Grattis Finland

Då vart det bekräftat... Sverige är inte bäst i världen. Eller ska man säga, den truppen som Göransson tog ut till VM är inte bäst i världen. Det snackades mycket om i media och bland experterna att det skulle vara den sämsta truppen på pappret som någonsin åkt till ett VM i svenska färgerna. Visst var det så, Göransson valde att ta gammla meriter före de nya bästa spelarna. Nu kanske någon kommer säga att han tog ut 9st som aldrig spelat ett VM förut, japp det gjorde han men han tog ut fel spelare som aldrig spelat ett VM.
Det fanns även några spelare som visade yttersta världsklass detta VM, några av dom har gjort det förut men någon av dom har varit hur bra som helst under sitt första VM.
Jag tippade inför VM att det skulle bli Schweiz- Finland i final och det var inte långt ifrån att Sverige åkte ut mot Schweiz i semin, men väl i finalen så var jag alltid säker på att Finland skulle vinna. Även när Sverige vände 0-4 till 6-4 så var jag helt säker på att finnarna skulle vinna.

De 5spelarna som utmärkte sig mest idag enligt mig var:
1. Rickie Hyvärinen
2. Fredrik Djurling
3. Lassi Vänttinen
4. Niklas Jihde
5. Daniel Ramsin



Jag har sagt ända från VM-truppen togs ut att det finns 3spelare i laget som inte borde blivit uttagna.



Peter Fischerström, har inte varit bra sedan VM-06 i Sverige och har bara åkt störtlopp senaste säsongerna. Han håller inte alls och han tar bara upp plats för de yngre och bättre spelarna som behöver få erfarenhet. Nu fanns Samuelsson med och spelade i VM i 3e femman, men han borde spelat på två backpar också, istället för just Fischer. Sen lämnade man Rasmus Sundstedt hemma bara för att Fischer skulle med, det är pinsamt.

David Gillek, en överskattad skott-kåt forward som tror han är världens bästa spelare. Alla säger att han var viktigast för Sverige detta VM, men dom kollar endast på poängligan efter gruppspelet. Jag satt och såg ALLA VM-matcher och han var den ända som verkligen försökta göra mål när de ledde med 14-0. Medans resten av svenska laget spelade runt boll och hittade någon fri kille i slottet som dunka in bollen så tog Gillek bollen bakom mål och försökte bryta in för att sätta den själv. Han betydde inte ett smack för Sverige detta VM, han gjorde endast poäng mot B-nationerna i gruppen (förutom en assist mot tjeckien).

Martin Emanuelsson, förstod inte vad han gjorde i VM-truppen att göra. Han har inte alls visat någon VM-status och är en av de som inte har i ett VM att göra just nu. Han kom med för att Göransson tränade Warberg förut?



Sen måste jag verkligen säga att det är pinsamt att låta Peter Sjögren starta i målet i Finalen. Visst att han startar Semifinalen, men efter en sån dålig insatts där borde man inte få förtroendet i Finalen.
Tack Göransson för att du sabboterade Sveriges VM-Guld Svit som ända VM-Guld tagare.

Man får säga grattis till Finnarna för att dom var det absolut bästa laget om man räknar bort andra perioden. Rickie är hur bra som helst just nu och lika så Lassi. Grattis till de vit-blåa!
Fast måste bara ge en eloge till Niklas Jihde som verkligen bär fram sitt lag i Semifinalen och även i FInalen! En riktigt stor spelare som förtjänar den största silvermedaljen man kan hitta.

// Mackan

Kommentarer
Postat av: S.flöjt

skön betraktelse.....

Katastrof att låta Sjögren starta precis som jag skriver :)

2008-12-14 @ 21:38:36
URL: http://www.metrobloggen.se/larare
Postat av: Gillek

Hahah den enda som är pinsam här är DU! Du är ett enda stort skämt, Gillek överskattad? Han vann poängligan förra året och producerade detta VM. Han spelade halvskadad i finalen. Sen verkar du ha något emot honom när du sitter och sköter statistik under en hel match, skaffa liv. Sen den enda backen som ska bort är Kranberg som säljer sig jävligt billigt när Finland avgör. Finns ingen anledning till att ha någon som går på speed i laget. Martin Emanuelsson har varit bra i superligan, han är given i truppen. Sen är Ramsin given förstamålvakt . Men Vad har Gillek gjort dig egentligen? Älskar du någon som han petade? Den enda forwarden som ska in är Danne-bron Sundbom dessutom. Men väx upp din jävla idiot!

2008-12-14 @ 21:44:14
Postat av: Mackan

Förra säsongen var han galet bra och levererade hela tiden. Då var han en av SSL's bästa spelare, lätt!

Men i år har han inte levererat alls på samma sett i ssl och han levererar bara mot B-nationerna. Stämmer inte det? Om du inte tror det så kan du kolla fakta på www.wfc2008.cz



Sen har jag sagt massor av negativt om Gillek senaste veckan och några har klagat på att jag inte haft bevis, så jag tog papper och penna igår och förde enkel satistik på han. Och visst fick jag rätt...

inget liv? innebandy är mitt liv, och senast jag kollade pulsen så var en pumpaned iaf. kan ta en extra titt om du vill. =P

2008-12-14 @ 23:04:09
Postat av: 64

tack för en underbar blogg! allt du skriver håller ja fullständigt med om..



Btw Stefan Flöjt provtränade bara med capeiro i somras men fick som väntat inget kontrakt han är dessutom bara andra keeper i Täby FC. Känner Flöjt personligen och han är ett riktigt "såll" han gör alldedes för många tabbar, men lycka till i fortsättningen nu i din innebandy karriär och får hoppas du tar plats i tullinge nästa säsong!

2008-12-15 @ 09:45:50
Postat av: Mackan (IB-klubban)

64>> Tack för kommentaren och för komplimangen angånende bloggen.



Har bara hört på omvägar att Stefan Flöjt skulle vara 2a/3e keeper i CTFC denna säsong och att han nu då står med på deras trupp, (dock har de 4målvakter inskrivna).

Fast hur som helst skrivr han IB-blogg och det är ett pluss i kanten. ^^

2008-12-15 @ 10:05:52
Postat av: M

Hmm.. kan inte hålla med dig i mycket. Jidhe är en överskattad person. Han är duktig men inte bäst som han och många tror.. Emanuelsson gjorde sig inte rättvis i VM, de håller jag med om. Men när han är som bäst är han också så mycket bättre än många andra. Gillek är uttagen i landslaget och därför att stanna. That's it. Borde inte gå att klanka ner på han. Fischerström är given i landslaget men farbror Quist, vad hade han att tillföra? Inet speciellt mycket. Och Sjögren gjorde itne bra ifrån sig, där håller jag med. Dålig dag på jobbet, något alla kan ha. Tur att Ramsin va på hugget.. Även om vi inte kan skylla på Sjögren för alla målen som trillade in i finalen..

2008-12-15 @ 12:56:06
URL: http://headless.blogg.se/
Postat av: hahah

haha kul å se hur dåliga experter ni är....

ursäkta men va skriver mr M? aa fabror quist inte har nått att tillföra? e jag skulel vlija säga att han är den absolut bäste back som sverige har (bult kanske e bättre). Gilek ska man ha med just för att ha nkan avgöra en match på egenhand men visst han är inte lika bra som djurling, svenson, jhide och dom grabbarna. Sedan sundstedt är inte utav landslags klass än, du överskattar honom total mackan, (han har varit bra i ssl)men han kommer inte att klara sig i ett vm med dom bästa mot dom bästa än. Om 2 år får vi nog se båda ha noch kim nilsson i A-landslaget som kommer ta tillbaka vmguldet, tror även göranson får lämna sitt jobb i landslaget snart samt att aik hittar en ny och mer lämpad tränare för va fan! bara för att man tränar ett ssl lag så betyder inte det att man måste ta ut hela vmlaget därifrån! Så ut med han och jaa givetviss som en gilek skriver så ska sundbom in... han är bäst ivärlden på att psyka en motståndare och han gnälelr aldrig över en takling och ja han är även en riktgit bra och underskattad spelare som desutom leder poängligan..

2008-12-16 @ 11:58:49
Postat av: Mackan

Sundstedt kanske inte håller än för att spela en VM final, men att spela mot Ryssland, italien, lettland i gruppen och skaffa sig erfarenhet inför nästa vm är aldrig fel? Eller????

2008-12-16 @ 17:04:17
Postat av: Anonym

hahah så du påstår att vi ska ta med några/någon för att spela mot italien och ryssland??? hehe 2 lag vi vann med över 18-1 haha som att barca skulle ta ut än 12 åring som är bra för sin ålder i championsleague, och använda honom i gruppslepel haha pinsamt dem 20 bästa vi har ska med punktslut annars kan man ju åka med 20 junisar, då får ju ett helt lag erfarenhet

2008-12-21 @ 15:56:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0