Storklubbarna är bra för bandyn, fram med dom.

AIK är redan där och Hammarby var uppe och vände i ettan förra säsongen men för innebandyns bästa borde de tagit steget upp istället för ner. Med storklubbar i högsta serien kommer det bli mer folk som får upp ögonen för innebandyn och det kommer bli mer "intressanta" matcher för de lite mindre intresserade folket. AIK - Hammarby i elitserien skulle kunna bli ett riktigt hett derby, lägg där till Helsingborg mot något lag som döper om sig till Malmö eller något i den stilen. Namnbyten kan komma kanske behövas om innebandyn ska växa till en störresport för den övriga befolkningen. Tänk er en arena match på hovet där AIK tar emot Hammarby och båda lagen klackar samlas på en varsing kortsida och bildar en härlig atmosfär. Visst det kanske kommer ta ett eller ett par säsongen för att få det riktigt stort, men det kanske behövs för innebandyns bästa.

Sen är det klart att de mindre lagen ska va kvar i högsta ligan. De mindre klubbarna som till exempel Färjestaden ser till att få en bra spridning på storstad och mindre städer i serien. Utan de mindre klubbarna kommer inte de största stjärnorna ut i landet.

Döp om småklubbarna i storstäderna som t ex. Caperio/Täby (sthlm) till Hammarby och Pixbo Wallenstam till Göteborg och så vidare. Detta kan som sagt kanske komma behövas.

image20
(Hammarby var uppe förra säsongen i ettan, fast namnet, dressen & färgerna behövs i SSL för Publikens intresse)

Detta är mina tankar och synpukter. Hur det skall lösas har jag inte tänkt ut. Har du synpukter eller egna funderingar? Skriv gärna en kommentar och berätta. ALLTID kul och veta vad folk tycker om innebandyns utveckling.

//  #26  Mackan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0