med udda målet.
Tredje perioden rivstartar med att vi rycker till både 2mål och 3måls ledning. Sen händer det saker som 'är så ruggigt pinsamma att man har lust att spy på allt. Lillån börjar försöka skada folk. Slå med YXHUGG efter Jimmy imål som hade bollen och slog ett baseball slag i hjälmen på jimmy och sen någon tennis smash liggandes ner på Crillans hand och bentacklingar som man inte sett på innebandy plan så många gånger tidigare. Oproffsigt av Lillån och de fötjänar inte att spela i Ettan- Det kanske inte vi heller gör efter spelet vi visat upp denna säsongen, men vi kan så mycket mer än så.  Tyvärr har vi en del i laget som vill agera poliser på plan och så fort Lillån gjorde något rusade det fram och började tjafsa tillbaka. Det som vi skulle få bort från matcherna var borta i 2½ period, sen kom det tillbaka.  Visst, en förbättring men fortfarande inte bra.

8-6 seger vart det i alla fall och nu har vi så gott som krokat av lillån från ev. div1 spel nästa år och nu står det mellan oss och Åkersberga som vann mot GAIKEN i helgen med udda målet. Det är 3pinnar som skiljer oss mot Ackers och vi möter varnadra i sista omgågen på våran hemma plan.

Det vi hoppades bli en rolig hemma match inför säsongen att ev. avancera till SSL genom seger mot Ackers på hemma plan blir helt tvärt om. Det blir för att hålla oss kvar i ettan.
Dags att börja visa klass skillnaden nu.

Nästa match är borta mot GAIK Väsby.

Övriga matcher i helgen:
HJ                                  Salems IF vs FBI Tullinge     3-13        0+2