HJ-DM Semifinalen

Idag var det dagen då vi skulle ta oss till DM Finalen som spelas i Sjöstadshallen den 16/1-08. Fast det fanns ett hinder och det var Älvsjö AIK som hade imponerat i kvartsfinalen och som var sugna på revansch på oss efter deras förlust med udda målet i Wintergames förra säsongen.
Det hade kommit runt 200-250 supportrar från Tullinge till denna Semifinal i Herrjunior DM på borta plan i Västertorpshallen. Med en läktare fylld med Orange och svarta fans fylldes hallen och plöttsligt kändes det som om det var våran hemma plan.

Älvsjö AIK:  Vann övertygande mot Hässelby SK som leder Herrjunior ettan i sin Kvartsfinal.

FBI Tullinge:  Slog ut Åkersberga som kom med ett lag där alla spelar i deras Herrlag i Div.1 Mellersta. Vinst på straffar efter sent kvitteringsmål .

Matchen

Vi visste redan innan match att det skulle bli tufft men vi skulle ta oss vidare genom att spela ett kompakt försvarsspel och se till att sätta chansera och försöka få till ordentliga uppspel och bra avslut. Dessvärre fick vi 1-0 mot oss efter halva första perioden efter ett billigt kantskott från högerkanten av Älvsjös Kapten. Mindre än minuten senare exploderar Västertorpshallen då Filip Andersson gör 1-1 på ett mysko sätt. Klacken sjunger och hejjar på med trummor och allt annat tills periodvila nummer ett kommer. 1-1 efter första perioden och matchen är öppen även fast vi kanske var lite farligare. Perioden bjöd på mycket snabb och väl spelad innebandy av båda lag och alla väntade på att vi skulle komma in på planen igen.

Älvsjö AIK kommer in med mer attityd på planen i andra och sätter genast hög press på oss som det gjorde i början av första. De lyckas få med sig ett mål ganska tidigt i andra pga litet slarv i markeringsspelet på bortre stolpen och då var ställningen 2-1. Direkt efter börjar vi få en del halvfarliga avslut och det sista av raden avslut leder till en kontring där jag och min kolega blir stående lite för länge och reagerar sekunden försent och sen var Älvsjöspelaren ren med Matses i mål och kunde göra 3-1. Lite orättvist men det är bara vårat eget fel.
Andra perioden slutar så med en 3-1 ledning till hemma laget Älvsjö som tagit över matchen.

Nu var vi tvugna att se till att ändra på saker och ting. Joakim Kihlström gör 3-2 och vi var verkligen på gång men då händer det som absolut inte får ske, de får ett till mål på bortre stolpen och nu var deras ledning tillbaka till 2mål,   4-2. Som om det inte skulle vara nog så gör deras målvkat ett antal superräddningar och efter en långboll från deras sida som en av dom är först på slås bollen in mot mitten framför mål och jag får bollen på foten och in i mål. Nu började luften gå ur oss och det var tre mål att ta igen sista 5minuterna 5-2. André Lindman lyckas äntligen få in bollen efter sina lägen och det gör ställnigen till 5-3 ocu nu har vi kontakt sista 3min. när det återstår 1½ minut tar vi ut målvakten utan att jag vet om det, jag slår en passning som tar på en killesfot och han kommer förbi mig eftersom han har farten med sig och 6-3 var ett faktum. Matchen slutar så och nu var resan mot finalen över för våran del.

Älvsjö AIK kommer vinna finalen stort och det kan väl ingen annan säga emot men det borde varit vi som stod där istället för dom. Men vi satte inte våra chanser och dom gjorde det och hade turen med sig och det räcker för att vinna en sån här tajt match.

Ett stort tack till ALLA tillresta Tullinge-fans! Som ni stöttade oss idag finns det nog inget juniorlag i hela sverige som kan matcha detta. Ni var underbara och hoppas ni kommer igen i de viktiga matcherna!