DM - FINAL

DM-Finalerna på Herr och Damsidan avgjordes igår inför halvsatt Eriksdalshallen. Balrog Vann enklet med9- mot Täby IS och Hässelby vann på straffar mot Älvsjö AIK.
Damerna spelade inför drygt.300 åskådare och herrarna inför ca.500.

Följande är kopierat från Stockholminnebandy.nu

PROMENADSEGER FÖR BALROG I DAMERNAS DM-FINAL

Tjejerna från Botkyrka försvarade under onsdagskvällen enkelt sitt DM-guld från ifjol genom att besegra elitseriekollegan med 9-1 (1-0, 4-0, 4-1). De 311 åskådarna bjöds tyvärr inte på någon större spänning.

Redan efter 16 sekunder antydde Balrogs lagkapten Amanda Wendelstig att det här skulle bli Balrogs kväll då hon satte dit
1-0 för det svartklädda laget från stadens södra förorter. Redan från start blev det blev mest till att spela försvarsspel för Täby, Balrog hade mycket boll och bägge lagen försökte bjuda på innebandy med fart i, men som helhet var den första perioden profillös med få målchanser.
I mellanakten var "Angels" från Täby med i cirka 10 minuter innan Balrog ryckte i protokollet. Det blev till att plocka ett gäng bollar ur nätmaskorna för Täbys hårt slitande målvakt Cecilia Fredriksson. Efter 0-5 tog det vittröjade bortalaget time-out för att få till en ändring men fallet bara bromsades upp en aning.
Till slut blev det en enkel viktoria för Balrog. Trots att Täby tröstmålade genom Angelica Blom så ägdes matchen fullständigt av de regerande DM-mästarinnorna från Botkyrka. Laget bör vara en het kandidat till SM-guldet senare i vår. Redan nu har man bevisat att man utan tvekan är bäst i Stockholm 07/08. Unga och talangfulla Täby får en ny chans att erövra DM-tronen nästa säsong.

----------

STOR DRAMATIK NÄR HÄSSELBY ERÖVRADE HERRGULDET EFTER STRAFFLÄGGNING

Åskådarna fick verkligen valuta för den fria entrépengen när DM-finalen 2008 bjöd på många mål, en mållös förlängning och till sist ett dramatiskt avgörande på straffar. När allt var över stod Hässelbys lagkapten med bucklan lyft mot Eriksdalshallens tak.

Älvsjö under ledning av U19-förbundskaptenen Janne Gustafsson startade bäst med att göra två vackra mål på snabba omställningar. Annars gick perioden i HSK:s favör när man väl vaknat ur den inledande koman. När hesa Fredrik ljöd efter 20 spelade minuter så hade man vänt på steken och ledde med 3-2.
Hässelby var det bättre laget även i den andra perioden trots ett oerhört snyggt självmål av nr. 3 Victor Gärdebrandt som bröstade in 5-6. "SM i DM" som speaker Lars-Åke Linander uttryckte det så vitsigt inför de 487 åskådarna. Älvsjö vände till 5-3 men "Hawks" jobbade i kapp till 5-5 innan period 2 var slut.
Sista perioden till Älvsjö på poäng då laget långa stunder pressade Hässelby men på tavlan stod det 7-7 när ordinarie speltid var slut. Det var verkligen kamp mellan två offensiva och schysst spelande (noll utv.-minuter) lag. Det krävdes både förlängning och straffläggning för att avgöra den sevärda finalen. Älvsjö dominerade även förlängningen även om Hässelby hade matchens sista heta chans.
Hampus Dargren fick äran att avgöra när han i den femte straffomgången avgjorde med att lägga in bollen bakom Älvsjös Jonas Örnefalk och satte därmed punkt för en högt underhållande final.

---

Anledningen till att jag inte skriver eget referat är ganska enkel. Var tyvärr inte på plats...