FBI Tullinge - Örebro SK

Omgång 6 i Div.1 mellersta
för våran del innebar en hemma match mot ett av topplagen Örebro. Ganska mycket folk och en härlig stämmning på läktaren med en FBI klack med trummor och ramsor under större delen av matchen mot en liten midre klack av 3-4 modiga tonåringar från Örebro. En skön stämmning till en bra match, det är man inte bortskämd med.

FBI vit

Första perioden rivstartar med två klara målchanser och redan efter 30sek (!) så får vi straff. Micke "Direktören" Deresjö stegar fram med bollen mot ÖSK's keeper som blir helt bortfintad, MEN hinner tillbaka med ena handen och gör en sjuk räddning i en sjuk inledning av matchen. Örebro skapar inget tryck någon gång under hela perioden, utan de låter oss styra medan dom kontrar. Fast det måste nämnas att deras kontringar är utav en klass som man sällan skådar. De lyckas dessvärre få in två kassar som ger periodresultatet 0-2. Kanske inte helt rättvist men de lyckades få in bollen.

Period nummer två startar med 47sek powerplay för våran del. Dessvärre lyckades vi inte ta vara på det utan får fortsätta att kämpa med 0-2 i ryggen. Fast det dröjde bara 4.52 och sen var det 0-3 som var resultatet att kämpa efter. Resultatet 0-3 speglar absolut inte matchen men som sagt, vi gör inte mål och det måste ändras på det om vi ska vinna matcher som denna. Efter 13.31 så får vi äntligen in första kassen för dagen och nu var upphämtningen på G och det var bröderna Deresjö som drog igång jakten. Målet av Crillan snyggt framspelad av Micke. Perioden slutar 1-1 och resultatet 1-3.

Period tre hinner knappt starta innan vi gjort 2-3. Åter igen är det Crillan Deresjö som gör målet assisterad av brorsan Micke. Matchen som än så länge varit en otroligt sevärd match har plötsligt blivit ännu roligare att se. Publiken taggar till som F*N och vi är på gång på riktigt. Vi får 3stolpar och en ribba men lyckas inte få in bollen. Istället får Örebro KONTRA för 10gången på 13min fick nu utdelning på ett lite turligt sett. Markus Alpstam gjorde 2-4 och nu kändes det långt och tungt. Efter ÖSK's mål så får de ytterligare några chanser att utöka men våran målvkat Jimmy Hellqvist spikar igen och spelar riktigt bra, precis som sin kolega i ÖSK målet. Med 4min kvar gör Micke Deresjö 3-4 och vi är verkligen där och nosar igen. Ytterligare någon stolpträff i öppen kasse och några fantom räddningar från ÖSK målvakten räddar segern till Örebro som kan åka hem med 3pinnar.

Kanske inte helt rättvist med dom gör målen och vi sätter inte våra chanser.

Crillan Deresjö gör en riktigt bra match idag och visar att även en ärtbössa kan lossa en kanon på allvar.
André Lindman spelar bra idag han med men lyckas inte med det sista lilla, men det kommer.
Jimmy Hellqvist gör åter igen en riktigt bra match i kassen.

Dagens publik var ett fantastiskt stöd och är mer än välkommna tillbaka och föra detta som en tradition. Riktigt kul med liv på läktaren, det blir lixom mer sport då... =) STORT PLUS!

Sen kanske det inte är lika roligt att vi inte vinner, men vi spelar inte på en nivå vi bör kunna spela på utan försöker alldeles för mycket svåra saker istället för det enkla. Vi får ta nya tag och se till att förbättra allt som ska förbättras.