Hemma från Storvreta

Avresa mot Storvreta cupen 2008 kunde varit bättre än den blev. 3spelare vart sena så vi vart stående i en halvtimme längre än beräknat. När de väl kom så var det raka vägen mot Uppsala och Scandic Hotell för att ställa in allt bagage i en klädkammare. Prommenaden till första matchen var planerad till 20minuter, fast det tog 50... Haha, snacka om att gå fel i "lilla" uppsala. Väl framme i bolandshallen insåg vi att det var 1timme och 15min kvar till match och matchen innan oss var inställd så vi kunde ha en lång och välbehövlig uppvärmning inför matchen mot Saga som är ett Uppsala lag.

Vi ställde upp i två olika serier där vi delade upp spelarna i ett HJ18 lag och ett P92lag, Vi hade endast med oss 92or och tillslut 2st 93or och dessa spelare skulle göra under i HJ18 serien.

Första matchen mot Saga i HJ18 serien, vi drog ifrån på resultat tavlan direkt och vann matchen med 7-1 och en bättre start på turneringen kunde vi inte fått.
Direkt efter HJ18 matchen skulle vi bege oss till första P92matchen, jag åkte däremot till Fyrishov och kollade på våra två resterande lag i HJ18 gruppen. Innan den matchen drog igång spelade Huddinges HJ18 sin första match och vann enkelt med 11-0 mot något skit lag. Det som är ganska imponerande är att Huddinge inte ens gick på 50% av sin kapacitet.
Dags för andra matchen i HJ18 och nu ställdes vi mot FBC Elit från Finland i en välbesökt match med ca 400åskådare i Fyrishov A. Vi släppte inte till mer än 4skott på hela matchen, men dock tog det 17minuter innan vi tog ledningen. I andra halvleken satte sig frislagsvarianten direkt  och FBC Elit fick en två för avstånd, haha så galet mysigt att se dom gå på den så att dom springer mot bollen för att kontra.. HAHA! Att se deras miner när dommarn blåser utvisning är helt underbar, alla på läktaren asgarvade och vi fick åter igen bevisat att den funkar. Den funkar alltså inte bara på P92lag utan öven på Juniorlag. Matchen slutar 3-0 efter en riktigt bedrövlig match av oss, men vi vinner och nu vr vi klara för slutspel
Sista matchen i gruppen spelades 08.30 på morgonen efter och nu mötte vi dom som delade första platsen med oss, Sätra från Gävle. Vid lika eller seger så skulle vi ta förstaplatsen och direktkvalificerade till 8delsfinal, men vid förlust så skulle vi få spela en 16delsfinal innan riktiga slutspelet. jag gick in i omklädningsrummet med 20min kvar till fajt och berättade hur vi skulle göra för att gå från gruppen med fullpott. Vi ligger under i halvtid och spelar riktigt uselt och i halvtid fick spelarna sig en rejäl utskällning, vilket gav resultat. Vi vänder matchen till ledning 4-3 och i samband med vårat ledningsmål får våran kapten ta emot en rejäl utskällning för att han varit okoncentrerad och stressad. 2minuter senate sprätter han in en boll i kryssen så var han på banan igen. Vi vinner tillslut med 6-3 och går ur HJ18 gruppen med fullpott och en målskillnad på 16-4 = +12  på 3 matcher.
Nu väntade AIK's Juniorer i åttondelsfinalen, de hade spöat skiten ur våra A-juniorer tre veckor innan med 14-1 och nu var vi i slutspel mot dom med endast 92or och 93or. Jag satte mig i bilen med två spelare och åkte till Fyrishov och kollade på AIK - Landskrona Falcons i deras sista gruppspelsmatch och gav mig fan på att vi skulle vinna åttondelsfinalen. Spelade in spelsekvenser i BP, PP, uppspel på telefonen och noterade allt som AIK gjorde. Ringde även till spelare och tränare som brukar möta AIK för info och alla sa exakt samma saker och de hade jag redan noterat, BÅGEN!
Matchen mot AIK spelades i en liten skithall vidnamn Gammla Stenhagen. Eller den var inte liten utan bara trång och detta var bara bra för oss. Grabbarna fick alla instruktioner spelare för spelare, kedja för kedja. Vi var endast 9spelare varav en av våra backar har bara spelat innebandy i 3veckor, innan dess har han spelat fotboll hela sitt liv.
Grabbarna gick in på planen och gjorde allt jag sagt men visade för mycker respekt vid 4tillfällen och gav AIK chansen att båga in och avlåssa bössan och de vart 4mål av dom i första halvlek.
Mina spelare verkade gett upp, men efter ett bra samtal inför andra så beslutade vi oss att gå för allt och sluta mesa, jag ändrade lite i uppställningen och gick ner på 8spelare. Detta gav resultat i defensiven, AIK hade inte några farliga chanser i sista perioden och nu var de fajt på allvar. Gnaget kändes stressat och tagna av stundens allvar när ett gäng 92or och 93or som inte ens spelar i högsta 92serien i Stockholm börjar pressa AIK till misstag och började trycka ner dom i sin zon. 2-4 kom i PP med 7minuter kvar och det kändes absolut inte omöjligt. Framför allt inte när till och med AIK gick på frislagsvarianten och fick en tvåminters utvinsning pågrund av avstånd. Jag tog Time Out med 4minuterkvar och nu sattsade vi allt på ett kort, satte in våran powerplay lina och plockade ut målvakten med 1½ minut kvar och våran 93a Adam som vart extra inkallad för dagen gjorde sitt andra mål för matchen. 3-4 och nu var det krig. 43 sekunder kvar och och plockar målvakt direkt när vi vann tekningen. Våran point skjuter ett lågt skott och detta letar sig ut mot högerstolpen där Dennis står och ska bara raka in bollen i öppen kasse, men han missar bollen som stuttsar och bollen rinner ut till AIK ägo som rensar och slutsignalen går. Det är inte bara dennis chans som gör att vi förlorar, det är även så att vi har 3-5 andra super chanser som deras keeper storspelar på.

Vi är 3centimeter att spela lika mot AIK som våra A-Juniorer fölorade mot med 14-1 hemma. Riktigt starkt av mina
92/93or.

Måste bara nämna att våran målvkat Hampus gör en super turnering, tyvärr släpper han två riktigt billiga mot AIK och det visade sig avgörande. Men om vi satt våra chanser så hade vi vunnit iallafall... Vi ska inte gräva ner oss i detta utan vi får gå vidare och spela som vi gjort denna cup i resterande delen av säsongen!

// Mackan

Kommentarer
Postat av: Ponta

synd att ni inte spöade aik, jag har själv spelat i aiks juniorer och nu är dom bara kaxiga med alla 91er i laget.. grattis till den stora bedriften att gå så långt i storvreta med dom killarna ni hade i laget! riktigt starkt.. har du ingen msn så man kan börja snacka mycket innebandy där?

2008-12-30 @ 21:23:02
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

globex[email protected]

2008-12-30 @ 22:51:08
Postat av: idah

Grattis lilla markus xD

2008-12-30 @ 23:41:42
URL: http://idahjonna.blogg.se/
Postat av: Arg mamma

hur kan du säga att tullinge var bra dem hade ju inget alls, AIK pumpade på med sin roliga och intressanta innebandy. AIK är ett klasslag som har svårt att motiverat sig mot ett sånt motstånd. ps ponta har inte lirat i AIKs hj

2009-01-01 @ 19:49:12
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

Orka döpa sig till "Arg mamma"... Är du rädd för att folk ska veta att AIK's HJ var nära på att åka ut mot ett gäng 92or och 93or.

Tror inte AIK hade några minsta problem att motivera sig inför ett storvreta slutspel mot ett lag som vann sin grupp Obesegrade. De trampadepå ibörjan av matchen och visade att dom absolut inte underskattade oss! De leder ju med 4-1 i halvtid... Då ändrar vi lite och vi kom sånär ikapp och aik vart nollade i andra halvleken även fast de försökte. AIK slog bara bort bollar långt för de inte kände säkerheten att spela sig ur situationerna och slåg långa bollar på bengt istället.



OM du såg matchen så vet du mycket väl att AIK inte hade ett dugg sista delen av matchen och att de absolut var taggade inför matchen.



Och Ponta kanske visst lirat i AIK's HJ?? Men inte iår eller förra året, men innan? Vad vet du om det??



Förresten åkte AIK ur matchen efter med 4-1 eller 5-1 och då kanske dom inte håller världsklass som du verkar tycka?

2009-01-01 @ 20:13:11
Postat av: jocke

va ja har för mej och vad stockholm innebandy blivit rapporterade om så blev det 11-2 å inte 14-1 i HJ matchen aik - fbi :P

2009-01-02 @ 01:58:24
Postat av: snälla...?

AIKs 91or har vunnit Storvreta ett flertar gånger.

Dom har vunnit allt som dom ställt upp i.

Jag såg hela deras turnering. Både i HJ20 och HJ18.

Maken till otaggat lag har aldrig sett.



Sluta skriv upp ditt lag som om dom gjorde någon "Remember the Titans"-insats... För när allt kommer omkring; Ingen minns en förlorare!

2009-01-04 @ 00:52:51
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

Okej, när allt kommer omkring, ingen minns en förlorare. Hur gick det för AIK i matchen efteråt? Host*



Dessutom, man åkter inte till världens största inneandyturnering utan att vara taggad i Slutspelet.

Enligt AIK's tränare så var dom taggade o´ch tror mer på honom än på någon larvig individ som tror sig veta allt och inte står för det, utan skriver löjliga namn istället?

2009-01-04 @ 13:50:54
Postat av: practus

Här säger du att dom klassar hj laget.. och att ni är nära, när de ser er som ett enkelt motstånd.

Överdriv inte så mkt mackan om allt..

2009-01-04 @ 20:17:25
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

Dom tog inte oss som nått enkelt motstång. Vi vann våran grupp efter 3segrar på 3matcher och hade en målskillnad på 16-4 (+12)...

Dom tog oss inte som en enkel match och det kan man se om man såg matchen.. för de gick verkligen ut för att vinna och inte lajja hem segern.

2009-01-04 @ 23:25:20
Postat av: Mackan (innebandyklubban)

Dom tog inte oss som nått enkelt motstång. Vi vann våran grupp efter 3segrar på 3matcher och hade en målskillnad på 16-4 (+12)...

Dom tog oss inte som en enkel match och det kan man se om man såg matchen.. för de gick verkligen ut för att vinna och inte lajja hem segern.

2009-01-04 @ 23:25:20
Postat av: Babbidesign - [Design & Foto]

Hejsan! Om intresse finns för ny design till din blogg är du välkommen in till mig :)

2009-01-04 @ 23:33:06
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: idah

men fuck you, det är jag som är bäääst;D

2009-01-08 @ 23:08:24
URL: http://idahjonna.blogg.se/
Postat av: AIK:are

Vad heter Ponta? När spelade han i AIK??

2009-01-10 @ 18:51:31
Postat av: AIK

Måste börja med att säga att det är en otroligt bra blogg du skriver! Och att eran insats mot AIK var riktigt bra.

Att du dock skriver att AIK "slog iväg bollar för att de inte kände säkerhet och att de inte hade något alls spel i andra halvleken" är helt sjukt pinsamt att läsa. Du vet mycket väl att AIK bombade skott och att de antagligen vann skott statistiken med något i stil med 40-10. De spelade sig ur varenda situation. De spelade ut er under hela matchen och var utan tvekan det bättre laget.

2009-01-13 @ 18:32:07
Postat av: Nyfiken

Jag bara undrar.



Är du bög eller något?

2009-01-14 @ 16:05:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0