Media borde förändra sin syn och bryta traditioner för att skapa nya

Jag har klagat en del på media och dess syn på Innebandyn nu ett antal gånger. Så ni som hålelr räkningen på hur många gånger det är nu kan räkna in detta inlägg också. För sällan blir jag så irriterad på TV som nu när de sänder Handbolls EM för damer. jag tycker Handboll är kul att kolla på när det är mästerskap, men helt ärligt, Svenska damerna är kassa och damhandbollen är inte så värst populär i Svensk tv. Visst, när Sverige spelar så är det nog end el som kollar, vilket jag också kan göra när det inte är nått annat på tv. Fast är det inte lite överdrivet att sända andra matcher i omgångarna där Sverige inte spelar. Det sitter 100-200 pers på läktaren och ser halv uttråkade ut, detta påstår TV4 vara viktigare än Innebandy VM. Det ända langet som drar publik i Handbolls EM för damer är hemmanationen Makadonien som fyller hallen.
Jag tycker det är pinsammt att TV4 inte sänder mer från innebandy VM. Man sänder ändast en gruppspelsmatch och Finalen.

Sen är det ännu mer pinsamt att se SVT-sattsningen på Curling EM i Sverige. Man spelar i en stor hockeyhall inför 40pers på läktarna som läser tidningen. Helt ärligt, vad tänker man med? Det är 4matcher som pågår samtidigt i hallen inför samma läktare, vilket innebär 10pers per match? Är det verkligen något att sända, framför allt nu när Sverige är helt kassa på herrsidan och damerna är upp och ner.

Varför ska vi svenskar vara så sjukt blyga att våga visa det vi är riktigt bra på?
När vi har en idrott som Innebandy där vi är Världsledande tillsammans med Finland så borde vi väl hjälpa sporten att få mer intresse så att Innebandyn blir större. För nu när Sverige är bäst i Världen tillsammans med Finland så klankar vi ner på oss själva och påstår att det inte är någon match att vinna VM-Guld.

Fast det är klart, kommentatorer och media var helt gala i Carolina Klyft som var helt Outstanding i 7-kamp. Spelade ingen roll om det var SM, EM, VM, OS... Hon vann ändå med utklassningsstil.
EXAKT som sverige i Innebandy, ge dom lite beröm iallafall, annars kommer det sluta som i handbollen. Bäst i handbollen, men sen när handbollen började sprida sig i övriga världen så tappade man och hängde inte alls med.
Fast där var ju media helt kära i Bengans-grabbar resten av svenska befolkningen.

Innebandyn är påväg in i OS-programmet och detta borde väl Media hjälpa till med isånnafall. För att år efter år klagar man på att sverige aldrig tog OS-medaljer och bla bla bla. Nu när sverige är påväg att få in en sport som man är bäst på så motarbetar man den istället.
Hur smart är det igentligen att de så kallade Experterna gör så?

Innebandyn skall ha mer tid i media och framför allt direktsändningar. Enligt ren FAKTA från Riksidrottsförbundet så är innebandyn den näst största tävlingsidrotten i Sverige. Den ända sporten som ligger före är Fotbollen, medans handbollen ligger på en 9e plats och Ishockeyn på en 5e plats.  Curling fanns inte ens med utan hamnar på en kategori ÖVRIGT som inte är med åp topp 30.
Innebandyn snittar samma publik som handbollens Elitserie gör och tillskillnad från handbollen är innebandyn på frammarsch.
Innebandyn finns med på en ända topp 3lista över hur många aktiva i länderna det finns och det är i sverige. De övriga länderna som vr med i undersökningen var: Danmar, Finland, Norge, Frankrike, Tyskland, Holland och Österike. Handbollen fanns också bara med på en av dessa och det var i Danmark.

Så varför ska vi inte sända mer Innebandy om nu svenska befolkningen sysselsätter sig med innebandy istället för Handboll? Är det för traditionerna inom handbollen så är det kanske dags att tänka om, kanske ska man hitta nya traditioner inom nya sporter istället?

På en undersökningslista av mest tv-tid från Riksidrottsförbundet så är innebandy inte ens med på en topp15 lista. 
Skärpning nu Media och sänd mer av det som Svenskarna sysslar med och skippa tillexempel konståkningen som är rankad 10 på listan i tv-tid.

Okej, nu vet jag vad vissa tycker. hur kul är det att se Sverige vinna med 18-0 mot italien? Jo betydligt roligare än att se Sveriges damer förlora med 36-21  eller liknande.

Mer media ökar intresset för att bli bättre och på så sätt bli känd. Det kommer höja nivån i VM och innebandyn kommer bli större och större.!

Har du tankar/funderingar/frågor, skriv en kommentar så läser/svarar jag så fort det går.
// Marcus Magnusson


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Inte ett knyst om innebandy VM... håller med om att det suger, tack för kommentaren btw

2008-12-11 @ 18:53:24
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Adam

Håller med dig. Innebandyn fick inte ens komma med på rullande resultaten under travet på tv4-sporten. Det var den dagen då Sverige spelat mot Lettland .Det jag inte fattar är att dem ALLTID visar den förbannaden elitserieishockeyn hela tiden. Det spelas nog med hockeymatcher i elitserien, man behöver ju inte alltid visa reportage från i stort sett varenda match. Hockeyn som förstör och tar upp för mycket mediatid som istället innebandyn skulle ha.

2008-12-11 @ 23:29:20
Postat av: Mackan

Håller med om att Hockeyn är tjatig. man spelar 60omgångar innan det är dags för ett slutspel på minst 15omgångar eller kvalserie med 25omgångar.



Välj att visa resultaten och reportage från de intressanta matcherna och ge innebandyn mer tid. Visst att VM är ojämnt mellan topp och botten, men den är sveriges näst största sport och förtjänar tid i tv och radio. För att SSL är inte ojämn...

2008-12-12 @ 08:58:59
URL: http://innebandyklubban.blogg.se/
Postat av: Smsa Låna

Intressant sida du har! Jag har läst igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :).

2012-01-12 @ 22:42:31
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0