DM-Kvartsfinalen

Då var det dags för HJ-DM kvartsfinalen, äntligen! Nu skulle vi slita för attfå revansch på Åkersberga som säsongen innan slog ut oss i kvartsfinalen i sanktan. Laget samlades och taggade ihop under dagen och  sen på kvällen var det showtime.

Åkersberga vs FBI Tullinge    ,    Tullingehallen   6/11  19.00

Åkersberga var inne på plan och nu saknades bara hemma laget som för dagen stod som bortalag på sin egen hemmaplan. Hallen släcktes ner och det kom musik i högtalarna, blixtrande lampor vd spelar tunneln och massor av rök. Tillslut gick vi in på plan med ett enormt stöd från läcktaren. Publiksiffran uppsakattades till ungefär 150st denna fredagskväll.

Chrille Melkersson  -  Jonas Lundqvist - Fredrik Sandström

(Joakim Magnusson spelade nästan hela första istället för David på backen)

Vi startade matchen med att ligga lågt och låta ackers ha mycket boll. När vi väl började hålla i bollen så började vi slarva. Nervositeten visade upp sig för första gången under matchen. Lagen maler på och ger varandra inga större ytor att spela på. Båda lagen verkade ha en enorm respekt för varandra men efter ca 15min i första perioden gör Åkersberga rättvist 1-0 på ett komunikationsfel i backparet som var på banan. Första perioden slutar 1-0 och nu var det bara att tagga om inför andra akten för att vi hade en skottstatestik som talade för oss, 3= åkersberga och 7= FBI Tullinge.

Andra perioden startar på samma sett som första, båda lagen håller sina platser i försvaret och låter inte motståndarna få några ordentliga chanser. Fast det var då det vände, vi får fram bollen på något mysko sett framförmål och Joakim Kihlström kunde dunka in 1-1 i bortre krysset. Inte långt efteråt så kunde vi åter igen få hål på Willén i Åkersberga målet. André Lindman trixar sig förbi bakifrån mål och kommer upp i banan där han slår en diagonal pass till Joakim Kihlström som smackar upp den i första krysset och det var hans andra mål för matchen och innebar 1-2 till oss. Nu kändes det som om vi började få grepp på matchen men då drar vi på oss en dum tvåa och får spela 4mot5. Detta varande inte så länge innan Åkersbergas Powerplay hade gjort 2-2. Innan perioden var slut hade dom gjort ett nytt ledningsmål och lede nu med 3-2. Vi vann även denna period i skottstatistiken denna gång med 4-7.

Tredje perioden var en chansning som innebar att vi bör ut Filip Andersson mot Dennis Eklund och Chrille Melkersson mot Adam Nyqvist. Vi började äga mer och mer boll men utan att skapa så mycket så hade det helt plötsligt blivit 17min på klockan och endast 3min återstår. Vi tar time-out och när det återstår 2min plockar vi målvakten. Vi trycker ner Åkersberga ännu mer och har verkligen många lägen. Publiken gör allt med sina trummor, röster och händer för att hejja fram oss. Det verkar hjälpa för att jag (Marcus Magnusson) får chansen att lossa ett dragskott från halva plan. André Lindman stårframför målet och skymmer medans jag lossar ett skott som får världens Carlos-skruv som går in i bortre delen av målet och nu var det 3-3 med mindre än minuten kvar att spela. Det blir tillslut sudden death och nu var det bara att kriga tills sista bloddroppen.

Sudden death börjar och vi får första målchansen men sen var det Åkersberga chanser resterande tiden. Ett skott i stolpen och en på mållinjen om vi kunde rensa bort med nöd och näppe. 5minuter gick fort och då var det dags för straffar.

Åkersberga inledde straffskyttet.
1: Åkersberga                     Mål ,   1-0
1:
Marcus Magnusson      Mål ,   1-1  (Jag)
2: Åkersberga
Miss, 1-1
2: Joakim Kihlström          Miss, 1-1
3: Åkersberga
                    Miss, 1-1
3: Pontus Chressman      Mål,   1-2 (Bänkad hela matchen och sänker en straff med självförtroende)
4: Åkersberga                   Miss,  1-2
4: André Lindman
Mål,    1-3

Och nu är vi i SEMIFINAL I  HerrJunior-DM (Stockholm)!!!  Semifinalen spelas antingen i Västertorpshallen eller i Tullingehallen. Motståndare är klart och det blir Älvsjö AIK som står för motståndet i semin.